bilemiyorum sanirim bitiyor...

Konuyu basindan beri takip ediyorum ama ilk yorumum olacak.
Sen esimi affettim diyorsun ama kadinlar kolay unutmaz kolay affetmez. Evde bir huzursuzluk olusturacak bu durum. Ve esin tekrar gidecek diye hissediyorum.

Tabi ins hersey gonlunce olsun.

ya niye sinirleniyorsunuz Allah Allah..

ne hakkınız var?

burası sadece fikir sorma yeri..aklına yatarsa söylenilenleri uygular.kimse buradakilerin aklına bakarak boşanmaz.canı isteyen akıl alır kimse sormak zorunda değil başlık açarken.hiçbirimiz psikolog,evlilik danışmanı ya da avukatta değiliz.hande ye profesyonel yardım edenler olmuş ve düşünüp son noktayı koymuş.kimse burda başkasının verdiği akılları uygulamak zorunda değil.

daha öncede böyle onlarca konu açılmadı mı?hiç gördünüz mü siz 'peki madem buradaki arkadaşlar için boşanmam en doğrusu bende boşanayım o zaman aklın yolu bir ne de olsa' diyeni?ben görmedim görmeyeceğime de eminim.evet kimse de kesinkes bende olsam çekip giderim demesin.

neden yüzünü bile görmediğiniz insanı bu kadar sahiplenip kendinizi parçalıyorsunuz.?midesi kaldıran istediğini yaşasın..size göre yanlış ona göre değil belki..kimsenin şartları da bir değil.

zamanında arkadaşa yol gösterip Allah razı olsun diye dua alanlardan biri de benim.bende anlam veremiyorum evet dardayken dua edip feraha çıkınca dediklerinizi umursamıyorum hallerini..bende herkes kadar üzüldüm ama geçti bitti.daha da sinirlenmenin bir anlamı var mı?bırakın siz de parmaklarınızı yormayı...

Son düzenleme:
herkez neyin ne olduğunun farkında..
erkekler ne şanslı varlıklar ya vallahi..
her türlü pisliği yapmasına rağmen onu baş tacı edicek bir kadın her zaman hazır :))

bu olanları handenin kocası değilde hande yapsaydı..
düşünebiliyor musunuz :)
erkek olarak doğmak varmış vallahi

handede saçmalama evresine geçmiş
yaşadıkları çok zor kabul ama affetmek için bahaneler bulmuş kendine,kılıflar uydurulmuş
kocası olmadan yaşama cesareti bulamamış..
şimdi bir evin içinde nasıl yüzyüze bakıcaklar acaba, nasıl birbirlerinin gözlerine bakıcaklar

hanımlar hiç boşa kızmayın sinirlenmeyin
hakarette etmeyin
alan razı veren razı, bize mi dert olucak Allah aşkına :)
Allah herkezin hakkında hayırlısını versin

Bu hayatta gördüğünüz, duyduğunuz, yaşadığınız hiç bir şeye şaşırmayın, gerçekten herşey mümkün :)

bir psikolog böyle bir seçenek sunmaz , aldığı diplomanın sahteliğinden emin olurum.
çünkü psikologun görevi anlık geçiştirmeler değil , kalıcı çözümlerdir.
benim ruhumu tamir eden , hayatımda en büyük yarayı açan babamı affetmemi sağlayan bir psikolog!!!
boşanmak hiçte zor değil. 1 hakim ,2 avukat.
intikam alman gereken kişi o kadın değil , eşin.

bu savaşmak değil , bu pes edip kolayı secmek.
bazı insanlar ikinci şansı hak etmez.
sen kocanın aldattıgını farkettinde , adam panik olup nolur yapma etme mi dedi ?
hayır bastı gitti.
ben bu kadar kolay konusan ve uygulayan bir kadın tanıdım. gencecik. boşamış.
ama baba olmasını engellememiş. çocuğu cok sağlıklı yetişiyordu.
sizin artik endiselenmenize gerek yok meraklanmayin ben gerekli her testi yaptirdim
onunsa cocuk maddi olarak tabiki bakar yaptigi hatanin bedellerinden birini odemis olur. cezasini o sekilde ceker.
sırf sen nikahlı olduğun için senin cocuguna manevi babalık yapmak zorunda olan adam bir gönül macerasında meydana gelmiş bir bebği sadece maddi babalık yapacaksa ve sen bunu gönül rahatlığı ile söylüyorsan anneliğinden şüpheliyim. bir anne bütün cocuklara merhamet eder.
ne kadar kolay değil mi para verir biter.

her aldatılan boşanmalı , erkekler bu yüzden bu kadar rahat.
sen kimi kınadın hande ? kimin ahını yaşıyorsun ?

son sözüm , boyundan büyük lafları eden sensin.

