- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.589
- 158
- 36
- Konu Sahibi 06kelebek_s
-
Inan bu mesajına sayfalarca yorum yapabilirim ama susmayı tercih edeceğim. Nacizhane tavsiyem kendini sev, geçmişinle barış , kendin için kendine değer ver. O zaman emin ol daha görünür olacaksın. Sen geçmişini kötu diye nitelendirirken karşı taraf tabi ki bunu koz olarak kullanir.Çok şükür artık yapmıyor bunu çoook nadiren laf sokması olabiliyor
ĞKötü geçmiş diyorsunuz, allahaşkına adam mı öldürdünüz, birinin parasına puluna mı göz diktiniz?? Kötü geçmiş dediğiniz şeyler yalnızca sizi ilgilendiren, sizi bağlayan şeyler. O bir tercihti şimdi başka bir tercihi yaşıyorsunuz, bu kadar..tabii yeni yaşam tarzınız gercekten icinizden geldiği icin mi yoksa geçmişi silme umuduyla mı seçtiniz bu da önemli..Muhtemelen eşinizin de ısıtıp ısıtıp önünüze koyduğu kötü geçmiş söylemi elinizi ayağınızı bağlamış, hamilelikte dayağı bile meşrulaştırmıs sizin gözünüzde.
Bunların yanında ayrı yatma mevzusu devede kulak gibi geldi bana.
Eğer geçmişimi savunursam ki denedim bahsettiği kadar kötü olmadığından o zaman işler iyice sarpasardı. Yani hatalarım oldu ama bütün bir ömür değil bir döneme mahsustu diye anlattım. Kendimi seviyorum ama değer vermiyorum görünenlere yaşadıklarıma baktığımda. Belki karşı tarafa değer vermekten kendime kalmıyordur o da benim en büyük hatam olsa gerek...Inan bu mesajına sayfalarca yorum yapabilirim ama susmayı tercih edeceğim. Nacizhane tavsiyem kendini sev, geçmişinle barış , kendin için kendine değer ver. O zaman emin ol daha görünür olacaksın. Sen geçmişini kötu diye nitelendirirken karşı taraf tabi ki bunu koz olarak kullanir.
Ben kötü demezsem daha kötü sonuçlarla karşılaştım. Ona en azından bahsettiği gibi biri olmadığımı anlattım ama nafile o şakın savunma gibi düşünerek daha da sert çıktı. Anlayacağınız kendimi seviyorum ama içim dışım eşim olmuş sanki ortada ben kalmamışım :/ Yeniden kendimi bulmak istiyorum ama zor geliyor ona da korkuyorum. Çıkmaz bir sokak gibiInan bu mesajına sayfalarca yorum yapabilirim ama susmayı tercih edeceğim. Nacizhane tavsiyem kendini sev, geçmişinle barış , kendin için kendine değer ver. O zaman emin ol daha görünür olacaksın. Sen geçmişini kötu diye nitelendirirken karşı taraf tabi ki bunu koz olarak kullanir.
Evlenmeden önceki hayatınızda tam olarak ne yaptınız ki? Alkol aldım, erkek arkadaşım oldu diyorsunuz, kötü geçmiş mi oluyor bunlar?
Hamileyken, karnınızda onun bebeği varken dövmüş sizi. Ya bebeğinize bir şey olsaydı? Bir an önce hayatınızın kararlarını kendiniz almaya başlayın ve bence bırakın ne hali varsa görsün. Zaten kendisi yollarını ayırmış bence sizinle. Bence oturun açık açık konuşun, dayak var, hakaret var, ilgisizlik, sevgisizlik hepsi var.
Evet işte buna ihtiyacım var. Onlar da keşke bu kadar pahalı olmasaydıHer şeye susmuşsun zaten bunu da kabullenirsin zamanla. Ama çocuğunu düşünüyorsan bir terapiste git ve doğru yolu bul..
Yani biz burda seni dinleriz fikir de veririz ama senin derdin anlık bir şey değil ki. Profesyonel yardim alman gerek. Yoksa kim 9 aylık hamile haliyle dayak yediğini unutup eşim benimle ilgilenmiyor diye kendini degersizlestirir ki. Normal bir ruh hali değil bu yani yargılamak için konuşmadım yanlış anlaşılmasın.Evet işte buna ihtiyacım var. Onlar da keşke bu kadar pahalı olmasaydıŞu anda maddi olarakta sıkıştık. Üstüne benim maaşım da olmayacak bebekten dolayı ücretsiz izin alacağım. Yani terapist olarak sizleri gördüm ve içimi döktüm diyebilirim :/
Off.. ya bir şey sorucam evlenmeden önce mi daha mutluydun yoksa simdi mi? Ne zaman kendini daha rahat ve kendin gibi hissettin?İşte ben de tam anlamıyla ayırdığını düşünsem uğraşmayacağım ne hali varsa görsün diyeceğim. Ama bugün suratım asık diye evi falan temizledi, şaka takıldı. Kafasında kalbinde bitmiş olsam oturur konuşur ve ayrılır hiç çekinmez. Ona göre salında yatması normal. Ona göre ben anlayışsızım. Geçmişime gelirsek ondan önce başka erkek arkadaşlarım oldu beraber oldum onlarla. Kendisinin de benden önce bir kız arkadaşı vardı bu arada ve her şeyi yaşamışlar. Hatta benimle başladıktan sonra kızdan ayrılmış ben bunu sonradan öğrendim. Söylediği şey erkek halimle benim bir kişi oldu sana bak vs... Şimdi bunları kapattığımızı düşünüyorum, giderek baya azaldığı için. Şimdiki sorunum arkadaşlarıyla fazla muhabbet etmesi telefonu elinden düşürmemesi ve salonda yatması. Diğerlerini kapattım bebeğimin hatrına...
