- 3 Nisan 2014
- 36.202
- 147.656
- 798
- Konu Sahibi Mavi_gokyuzu
1 tane var.
bu bende biriksin sen borçları öde kafası kimden geçmiş o zaman.
kendi yatıp kalktığı ev için olan kirayı bari ödesin bir zahmet.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 tane var.
İkisi için biriktiriyormuş ama borçtan kiraya kadar tüm yük konu sahibinde. İlerde kıymet bilir umarımBir akıllı kendisi miymiş![]()
Umarım görücü usulü tanışıp evlenmediniz bir geçmişiniz birlikte yasamisliginiz yada vakit gecirmisliginiz vardır, eşiniz dört ayak üzerine düşmüş kurulan yeni gelin evinde hiç masraf yapmadan birikim yapıyor, çok şanslıEvlenince eş durumundan hemen memleketime tayin olurum sandım. Kendi çalıştığım şehirdeki evimi hiç bozmadan memleketime de ev dizdik. Annem gil kira vermeyelim diye kendi kiracılarını çıkartıp bizi oturttu ama bana eş durumundan tayin verilmeyince eşim dizdiğimiz evde yaşamaya devam etti. Abim de evlenince borçları da çok olunca annem gil siz yardımcı olun dediler. Biz de kiralarını ödemek durumunda kaldık.
Bence ortak hesap açın bı an önce. Sizden habersiz her şeyi yapabilir ruhunuz bile duymaz vallaHayır. Hesap yok. Ortak hesap açacaktık kaldı öyle. Evde birikim yapıyor. Benden habersiz harcama yapacağını sanmıyorum. Saf mıyım neyim![]()
Bana biraz saf enerjisi vermediniz değilHayır. Hesap yok. Ortak hesap açacaktık kaldı öyle. Evde birikim yapıyor. Benden habersiz harcama yapacağını sanmıyorum. Saf mıyım neyim![]()
Biran yorumu ben yaptım sandımiş arkadaşlarınız biraz fazla abartıyo bence, doğum gununde kendine altın isteyen erkekde ne bileyim.
onun derdi bileklik degilde zaten bir sey alacak al6in aldirayimda bi kosede dursun bence.
eşinizin parayı nerede biriktirdiğini biliyomusunuz?
eşiniz bana biraz fazla uyanık geldi siz borç içinde yüzerken kendi birikim yapacağım ayagina cidden sefasini suruyo, beleş beleş evdede oturuyo.
eşiniz heybesini dolduruyo farkındamısiniz?
Sitede bile bir sürü olayı okuyunca çok mu fesat ve kötü kalpli olduk bilmiyorumİkisinin de maddi yükünü ve borç harç durumlarını düşündüğümüzde bana da iyi niyetli bir talep gibi gelmedi. Ama eşim kendimi değerli hissetmek istiyorum deyip benden altın bileklik istese hiç bu kadar normal karşılayamazdım sanırım.![]()
Biraz desem ayıp olur mu? İzi sürülemeyecek, miktarı asla ispat edilemeyecek birikim yapıyor adam, Allah mutluluğunuzu da evliliğinizi de daim etsin inşaallahHayır. Hesap yok. Ortak hesap açacaktık kaldı öyle. Evde birikim yapıyor. Benden habersiz harcama yapacağını sanmıyorum. Saf mıyım neyim![]()
Siz bu kadar taksit, kredi, ev kirası vs öderken eşiniz ne kadar harcama yapıyor? Birde siz eşinizden daha mı çok kazanıyorsunuz?Evde biriktiriyor. Bir yerde saklıyor. Gördüm. Ne kadar birikim yaptığını gösterir bana. Güven konusunda sıkıntım yok
EvetHayır. Hesap yok. Ortak hesap açacaktık kaldı öyle. Evde birikim yapıyor. Benden habersiz harcama yapacağını sanmıyorum. Saf mıyım neyim![]()
Annenin evinde bedavaya oturup abinin kirasını sana ödetiyor öyleminerden buldun bu yüzsüzü
Abisinin 2 bin kirasını ödüyor daha üstüne 3 bin de eşine gönderiyormus, her türlü kızdan 5 bini çıkarıyor uyanık, birde birikim için altın istiyor çok fena bu yaa, konu sahibine kolaylıklar dilerimKonu sahibi diyor ya ayni Eve girince ortak olacak. Madem oyle abisine odemeyi esi yapmali.
