• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Altın Bileklik Mevzusu

Merhabalar arkadaşlar.
Farklı bir bakış açısına ihtiyacım var.
Eşimin gelecek hafta doğum günü var. Eşim benden altın bileklik istedi ama ben şu an bunu karşılayacak durumda değilim. Zaten tayin durumundan dolayı ayrı yaşıyoruz. Kendi kiram, abimin kirası (annem gile ait evde eşim kirasız oturup, abim kirada oturduğu için ve düğün borçları olduğu için biz karşılıyoruz) süpürge, kurutma makinesi taksitlerim, diğer kredilerim vs vs var. Bunların hiçbirine eşim karışmıyor. (birikim yapmaya çalışıyor) Kendim ödüyorum. Eşim de Doğum gününe altın bileklik istedi işte. Kendini değerli hissetmek istiyormuş. Ben de almak istemedim. İş yerindeki arkadaşlarımla bu konuyu konuşurken sen yabancı birine almıyorsun eşine alıyorsun. Kredi kartının asgarisini öde, istediği altın bilekliği al. Eşya aldıysan da kendine almadın aynı eve çıkınca beraber kullanacaksınız dediler ama ben yapamayacağımı söyledim. Bugün de eşime gömlek bakarken şok olmuş ifadeyle bana bakıp arkadaşın değil o kişi, eşin. Sen hâlâ gitmiş gömlek bakıyorsun deyip ayıpladılar. Bizim doğum günümüze de kararmış bileklik alır gelirsin diyerek dalga geçtiler. Benim de zoruma gitti. Şöyle de bir durum var. Eşimin tayin aldırıp yanıma gelme durumu vsr. O zaman da ev ya da araba kredisi çekicez. Benim şu an borca girmek istemeyip altın bileklik almak istememem mantıklı mı değil mi?
Çevrenizde esinizde bir tuhaf kaba tabirle sagilacak inek zannediyorlar galiba,kocanız bu kadar borcunuzun olduğunu bilmiyor mu?

Atandığımda eşyalarımı sıfır dizdiğim için çoğu şeyi ben aldım. Eşimle de salon takımı, yatak odası takımını ortak aldık. Amaan anlatsam bir sürü şey işte. Evliliğimizde bir çok fedakarlığı ben yaptım ama konusunu açınca malesef Allen ediyor kallem ediyor üste çıkıyor. Bundan sonra dikkat edicem.
Sizin işiniz var bu kocayla.
Evliliğinizde bir çok fedakarlığı neden siz yapıyorsunuz yapmayın.
Aman evlenelim de onu da ben yapayım, bunuda görmezden geleyim diyenler genelde yanlış evlilik yapmış oluyor.
Sizin ayrıntıları bilmiyorum ama genel görüşüm böyle.
Bundan sonra yapmayin fedakarlık.
Siz daha aynı evde yaşamaya bile başlamamış bir çiftsiniz.
Kocanız oturduğu evin kirasını bile ödemeyip birikim adi altinda her şeyi size bırakırken, biriktirdiği parayı bankaya da yatırmiyor üstelik, neyi nasıl yapacağına ne kadar güvenebilirsiniz?
Adam sorumluluk almıyor yahu kendinize gelin.

Merhabalar arkadaşlar.
Farklı bir bakış açısına ihtiyacım var.
Eşimin gelecek hafta doğum günü var. Eşim benden altın bileklik istedi ama ben şu an bunu karşılayacak durumda değilim. Zaten tayin durumundan dolayı ayrı yaşıyoruz. Kendi kiram, abimin kirası (annem gile ait evde eşim kirasız oturup, abim kirada oturduğu için ve düğün borçları olduğu için biz karşılıyoruz) süpürge, kurutma makinesi taksitlerim, diğer kredilerim vs vs var. Bunların hiçbirine eşim karışmıyor. (birikim yapmaya çalışıyor) Kendim ödüyorum. Eşim de Doğum gününe altın bileklik istedi işte. Kendini değerli hissetmek istiyormuş. Ben de almak istemedim. İş yerindeki arkadaşlarımla bu konuyu konuşurken sen yabancı birine almıyorsun eşine alıyorsun. Kredi kartının asgarisini öde, istediği altın bilekliği al. Eşya aldıysan da kendine almadın aynı eve çıkınca beraber kullanacaksınız dediler ama ben yapamayacağımı söyledim. Bugün de eşime gömlek bakarken şok olmuş ifadeyle bana bakıp arkadaşın değil o kişi, eşin. Sen hâlâ gitmiş gömlek bakıyorsun deyip ayıpladılar. Bizim doğum günümüze de kararmış bileklik alır gelirsin diyerek dalga geçtiler. Benim de zoruma gitti. Şöyle de bir durum var. Eşimin tayin aldırıp yanıma gelme durumu vsr. O zaman da ev ya da araba kredisi çekicez. Benim şu an borca girmek istemeyip altın bileklik almak istememem mantıklı mı değil mi?
Erkeğe altın ipek olmaz hediye alırken dikkat edin.

