- 18 Ağustos 2014
- 1.293
- 864
- 158
- 32
Bir yere gidiyorum direk kapıdan çıkarken birden kapılarını açıp nereye gidiyorsun diyor.Geçenlerde de sen niye çok çarşıya gidiyorsun dedi yani birde yapışıyor cevap almadan gitmiyor ev ihtiyacı olsun fatura alışveriş ben almaya gidiyorum dedim.Okul zamanında küçük çocuğumu okul servisine götürüyordum hemen gelecem diye kapıyı açık bıraktım çocukları eve dalmış kızımda evdeydi ona sormuşlar abla abla annen gitti gördün mü kızım evet demiş çocuklarda nereye gitti ne zaman gelecek neden gitti demişler kızım sınava çalışıyordu bide diye şimdi siz gidin sonra gelin demiş çocuklara çocuklar dışarı çıkmamışlar bide hala soru sormaya devam etmişler.Yani insaf en sonda çocuklara dayanamamış hafif eliyle itekleyip kapıyı örtmüş birde kapıyı örtünce çocuklar zile basmaya başlamış.Zaten ilk taşındıklarında tüm gelen misafirler bizim zile basıyordu gece 10 da bile gelen misafir bizim zile basıyordu bende dayanamadım gittim konuştum komşuda bizim zili bilmiyorlar iki zile bastılar yani birşeymi olmuş dedi bende dedim çocuklar çok zor uyuyorlar bir tıkta uyanıyorlar yani basmayın dedim diyor yok birdaha olmaz.Yine bizim zile basıyorlar.
Sonra birde yangın merdivenini kaplamışlar.Kızım bisikleti koydu sonra bir baktı çocuklar bisikleti almış izinsiz kullanıyor.
Biz tatilden yeni geldik gitmeden önce kapının önündeki çöpü yıkayıp koymuştum sonra geldiğimizde baktığımda çöp leş gibi kokuyordu içinde de sarı bir sıvı vardı .
iyi sabretmişsin 3 sene. ben birak üç seneyi 3. gün geri çeviririm işim gücüm var derim.saygısiz dusuncesiz insanlara tahammulum olmaz . herkes evini bilsinn hergün hergün bi insan rahatsiz ediliyorsa enayi yerine koymktirben artık mesafe koyuyorum..bazen hanımlar istedikleri saatte girip çıkmak isteyebiliyor..yeni evliydim..o zamanlar hayır demesini beceremezdim..komşum 3 sene sabahtan akşama bende geçirdi..sonra öğrendim bende
demi ama bizim bu kibar bayanlarimiz beceremiyo geri gondermeyi. düsuncesiz insandan utanmayacaksin. ayy ben daralip tükeniyorum arsiz komsulara yem olanlarae peki siz niye bende çalışıyorum benim de kafam kaldırmıyor demediniz. sonuçta elin insanı bi samimiyetiniz yok. almayın çocuğu eve yorgunum git sonra gelirsin deyin.
var canım var böyleleri..yalnız senin komşu değil..fazla yüz vermişsin..bir komşu olacak kişi taşınırsa daha ilk günden samimi olma yüz buluyor astar istiyorlar..üstelik komşuluk iyi bir şey değil ben hiç hazzetmem..Bir yere gidiyorum direk kapıdan çıkarken birden kapılarını açıp nereye gidiyorsun diyor.Geçenlerde de sen niye çok çarşıya gidiyorsun dedi yani birde yapışıyor cevap almadan gitmiyor ev ihtiyacı olsun fatura alışveriş ben almaya gidiyorum dedim.Okul zamanında küçük çocuğumu okul servisine götürüyordum hemen gelecem diye kapıyı açık bıraktım çocukları eve dalmış kızımda evdeydi ona sormuşlar abla abla annen gitti gördün mü kızım evet demiş çocuklarda nereye gitti ne zaman gelecek neden gitti demişler kızım sınava çalışıyordu bide diye şimdi siz gidin sonra gelin demiş çocuklara çocuklar dışarı çıkmamışlar bide hala soru sormaya devam etmişler.Yani insaf en sonda çocuklara dayanamamış hafif eliyle itekleyip kapıyı örtmüş birde kapıyı örtünce çocuklar zile basmaya başlamış.Zaten ilk taşındıklarında tüm gelen misafirler bizim zile basıyordu gece 10 da bile gelen misafir bizim zile basıyordu bende dayanamadım gittim konuştum komşuda bizim zili bilmiyorlar iki zile bastılar yani birşeymi olmuş dedi bende dedim çocuklar çok zor uyuyorlar bir tıkta uyanıyorlar yani basmayın dedim diyor yok birdaha olmaz.Yine bizim zile basıyorlar.
