- 13 Ekim 2020
- 2.295
- 4.402
- 63
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Annenle babanı müzeye kaldırmak istedim şuan daKalan 3 arasında benim annem var. Abime aldırdığı içeceğin bile parasını öder ki annem merdiven silerek öğretmen yaptı abimi. Ben kıyamam oğlumu der babamda geldiklernde benzinlerini doldurur bilin bakalım kim tam tersi
Olmaz hatta küçümser güççücük ev diyeAy ne bileyim ya
Kendi ailem de eşimin ailesimde meyve bile alsa altında eziliyorum gibi hissediyorum ben
Hemen ilk fırsatta ben de onlara bi şey alıyorum
Koskoca ev verildiği halde insanda hiç mi minnet olmaz da hala banane ben mi düşünecektim der
Ben her taraftan bakma fırsatını özelimde buldum ve fikrim hiç değişmedi. Çünkü çocuklu evin öncelik sırası da bellidir, bana değişmez; bir evin parasının nereye harcandığına da - hiç o kadar modern olduğumuzu sanmayın- %80 erkek karar verir.Normalde eğer ailesi muhtaç haldeyse ev almayı neden ertelemedi derdim hangi kadın ev varken ya da ev alınacak para varken " hadi satalım, başka ev alalım, ne olacak yani" diyebilir, der? Gitmiş o para bir yere belliki.Eşin sorumluluğunu almadığını gösterir net bir yanıtı yok ki konu sahibesinin.
Altın yatırımı ortak birikimleri olduğuna göre onları satarak borcu kapatmak da pekala ekonomik plan sayılabilir. Ki bu altınlar banka altın hesabında mı onu da bilmiyoruz.
Konu tersten anlatılsa verilen yanıtlarınız aynı mı olur , en çok bunu merak ediyorum mesela.
Mesela 600 tlyi konu sahibesi harcasa da eşi onun düşündüklerini sayıp dökse , konuyu bu şekilde açsa konu sahibesi ne derdiniz ?
Her koşulda yanıtlarınız aynıysa hayata bu yönden bakıyor demek derim. Ancak erkeğin ailesi sözkonusu olunca verilen yanıtlarla kız tarafı için verilecek yanıtlar aynı mı merak ediyorum.
Çocuğuma istediğim gibi et balık yediremiyorken, bunlar olmamalıydı üstelik siye düşünüyorum. Geçen güm eşim alışverişe gittiğinde balık çok pahalı diyip almadan geldi. Bu çocuğun ete balığa ihtiyacı varBir evde ev kredisi gibi büyük bir borca giriliyorsa bunu erkek istemeden yani koca istemeden yapamazsın. Hayatın gerçeği budur. Evet bütün masrafları o yapacak. Çünkü kadın çocuğuna bakıyor. Arkadaşlar bu kadar kendinize adaletsiz olmayın. Çalışıp çocuk bakma günümüzde yaygın ama bir dışardan bakın olaya. Hem çocuğa bakıp hem evle ilgilenip bir de kocasına ev geçimi için para getirmek zorunda değil bu kadın. Bu düzende bir haksızlık görmüyor musunuz? Bir defa kitabın ortasından bakıp söyleyin. Çalışmıyor diye sizin deyiminizle " para getirmiyor" diye evin harcamasıyla ilgili söz hakkı mı olamayacak? E bu evlilik değil ki? Dünyanın böyle bir düzeni yok. Daha doğrusu bu tip yanlış düzenler kurulmaya çalışıldığı için evlilikte kolay kolay dikiş tutmuyor artık. Kadın gün sonuna kendini zor atarken hayatı paylaştığı adama bakıyor, o kendisi kadar yorgun falan değil, hırpalanmamış da. Biz hayatı paylaşacaktık hani diye düşünüyor ve çok çok haklı da.
Kenarda altının diğer yarısı yok, üç beş altın kalmış. Bugün bir özel hastaneye gitsen bitti gitti bir günde o para. Kredi çekip büyük borca giren adam kendi hesabını bilmeli. Bilmeyince de her gün kaç eve haciz gittiği ortada oluyor.
Konu sahibi ekonomi planlıyor diyorum da, kendi söylemiş hani, onu diyorum zaten. Konu sahibi iki ev parasını kumarda vs yemediyse adamla bereber harcadılar bellki değil mi? Hiçbir kadın her ay kredi parasından kalanla nasıl geçiniriz fikrine bayılmıyor. Aksine işte böyle kara kara düşünüyor. Bu bile evlilikte bir kadına + külfet.
Ama tabiki erkek çalışıyor. Kadın da onun kazandığı parada hadsizce(!) plan yapıyor.