Atandığımda eşyalarımı sıfır dizdiğim için çoğu şeyi ben aldım. Eşimle de salon takımı, yatak odası takımını ortak aldık. Amaan anlatsam bir sürü şey işte. Evliliğimizde bir çok fedakarlığı ben yaptım ama konusunu açınca malesef Allen ediyor kallem ediyor üste çıkıyor. Bundan sonra dikkat edicem.
Bu evlilikte parasal olarak bir çok yükün altına siz girmişsiniz buna gerek yoktu,adam şark kurnazi bütün yük sizde o yatırım için para biriktiriyor bir de utanmadan altın bileklik istiyor böyle bir kurnazi çok aradınız mi bilmem ama o iyi yere kapak atmış ( dikkat edin işin sonunda bir alavere dalvere ile ortada birakilirsiniz adamın size olan yaklaşımı tamamen parasal)

Nedense konunun icinde maddi islerini bir arada tutabilen kimse yok. Siz baskasinin kirasini ödüyorsunuz, bir sürü borc var. O yetmiyormus gibi kocaniz da altin bileklik istiyor. Bilmiyorum kuzum sanki herkes seni sagacak 🐄 gibi görüyor

Yanlış anlamayın ama konuyu yazan kişi erkek mi acaba diye okudum (hala da düşünüyorum)
Zira bu kadar altın meraklısı bir erkek hiç duymamıştım.
Varlar yafss özellkle dogu erkeklerinde var.. Allahnı seven nerden bildiğimi sormasın 😅

Yanlış anlamayın ama konuyu yazan kişi erkek mi acaba diye okudum (hala da düşünüyorum)
Zira bu kadar altın meraklısı bir erkek hiç duymamıştım.

Altinin degeri cok cikti son günlerde. Adam acayip kurnaz. Onu yatirim icin kendine istiyor

Allahım ne adamlar var. Benim eşimde ona dondurma bile almaya çalışsam paranı benim için harcama ben kendim alırım der.
Canım kocam
Vay be böyle kocalarda varmış gözlerim yaşardı hala umut var demekkı Allah mutluluğunuzu daim etsin kıymetini bil kocanın nesli tükeniyor bu adamların

Mavi valla kusura bakmayın, kadınlar erkekler yüzünden üzülmesin istediğim için dilimi tutamıyorum ama sizin akıllı saat içerikli bir konunuzu da okudum şimdi, maddi fedakarlıklarınızı belirttiğiniz bu mesajı da görünce, ben eşinizi güvenilir bulmadım, kendinizi maddi güvenceye alın, borçlar bitince ilk işiniz bu olsun, öyle ortak hesap vs değil direkt kendi adınıza banka hesabı açıp birikim yapın, normalde maddiyatı sadece erkeğe yüklemem, eşler birlikte hareket etsin, maddi konularda birbirlerinin yükünü sırtlansın derim cinsiyet ayırt etmeksizin maalesef bazı insanların eşlerine karşı hiç iyi niyetli olmadığını da gördüm, fedakarlık yaptığıyla kalan insanlar var.
Kesinlikle bende böyle düşündüm konuyu okuyunca.
Tüm maddiyatı size yüklemesi, sizi bu kadar borç içinde bırakması ,ihtiyacın var mı diye sormaması üstüne pahalı hediye istemesi hiç normal değil.

İlişkide roller değişilmiş gibi.

Altinin degeri cok cikti son günlerde. Adam acayip kurnaz. Onu yatirim icin kendine istiyor
Farkettim.
İşin kötüsü konu sahibinin arkadaşları da adamı destekliyor.

Sevgili konu sahibi gönlünüzden geçen neyse onu alın lütfen. Eşinizin de aile bütçesinden bihaber şekilde birşeyler istememesi gerekiyor.

Yahu aylık kazancımız 6 haneli rakamlarda, doğum hediyesi istediğim pırlanta kolye vardı, gerek var mı diye düşünüyorum şu aralar. Millet mi tuhaf ben mi anlamadım

Back
X