Bir eş ailesi konusunda benden!

Konusucam tabi onlar gidince esim sakin biri ailesi bunu biliyor kullaniyor
Farkinda değil kendisi

Sakin olmayla ne alakası var ki...Bazı seyleri idrak etmesi için illa sinirli biri mi olması gerekir...Hoş erkekler anacı olduğu için anasına asla karşı gelmezler...Anasını kıracağına seni kırar yani..
 
Evet doğru diyorsunuz ama benim kaybetcek bir şeyim yok ailem her zaman yanimda.
 
Konusucam tabi onlar gidince esim sakin biri ailesi bunu biliyor kullaniyor
Farkinda değil kendisi
Valla kim ne derse desin ben söylerim. Evliliğimin başında da sohbet arasında bir haftadan uzun misafirlil sevmem diye anlattım. Anneannem herkesin kendi evi der uzun kalamazdı derdim. Mesajı aldılar hiç gelip uzun kalamadılar. Bir kere kar yağışına denk geldi gidişi. Ay anne hızlanmadan hemen bugün binditelim seni trene sonra mahsur kalırsın diye yollamıştık. Bu kadarına da asla sabır göstermem.
Misafir misafir çağırıyor. Kavgaysa kavga. Asla çekinmem kavgadan. Eşime de söylerdim çoktan.
Baştan sessiz olursanız tepenize çıkarlar.
 
Evet doğru diyorsunuz ama benim kaybetcek bir şeyim yok ailem her zaman yanimda.
Ben gidersem
haklısınız eger konuşmak işe yaramazsa bende ayni seyi ailemi cevremi cagirarak yapcm
 
Eşimle aramiz çok iyiydi elimde olmadan uzaklaştım hic sohbet etmiyoruz ailemin yanina gidicem biraz yalnız kalmak adina.

Onlar gittikten sonra gitmeyin eşinizle mesafenin daha çok artar.
Misafirler konusunda eşinize rahatsızlığınızı tatlı dille ifade edin.
4-5 gün deyio 15 20 gün kalmaya devam etmek de bana hiç hoş gelmiyor. Anne babası da olsa...
Kendisi hoşnut mu bu durumdan
 
Kendileri var birde teyze var birde yegenler gelip gidiyor en nefret ettiğim kısım ise yegeninin 3 tame cocugu var buzdolabında ki pasta susleme kremasini icmisti gecende
 
Evet doğru diyorsunuz ama benim kaybetcek bir şeyim yok ailem her zaman yanimda.
Ben gidersem

haklısınız eger konuşmak işe yaramazsa bende ayni seyi ailemi cevremi cagirarak yapcm
Gidecekseniz onlar gitmeden gidin ailenize tepkinizi anlasınlar. Onlar gittikten sonra gitmeniz saçma. Asıl onlar gittikten sonra oturur konuşursunuz. Bundan sonra beş diyip on gün kalırlarsa aynı kibarlıkta kalmam haberin olsun dersiniz.
 
Kayınvalidem oglusunun yalniz kalmasini istemiyor onu cezalandırmak icin oglusu yalnız kalmali ac kalmali pasakli kalmali
Oglusu da aile olmanin bilincine varmali
 
Ben de bu insanlardaki rahatlığı anlamıyorum. Benim oğlum olsa evlense evine gidip yalvarsa kalmam. Kendi gelsin ben de kalsın. Bu geline yazık değil mi ya. İnsanlarda özel hayata hiç saygı yok. Hasta olursun, işin düşer anlarım ama gezmeye geliyorum diyerek 15 gün kalıp misafirlikte misafir çağırmak nedir. Size kesinlikle katılıyorum. Ben eşime baştan söylemiştim. İnsanlar gelip kalabilir ama misafir olarak. Kimseyi evimde 1 hafta- 10 gün vs istemiyorum demiştim. Biz çok kavgalar ettik bu konuda. Hala konusu açılsa kavga ediyoruz. 1. si bu kadar uzun misafirlik cinselliği öldürüyor. 2.si eşinizle kaliteli vakit geçirmenize engel oluyor. 3. sü kendi evinizde rahat hareket edememenize sebep oluyor. 4. sü insana temizlik yapmaktan gına geliyor. 5. si kendinizi onlarla vakit geçirmek zorundaymış gibi hissediyorsunuz. Evlilikte bu yatılı misafirlik olayları tam bir dram malesef.
 