önce ki yorumlarımda söyledim , kocamdır, seviyorum affettim, mecburdum affettim diyip sussaydın gözümde 10 numara olurdun.
ama sen yanlıslarını bile doğru olarak savunma derdindesin.
onuda geçtim kücücük yavrunu hatalarını haklı çıkarmakta uğraşıyorsun. asıl takıldığım bu.

benim ablam boşanma arefesinde. eniştem çekti gitti. başka kadın yok , şiiddet yok. evlilik terapistine gittiler. şu an düşünme aşamasındalar.
ben ablamı hiç yargılamadım.
dedim ki sen benim canımsın. boşanıcam de destek olayım , boşanmayacağım de gene destekçinim.
ama sana bişi olmasın , tek şartım bu!
ve 3 ay hiç müdehale etmedim!
en sonunda ç.ba günü olaya el attım ve ablamı psikiyatıra getirdim.
yarında gezmeye çıkaracağım ve konusacağım.
ben canımdan cana yargıda bulunamazken sana hiç bulunamam, ama ablam hiç olmazsa cocukları sürmedi öne , ben boşanmak istemiyorum dedi.
şimdi ise artık gururunu koruması gerektiğini ve napması gerektiğini anlatacağım.
gerekirse her seferinde ellerimle doktora getireceğim ve o davayı açmasını sağlayacağım, boşanmasını değil dava açmasını sağlayacağım.
çünkü ya o adamın karşısında güçlenir rest çeker , ya da ömür boyu ezilir!
ve ablam senin yaptığını yaparsa ezilmeyi , ben susarım ve çekilirim hayatından. ta ki o adam çelme takıp onu tekrar düşürene kadar.

Son düzenleme:
ben normalde bu tarz konulara pek yorum yapmazdım , arada böyle yazarım ama ama işte neyse başka yorum yapmama gerek yok.
Allah herkesin çarşısına göre pazar versin.

ben normalde bu tarz konulara pek yorum yapmazdım , arada böyle yazarım ama ama işte neyse başka yorum yapmama gerek yok.
Allah herkesin çarşısına göre pazar versin.

evet hiçbir psikolog boşanma ya da boşan demez..sadece dinler ve olumlu olumsuz yönlerini görmesini sağlar.

neyse bende hande için herşeyin hayırlısını diliyorum.

Bence ortada gayri meşru bebek falan yok. Hande ikisine de tazminat davası açmasın ve bir ömür boyu rahat rahat görüşelim diye oturup planladılar.ne kocası boşanmak istiyo ne de diğer kadın tekrar evlenmek.sadece yarım kalan aşklarını rahatça yaşamak istiyorlar.şimdi bebek bahaneleri olacak.kocası şimdi fır dönüyor bi kaç ay sonra yan çizmeye başlayacak.handeye de vicdan yaptıracak. Aslında zeki adam.bir kadını nasıl hırslandıracağını ve boşanmadan vazgeçireceğini biliyor. Sonuçta herkesin parası ve itibarı kurtuldu.rahatça görüşmek için masum bir bahaneleri de var. Keşke handenin ailesi biraz daha yürekli olsaydı. Hande şöyle ayda 5-10 bin kazanan bir yOnetici falan olsaydı eminim kızlarına kocana dön yuvanı bozma demezdi kimse.o torunlara da paşa paşa bakılırdı.ama maalesef kendi ayakları üzerinde duramıyor ve bir ömür iki çocuGuyla onlara bağımlı yaşayacak diye korktular.kendilerine itiraf edemeseler de gerçek bu bence.yoksa kimse gözünün içine bakıp büyüttüğü yavrusunu bir şerefsizin yanına geri göndermez. Onu çok zor bir hayat bekliyor.allah sabır versin.

Bayılıyorum siz ve sizin gibi yorumu bile insanı kırmadan yazanlara....

Benim de bir tanıdığım var, adamın başkasından çocuğu varmış, kadın elinde çocuk adamın iş yerini basmış. Adam akraba kızıyla evli oldukça varlıklılar. Karısı bırakın adamı boşamayı iki büyük çocuğu varken, tüm bu olanların üzerine iki çocuk daha yaptı...

