Bir garip GÜN... Bir bakınız...

Evin sahibi tabak yapayım mı dedi çok üşüdüm çay ver dedim

Acaba bu cümlenize istinaden mi tabak hazırlamadı ki?
Normalde bu cümle bence 'hayır cay içerim ' anlamında
Ama ev sahibi zaten size sormadan hazırlamalıydı tabağı sormak çok gereksiz
Bidahakine grupta yazışırken menü oluştururken mantı yapan arkadaşına ayyy hamilesin ama mantı yap ben yiyememiştim de anlaması gereken anlar

Çok ayıp etmiş ev sahibi, özellikle usudum demişsiniz yeniden çay yapılması lazımdı size . Banada halam yapmıştı buna benzer birşeyi takılmadım bile kendi görgüsüzlüğü deyip geçtim

Ona Ayrıyeten mesaj attım
Doğumdan sonra bana m@ntı yaparmısın
Ben yiyemedim diye :)

Ya kadın çay verdi sonra yanımda bile durmadı 2nciyş sormadı ben gşttim baktım heryere yoktu çay vs.
Mutfağa girince de gördüm işte ikramlıkları.yoksa hususi bakmadım

Çok ayıp etmiş ev sahibi, özellikle usudum demişsiniz yeniden çay yapılması lazımdı size . Banada halam yapmıştı buna benzer birşeyi takılmadım bile kendi görgüsüzlüğü deyip geçtim
Mesafe baya vardı ve ben gerçekten kötü üşümüştüm.Neyse galiba can sıkmaya değmez

Mesafe baya vardı ve ben gerçekten kötü üşümüştüm.Neyse galiba can sıkmaya değmez
Sıkma canını zaten, o onun terbiyesi olmuş.. diğer arkadaşlarınla daha samimisin herhalde günden ayrılma o zaman da samimi olmadığına gitme, parayı gönder. Ben de sevmediğim yakın olmadığım biri davet edince müsait olmuyorum hiç..

Ayıp etmişler haklısın bi küçük çay demleyebilirsi geliceğini biliyordu sonuçta ayrıca dışardan alıp gitmek daha güzel ne olmuş dısardan alıyorsan

Ayıp etmişler haklısın bi küçük çay demleyebilirsi geliceğini biliyordu sonuçta ayrıca dışardan alıp gitmek daha güzel ne olmuş dısardan alıyorsan
Genelde herkes evde yapıyor maddi açıdan daha hesaplı diye.
Hani dışardan almayalım masraf olmasın diye.
Benimde inan vaktim yok oyle böreği çöreğe.bide işe taşı işten güne taşı Vs vs

Evetbu kadın başla zaman farklıysa belki dalgınlığına felan gelmiştir. Ama öyle değilse eğer ev sahibi olarak iyi davranmamış. Çay demlemek zor ise ozaman sallama çay felan ikram edebilirdi insan kendisini orada istenmemiş hisseder. Bide mesela yiyeceklerden paketleyip sana verebilirdi biraz

Daha samimi olduklarına bile gidemiyorum bazen.çünkü vaktım kısıtlı oluyor genelde.
Bilmiyorum ya diğerlerine de gitmeyi düşünmüyorum galiba.
Çünkü görüşme amaclı güne girdim inan o gün parasına hiççç ihtiyacım yok

Hazir ikramlari tabaga koymakmi yormus.Cay bu demlenir hemen acmisin diyede sorulmaz hazirlanir servis edilir.

Siz diger gunlere gidin ikramlari yiyin ev sahibine ovgulerde bulunun is cikisi ac oluyorum vs diyin anlar heralde.

Ha pardon siz yazınca aklıma geldi
Bazı arkadaşların saklama kabına poğça koyuyordu ev sahibi

Hazir ikramlari tabaga koymakmi yormus.Cay bu demlenir hemen acmisin diyede sorulmaz hazirlanir servis edilir.

