- 15 Temmuz 2019
- 4.490
- 6.924
- 158
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
KesinBence oğlan anası ogeleceğin kayınvalidesi
Alıyoruz zaten, şu ara iyi değil durumumuz.Biz de büyüklerimizin bir duası vardır.
Evlat ekmeği yiyesin derler.....
Yakın zaman da bir mevzu hakkında da yazmıştım.
Aynı cümleleri kurmak adetim değildir.
Fakat,
Biz evlatlarımızı sadece sizlerle aile kursunlar diye yetiştirmiyoruz. (kız erkek farketmeksizin)
Ben oğlumu yetiştirirken,
Nasihat verirken,
Görevim eşine bana davrandığı gibi saygılı ve sevgili davranmasını tembihlemek,
İyi bir aile babası olmasını anlatmak.
Vb................
Onun görevi beni vakit buldukça arayıp sormak,
Gelmesi gereken yerlerde beni hastaneye ya da ihtiyaç duyduğum yere götürmek,
Özel günlerimi kutlamak,
İhtiyaç duyduğum şeyi alacak durumum yoksa almak.
Beni ve eşini birbirine karıştırmamak,
Yüzgöz etmemek.
kıızzzzzz poponu kaşı dilini ısır bir şey yap gözünü sevemBenimkiler değil. Şanslı azınlıktayımBir kere bile para mevzusu geçmedi aramızda. aksine onlar bize destek oldular. Mesela eve yağ mı alacaklar bizi aralar yağınız var mı diye bize de alırlar. Nazar değdireceğim kendi kendime hheehhehehe
Bir süre takılma. İşe başlayınca herşey yoluna girer. Şişen hesap vs. 1-2 maaşla hallolur. Sen bi kahve yap iç. Amaaan.Evet aynen dediğiniz gibi, ben ailemden alışkanlık birde her ay düzenli hesap kitap yaparım eşimle de yaparız normalde ama işin içinden çıkılmıyor bazen. Normalde daha erken işe başlayacaktım ama sağlık probleminden başlayamadım zaten memur olduğm için de başlamak zorundayım bi zaman sonra. Anlaşıldığımı hissettim çok güzel ifade etmişsinz
Benim kvdem hamileydim sormaya basladı kac beden cıtcıtlı bady alalım diye.Dogum yaptım soruyor kac beden alalım diye?_Lohusalık gecti soruyor (saolun ama alacaksanız su beden giyiyorz diyoruz bu arada)kızın yası geldi soruyor(ben burda artıkcvp vermemeye basladım)Krese basladı sordu inanmazsınızHahhhh evet bingo, benim de kızımın herşeyini ailem yaptığı için kayın ailesi kızıma 1 tane 20liraya zıbın bile almadı
Almasın. Hiç ihtiyacım yok ama torunları değil altın vs bir şey takmak 20liraya bir zıbın alabilirdi.
Şimdi kayınpedere, baba çocugun maması yok dedesi olarak 1 kutu alırsın diyorum ağzımla istiyorumsabancı gibi dedesi var o alsın diyo ( babam ) alışmış kudurmuştan beterdir.
Ahaha töbe yarabbim benzer durum bizde de oldu. Babam emekli olduğunda bize biraz hediye olarak para verdi. Yakın zamanda oluyor. Kayınpeder bizm borcu ödeyemeyince siz babandan bi 10 bin alın biz sonra hesaplaşalm olduHahhhh evet bingo, benim de kızımın herşeyini ailem yaptığı için kayın ailesi kızıma 1 tane 20liraya zıbın bile almadı
Almasın. Hiç ihtiyacım yok ama torunları değil altın vs bir şey takmak 20liraya bir zıbın alabilirdi.
Şimdi kayınpedere, baba çocugun maması yok dedesi olarak 1 kutu alırsın diyorum ağzımla istiyorumsabancı gibi dedesi var o alsın diyo ( babam ) alışmış kudurmuştan beterdir.
Alıyoruz zaten, şu ara iyi değil durumumuz.
Tam bu noktada bi cvp vermek lazım ama.Ahaha töbe yarabbim benzer durum bizde de oldu. Babam emekli olduğunda bize biraz hediye olarak para verdi. Yakın zamanda oluyor. Kayınpeder bizm borcu ödeyemeyince siz babandan bi 10 bin alın biz sonra hesaplaşalm oldu
Bana denmiyor ki işte, bu ailede sorunumz bu sanırmTam bu noktada bi cvp vermek lazım ama.
