Bir eş ailesi konusunda benden!

Biraz nahoş düşünceler bunlar..
Bahsettiğiniz kişiler eşinizin anne ve babası ve sizin sofranızdan yiyorlar.
Yediklerine mi göz diktiniz?
40 kat yabancı da olsa yemeğinizi yiyenlerin lokmasını saymayın.
Bu mesajı görene kadar size hak verdim ama bu mesajda değil.
Evet evinize nezaketen de olsa size sormadan birilerini çağırmaları ve sizin adınıza gelecek planı yapmaları çok saçma ama bunu mesafe koyarak çözebilirsiniz.
Mesela eylülde gezmeye geleceklerse onların gezmeye geleceği tarihte kendinize bir program yapabilirsiniz.

Mesela ailenize gidebilirsiniz.

Nisanli iken sudan sebepler ile ailesi evimize gelip beni hem aileme hem kendi ailelerine rezil ettiler.
Babamin gururunu kirdilar bende sirf ailem üzülmesin toplumda mahcup olmasinlat diye devam ettim
Ama o kadar pişmanim ki bu insanlari affetmemisim
Teyze var evde suan oglu ile gelini bosanma eşiğindeler gelini o kadar kötülüyorlar ki şok oluyorum
Ben çalışmıyorum evden kendi harcligimi cikarcak seyler yapıyorum
Ailem sigortami ödüyor
Evde büyük babaanne var beni konuşuyorlarmis bazen
Ohh yesin icsin yatsin diyormus
Onun kizlari ayaktami duruyordu dedim bende
Bunu kayınvalidem dedi
Çok sasirdim o kadar üzgünüm ki ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Tek iyi sey esimle iyi anlasiyor olmamizdi.

Hayir ben yediklerinde degilim kendileri bize destek vermezler beklemiyorum da
Annem tursuma varıncaya kadar verdi bana.
Buraya yegenlerini toplayip masa kuruluyor
Sonrasinda onlarain evlerine yiyecek yollaniyor
Evimde kac kez misafir agirlandi bu ara.
10 15 kisilik gruplar geldi 3 4 kez l.

Dolabi kendi annem doldurdu.

Bence uzaktan gelen bir ailenin 15 gün 1 ay filan kalmasında bir mahsur yok
Cinsellikte niye yok anlamadım
Biz birileri uyurken de yasayabiliyoruz cinselliği
evimizde tek banyo var istanbul da yasiyoruz evler büyük degil küçük ve odalar çok yakin birbirine.

Malesef öyle tv kumandasi kayınpederin elinde
O ne izlerse ona bakiyoruz
Abdest almak icin yarim saat lavabo da kaliyolar
Büyük tuvaletim gelince onlarin uyumasini bekliyorum oyle yapıyorum.

Ben nasıl yapıyorsam herkes kendisi yapsın yesin diyin. Lafınızı çekmeyin. Yoksa sonu gelmez bunun.

Malesef öyle tv kumandasi kayınpederin elinde
O ne izlerse ona bakiyoruz
Abdest almak icin yarim saat lavabo da kaliyolar
Büyük tuvaletim gelince onlarin uyumasini bekliyorum oyle yapıyorum.
Yapacağınız şey belli. Eşinize söyleyeceksiniz. Bir tek dolaptaki yiyecekler konusunda size katılmıyorum. Anneniz bile koymuş olsa dolaba bırakın aksırana tıksırana kadar yesinler. Allah size daha çok verir. Bir de arkanızdan bizden turşu esirgiyor dedirtmeyin.

evimizde tek banyo var istanbul da yasiyoruz evler büyük degil küçük ve odalar çok yakin birbirine.
Bizim de öyleydi iki yıl kadar bir banyo
Yakın odalar sorun olmadı

bence siz idare ettikçe devam edecekler bu işe, hala bilerek yapıldığını düşünüyorum, siz misafir sayılmazsınız misafirlerini ağırlayın diyip eşimle konuşup bi süre anneme giderdim sanırım ben. yüz göz olunacak gibi değil belli ki amaçları o.

Sizin ağzınız var değil mi, neden hayır demiyorsunuz? Kendi kalmaları neyse ama ne demek misafir çağırmak size sormadan? Biraz dişli olun, çok pasifsiniz. Eşinizle de konuşun bu konuyu. Bir kere konuştum diye çekilmeyin kenara. Bu ne ya kim misafir kim ev sahibi belli değil. Ayrıca sizin evinizden size danışılmadan erzağı geçtim kimseye çöp bile verilemez. Siz çok alttan alıyorsunuz

Sabredince düzelmez. 1 hafta geçen kalmada misafirlikten çıkar. Öyle kimse kafasına göre eve misafir çağıramaz. “ annecim misafir çağırırken bana danışmalısın bende planlarımı ona göre yaparım” demelisiniz.