Siz diger gunlere gidin ikramlari yiyin ev sahibine ovgulerde bulunun is cikisi ac oluyorum vs diyin anlar heralde.
İnanın hepsine gitmeye zamanım yok ki.zamanım çok kısıtlı.
Bugun oğlumun doğum günüydü.
Oraya gitmeden kart borcumu ödedim
Çıkışta pasta aldım oğluma hediye aldım eve yürüdüm.
Yani biriktirip bir elde halletmeye çalışıyorum herşey i

Ha pardon siz yazınca aklıma geldi
Bazı arkadaşların saklama kabına poğça koyuyordu ev sahibi

Oooo ozaman kasıtlı yapmış. Sen canını sıkma boşver. Muhtemelen sorsan oZaman da derki ikramlık getirdikleri kapların içine koydum boş gitmesin diye. Senin başın kel sanki. Gerçekten çok ayıp en azından gerçek yüzünü görmüş oldun kalp kırmak nekadarda kolay

Valla hic bir sey olmasa en azindan sallama cay yanina mutfakta ne varsa koyabirdi, yorgunsa o kadar da olmedi yani. Insanin evine dusmani gelse ikramini yapar. Gecenlerde alt komsum tartismaya gelmis, eve davet ettim, gazoz kurabiye ikram ettim. Yemek istemedi, cuma vakti geri cevrilmez dedim aldi bi kac bisey. Isten gelmis birini hele ac birakmak cok yakisiksiz olmus.

Yani ev sahibi de robot degil insan. Zaten o saate kadar surekli servisle bulasikla ugrasmistir. Ileri saatte gidip ozel ilgi beklemek cok manasiz. Bi daha cay mi demlesin senin icin insanlarin kalkma saati gelmis, ne bekliyodun anlamadim
Yoksa ev sahibi sen misin :/

Kaç kişi davet edildiyse o kadar tabak hazırlanır...son kişi "yeterli " diyen kadar çayın altı kapatılmaz...tabak hazırlayayım mı demesi bile saçma...hazırlar koyarsın önüne...hatta ben ikramları masaya hazırlarım isteyen istediği kadar alsın diye..

güne gittiğiniz arkadaşlarınızı sanırımuzun süredir tanıyorsunuz, açımdeyip alsaydınız pasta börek...samimi olmadığım kişinin evine zaten gitmem, siz de o samimiyeti görmüyorsanız gitmeyin bir daha

Sizin arkadaşlar da bir tuhaf. Birisi misafirle ilgilenmez birisi 'lütfetmek' kelimesini kullanır. Çok yersiz ve çok saçma bir kelime.

Hadi diyelimki çok yorgundu, samimi arkadaşlıklarda senin evin ben mutfağa girmem olmaz. Birisi kalkıp sana tabak hazırlayabilirdi. Toptan düşüncesiz. Hadi birinin gözüne çarpmadı ikisinin çarpmadı 10 kişinin de mi gözüne çarpmadı size hiç birşeyin ikram edilmediği yani saçmalık.

Gelin evi programı (öyle bişeyydi) var onun gibi olmuş konunuz.

Parayı biriyle gönderin gitmeyin bence en iyisi.

Basima bundan biraz daha farkli bir sey geldi. Arkadasimin bir tanesi cocugun dogum gunune cagirdi bizi bir hafta onceden whatsapptan konusuluyor, sordum ona ben ne yapayim diye cevap vermedi. Bir hafta sonra gittik evine hediyelerimizi alip. Onumuze dort parmagimi gecmeyen incecik bir pasta dilimi iki cay verdi.Oglumu ac goturmustum cocuk anne bir daha pasta istiyorum deyince tabagimdakinide verdim O kadar zoruma gitti ki. Kimsenin evindeki yiyecege muhtac degiliz sukur. Samimiyetimi kestim simdi yolda nasilsin iyi sen nasilsin o kadar. Size kim ne kadar 'Deger' veriyorsa o kadar deger verin. Tavirlida davranmayin ama tecrube olsun size.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…