Sürüncemede kalmamış, siz üstelememişsiniz. Adam ne dese kabul etmişsiniz ne söylese yapmışsınız. Çok mu zor gidip bir ortak hesap açtırmak? Hadi bir arada değilsiniz, koysun parayı kendi hesabına size de şifreleri versin arada girin bakın.Evet malesef evde tutuyor. Ortak hesap açalım dedik ama hep sürüncemede kaldı
Biz eşimle ortak birikim yapmaya çalışıyorduk. Aylık 5 bin koyuyorduk diyelim. Abim evlendikten sonra ve onun kirası da bize dahil olduktan sonra eşim sen 2 bin abinin kirasını öde 3 bin bana at. Ben senin yerine de birikim yaparım. Yine aynı kapıya çıkıyor dedi. O yüzden abimin kirasına karışmadı. Birikim yapıyorum diye de benim taksitlerime de destek olmadı. Geçen ay da tüm parasını birikime yatırdı döviz, altın yükselecek diye. Eksiye girdi.
Şimdi de bileklik istiyot işte. Belki altından maddi olarak kalkabilirim ama içimden gelmiyor işte. Eşime almayacağımı da söyledim. Tamam dedi. İş arkadaşlarımın da beni cimri pinti yerine koyması da canımı sıktı..
En kısa sürede ipleri elinize almanız gerekiyor tren kaçtıktan sonra el salladığınızla kalırsınız, eşinizle aynı eve girmediginiz için bu kadar iyi niyetli ponçik yaklaşım gösteriyorsunuz bence daha cicim aylarını falan gecememissiniz, maalesef hayatın gerçekleri var ilerde sıkıntılı bir durum olursa sizin ailenizde başınıza kakar, mahcup olursunuz ve en önemlisi eşiniz bence anneci bir tip annesinden akıl alıp bu şekilde birikim de birikim delisi olmuş dikkat edin yoksa yeni evli genç bir erkeğin bu kadar para tutacağını düşünmüyorum.Duygularımı ve durumumu çok doğru ifade ettiniz.
İnşallah ben şu kadar biriktirdim ettim demez. Sadece sabrediyorum şu anda
Erkege altın bileklik ne alaka yaMerhabalar arkadaşlar.
Farklı bir bakış açısına ihtiyacım var.
Eşimin gelecek hafta doğum günü var. Eşim benden altın bileklik istedi ama ben şu an bunu karşılayacak durumda değilim. Zaten tayin durumundan dolayı ayrı yaşıyoruz. Kendi kiram, abimin kirası (annem gile ait evde eşim kirasız oturup, abim kirada oturduğu için ve düğün borçları olduğu için biz karşılıyoruz) süpürge, kurutma makinesi taksitlerim, diğer kredilerim vs vs var. Bunların hiçbirine eşim karışmıyor. (birikim yapmaya çalışıyor) Kendim ödüyorum. Eşim de Doğum gününe altın bileklik istedi işte. Kendini değerli hissetmek istiyormuş. Ben de almak istemedim. İş yerindeki arkadaşlarımla bu konuyu konuşurken sen yabancı birine almıyorsun eşine alıyorsun. Kredi kartının asgarisini öde, istediği altın bilekliği al. Eşya aldıysan da kendine almadın aynı eve çıkınca beraber kullanacaksınız dediler ama ben yapamayacağımı söyledim. Bugün de eşime gömlek bakarken şok olmuş ifadeyle bana bakıp arkadaşın değil o kişi, eşin. Sen hâlâ gitmiş gömlek bakıyorsun deyip ayıpladılar. Bizim doğum günümüze de kararmış bileklik alır gelirsin diyerek dalga geçtiler. Benim de zoruma gitti. Şöyle de bir durum var. Eşimin tayin aldırıp yanıma gelme durumu vsr. O zaman da ev ya da araba kredisi çekicez. Benim şu an borca girmek istemeyip altın bileklik almak istememem mantıklı mı değil mi?