Bir anne 7 evlat buyutmus, 7 evlat bir anneye bakamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yurtdisinda yasiyormussunuz, Almanya'da da farkli degildir. Kimse kimsenin evinde kalmaz yurtdisinda. Yaslilar evi olur, bakim evi olur. Kendimde zamaninda calistim biliyorum. Cok iyi yerlerde var. Sormussunuz ya biz yaslaninca ne olacak diye. Ben kimseden birsey beklemem sahsen. Ilerde herkesin kendi duzeni olacak. Vicdan yaptirmaya gerek yok. Kimse bana bakmak zorunda degil. Vakti gelince kendim ayarlarim yaslilar evi veya bakim evi. Benim dusuncem tabiki.
 

Cok zoruma gidiyor, sanki eski bir esyadan falan bahsederler gibi. Bunu soyleyenin yatalak anneannesine senelerdir annesi bakiyor. Benim babaanneme neden bakilmasin diye dusunuyorum.

Bir de normallestirmeye calisiyor hepimizin gidecegi yer orasi falan? Yemeyip yedir icmeyip icir gotrusun seni cope bassin. Bence karma, ilahi adalet her neyse basina gelecegini bildiginden.

Annem ikna olur umarim babamla aliriz
 
Hayir amcamdan Allah razi olsun. Asla oyle bir yukumlulugu tek basina yoktu. Simdiye kadar maddi destegimizi eksik etmedik, vardikca da manevi. Insallah annem ikna olur da digerleri utanir
Annenizin dahi istemedigi bi konuda neden halen yengelerinize amcalariniza kiziyorsunuz. Sizin sandiginiz kadar iyi bir aile baglari yokmus demekki. Dedem ve Anananem bize gorede meleklerdi ama annemlerin yasadigi hayat hicte kolay degildi. Kucuk yastan itibaren kendi ayaklari uzerinde durmak zorunda kaldilar. Onun bunun elinde buyuduler. Dedigim gibi bize meleklerdi. Herneyse sizin karisabileceginiz bir mesele degil zaten. InsAllah guzel bir cozum bulunur.
 

Amcam bu zamana kadar erkek haliyle cook iyi bakti, artik sira bizde. Halam babaannemle bizim aileyle konusmuyor, zaten kabul etmez diye teklif de etmediler.
 
Bence yaslilik degil nankor evlatlar zor. Dusunuyorum babaannem acaba bunalmadi mi hic 7 cocuga bakarken? Niye yetimhaneye birakip gitmedi? Bunlar insan degil yemin ederim.
Mesela şunda haksızsın 7 tane çocuk doğururken o çocuklara sordu mu?Böyle düşünüp kederlenmekte de çok haklısın allah kimsenin eline koymasın.Ama görüyorum ki sadece çocukları değil annenizde bakmak istemiyor.bence bakıcı da iyi bir fikir değil dövedebilir kötü de davranabilir.Lütfen siz annenizi ikna edin son zamanlarını sizinle geçirsin.Almanya da her imkan var.Tabi işin bi de babaanne tarafı var o da gelmek istemiyebilir yaşlı insanlar genellikle köyünü terk etmek istemez.Ama onu ikna edebilecek birileri lazım.
 

Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama kadin bakima muhtacsa ve kendine bakamiyorsa, sizin geliriniz yeterli ise almanyada mesela getirebiliyorsunuz. Prosedürü yabanci ofiste ögrenebilirsiniz
 
90 yaşındaki bir kadına tek basına bakmak asla kolay değil. Anneannem de aynı durumda her ay bir evladında kalıyor. Tuvalete iki kişi zor götürüyoruz hala tek basına nasıl baksın? Ayrıca onun da vardır bir düzeni neden 6 tane daha evlat varken onun düzeni bozulsun ki ?
En güzeli tüm kardeşler oturup konuşsun bir karara bağlasınlar.
 