Kocanın hasta olması kısmı da aslında benim ileri sürebileceğim bir fikirdi. Şimdi çalışması sekteye uğrasa karı koca belki yokla da idare ederler ama çocuğa az buz bir desteklik para lazım.
Maalesef düşünülmemiş, allah rızkını berir kafasıyla yapılmış. Ben çocuğum okuyamaz meslek edinemez de belki bi dükkan açarız düşüncesiyle 2.çocuğu yapmıyorum. Tekte bırakıcam. Okuyabileceğinin garantisi yok sonuçta.Bence konuya okutmuslar,büyütmüslerden girmek yanlıs.
Dünyaya gelmeyi biz secmedik değil mi?Ailelerimiz getirdi.E bi zahmet okutsun büyütsün yani.
Durumu yoktur anlarım imkanların dahilinde yaparsın bazı seyleri
Benimde durumum yok o yüzden 2.cocugu yapmıyorum mesela.
Dünyaya getirmek marifet değil cünkü.
Ben kızıma evlenirken en azından bir ev bırakayım kafasındayım.
Cünkü o istemedi dünyaya gelmeyi,ben bencilce getirdim onu dünyaya.
Bu ayrım yapılsın lütfen.3-5 cocuk yaparken insanlar hunharca dogururken bunu düsünsünler.
Wawww ev vermis sana,daha ne yapsın bu kadın diyemiyorm ben o yüzden.
3 cocuk yaparken düsünmüstür herhalde cocuklarının geleceğini.
Maaelesef okuttunla bitmiyor ülkemizde.
Okuyorsun hamili kartla ,torpille issiz bırakılıyorsun.
E ailende bu cocuk issiz kalır,gecim sıkıntısı ceker diye düsünmüstür herhlde dogururken?,
Aramızda düsünmeyen varsa düsünsün yani :)
Şu durumu oluşturan hiçbir erkeğe saygı duymam arkadaşlar. Zaten sizin yazılarınızdan böyle bir ortam gözümde canlandığı için durumu eleştirilir bulmuştum. O almıyorsa siz alın, yapacak bir şey yok. Siz gereken masrafları yapın. Erkeğin çocuğun üstüne titremesiyle kadının ki ortada. Yapar mısınız bilmem ama ben size işe başlamamayı tavsiye ediyorum. Kocanız sizin her sorumluluğu yöneteceğiniz fikrinden bir çıksın. Bir şeyin derdini çekmemiş kişi onun kıymetini bilmez. Ayrım diyeceksiniz ama fıtrat gereği böyle, erkekler hiç bilmez.Çocuğuma istediğim gibi et balık yediremiyorken, bunlar olmamalıydı üstelik siye düşünüyorum. Geçen güm eşim alışverişe gittiğinde balık çok pahalı diyip almadan geldi. Bu çocuğun ete balığa ihtiyacı var
Sizi çok iyi anlıyorum aslında almasına bir şey demiyorsunuz sık olması sizi rahatsız ediyor çünkü öncelik aile sizsiniz. Ufak ara ara yaparsa sizde memnun olursunuz ama malesef anlamıyorlar canım.Doğru alıştı eşim de, annem alıyor nasılsa hep bize ve bebeğe
200 tl olmus somon kilosu.2 dilim alıp kendimiz yemiyorz cocuga yediriyoruz.Maalesef düşünülmemiş, allah rızkını berir kafasıyla yapılmış. Ben çocuğum okuyamaz meslek edinemez de belki bi dükkan açarız düşüncesiyle 2.çocuğu yapmıyorum. Tekte bırakıcam. Okuyabileceğinin garantisi yok sonuçta.
Hemde büyük bir kısmı böyle. Bakın mesela görümcemlerde 2 kişi 1500 lira ev kredileri var sadece bir de çocukları. Çocuk masrafıda 3000 diyin 4500 düşünün. Bizim sadece kredi 4500 ki çocuk o kadar tutmaz eşi daha çok kazanıyor. Kayınvalidem sürekli evlerine alır yardım eder ama iş erkek evladına gelince para da para para da para. Valla bazen bende kendimi enayi gibi hissediyorum. Benimde abim var ama annem kayırmaz. Abim memur ama yememiştir bişeyini yani lafını da etmez ki şehır dışındalar memlekette annem köye gittiğinde abim yanına bile gitmedi yoğunmuş. Başka kaynana olsa alıcaksın geliceksin götürceksin der dururdu. İnsanlık meselea.Annenle babanı müzeye kaldırmak istedim şuan da
Anneciğinin ellerinden öpüyorum
Ya tabiki de herkes bir değil elbet ama maaesef çoğu erkek ailesi böyle bunu yabana atamayız şimdi
Ebet bende enayi gibi hissetmeyi geçtim. Düğün sonrası altınları verdiğim için enayi oldum hatta. Keşkelerim çok..Hemde büyük bir kısmı böyle. Bakın mesela görümcemlerde 2 kişi 1500 lira ev kredileri var sadece bir de çocukları. Çocuk masrafıda 3000 diyin 4500 düşünün. Bizim sadece kredi 4500 ki çocuk o kadar tutmaz eşi daha çok kazanıyor. Kayınvalidem sürekli evlerine alır yardım eder ama iş erkek evladına gelince para da para para da para. Valla bazen bende kendimi enayi gibi hissediyorum. Benimde abim var ama annem kayırmaz. Abim memur ama yememiştir bişeyini yani lafını da etmez ki şehır dışındalar memlekette annem köye gittiğinde abim yanına bile gitmedi yoğunmuş. Başka kaynana olsa alıcaksın geliceksin götürceksin der dururdu. İnsanlık meselea.
