Teşekkürler.Epeydir yoktunuz, gördüğüme sevindim. Ailenizle sorunlarınızı az çok biliyorum. Durumları şu an yoksa taksit taksit ödemeleri normal diyecektim ama kredi çekip araba alma, borcu ödememe gibi bir planları varmış. İnatlaşmaya dönmüş gibi, ben ödeyeceklerini düşünmüyorum şu aşamada. Keşke borç vermeseydiniz, diğer kayırdıkları çocuklarından alsalardı. Aile sonuçta mesafeli ol da denmiyor ama içinizden geldiği gibi davranın bence.
Evet. 3-5 sene sonra ödemeyi düşünüyorlarmış.Yani size parça parça da bu parayı vermeyecek...Çünkü hem sizin paranızı 500 TL ayda ayıracak hem çektiği kredinin taksidini ödeyebilecek durumda olsa şimdiye kadar neden borcunu odemedi!? Benim ailem de bizden para aldılar.Hatta altın olarak alıp yine altın olarak verdiler ve mesela 20 cumhuriyet altını aldilarsa 21 olarak verdiler .İkimize teşekkürler ederek ,bizi zor durumda bırakmadiniz yetistiniz bu da bizim hediyemiz olsun dediler
20 bin kredi çekecekmiş araba almak için.Durumu olup olmadığını Az çok bilirsiniz. Eğer sıkıntıya düşeceklerse istemezdim ben çok çok acil olmadığı için
Teşekkürler.
Borç vermek sıkıntı değil sonuçta içim rahat etmezdi.
Ödemelerini isteyince alay eder gibi araba alacağım demeseydi.
Resmen bizi hiç yerine koyuyor.
Geçen aya kadar aracı vardı.Krediyi fazla çekip verseler de bu sefer sizin yüzünüzden alamadık, otobüslerde sürünüyoruz gibi suçlamalar olacak muhtemelen. Aileyle araya para mevzusu girdi mi hep kötü sonuçlanıyor.
Araba ihtiyaç olan bir şey ama bu güne kadar bu ihtiyaçlarını görmemişlerken ve siz araba almak istediğinizi soylemisken gündeme gelmesi gerçekten dalga geçmek olmuş.Ben bir daha bu konuyu açmazdim.Samimi olarak söylüyorum aramazdim,gitmezdim de...onlar arayıp ne oldu dediklerinde bu olaylar eşimle soruna yol açtı derdim.Bence onlar çıkarıp vermedikçe bir daha istemeyin para filan.Belki yüzleri olmaz bir daha sizden birşey de istemezler hayırlara vesile olur.Evet. 3-5 sene sonra ödemeyi düşünüyorlarmış.
Çünkü toplu taşıma zormuş, araba lazımmış.
Dalga geçer gibi değil mi?
Geçen aya kadar aracı vardı.
Onu satmak zorunda kaldı, borçlarını ödeyemeyince.
Şimdi arabasız olmuyor diye yine alacakmış, e bize de lazım diyorum. Param yok diyor.
Evde 2 kişiler ve eve giren miktar 4500 civarı.
Ama yetmiyormuş.
Annemin diyeceği şu; para bulunur ana bulunmaz.Araba ihtiyaç olan bir şey ama bu güne kadar bu ihtiyaçlarını görmemişlerken ve siz araba almak istediğinizi soylemisken gündeme gelmesi gerçekten dalga geçmek olmuş.Ben bir daha bu konuyu açmazdim.Samimi olarak söylüyorum aramazdim,gitmezdim de...onlar arayıp ne oldu dediklerinde bu olaylar eşimle soruna yol açtı derdim.Bence onlar çıkarıp vermedikçe bir daha istemeyin para filan.Belki yüzleri olmaz bir daha sizden birşey de istemezler hayırlara vesile olur.
Borç çok ama ödemiyor.Borçları ne miktarda, yaşam tarzları nasıl bilmiyorum tabi ama aynı miktar parayla annem ve anneannem geçiniyor, bir de yarı zamanlı yardımcı hanım var beş gün gelen, onun maaşı ödeniyor. Bence konuyu açmayın artık, onlar aramadıkça aramayın da. Bu tip konuların daha önce de eşinizle soruna yol açtığını biliyorlardır zaten.Anamnez 'in de dediği gibi belki bir daha istemezler.
Tartışmak değil de çok ciddi tavır koymayı düşünüyorum.Eşin haklı.
Ailenle gerekirse tartış.
Eminim eşim bir daha borç vermez.Size borcları dururken bankadan borc cekip araba almakda ne demek eşinizi ve sizi ne duruma düşürüyorlar anlarım imkanları olmaz taksit taksit de öderler ama bunların hic birini yapmayıp kredi cekip araba almaları cok sacma kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak durumunda birdahda ailenizle para konusna girmeyin bundan sonra
Borç çok ama ödemiyor.
Ya da zorlayıp arada taksit taksit ödetiyoruz.
Mantığı şu; zaten yaşlandım, keyfime bakarım, ben ölünce siz ödeyin.
Evet canim sen her istediğinde para bulabiliyorsun çünkü alınca odedigin banka kredilerin ve alınca odemedigin grill isimli bir evladın var...ama benim kimsem yok ve ben ihtiyaç duydugumda ne para buluyorum ne de yanimda olan bir anne !! derdim sanirim.Zor konular bunlar .Allah yardımcınız olsunAnnemin diyeceği şu; para bulunur ana bulunmaz.
Ciddi tavır koyacağım, yoksa eşimle aram bozulacak yine.
Borç 10 bin tl.Yine böyle bi konu okumuştum sanki sizinmi bilmiyırum
Biz de benim annem babamla yardımlaşırız biz onlara onlar bize sıkıştırmayız birbirimşzi olmayınca olmuyo yani şuan annemlere altın borcumuz var altın fiyatlarıda git gide artıyo yandık kredi çektileraz onu ödüyoruz heray bazen babam bizden önce yatırıyo olunca biz onlara veriyoruz acil ona lazım olsa hemen ayarlıyoruz ama yoksa da yok diyoruz
Belkş haklısınız ama paraları yok diye de tavır alınmaz olsa verirler konuş anlat onlarda hesap kitap yapar çekebilirlerse kredi çeker ama zorlamaya da gerek yok yaşlı adamı üzülüp hasta olur
Bu mesajı görmemiştim borcu dururken de araba olmaz tabiki konuşun fazla çeksin sizin parayı da ödesin yada uygun araba alsınÇünkü onlar da kredi çekip araba almak istiyorlarmış.
Yeni haberim oldu.
Anneme kalsa borcun acelesi yok.
3-5 seneye ödenir.
Biz ona göre plan yapamayız ki.
Biz bu ay araba almak istiyoruz.
Neden 3-5 sene erteleyelim ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?