Bir alacak meselesi

Teşekkürler.
Borç vermek sıkıntı değil sonuçta içim rahat etmezdi.

Ödemelerini isteyince alay eder gibi araba alacağım demeseydi.

Resmen bizi hiç yerine koyuyor.

Evet. 3-5 sene sonra ödemeyi düşünüyorlarmış.
Çünkü toplu taşıma zormuş, araba lazımmış.

Dalga geçer gibi değil mi?

Durumu olup olmadığını Az çok bilirsiniz. Eğer sıkıntıya düşeceklerse istemezdim ben çok çok acil olmadığı için
20 bin kredi çekecekmiş araba almak için.
Kredinin bir kısmıyla borcunu ödeyebilir.

Teşekkürler.
Borç vermek sıkıntı değil sonuçta içim rahat etmezdi.

Ödemelerini isteyince alay eder gibi araba alacağım demeseydi.

Resmen bizi hiç yerine koyuyor.

Krediyi fazla çekip verseler de bu sefer sizin yüzünüzden alamadık, otobüslerde sürünüyoruz gibi suçlamalar olacak muhtemelen. Aileyle araya para mevzusu girdi mi hep kötü sonuçlanıyor.

Krediyi fazla çekip verseler de bu sefer sizin yüzünüzden alamadık, otobüslerde sürünüyoruz gibi suçlamalar olacak muhtemelen. Aileyle araya para mevzusu girdi mi hep kötü sonuçlanıyor.
Geçen aya kadar aracı vardı.
Onu satmak zorunda kaldı, borçlarını ödeyemeyince.

Şimdi arabasız olmuyor diye yine alacakmış, e bize de lazım diyorum. Param yok diyor.

Evde 2 kişiler ve eve giren miktar 4500 civarı.
Ama yetmiyormuş.

Evet. 3-5 sene sonra ödemeyi düşünüyorlarmış.
Çünkü toplu taşıma zormuş, araba lazımmış.

Dalga geçer gibi değil mi?
Araba ihtiyaç olan bir şey ama bu güne kadar bu ihtiyaçlarını görmemişlerken ve siz araba almak istediğinizi soylemisken gündeme gelmesi gerçekten dalga geçmek olmuş.Ben bir daha bu konuyu açmazdim.Samimi olarak söylüyorum aramazdim,gitmezdim de...onlar arayıp ne oldu dediklerinde bu olaylar eşimle soruna yol açtı derdim.Bence onlar çıkarıp vermedikçe bir daha istemeyin para filan.Belki yüzleri olmaz bir daha sizden birşey de istemezler hayırlara vesile olur.

Borçları ne miktarda, yaşam tarzları nasıl bilmiyorum tabi ama aynı miktar parayla annem ve anneannem geçiniyor, bir de yarı zamanlı yardımcı hanım var beş gün gelen, onun maaşı ödeniyor. Bence konuyu açmayın artık, onlar aramadıkça aramayın da. Bu tip konuların daha önce de eşinizle soruna yol açtığını biliyorlardır zaten. Anamnez 'in de dediği gibi belki bir daha istemezler.

Annemin diyeceği şu; para bulunur ana bulunmaz.

Ciddi tavır koyacağım, yoksa eşimle aram bozulacak yine.

Borç çok ama ödemiyor.
Ya da zorlayıp arada taksit taksit ödetiyoruz.

Mantığı şu; zaten yaşlandım, keyfime bakarım, ben ölünce siz ödeyin.

Size borcları dururken bankadan borc cekip araba almakda ne demek eşinizi ve sizi ne duruma düşürüyorlar anlarım imkanları olmaz taksit taksit de öderler ama bunların hic birini yapmayıp kredi cekip araba almaları cok sacma kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak durumunda birdahda ailenizle para konusna girmeyin bundan sonra

Yine böyle bi konu okumuştum sanki sizinmi bilmiyırum

Biz de benim annem babamla yardımlaşırız biz onlara onlar bize sıkıştırmayız birbirimşzi olmayınca olmuyo yani şuan annemlere altın borcumuz var altın fiyatlarıda git gide artıyo yandık kredi çektileraz onu ödüyoruz heray bazen babam bizden önce yatırıyo olunca biz onlara veriyoruz acil ona lazım olsa hemen ayarlıyoruz ama yoksa da yok diyoruz

Belkş haklısınız ama paraları yok diye de tavır alınmaz olsa verirler konuş anlat onlarda hesap kitap yapar çekebilirlerse kredi çeker ama zorlamaya da gerek yok yaşlı adamı üzülüp hasta olur

Eminim eşim bir daha borç vermez.
Artık bıktı.

Şu borcu kimse kırılmadan ödeselerdi iyiydi.

Borç çok ama ödemiyor.
Ya da zorlayıp arada taksit taksit ödetiyoruz.

Mantığı şu; zaten yaşlandım, keyfime bakarım, ben ölünce siz ödeyin.

Ay yok artık, cidden söylediler mi bunu? O zaman reddi miras yaparsınız zaten Allah gecinden versin, sağlıklı ömür versin tabi. Eşiniz de haklı, hem sevilmeyen damat hem de her zor durumda hep o koşuyor. Eşiniz arayıp sırf şu cümleyi söylese neden söyledin demez kimse sanırım.

Annemin diyeceği şu; para bulunur ana bulunmaz.

Ciddi tavır koyacağım, yoksa eşimle aram bozulacak yine.
Evet canim sen her istediğinde para bulabiliyorsun çünkü alınca odedigin banka kredilerin ve alınca odemedigin grill isimli bir evladın var...ama benim kimsem yok ve ben ihtiyaç duydugumda ne para buluyorum ne de yanimda olan bir anne !! derdim sanirim.Zor konular bunlar .Allah yardımcınız olsun

Borç 10 bin tl.
Annem 20 bin kredi çekip araba almaya karar verdi, biz araba almak için para lazım deyince.

Aileye borç vermek zaten başlı başına saçma bir kavram aileye borç verilmez ya sıkıştıklarında destek olur maddi yardım yaparsın ya sende de yoktur bir şey yapmazsın aileye borç verilmesi çok saçma sonra böyle oluyor işte istesen bi dert istemesen bir dert,aileniz sizi büyütürken borç vererek mi büyütmüş masraflarınızı bu kulağa ne kadar saçma geliyorsa içinde bulunduğunuz durumda o kadar saçma

Anneme kalsa borcun acelesi yok.
3-5 seneye ödenir.
Biz ona göre plan yapamayız ki.
Biz bu ay araba almak istiyoruz.
Neden 3-5 sene erteleyelim ki?

Kimse sizin ihtiyaclarinizi planlayamaz. Ben ailelerde su konuda kiziyorum. Evlatlari artik tek degil. Bi esi var colugu cocugu var. Sorumluluk alani artik daha genis. Bu denli vurdum duymaz olmalari cok ayip. Araba almak zorunda oldugunuzu gerekirse krediyi fazla cekmelerini soyleyin. Aile de olsa onlar sizi dusunmuyorsa sizde Bir sure tavrinizi koruyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…