Benim kayınvalide de kendisi evimde misafirken akrabasını çağırdı. Bana sormadan. Üstelik çağırdığı kişi benim sevmediğim ve görüşmeyi kesinlikle kabul etmediğim biriydi. Sonuç olarak AVM'de buluştular. Bir hamburger yediler ve olaysız dağıldılar. Çünkü ben "hayır" dedim, "kabul etmiyorum" dedim.
 
Bence uzaktan gelen bir ailenin 15 gün 1 ay filan kalmasında bir mahsur yok
Cinsellikte niye yok anlamadım
Biz birileri uyurken de yasayabiliyoruz cinselliği
 
bence bilerek yapılıyor her şey, nişanlı iken aile yüzünden ayrılıyormuşsunuz az kalsın, demek ki sizi sevmiyorlar, sabrınızı zorlamaya çalışıyorlar, ne kadar erken delirirseniz o kadar iyi sizin için; bence.
 
Dolaptakileri yaza kadar boşaltmak zaten sürekli söylenen bir kalıptır. Kayınvalidem de sürekli söyler hatta bitirin diye baskı yapar ama dolduracağı için. Sağolsun yazın doldurur çoğunu. Sizinki de öyle düşünmüş olabilir. Gelip kalmaları olabilecek şeyler ama eve sürekli misafir çağırmalarına en azından bir şey söyleyebilirsiniz. Haberim olsaydı vs. gibi başlayan cümleler kurulabilir. Kimse zihin okumazki onlara normal geliyor olabilir. Ayrıca ailenizin yanına gitmeniz işleri çıkmaza sokar
 
Eşinize söyleyin konuşsun ailesiyle ne münasebet yedi sülalesini sürekli çağırmak , evdeki herseyi kendi ailesine dağıtmak . Sizin ağzınız yok mu şunu şuna vereyim dediğinde “Neden , annem emek emek yapıp gönderiyor , niye dağıtayım , isteyen kendi yapsın.” deyip kestirip atın. Onu bunu çağıralım dediğinde “Kusura bakma fotona da var bu kadar kalabalık olmasın , kimseyi çağırma .” diyebilirsiniz.
 
Benim kayinpederimde böyleydi.
Kendileri gelip kalırlar, sonra da akrabalarının çağırmak isterdi yemeğe.
Bir iki defa yaptı bunu, evde 5-6 kişilik yemek yapıyorum sormadan birilerini çağırıyordu.
Ben fazla uzamadan dedim baba, hiç haber vermeden çağırıyorsun insanları, sürekli yemekte ekstra birilerini ağırlamayamam ben kusura bakmayın diye.
Çok bozuldu ama kesildi ayağı gelenlerin.
Geliyorlarsa da akşam çayına gelip gidiyorlar bir sefere mahsus.
Sizde sessiz kalmayın, ben eşim söylesin diye de bekleyemem.
 
ev kalabalık ondan deseydiniz keşke
 
Eşinize ve kv nize durumu belirtin , açıkça herkesi çağırma hizmet etmekte zorlanıyorum hastayım de..
evet böyle yapabilirsiniz
üstelik covid var korkuyorum diyin
maddi olarak da çok zorlanıyoruz ANNEM sağolsun buzluğu doldurmuştu ama onlar da bitiyor vs diyin
ne anlarsa anlasın
bizi istemiyor musun derlerse sizi değil akrabalardan bahsediyorum diye tatlılıkla anlatın

veya yatın yatağa çıkmayın ahh ölüyorum bitiyorum vs diyin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…