Bir garip GÜN... Bir bakınız...

Siz istemesenizde o tabak ikram edilir normalde ama siz daha çok ikinci çaya içerlemişsiniz gibi geldi, neyse çok takmayın belkide kadın çok yorulmuştu düşünemedi,onun yüzünden de diğer güne gitmemezlik etmeyin bence

Benim bildiğim, gördüğüm terbiye üzerine konuşuyorum ve eminim toplumumuzda çoğu kişi de böyle görmüştür.
Bir davete katılacak kişi gecikmişsse, sanki o varmış gibi tabağına her şey konur ve üzeri kapatılarak beklenir.
Çay bardağı bile, içerisinde kaşığıyla hazır ve nazır misafiri bekler.
İşi çıkıp gelemiyorsa, ulaştırabilme imkanı varsa ulaştırılır.
Sizin ev sahibi, ya bizim kültürden değil ya da bildiğiniz kötü bir insan.
Tanrı misafirini bile boş göndermek ayıpken, davetli insana bunu hak görmek, kötülükten başka bir şey değil!

günden çıkarsanız siz kötü olursunuz, mesela önümüzdeki seferde muhakkak sizin mevzunun açılır. Hakkı'nızda ne konuşulacağını da bilemezsiniz. ne gerek var kotu olmaya? ben olsam özellikle giderdim bir sonrakine ve hic bir sey olmamis gibi davranırdım, biraz daha mesafeli belki ama o kadar. asla soguk ve ya Tripli degil. sonra da gun döngüsü bitince çıkardım. boylece kotu olmadan ayrılmış olursunuz.

Bence ev sahibi size ilk girince tabak yapıyım mı diye sorduğunda siz çay ver dediğiniz için aç olmadığınızı ve ikram istemediğinizi düşünmüş olabilir. Ama tabi çay bittiyse bi sallama yada bi bitki çayı falan yapılabilirdi o pek olmamış

Son düzenleme:
Gün' üm yok ama sırf gün arkadasım herkesten sonra tek geliyor ve iş çıkışı geliyor diye, o gelmeden Yeni çayı demlerim, böreğini ısıtır, tabağını da hazırlarım!

Biz ailede ısrarla büyütüldük, misafir çekinebilir ama birşey yiyip içmeden evden gönderilmez!

Yapması gereken davranış buydu. Nezaket, saygı görmediğim evde 5dk bile oturmam!

Bana göre çok haklısınız gün olmadığını varsayın ben 10 dk öylesine gelen komsuma ne ikram edeceğimi şaşırıyorum birde her şeyden kalmış mutlaka size tabak hazirlamaliydi ev sahibi çok ayıp etmiş sizin geleceğinizi biliyordu ise yeniden çay demlemeliydi gitmeyin diğer günlere paranızı gönderin bitsin

Tabak yapayımmı demesi tuhaf. Sorulmaz yani hazırlanır verilir. Hiç gün yapmadım,çocukken annemin günleri olurdu,annemle giderdim bazen,bize geldiklerindede tabaklar kaç kişiyse ona göre hazırlanırdı. Gelmeyenin ,gecikenin tabağıda hazır olurdu,geldiğinde hemen verilirdi. Çayda içildiği sürece yeni demlenirdi. Bitme durumu olmazdı.Hatta çok iyi bilirim annem çoluğu çocuğu olana,kalabalık ailelere giderken artanlardan verirdi (artık değil fazla yapılmış börek,kurabiye vs)çocuklar yesin diye,o günden sonra birşey kalmazdı mutfakta. Dağıtılırdı.
Siz her zaman katılmadığınız için önemsenmemişsiniz belliki. Ev sahibi yüzde yüz hatalı. Siz o güne katılmıyor dahi olsanız,geçerken uğrayan bir ahbabı dahi olsaniz,bir tabak hazırlamalıydı. Çay bittiyse sorabilirdi çay bitti kahve mi yapayım,başka birşey mi diye yada 1 demlik poşeti atmak demliğe ne kadar zor olabilir ki,zaten çabucak demleniyor. Ayrıca birçok şeyi kendi hazırlamamış,herkes getiriyormuş gelirken,neyi sakınıyor anlamadım.

Haklisin
Biz de yapiyoruz arkadaslarla ama muhabbetine yani, baska turlu gorusemiyoruz herkes calisiyor cunku. Disarida ctesi sabahlari kahvalti yapiyoruz.herkes kendi hesabini oduyor ve gun parasini veriyor, kimse yorulmuyor.

benim bildiğim ev sahibi ne kadar yorgun olursa olsun ki zaten herkes yapıp getiriyormuş ne derece yorulmuş olabilir, sonradan gelen kişiye aç mısın tabak hazırlayayım mı demez.

belli ki aç,işten geliyor.tabağını hazırlar çayını getirir.

görgü denen şey buralardan uzaklaşalı çok olmuş

Neymiş o zaman gün yapmak ezelden beri düşündüğüm gibi gereksizmiş özellikle çalışan bayanlar için.Sevdiklerinle müsait zaman bir araya gelmenin tadı başka böyle gün yapmak başka.Kimseye beğendiremezsin kendini illa konuşurlar.

valla bozulmakta son derece haklısın. en kaba ev sahipleri yarışmasında derece alır senin bu arkadaşın. yiyecekleri misafirlerin getirdiği, bulaşıkların makineye konduğu bir günde en fazla çay demlemekten yorulmuş olması lazım. onu da yapmamış zaten sana.

Konuşacak olan yolda konusur, telde konusur, sen tuvalete gidersin gene konusur. Engelleyemezsin.

" Ev sahibinin , yoruldum diye bir bahanesi olamaz. Ev sahibiyse , en iyi şekilde ağırlamaktan evine gelenleri.
Eğer böyle bir kapasitede değilse evine kimseyi cagirmayacak.
..

Herkesin birsey yapıp götürdüğü günlerde çok gereksiz. Zaten günler başlı başına hoşuma gitmiyor.
Toplu para al kredi gibi, taksit taksit öde. O gün harcadıklarında ve yoğunluğundan katkı payı herhalde. :)

Bir tatlı bir tuzlu yapılacak diye anlaşılır. Iki çeşit yapılır en azından. Diğerleri de rahat rahat gidip oturup gününü tamamlar.

Valla çok haklısınız.
Yoruldu demek nasıl bir bahanedir ki?
Sonuçta evine misafir geliyor.
Yorulmayı göze almışsın ki çağırıyorsun.
Boşverin siz.
Günden de çıkmayın.
Sadece paranız dönsün.
Zaten işten çıkıp bir saatliğine gitmediniz daha da yorucu olur.

Bu arada bir dahaki güne mutlaka gidin. Sonuçta o kişinin evinde olmayacak. Bundan sonrasına gitmezsiniz gitmeyecekseniz.

bence en iyisi dışarıda gün yapmak.ne ev sahipleri yoruldum diye saçmalar ne hizmeti eksik bulan misafirler alınır.

gerçi o güncü teyzelerin yüzünden kafalerde restoranlarda oturacak yer bulamıyoruz gürültülerinden kendimizi duyamıyoruz ama olsun

zaten çalışan insana gün ağır gelecek bişey
tabiki haklısınız
konu sahibi yorulmuşsa madem diğer bir arkadaşından rica edebilirdi
bundan sonra parasını gönderin yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…