Bir alacak meselesi

yani bana hemen kızdılar da bunun adı çakallık değil de ne?
kim yaparsa yapsın....

biz zamanında büyüttük şimdi ödesin dursunlar durumları iyi falan diye düşünülüyodur belki.
eğer bu mantıktaysalar, ebeveynlik karşılık beklenerek yapılacak bişey değil, ben öyle düşünüyorum.
konu sahibinin de evdeki huzuru kaçacak...
eşi zaten kendi ailesiyle borç yüzünden uzaklaşmış.

Aileler birbirine tabi ki yardımcı olacak ama maalesef bu durumlar bazen çok suistimal ediliyor. Ortada kalan siz oluyorsunuz, hem eşinizin hem de ailenizin nazını çekmek size kalıyor. Aynı durumu yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizin tavırlı olduğunu her defasında belirtin,ne olursa olsun ha damat ha gelin ikisi de el çocuğu ve ailelerin çocuklarını mahcup etmemek için bu konularda daha dikkati davranmaları şart. Hastalık, kaza veya elden ayaktan düşme gibi ihtimaller olursa tabi ki her iki tarafın da yardımcı olması lazım ama özellikle şu borç olayları karı kocanın keyfini kaçırabilir.

Öyle şeymi olur borç borçtur
Alırken iyi verirken kötü oluyorsun
Taviz vermeyin onlar seni düşünmüyorsa sende düşünme ailede kullanmasın çocuğunu ne ayıp birşey kimseye borç verip almam banka denen şey var

Kızlarını ne kadar mahçup ettiklerinin farkında değiller galiba eşi anlayışlı ama ne kadar durur bişey dese ne dicek bu kadın çok zor işi
Anlamıyorum benim babam burnumdan kemik aldırdım ameliyatı karşıladı sonradan olan bişey değil bana düşer dedi mahçup olmayayım diye bize borç veröeyi bile kendi teklif etmişti hatta o geri almak bile istemiyo biz kabul etmedik çeşit çeşit insan var
Bu sebepten yuvasında huzursuzluk çıkacak

Borcu ne zaman ödeyeceklerdi bir tarih var miydi? Bu tarih henüz gelmediyse sıkıştırmayın. Çok oldu diyorsanız ve maddi açıdan da onlar için sorun olmayacaksa baskı yapabilirsiniz. Tatile, geziye gitmek istmeniz de gayet normal. Neden eleştiriliyor anlamadim..

esiniz hakli. adi üstünde borç bi an önce ödenmesi gereken.. çeksinler kredi veya başkasına borçlanarak odesinler ki siz de esinize daha fazla mahcup olmayin.

ihtiyacınız olsa sağlık için falan haklısınız derdim ama gezmek için aileyi sıkıstırmak itici

Katılmıyorum. Anne babaya borcu ödemekte nedir? Bizler karar vermiyoruz dünyaya gelirken. Bunu isteyen kimse haliyle bakacak olan masrafini bakimini yapacak olanda o kisilerdir. Bunda cocuk borclu gibi düsünmemelidir. BENCE. Eşi de evet kizmakta hakli sonucta borc verdiyse suan lazimsa ve alamıyorsa keyfi veya değil kimseyi ilgilendirmez kendi parasiysa istiyosa bitmistir..

Ş
Şu aileler keşke biraz evlatlarını düşünseler: (

Herkes cok biliyor cunku. Herkesin ana babasi ayni degil. Benim babam esimin kendine zamaninda aldigi evin kredisinin yarisini odeyip yapilandirma yapmasini teklif etti. Esyama katkida bulundu. Ama her ana baba ne yazik ki ayni olmuyor. Her evlat ayni olmadigi gibi.

Katıldığınız ve katılmadığınız fikri konu sahibine iletirseniz, okuduğunuz konu ile iletişim halinde olursunuz konu sahibi ile. Yani yazılan yorumlara sadece konu sahibi cevap yazarsa polemik çıkmaz. O benim fikrim, bu sizin fikriniz peki biz nereye varacağız bu polemikle? Hiçbir yere. Katılmadığınıza da üzülmeli miyim. Hayır. İyi günler.

Polemik cikacak birşey yok insan gibi konusmayi biliyorsak. Neden bu kadar gerginsiniz anlayamadım :) iyi günler

Kesinlikle haklısınız.
Ne olursa olsun, yaranamıyoruz.

Artık geri adım atmayacağım.
O annemse, ben de anneyim.
Bir ailem var.

Önce taksitle öderiz dedi, ertesi gün bana da araba lazım 20 bin kredi çekeceğim deyince tamamını istiyoruz dedim

Maalesef.
Sağolsun eşim beni kırmamaya özen gösteriyor ama bu durumu aleyhimize kullanıyor ailelerimiz.

Artık abartarak söylerim, evde hır gür bitmiyor derim belki işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…