Bir eş ailesi konusunda benden!

4-5 gun deyip 15 gundur sizdelerse neden plan degisti, sormadiniz mi, gidecekleri zaman belli mi?

bir de bu misafirleri yatiya mi davet ediyor?
aksi durumda bana normal geldi, yani neticede kayinvalide kayinpeder aileden sayilir, cok fazla resmi olmaz iliskiler, ben annemlerin memlekete gittigimde bazi arkadaslarimi annemin evinde agirliyorum mesela, kayinvalidem bana geldiginde bu tarz misafirlerini agirlayabilir normal karsilarim.

ben aradaki sayfalari okumamistim.

ama bu cok komik degil mi?
yani kayinvalidem gelecek, bendeki tursuyu kuzene verecek, ben de orada saf saf durucam. Hani annem yapmis olmasa bile ne alaka denecek bir durum bu zaten. Neden konu sahibi hic bir sey dememis ki.

Size danışmadan eve misafir çağırması çok yanlış. Ne münasebet sürekli sürekli. Hadi bir defa yaptı ki onda bile danışmadı gerekir orası sizin eviniz. Eşinize açık açık söyleyin o çözmezse kayınvalidenize siz söyleyin.

Annemin yaptiklari pisiyor yegenlerine vermek istiyor anneme soyledim ben sana tekrar veririim kızım diyor

Pisirdiklerimizi yegenlerine vermek istiyor

Gittikleri zaman da eşiyle konuşmayacak, atlattık bitti gitti neyseki diyecek, durduk yere huzurumuz kaçmasın bir dahaki gelmelerinden önce konuşurum diyecek ve yine konuşmayacak.
Konu sahibi kızmayın bana ama hal ve hareketlerinizden bu sonucu çıkardım. Eşinizi "sessiz sakin biri" diyerek hedef tahtasından çıkarmışsınız. O da istemezdi böyle olsun, ailesine gelmeyin mi desin diyeceksiniz kendi içinizden. Gelmeyin demesin tabi ama ne zaman geleceksiniz, kaç gün kalacaksınız, anne lütfen herkesi çağırma işten yorgun argın geliyorum başım kaldırmıyor diyebilir. Kendi yine sessiz olsun ama karısını da bu kadar ezdirmesin.

Ama şundan emin olun kendi ailesi sülalesi olduğu için sessiz. Sizin akrabalar gelip dolaplarınızı boşaltsaydı veya teyzenin kızının çocuklarına kadar gelip teklifsizce buzdolabındaki pasta süslerini bile bitirselerdi eşinizin sesi çıkardı. Fitne fesatlık olarak düşünmeyin bunları. Misafirlik var misafirlik var. Eşinizin ailesi çok arsızlar. Daha yenisiniz, şimdiden dur demezseniz başınızı vuracak taş ararsınız sonra.

Biz ki tatile gittiği otelde eldiven takıp tuvalet silen, yastık kılıfının üstüne tişört-havlu koyup yatan bir milletin kadınlarıyız. 10 kişi her gün aynı banyoyu tuvaleti kullanıyor yazık ya.

Ee napacan konu sahibi? O kadar yorum gelmiş ne yapmaya karar verdin?
bence hiçbişey :)
bişey yazmadığına göre

konu sahibi önce eşinizle konuşun olmuyorsa kendiniz halledin

kek börek mevzularında herkesin eli ayağı var ben nasıl yapıyorsam onlar da yapıp yesinler de yazmış ya bir arkadaş
aynen öyle yapın

annenizin erzaklarını da vermeyin

Bu tip konuların sonu bellidir. Asla bitmek tükenmek bilmeyen bir sonsuz şekilde ilerliyor. Anca sadece buraya içini dökmekle kalıyor.

Bizim gibilerde deliriyor.

Evde yemek yok madem misafir geliyor gidin alışveriş yapın ben temizlik yapayım deyin. Her misafir gelmeden önce tekrarlayın. 3 güne giderler.

Birisi size cinsel hayatınızla ilgili bir soru sorduğunda geçiştirmek ya da oğlun istemiyor falan gibi ayrıntı vermek yerine “böyle şeyler konuşulmaz ayıptır” derseniz daha eşeleyemiyorlar. Tecrübe ile sabit.