Hayir yaa bu kadar degismis olamayiz. Almanyada da var bakimevleri evet ama almanlar da verirken vicdan azabi cekiyorlar cunku cekmeliler. Siz cocugunuzu tutup yetimhaneye veriyor musunuz? Benim vicdanim sizliyorsq yanlis demektir bana gore. Hiiic kimsesi olmayanlar icin, sokakta kalanlar icin evet ama bunun disindakiler icin hayir. Insan 70 sene omur verdigi evinde olebilmeli diye dusunuyorum, yani bu kadarini da hakediyorlar
 
Eğer alabiliyorsanız yanınıza alıp siz bakın ... yok yenge bakmıyor yok hala bakmıyor diye dertlenmeyin çekin alın kadını... benim anneanem her ay 1 kızında kaldı 1 ayda kendi evinde... dayımla aynı bahçedelerdi dayım kapısını açmazdı ama teyzemler bir gün demedi sen niye bakmıyorsun bizde bakmayız diye
 
Hayir amcamdan Allah razi olsun. Asla oyle bir yukumlulugu tek basina yoktu. Simdiye kadar maddi destegimizi eksik etmedik, vardikca da manevi. Insallah annem ikna olur da digerleri utanir
Anneniz niye istemiyor onun sebebini yazdiniz mi?? Benim babaannemde bize cok cektirdi, hele anneme cok kotu seyler yapti. Ama artik 80 yasinda ve yaptiklarindan pisman. Annem yine bakti babaanneme. Babaannem evinde yasar ama annem yemek yapsa yollar. Ben alisveris yaparim, canin ne istiyor diye sorarim. Kac torunu var ama hal hatirini bir biz sorariz. Sevdigi torunlari aramaz. Allah onu bir sekilde elimize birakti gibi oldu. Ben ve annem Allah icin affettik. Annenizde affetsin. Yaslidir ve o da belki yaptiklarindan dolayi pismandir.
 
Maddi destek ayri, yaşlı bakımını sürekli üstlenmek ayri. Belki halanız evlenmek yuva kurmak istiyor yeniden? Bence siz topu halaya atmak istiyorsunuz oda kabul etmeyince iyice sinir oluyorsunuz.

Gercekten anlamamakta israr ediyorsunuz. Sirf halam bakarsa maddi manevi destek, degilse donusumlu bakalim diyoruz. Anlatabildim mi? Kacinci kez yazdim bilmiyprum ama bana kalsa hep biz bakalim onlar utansin diyorum? Daha nasil anlatiyim?
 

Elbette. Ben annemi asla birakmam mesela. Ama yeni butuyen jenerasyondan bunu beklemem. 80-90 larda doganlar, yani bizler bakariz. Bizden sonrasi...sanmam. Yanlis anlasilmasin. Bir genellene beninkisi. Cok farkli bir jenerasyon buyuyor. Bilmiyorum. Ben sizin gibi kati dusunmuyorum bakimevleri konusunda. Ilerde yaslandigimda gitsem de kimseye gonul koymam..
 
Gercekten anlamamakta israr ediyorsunuz. Sirf halam bakarsa maddi manevi destek, degilse donusumlu bakalim diyoruz. Anlatabildim mi? Kacinci kez yazdim bilmiyprum ama bana kalsa hep biz bakalim onlar utansin diyorum? Daha nasil anlatiyim?
Ama.anneniz istemiyor dolayısıyla siz de bakamıyorsunuz belki üzgünsünüz agliyorsunuz kızıyorsunuz ama siz de su an bakamayan tarafsınız o yuzden bu sartlar altinda kimseye kizmaya hakkiniz yokki sartlar degisir siz bakacak pozisyonda olursunuz o zaman başka neden su an bunu kabullenemiyorsunuz?madem öyle anneyi ikna edeceksiniz
 

Babaannem annemi taniyamadi bile:) o kadar yaslandi artik. Yani cok cektirdi, haddinden fazla. Annemi cok gozu yasli hatirliyorum. Ama o da benim babaannem ve babamin annesi,yani onu doguran buyuten kadin. Annem tarafindan bakinca elbette suclu ama bizim tarafimizdan degil. Zaten annem yavas yavas yumusuyor.

Buradaki arkadaslar sagolsun iyiniyetimi, planlarimi sorguladilar ama ben gunlerdir dusunuyorum. Hamile kadin gorunce, annem bana cay verince, babam arayinca. Diyorumki neden yapiyorsunuz bir sure sonra bakimevine atilmak icin mi?
 