Aranmıs yani.
Kpder ne münasebet benle böyle bir diyaloga girsin.
Haddini hududunu bilmek önemli.
Borc paran varsa verirsin ,baskasına güvenerek borc verilmez.Bana denmiyor ki işte, bu ailede sorunumz bu sanırmmesela eşimin abisine borç verdiklerinde zorlandılar ettiler bizden aldılar fln ama bunların hiç birini onlar bilmez. Söylemiyolar
Ben ne zaman söylesem böyle KV ile aramız açılıyor. Bekliyorum ne olacak şimdikıızzzzzz poponu kaşı dilini ısır bir şey yap gözünü sevem
Ulu orta heryerde söyleme bak nazara geliirrrrrmaşallahhhhhhhh.
yok valla bizde 1 ekmek aLınacak onu bile biz alıyozgeçen peçete bitmiş kp diyo ki bana niye söylüyosnz siz alın
Erkek anneleri çocuklarını bağışlıyor evleninceEvlat büyütmek hiç kolay değil.
5 yıldır yaz kış aynı ayakkabıyı giyiyorum ama bu 5 yılda çocuklarıma 10 defa yeni ayakkabı aldım. Minik ayakları büyüyor neticede
Büyüdüklerinde bana aldıkları bir ayakkabının da lafı edilmesin ya.
Valla çok haklısın da saçmaya da gönlüm el vermiyo, hastalığı var sağlığı var kenardaki paraya da dokunmak istemiyorum. Bebeğime yatırım yapmak istiyorum. Resmen o borcu biz üstlenmiş gibi olduk zaten. Direk bizden almış gibi oldular. Eşim hiç bişey demiyoBorc paran varsa verirsin ,baskasına güvenerek borc verilmez.
Esiniz bence cok pasif.
Biz niye ödeyelim abiye verilen borcu üstelik bizde sıkısıkken.
Hic polyannalık yapamıcam yorumlardaki gibi.
Esiniz sen ise baslayınca toparlanırız demis,sen acıl sac oraya buraya gösteris olsun diye,ben senin arkanı toplamaya el kadar bebemi bırakıp calısayım.
Bu kime mantıklı geliyor bilmiyorm da bana gelmez.
Bende evladıma almak isterim. Ben niye evladımdan kısıyorum kv ye alınacak diye pardon da?Evlat büyütmek hiç kolay değil.
5 yıldır yaz kış aynı ayakkabıyı giyiyorum ama bu 5 yılda çocuklarıma 10 defa yeni ayakkabı aldım. Minik ayakları büyüyor neticede
Büyüdüklerinde bana aldıkları bir ayakkabının da lafı edilmesin ya.
Erkek anneleri çocuklarını bağışlıyor evlenince
Size söylemediler mi?
Ben burda mevzunun ayakkabı olmadıgını anladım zaten.Valla çok haklısın da saçmaya da gönlüm el vermiyo, hastalığı var sağlığı var kenardaki paraya da dokunmak istemiyorum. Bebeğime yatırım yapmak istiyorum. Resmen o borcu biz üstlenmiş gibi olduk zaten. Direk bizden almış gibi oldular. Eşim hiç bişey demiyo
Kayınvalideye düzenli olarak alınmıyor çünküBende evladıma almak isterim. Ben niye evladımdan kısıyorum kv ye alınacak diye pardon da?
Kocaniz da olsa elin adamına asla ailenizin bir kuruşunu yedirmeyin. Bir de eşinizin iyi bir ayara ihtiyacı var. Tamam ailesine yardım edebilir diyelim ama bu biraz fazla değil mi. Sizin de durumunuz belli. İlk önce ailesinden para almayı kesin. Çok istiyorlarsa eşinizden habersiz bir bankaya adınıza yada çocuğunuzun adına hesap açsınlar. Ne olacağı hiç belli olmaz ilerideKızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun
Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı
Siz okumadınz konuyu ve arada yazdıklarımı belli ki, o yüzden bişey demiyorumKayınvalideye düzenli olarak alınmıyor çünkü
Öyle anlatılıyor ki kadın yaz kış kıyafet dolabını komple size doldurtuyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?