Sizin için olabilir ama soframda yenilen yemeği sömürülmek saymam ben..
şöyle düşünün
bu kişiler hep size geliyor ama hep

Allah rızası için yapmak tabiki bi bambaşka
ama insanın çok ağırına gidiyor zamanla

benim var (dı) çevremde böyle tipler azaldılar zamanla

Arkadaşlar yazamadim Pazartesi gününe bilet aldik 15 günden fazla burdalar ilk kez disari ciktik yorulduk hamladik dediler simdi onlari turbeye getiriyorum.
Onlar gidince esimle güzel bir sekilde konusup ailemin yanina gidicem ailem ev tasiyacak 20 25 gün yalniz kalcak esim
Vicdansız merhametsiz biri degilim asla
Normalde bende yatili misafir sevmem annesi babasi diye saygi duydum
Ama teyze geldi 2 gecedir bizimle kayınvalidemin iki tane yegeni var evli ikisi cocuklari var toplanınca 15 kisi oluyoz
Onun disinda da misafir cagirdik bu aralar gerçekten çok bunaldim
Annem beni üzülmesin diye ben yine sana herseyi veririm sen yeterki mutlu ol diyor durum böyle yorumlariniz icin gerçekten teşekkür ederim kendimi vicdanen rahatsız hissettim kötü kalpli birimiyim acaba diye sorguladim.

Normal diyecektim 15 gün olduyu gorunce vazgeçtim. Yakinda gideceklerse idare edin. Normal duşunuzu falan da alın yani yapacak bişey yok

'hava soğuk' neden dedin?
'ne öğrenmek istiyorsunuz ?' diye açık açık sorsaydın.
seni gaza getirmek istemem ama daha 6 ay olmuş evleneli, bu ne seviyesizlik, ne had bilmezlik..
bu insanlar sana dost mu, zor günün de senin yanında olacak mı bence önemli olan bu. bunu düşün.

saygı duy, kötü olma ama bence iyi de olma. arada ol ya 'arada olmak' iyidir .. bütün evlilere tavsiyemdir.
gözün kulağın açık olsun, gözlemle irdele.. ama bilmiyorum de, duymadın say.. saflığa vur yoksa burada daha çok konu açarsın

net ol tatlım, açık sözlü ve net ..

Kısacası sen bisey yapmamışsın yine. Onlar gitmek istemiş gitmiş.

Ay of çıkın şu kafadan neler yapiliyor kadin burada yaziyor kotu kalpli miyim cart curt. Aynenn iyilik melegisiniz saf dusunce dolusunuz. Kusura bakmayin ezik durmayi iyi insan olmakla karistiriyorsunuz. Hic bir sey yapmamissin, nasil baslarsa oyle gider. Insan bi demez mi ya siz geldiniz tamamda evi kampa çevirmeyin bari diye. Evliligin boyu kabile boyu misafirlik cekiceksin ki eşek olana semer vurulur. Boyle konulari yorumlardan feyz alip ses cikarmayacaksaniz niye aciyosunuz onuda anlamiyorum dhsjjsjs sadece okuyan sinir oluyor hic bir sey yapmamis yine diye djdjsjd

Niye sabretmeniz gerekiyor anlamadim. Sabrınız bu davranışın alışkanlık haline dönmesini sağlar sadece.
Misafir misafiri ev sahibi hiçbirini sevmezmiş anne benden habersiz evime kimseyi davet etmeyin lütfen deyin bitsin konu. İlk günden tavrınız net olursa kafanız rahat eder. Eşinizle her türlü kötü olacaksınız bu isin sonunda zaten. En azından baştan çizin çizgiyi böyle at kosturmasinlar.

Arkadaşlar sabir etmek benim fitratim da yok burcum koç çılgındır hattaeşimle onlar gidince konuscam beni anlamazsa o zaman bende yan gelip oturcam
Çünkü yaptigim ek bir is var internette zaman istiyor onunla ilgeniyorum elimde yaptigim bir is var.
Ben insanlarin her konuda sömürücü olduklarını gördüm yaşım 30
Susup oturmam küsen küser.
Memlekete dönünce onlari 15 günde bir ariyorum o kadar soğuk davranmama ragmen gelip kaliyolar

Seni anliyorum esimin ailesi okadar kalabalik degil ama gelip uzun sure kaldiklarinda ister istemez ozelin kalmiyo rahatsiz oluyosun, maddi olarakta tonla borç kaliyo geriye. Üstüne birde insan çağarmalari cidden sinir bozucu. Eşinle rahatsiz olduğun konulari konuşman lazim, orta yolu anca eşin bulabilir.

Öyle düşünüyorum sinir oluyorum bu sefer esimle aramiz insanlar yüzünden geriliyor
Birde düşündükce kendimi dolduruyorum o zaman acayip negatif oluyorum iki gün sonra gitcekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…