Sonra birde yangın merdivenini kaplamışlar.Kızım bisikleti koydu sonra bir baktı çocuklar bisikleti almış izinsiz kullanıyor.
Biz tatilden yeni geldik gitmeden önce kapının önündeki çöpü yıkayıp koymuştum sonra geldiğimizde baktığımda çöp leş gibi kokuyordu içinde de sarı bir sıvı vardı .
nerde o günler sedacım..kafa dengi biri sadece hayal..karşılıklı sohbet etmemiz..bi gün size gelmem lazım :)
poşet merakı çoktur komşulardaCevap ver ama sanane de ne ilginc benim komsumda oyle esim eve gelirken alisveris yapmisti elinde 2 poşet varmış sans iste yolda kadınla karsilas kadin posete bakip acaba ne var icinde demis sozde esim duymicak sekilde esim duydum diyo o nasil bi kadın falan allah yardimcimiz olsun. .
canım seviyeli gidip gelirsen iyi bence..ben burda 3 arkadaşla tanıştım..2 si birbirinde yiyip içiyor..acayip yakınlardı..kardeşden öte..sonra bunlar küsmüş facede seviyesiz seviyesi laf göndermeler..var canım var böyleleri..yalnız senin komşu değil..fazla yüz vermişsin..bir komşu olacak kişi taşınırsa daha ilk günden samimi olma yüz buluyor astar istiyorlar..üstelik komşuluk iyi bir şey değil ben hiç hazzetmem..
nerde o günler sedacım..kafa dengi biri sadece hayal..karşılıklı sohbet etmemiz..
e peki siz niye bende çalışıyorum benim de kafam kaldırmıyor demediniz. sonuçta elin insanı bi samimiyetiniz yok. almayın çocuğu eve yorgunum git sonra gelirsin deyin.
haklısın bencesık girip çıkmasına müsaade etme..işte diyemedim o an basireti bağlanır ya insanın bazen.. kadın öyle güzel anlatıyor ki...
geçen hafta tatildeydik zaten karşılaşmadık hiç Allah'tan..
bi kere de çocuğu gönderdi gene..
15 dakika sonra tam saat tuttum yolladım geri evine..
"arkadaşın yıkanıcak banyo yapıcak" dedim..
"ben beklerim sorun diil" dedi çocuk..
"aa olur mu öyle şey ayıp" dedim gönderdim.. giderken de salona daldı kutu çikolata vardı masanın üstünde,çikolata avuçlayıp gitti.. yemesinde diilim de..
bi gün de eşim pasta getirmişti, çocuk gene bizde.. benim oğlan koşmuyor babasına, bu oğlan koşup eşimin elindeki pasta torbasını aldı mutfağa götürdü.. açmaya kalkıyor.. "bırak bakiim" dedim "daha yemek yemediniz.." "hadi yiyelim" dedi.. "annen bekler" diye zorla gönderdim koca bir dilim de pasta koyup verdim.. tabağım da gelmedi hala.. 15 gün oldu...
oğlan da annesi gibi rahat...
ben olsam yeni taşındığım apartmanda yeni tanıdığım komşuya gönderemem çocuğumu..
benim oğlum bi kere "gidiim mi anne onlara" dedi.. göndermedim valla.. ne olur ne olmaz...
meraksız yaşlı teyze azdır benceçok yaşlı yalnız teyzeler oluyor bazen kötü niyetleri olmuyor ama başka işleri de olmuyor onları idare ediyorum aslında.. hatta onlar soru sormadan öylesine anlatıyorum birşeyler zaman ayırıyorum günde 5 dakika mutlu oluyorlar..
ama kötü niyetliler gıcık teyzeler var ki onlar zaten bana yaklaşamıyor artık..
"aman aman ona bulaşma" diyeni duydum :)
yarın öbürgün bi laf ederler millet de ciddi sanar.. başına geldi.. asla yüz vermeyin.. komşuluk güzel ama tehlikeli de olur..
sedacım hep biz neden büyükleri idare ediyoruz ki onlarda bizi idare etsiz biz küçüyüz dimi..çok yaşlı yalnız teyzeler oluyor bazen kötü niyetleri olmuyor ama başka işleri de olmuyor onları idare ediyorum aslında.. hatta onlar soru sormadan öylesine anlatıyorum birşeyler zaman ayırıyorum günde 5 dakika mutlu oluyorlar..
ama kötü niyetliler gıcık teyzeler var ki onlar zaten bana yaklaşamıyor artık..
"aman aman ona bulaşma" diyeni duydum :)
yarın öbürgün bi laf ederler millet de ciddi sanar.. başına geldi.. asla yüz vermeyin.. komşuluk güzel ama tehlikeli de olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?