Bizde çok zor zamanladan geçtik, özellikle pandemide. Bu konuda haklısın keşke her çocuk et, balık ve tavuk kolayca yiyebilse. Ama o zaman da sana şunu soruyorum madem durumun yetmiyordu niye 2 evi satıp gidip büyük bir ev aldın? Kabul et plansız davranmışsın. Giden 400₺ değil mevzu, mevzu ayağını yorganına göre uzatmamak. Bak be bir bebek daha yapmayı düşünmüyorum çünkü buna ancak yetebileceğimi düşünüyorum. Ki benim durumum sizinkine nazaran çok daha iyi. Evimiz yok ama gelirimiz çok şükür iyi.Çocuğuma istediğim gibi et balık yediremiyorken, bunlar olmamalıydı üstelik siye düşünüyorum. Geçen güm eşim alışverişe gittiğinde balık çok pahalı diyip almadan geldi. Bu çocuğun ete balığa ihtiyacı var
Niye evlisin o zaman bu adamla kıaz ? Sürekli kızıyorsun ama şunu demiyorsun ki eşim hayır benim de bir evim var diyemiyor. Ayrıca çocuğun oluca göreceğim seni. Aylık net gideri en aşağı 1500₺. Hele mama yiyorsa 2 günde bir 250/300₺ harcıyorsun. Ha ayrımcılığa karşıyım ama sorun Kaynana değil KOCAN.Hemde büyük bir kısmı böyle. Bakın mesela görümcemlerde 2 kişi 1500 lira ev kredileri var sadece bir de çocukları. Çocuk masrafıda 3000 diyin 4500 düşünün. Bizim sadece kredi 4500 ki çocuk o kadar tutmaz eşi daha çok kazanıyor. Kayınvalidem sürekli evlerine alır yardım eder ama iş erkek evladına gelince para da para para da para. Valla bazen bende kendimi enayi gibi hissediyorum. Benimde abim var ama annem kayırmaz. Abim memur ama yememiştir bişeyini yani lafını da etmez ki şehır dışındalar memlekette annem köye gittiğinde abim yanına bile gitmedi yoğunmuş. Başka kaynana olsa alıcaksın geliceksin götürceksin der dururdu. İnsanlık meselea.
O zaman ben yine ve milyar kez yine sorucama evi size verdiklerinde ederini ödediniz mi ?Ebet bende enayi gibi hissetmeyi geçtim. Düğün sonrası altınları verdiğim için enayi oldum hatta. Keşkelerim çok..
Bazen bende kendimi sorguluyorum acaba abartıyormuyum yoksa aktarım mı yapıyor çocukluktan gelen bir durum mu diye. Babamda çok harcardı bizden kısardı. Herkes ailesine alabilir bende alıyorum bunda okeyiz ama hunharca almak bana da yanlış geliyor her aileyede sonuçta bizde bir aileyiz sorumluluklarımız var ve çocuklarımız olucak. Mesela eşim ailesni köye götürdü yol parası dedim hadi neyse yetmiyor şu bozulmuş oraya 200 lira dedim eyvallah. Yetmiyor yiğenine oyuncak sonra ayakkabı alınca onada alalım mı. Anlamıyorlar anlamicaklar ailenizin desteğini kesin. Balık pahalı mı dedi “ihtiyaç canım alla alla alınması lazım 100 lira nereye gitmiyor ki” diyin. Ben ailemin harcamasını kestim kendi harcamalarımı Yükselttim eşimde baş edemedi para biriktirelim diyor. Dedim hay hay önce sen başla para savurmamaya ben biriktiririm :)Ebet bende enayi gibi hissetmeyi geçtim. Düğün sonrası altınları verdiğim için enayi oldum hatta. Keşkelerim çok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?