Herkes aynı şeyi söylemiş geçmişim kötü demeyin demiş ama hatalarımı hata olarak kabul ettin ben zaten. Bunları savunmadım ama eşimin bahsettiği gibi biri de hiç olmadım. Bunu açıkladım kendisine iş daha da büyüdü. O yüzden kapatmayı seçtik. Hoş o kapatamadı bir türlü o da başka mesele. En azından şu anda çok çok azaldı artık açmıyor hiç diyebilirim. Ego konusunda ise haklısınız biraz eşim beni ezmeyi seviyor galiba. Doğumdan dolayı kilo aldım şaka yapar güya ama hep tv de güzel kızları beğenir beni kızdırır, kilo aldın der vs vs... Ama ben de o kadar alıştım ki bu duruma aramızda şakalaşma gibi oldu artık bu durum. İnsan beterlerini yaşayınca bunlar çerez gibi geliyorBakin siz gecmisim kötü diyerek ona koz vermissiniz , geçmiş hayatınız veya pismanliklariniz sizi bağlar , siz ve inanciniz, Yaratıcı arasındadır ..Af dileyeceginiz kişi eşiniz değildir . Sizinle bilerek evlenmiş . Belki egosunu tatmin ediyor . Sizi ezerek hep . İkincisi bence sizde de duygusal yaralar carpikliklar oluşmuş .. kendinize gelin . Yaptığınız hiçbir şeyden pişmanlık duymayin esinize karşı .. onu sustirmasini bilin .
:) Yok kötü bir insan değilsiniz. Ben bir dönem olmayacak adamlarla oldum biraz aşırı saflığımdan inandım. Bir dönem dibe vurdum yapmam dediğim şeyleri yaptım. Anmak bile istemiyorumErkek arkadasinin olmasi alkol kullanman seni cok kotu bir insan mi yapiyor niye utaniyorsun ki benimde cok erkek arkadasim oldu suanda evliyim alkol kullanmaya devam ediyorum cok kotu bir insan miyim yani
Off.. ya bir şey sorucam evlenmeden önce mi daha mutluydun yoksa simdi mi? Ne zaman kendini daha rahat ve kendin gibi hissettin?
Yok haklısın her kelimene katılıyorum. Profesyonel yardım şart bana. Zaten kendimin de her şeyi alttan alıp hala değer verip sevmeme şaşırıyorum.Yani biz burda seni dinleriz fikir de veririz ama senin derdin anlık bir şey değil ki. Profesyonel yardim alman gerek. Yoksa kim 9 aylık hamile haliyle dayak yediğini unutup eşim benimle ilgilenmiyor diye kendini degersizlestirir ki. Normal bir ruh hali değil bu yani yargılamak için konuşmadım yanlış anlaşılmasın.
Bunların hepsini eşine de böyle mi anlattın? Geçmiş hayatın kimseyi ilgilendirmez sen tüm detaylarını biliyor musun esinin:) Yok kötü bir insan değilsiniz. Ben bir dönem olmayacak adamlarla oldum biraz aşırı saflığımdan inandım. Bir dönem dibe vurdum yapmam dediğim şeyleri yaptım. Anmak bile istemiyorumYani toplumumuzda hoş karşılanmayacak türden. Erkek arkadaşlarımla beraber oldum bir tanesiyle aynı evi paylaşmak zorunda kaldım bir süre. Yurt dışındayken başka bir adamla gece bar çıkışı birlikte oldum. Bu sadece bir kez oldu hayatımda ondan da çok pişmanım. Diğerlerinden de pişmanım fazlasıyla. İyi bir dönemde değildim. Seksomanyak değilim sakın aklınıza böyle şeyler gelmesin. O zamanlarda bunları normal karşılıyordum yani birlikte olduğun ve geleceği düşündüğün insanla cinsel birliktelik yaşayabilirsin gibi. Sonrasında değmeyecek insanlara vücudumu açtığım için çok utandım ve bunu nasıl yapabildim diye kendime çok kızdım. Hani insanda biraz akıl mantık olur olmayacak birine de inanmazsın...
Valla büyük konuşmamak gerek. Biri bana bunları yaşayacağımı söylese hayatta inanmazdım! Salonda yatması ilgisizliği son geldiğim konu. Dayak yememi sindirmedim ama kolay değil doğdu doğacak bir bebeği babasız büyütmeyi göze almak. Karşı tarafın dayağına devam edeceğini düşünsem zaten ben de mücadele etmezdim. Bundan önce çok topladım valizi ama gidemedim. Yorumunuz çok sert ve dalga geçer gibi olmuş. Beni yargılarken üslubunuzu bir gözden geçirin. Kolay olmuyor bazen öyle çekip gitmek. ohh sindirmişin yemişin dayağı oku üfle bu da geçer demek insanın halinden anlamadığınızı gösteriyor. Diğer konuları kapattığımı baştan söyledim. Diğer yorumlarımı okursanız dayağı sindirmediğimi affetmediğimi unutmadığımı ama evliliğimi düzelecek umuduyla sürdürdüğümden bahsettim.Onca dayağı yemişin sindirmişin tek sorun salonda yatmasımi çok lafim varda eşi hamile hemde doğum yapacak dayak yiyor yine de seviyorsun bu adamdan bozmayı öyle mi ha birde salonda yatması dert oldu ne diyim oku üfle üzerine geçer belki dayak yiyip sevmekte ayrı bir kafa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?