Bence herkesin kendi seçimi, bence de sinirlenmeyin. Ben böyle konulara yorum yapmıyorum. Çünkü hep aynı şeyle sonuçlanıyor. Kocalar hep affedilir. Siz destek verdiğiniz yanında olduğunuz insanla ona bunu yaşatan adama küfürler lanetler yağdırırken gün gelir adam yine biricik koca oluverir. Kadın kocasını koluna takıp gezerken siz kendinizi tuhaf hissedersiniz. Daha dün neydi şimdi ne oldu diye. Siz unutmazsınız ama o kadın unutmuştur ya da unutmuş gibi yapmıştır. Şu hayatta hiç bir şey şaşırtmıyor beni. Karı-koca arasına girilmez derler ya. Böyle durumlarda o kadar doğru bir laf ki...

Son düzenleme:
Tüm konularını,tek tek tüm mesajlarını okuyan.
Senin için üzülen..
Dua eden..
Affedeceksin diye ödü kopan...
Bir önceki gelişinde "affetmedim o herifi boşayacağım artık onu midem almaz" dediğinde sana helal olsun diyenlerden biriydim.

Adam seni ve çocuğunu bir kalemde silip eski sevgilisine koşmuşken, ortamlarda insanlara seni değil onu karım diye tanıştırmış, üstüne bir de o kadından çocuk yapmışken.. Miden almıyordu hani? Üzgünüm evet kınıyorum kınayacağım bu kadar da olmaz.

Bari kendi ezikliğinin faturasını evlatlarına kesmeseydin..
Üzgünüm yapamam, ben bu saatten sonra yeni bir hayata başlayamam deseydin de inan bir dereceye kadar anlardım.Ama yok ya yok anlayamıyorum. Boşa üzülmüş dualar etmiş empati kurmuşuz...

Son düzenleme:
en bastan ben buraya yazarken teker teker hepinize gelipte gelin konuma yorum yapin diye yazmadim.
simdi buraya yok yardim ettikte simdi hicbirimizi dinlemiyorda vs. vs. yaziyorsunuz
yine soyluyorum kimse gelipte size yorum yazin diye yavlarmadi
sagolun dedim tesekkur ettim daha benden neyi bekliyorsunuz
bosandim diye yazsaydim cok mu mutlu olacaktiniz
affettim diyorum birkisminiz feminist kesildiniz
affettim ve pisman degilim. pisman olacagimida hic sanmiyorum.
ayrica anneligimi hic kimsede sorgulayamaz.bugun bu karari aldiysam cocugum icin onun gelecegi icin aldim bu karari.

Hande lütfen şu konuyu okur musun?

Bilinçli bir oyunun içindesin ve hala farkında degilsin...

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/585477-vee-son-darbe.html

Son düzenleme:
umarım dediklerimizde haksız çıkarız yanılan biz oluruz hande..yine de selametini isteriz çünkü..

senin yokluğunda bu kadar insan ben de dahil endişelendi başına birşey geldi mi diye..karşılığı zorlamı cevap verdiniz olmamalıydı..

mutluluklar..

cok tesekkur ederim sagolun
evet biliyorum hicbirsey eskisi gibi olamiyacak
esimin bir sansi hak ettigini dusundugum icin afettim
ben kimimki affetmiyeyim allah teala bile kullarini afediyor
bir sinavdi bu benim icin ben bu sinavi gecmek istiyorum
imtahan dunyasi ..

feminist kesilmedi kimse ufak çaplı şoklar yaşadık ama geçti..merak etme anladık biz seni.

ayrıca haklısın zorla yazmadı kimse,işte o bizim saflığımız ki senin için üzülüp yardımcı olmaya çalıştık..özür dileriz..sen büyük bir ders verdin bize..

yolun açık olsun,Allah utandırmasın.

hande neden gelip açıklama gereği duydun.yazmasaydın konuna,girmeyiverseydin siteye

haklısın kimseye zorla yazdırmadın ama hepimiz senin için üzüldük.hepimiz senin acını içimizde hissettik.hepimiz senin için dua ettik ve geldin suçluyorsun.

eşinin iş yemeklerine hiç mi gitmeyeceksin,gidersen durumu nasıl izah edeceksiniz

çocuk eşindense ve bu kesinleşince eşin yine kuş olup uçacak hande...

tamam iste bende o zaman pisman olmiyacagim verdigim karardan cunku ona birkez daha sans verdim diyecegim ve o uctugu yere omurboyunca yolliyacagim. bekleyip gorecegiz bakalim.

sagolun tesekkur ederim allah razi olsun allah kimseye yasatmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…