Normalde asla sabirli degilim annemle kiz kardesimle konuşuyorum onlar sabret gerektigini soyluyor
Kayınvalidem kayınpederim eylul ayinda hala eniste birlikte gelcez o zaman gezcez diyorlar bir şok daha gecirdim.
Eylül ayına çok var bence kendini doldurma insan kendi ana babası olsa bunalıyor ama eş kişisi yorum yaparsa kötü olan sen olursun çektiğin sıkıntı boşa gider eşinde eminim rahatsız oluyordur aile işte yapacak birsey yok

Ben o kadar kişiyle sürekli kalamazdım herhalde.Bir bahane bulup annenizin yanına gidin derim.Ya da eşinizle konuşun. Misafirlik dedigin 3gündür. Fazlası ev sahibine eziyete girer.

Niye sonra? Bence şimdi gelsinler ha 5 kişi ha 10 kişi. Ben olsam eşimin ailesi gittikten sonra kesinlikle ailemin yanına gidip eşimin kafa dinlemesini sağlamazdım. Ne güzel siz evi toplayıp temizleyin, bütün çamaşırlarını yıkayıp ütüleyin sonra da mis gibi evde temiz temiz tek başına takılsın adam. Aynı anda iki tarafı da ister ve sessiz takılmaya devam eder ya da yeter diye söylenecekse iki tarafa da söylenir. Misafirlik tabi ki olur aileler gelir kalır ama böylesi değil. Hem gelip uzun süre kalmaları yetmiyor, üstüne ev sahibinden izin almadan 10 kişi çağırıyorlar ve misafir oldukları evin mutfağından sormadan etmeden erzak dağıtıyorlar sülaleye.

Benim bu konuda tavrım kesinlikle bellidir. İki tarafın da ailesi eşittir.. Ben siz olsam kesinlikle çağırırdım ailemi. Kızım zaten kalabalık falan derlerse de başka zaman değil ama şu an kesinlikle burada olmanız lazım, iki gün bile olsa gelin derim. Kayınvalide ve eşime de ne iyi oldu ailelerimiz birbirlerini gördüler derim. Sizin ailenizden birileri banyoyu böyle hep meşgul tutsa sessiz eşinizin sesini o zaman duyarsınız. Adam ne güzel her akşam işten gelince anası, babası, teyzesi, yengesi, amcası, amca oğlu, amca kızı...tüm sülalesini görüyor. Onlara hizmet eden, pişiren, toplayıp temizleyen bir karısı varken evde niye sesi çıksın? Bakalım bir hafta sonu iki tarafın ailesi evdeyken adım atacak yer yokken de böyle sessiz takılacak mı?

Siz eşinize bunu reva görür müydünüz? İki-üç gün hadi bilemedin 1 hafta sonra eşinize karşı mahçup hissederdiniz. Eşinizin annesinin sizin için hazırladığı erzak vs. kendi sülalenize dağıtır mıydınız? O niye size gereken saygıyı göstermiyor?

Ayrıca bebekle ilgili sorularına kesinlikle gevşek cevaplar verip yüz göz olmayın. Şimdilik düşünmüyoruz, zamanı bizi ilgilendirir lütfen bu konuda soru sormayın deyin. Nedir bu eş ailesine karşı yumuşaklık yahu? Bakın eltiniz dip dibe yaşarken bile eve almıyormuş yüz vermiyormuş. Yine klasik olarak o gelin daha çok seviliyor, çünkü çekiniyorlar, yüz bulup gereksiz samimiyet kuramıyorlar onunla.

15 günde fazla bence ama kimse annesine git diyemez tabi sadece eşiniz annesine herkesi buraya toplama falan diye uyarabilir iş esinizde bitiyor bence

Biraz sabırlı olmalısınız haklısınız km olsa bunalır surat asarsanız eşinizle aranız bozulur şahsen ben aileme yapılan saygısızlığı asla unutmam

Konu sahibinin eşi ona saygısızlık yapıyor ama ne demek unutmam siz eşinizi ailenize ezdirirmisiniz?
Orası kendi evi gibi yayılmış baştan müdahale olmazsa senelerce ugrasir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…