Bacım boşuna nefesini tüketme. Bu kk ya konu açmak bazen dert. Linç etmek için neden arıyorlar. O edenle hiç konu açmam Böyle olaylar çok oluyor. Duyuyoruz ve görüyoruz. Bir anne 7 evlada bakıyor da. 7 evlat bir anneye bakamıyor. Çocuğum olsun diye yıllardır uğraşıyorum. Allah evladın da hayırlısını versin. Diğer kardeşlerle ortak bir noktada buluşulamazsa siz alırsınız umarım yanınıza, anneniz de kabul eder umarım. Kadın gelmiş 90 yaşına şurda yaşayacağı kaç sene kalmış, son zamanlarını rahat geçirsin. Sizin de vicdanınız rahat olur.
 

Totalde bakinca evet. Ama belki hislerimi tam anlatamiyorum. Bu olay benim tum bakis acimi degistirdi, butun iyiniyetimi umudumu baltaliyor. Ustte de yazdim hamile insanlara bakiyorum, anneme babama, diger insanlara ve diyorum ki bunun sonu ne? Bana bakan annemin benim icin anlami ne? Bence sonu boyle olamaz. Siz anne misiniz bilmiyorum ama cocugunuz ya da emek verdiginiz bir insan sizi eski bir esya gibi atsa ne hissedersiniz?

Inanci karistirmak istemiyorum ama of bile deme diyen din ne kadar anneyi birak der ki?
 
En aşağı 70 yaşındaki kadını evinden yerinden yurdundan ayırmak olmaz ki, çocuk gibiler şimdi. Evcil hayvanlar bile yer degisince yaşamıyorlar. Ki bu bir insan. Allah merhamet versin ne diyeyim.
Gülüm haklısın da,baska çare yok ki? Babası da bu saatten sonra nasil taşısın ailesini almanyadam. Anladığım kadarıyla babaannenin kocası falan yok. Yani tek birinin gelmesi daha maku ve mantiklil degil mi? Mesela benim kayinvalideyi de biz yakınımıza alacaz. Ev olarak. Kendi evini satacak. Ara ara bize bizde ona gideceğiz. Gerçi o o kadar yaşlı degil ama yaşlı sayılır
 

Buraya konu acmak illa bir cozum bulmak icin degildi benim icin. Ben icimi dokmek ve sizlerin bakis acisini ogrenmek istedim. Bu bence coook onemli bir sosyolojik konu.

Almanyada da farkli degil. Annesini babasini birakmak isteyen ama bunu nasil soyleyecegini bilemeyen insanlar var. madem normalse onlarin dedigi gibi neden zorlaniyorlar ki? Cok mu duygusal dusunuyorum diye dusunuyorum ama degil, olmasi gereken bu. Daha once de yazdigim gibi bazi seyler var ki degismez: insan cocugunu atmaz, anne babasini atmaz. Amcalarim cocuklarini ya da annem beni atmiyorsa babaanem de atilamaz
 

Sizi o kadar iyi anliyorum ki, resmen sabahtan beri uzum yemeyip bagciyi dovenlerle ugrasiyorum. Insallah hayirli evladiniz olsun. Cok icten diliyorum.

Benim de tek dilegim bu. Resmen bir kadincagizi o kadar insan bir yere sigdiramadik. Anneyi ya anneyi. Beni yaralayan zaten bu dusunce.
 
Bakim evleri Cokmu kôtü.
Ben yurtdisindayim, bazi tanidik yerler Cok süper, bakimiyla, aktiviteleriyle, kuafôrleri, manikürcüleri bile geliyor.
Aileler bile öyle düzenli bakamzas. Ayni yasitlariyla Cok daha iyi olmazmi babaanne icin. Acikcasi Ben karsi degilim bakim evlerine. Tabiki iyi arastitmak lazim.

bir gercek varki, evlatlar bakmak istemeyebiliyor, baksada huhursuz olabiliyorlar, istemeye istemeye yani.

O yüzden dünyaya cocuk getirirken, beklantisiz olmak gerekir.

birilerine Muhtac birakmadan al beni yanina derim hep.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…