Doktora gitmeden ilacı kendi kafana göre mi alıyorsun?sevgili arkadaşlar;
çok canım sıkılıyor durumuma doktora gitmek hiç istemiyorum antideprasan ilaçlarını bilip kullandığım için korkuyorumetrafımdaki insanlara rezil olacakmışım korkusuyla eşime bile bu durumu anlatamıyorum sadece biraz bahsettim ucundan korkularımdan filan ...sorunum şu ki ben her şeyden çok korkuyorum eşimle uyurken bir ses gelse hemen ışık yakıp yatmak istiyorum saatlerce uyuyamıyorum ses gelecek mi diye bekliyorum sürekli eşime anneme babama kardeşime bir şey başlarına kötü bir şey geleceğini düşünüyorum arkamdan biri ıssız bir yerde yanımdan hızlıca geçip giderken bile bir şey yapacakmış korkusu başlıyor özellikle köpek korkum aşırı fazla yoluma köpek çıkacak diye nereye nasıl kaçarım hesabını daha karşıma çıkmadan yapıyorum tek başıma hiç bir yere gitmek istemiyorum otobüse binerken utanıyorum yol kenarında otobüs beklerken bile uzaktan gidiyorsa ona elimi kaldırıp durdurmaya bile çekiniyorum aslında akıcı bir hayatım var çalışıyorum ama kendime güvenim hiç yok akşam iş çıkışı yaklaşınca hemen biri keşke bana kalmaya gelse de tek yürümesem tek binmesem otobüse derdine düşüyorum çok mutsuzum biliyorum belki cidden dr'a gitmem lazım ama şuan burada size içimi dökmek çok istedim
hayır öyle bir şey yazmadım ki ben ?önceden antideprasan kullandığımı söyledim sadece kullanmak işstemediğimi belirttim o ayrı bi konu onu ailevi nedenlerden dolayı dr gidip içmiştim konu şuan iilaç yada dr un yazıp yazmadığı değil okadar sorunumun içinde sadece orayı bulup cıkarmanız enterasanDoktora gitmeden ilacı kendi kafana göre mi alıyorsun?
canım inş ilerlememiştir çok tsekkür ederimAnksiyete bozukluğu olarak tanımlanıyor probleminiz. Bunda utanılacak bir şey yok günümüz koşullarında psikolojik sorun yaşamayan insan sayısı yok denecek kadar az. Burdan biz şunu yapın,şöyle davranın desek de boş. Siz işin uzmanından sağlıklı bir terapi almalısınız.
canım sen kendi kendinemi yendin bunu hiç destek almadınmı doktordan filan? çok sağol yorumun için buaradabak canım bi uzman değilim ve sana da kesinlikle bi uzmana görün derim ama sana en azından kendimden tavsiye verebilirim. Ben bi dönem her gece tam saat 3de uyanırdım pat diye 4 olmadan da uyuyamazdım korkudan. Sonra bu korkumun üstüne gittim 3 harflilerin doğaüstü varlıkların konu edildiği bi dizi var sürekli onu izledim. Valla artık hiç bişeyden eskisi gibi korkmuyorum. Çok basit gibi geliyo kulağa belki biraz da saçma ama bende kesinlikle işe yaradı. Bence korkunun üstüne gitmelisin yavaş yavaş köpek sevmeye başla mesela süs köpeği sev ama bir şeyler yapmalısın çünkü inan zamanının boşuna korkarak harcıyosun korkacak hiç bir şey yok
canım sen kendi kendinemi yendin bunu hiç destek almadınmı doktordan filan? çok sağol yorumun için buarada
Hmm öyle anlamışımda sordum doğru mu diye. Bunda utanılacak birşey yok ki herkes bir gün ihtiyaç duyabiliyor sonuçta psikolojik desteğe, insanız yani herşeyle baş etme gücümüz yok ki, bir yerde takılabiliyoruz. Eşinde destek olur bence. Yanlız başına başetmek yerine sevdiğin insanların desteğiyle daha çabuk toparlarsınhayır öyle bir şey yazmadım ki ben ?önceden antideprasan kullandığımı söyledim sadece kullanmak işstemediğimi belirttim o ayrı bi konu onu ailevi nedenlerden dolayı dr gidip içmiştim konu şuan iilaç yada dr un yazıp yazmadığı değil okadar sorunumun içinde sadece orayı bulup cıkarmanız enterasan
Hmm öyle anlamışımda sordum doğru mu diye. Bunda utanılacak birşey yok ki herkes bir gün ihtiyaç duyabiliyor sonuçta psikolojik desteğe, insanız yani herşeyle baş etme gücümüz yok ki, bir yerde takılabiliyoruz. Eşinde destek olur bence. Yanlız başına başetmek yerine sevdiğin insanların desteğiyle daha çabuk toparlarsın
İnşallah.. Sen şanslısın canım, farkındasın sorunun ne olduğunun, gayet bilinçlisin bu seni 1 adım ileri atar , bi hayata geçirmene bakıyor düzelmen.( inşallah bir an önce kurtulurum asosyal oldum çıktım hiç birşeyden zevk almıyorum
giderek artan değil hep aynı derecede korkularım yani ne azalıyor ne çogalıyor bazen öyle bir zamn geliyorki kendi kendime yapıcam salakmıyım ben diyorum 10 yıldır calısıyorsun güven kendine diyorum tam başarmış gibi olurken yine bişey oluyor tüm güvenim 10 dk sürüuorbelki bi psikoloğa gidebilirsin ilaç vermiyorya onlar, belki içinde çözüme kavuşturamadığın bişeyler vardır, herkesten saklamak yerine en azından eşinle paylaşıp uzman yardımı almalısın bence, bişey sorucam giderek artan bi durumda mı bu korkularınız ?
canımbenim inşallah o adamı atabilirim desteğin için teşekkür ederimİnşallah.. Sen şanslısın canım, farkındasın sorunun ne olduğunun, gayet bilinçlisin bu seni 1 adım ileri atar , bi hayata geçirmene bakıyor düzelmen.
evet anksiyete bozukluğuna şimdi baktım biraz cidden bendeki sorunların aynısı psikoloğa gitmem lazım heralde dğilmi ?Anksiyete bozukluğu olarak tanımlanıyor probleminiz. Bunda utanılacak bir şey yok günümüz koşullarında psikolojik sorun yaşamayan insan sayısı yok denecek kadar az. Burdan biz şunu yapın,şöyle davranın desek de boş. Siz işin uzmanından sağlıklı bir terapi almalısınız.
canım ya cidden yazdıkların bile bir nebze olsada rahatlattı inş senin kadar güçlü olurum :*Açıkcası çevremde beni desteğe isten kimse yoktu aileme anlatsam oku üfle yat derlerdi büyük ihtimalle. Ben de çok üstünde durmadım lise sondaydım sınava hazırlanıyodum zaman kaybetmiyim diye aptalca düşündüm. Kesinlikle yardım al diyorum bak belki de ben şaanslıydım. Çevrenden çekiniyosan kimse bilmesin ama eşine anlatmanı tavsiye ederim. Yine de istemiyosan tek başına git gel ama öğrendiğinde kırılır bence. Bu tedavilerin ilk adımı sende başlıyor zaten kendini rahatlatmaya çalış kendini en iyi sen tanıyorsun. İnan göründüğü kadar zor değil
ne demek ne zaman konuşmak istersen mesaj atabilirsin her ancanım ya cidden yazdıkların bile bir nebze olsada rahatlattı inş senin kadar güçlü olurum :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?