Bir garip GÜN... Bir bakınız...

yarın öbürgün o arkadaş arar sizi kırıldın mı diye hazırlıklı olun :)

eee cevap yazdı mı o kişi
sizin sitemleriniz gidecektir o kişiye

Evin sahibi tabak yapayım mı dedi çok üşüdüm çay ver dedim.1 bardak çay içtim kızlarla öteberi sohbet ettim çayım bitti bekliyorum devamı yok.
Tabağı ret edip çay istiyormuş gibi bir cümle kurmuşsunuz. Tok sanmış olabilir sizi. Bir bardak çay içtikten sonra bir daha alabilir miyim dememişsiniz. Ev sahibi de istese söylerdi zaten çay da bitti diye hiç sormamış.
Toplumumuzda ev sahipleri kesin bir dille hayır desek bile olur mu canım hatırım için onu da ye bunu de diye baskı yapan türden çoğunlukla. O yüzden garipsemenizi anlayabiliyorum. Ama o kadınında huyu böyle olabilir. İstemiyorsa istemiyordur der üstelemez. İlk kez oluyorsa art niyet aramayın bence.
Bir de bir şey merak ettim. Gün yapma olayına niye giriştiniz ki? Dışarıdan yiyecek alarak daha çok masrafa giriyorsunuz. Katılmadığınız halde para verdiğiniz zamanlar oluyor. İçli dışlı olmadığınız insanlarla muhatap oluyorsunuz. Sohbetlerin en güzel yerini kaçırıyorsunuz. Size pek bir artısı yok gibi.

Ev sahibi görgüsüzlüğün ve tembelliğin dibine vurmuş.Ne güzel her gelen yanında ikramını götürmüş o bir çay koyup tabak ayırmayı çok görmüş.Demek ki ailesinden,çevresinden böyle görmüş bu da bir kültürdür herkeste olmaz!
Konu sahibi sadece bu kişi yüzünden günlere katılamamazlık yapmayın her ay para katılımınızı yapıyorsunuz onlarda 1 bardak çay ikram etmeyi bilsinler.Ama inanıyorum ki bu bayan dışında kimse böyle tuhaf davranmıyordur.Kimbilir siz gidene kadar bu tembel ev sahibi arkadaşlarınıza neler yaşatmıştır?

Bizde "icer misin yer misin alir misin denmez " getirilir ikram edilir .istemezse guzel gonlu bilir ....
Ama bazen olma ihtimalini kabul etmiyorum tabi de bazen dalgınlık yapabiliyor insan !( derinlere bile boyle ddalinmaz) Hem üşümüş hem acıkmış birine yapılacak son sey bile olmamalıydı

bir gün canım fena halde baklava istemişti, o gün de eşimin iş arkadaşına davetliyiz, aldık 1 kilo baklava gittik, yemekler yendi kahveler içildi bizim baklava gelmedi
eve dönerken de baklavacı kapanmıştı, o geldi aklıma şimdi
neyse olan olmuş, bence bu ev sahibinin hatasını diğer arkadaşlarınıza yüklemeyin, yine fırsat oldukça gidin.

Sankı sen bıseyler yapamıyorsun dıyemı ıkram edılmedıgını dusundun?

Yorgunluğu vs sebep olarak görmüyorum ben. Öyle bile olsa insan niyeti iyi olduktan sonra, gruptan herhangi birine diyebilir çok yoruldum, bi çay demleyiver diye. Bir kazan demlemeyecek sonuçta, 1 kaşık çay atsa yeter konu sahibine...

Keşke siz işten geldikten sonra çayınızı almaya kendiniz kalkmasaydınız. Bitince, bana bi çay verebilir misin deseydiniz ev sahibine. Milletin içinde çay bitti içmeyiver diyemezdi. Demleyeyim derdi muhakkak. Siz kalkıp bakınca, çay bitmiş demeyince onun da işine gelmiş nasılsa kimse duymadı diye.

Ben de sinir oluyorum misafirliğe giderken alınan şeyin ortaya çıkarılmamasına. Yemeyecek olsam dahi, o bir nezakettir. Ama çok denk geldim bunu düşünemeyenlere

bence haklısınız. çay bitmişse de, bir nescafe yapabilirdi. Olan ikramlardan bir tabak hazırlayabilirdi, çok mu zor?
ayrıca da ev sahibi sadece çay demlemiş, olan ikramları servis etmiş. sanki bana taş mı taşıdı...
sen boşver o kişiyi. ayıbı kendisi yapmış.. fazla muhatap olmazsın olur biter..

nedense bu hikaye bana çok tanıdık geldi. aynısını bende tulumba tatlısında yaşamıştım. Üstüne hamileyim.. Canım o kadar çok çekmişti ki, gece rüyama girmişti. Sabah kahvaltısına da eşime tatlı aldırıp, tatlıyla başlamıştım..

Ben de sinir oluyorum misafirliğe giderken alınan şeyin ortaya çıkarılmamasına. Yemeyecek olsam dahi, o bir nezakettir. Ama çok denk geldim bunu düşünemeyenlere

hahah ben de hamileydim
yiyecek bişey olduğu belli, götürmüş mutfağa koymuşsun, çay servisi yapıyorsun o kutuda ne var diye bakar insan, ucundan tattırır, ayıp yani

Bilmiyorum kızlar.kararsıızm gidip gitmemekte..
Bazı arkadaşlar sana özel çay mı demleyecek dedi.
Keşke demleseydi be,gönül almak bu kadar zor değil. Ben çalışan bir insan olmama rağmen evime kim gelirse gelsin
Sonuna kadar mutlu etmeye çalılırım.Mazallah gönlü kırılmasın misafir dir emanet tir diye...
Bana verdiği bir bardak çay o da çok küçük bardakla idi.hatta yarım kalmış diğer kızların çayı bardakları büyüktü.
Dedim heralde bardak kalmadı ondan buna koydu.ben gidene kadar sofra sohbet muhabbet edilmiş yemekler yenmiş fotoğraf lar çekilmiş zaten.
Bende beni beklesinler Vs böyle bir talebim olmadı. Bir arkadaş söyledi ev sahibine
Artık bir tabak yap Vs o da duymadı sanırım.
Dediğim gibi oturdum 2 3 kurabiye yedim.benle de pek ilgilenen olmadı zaten.
Bir ara mutfağa bardağı götürürken gördüm fazla kalanlardan bazı kızlara saklama kabına koyuyordu.
(namaz kılmak için gösterdiği yer çok Ayak altıydı-çok içerledim ama demedim birşey)
Zaten evine 2nci gitmemdi hanımlar
Habire gittiğim bir ev değil yani.
Güne de kızların ısrarıyla girdim.
Yoksa cidden o paraya ihtiyacım yok.
Bu arada kimse de bişey söylememiştir ona.
Bir arkadaş demiş burada 2 gün sonra arar diye.Hiçç sanmıyorum.
Otur hiç oturmadın kalkma bile demedi epi topu 45 dk kalmadım bile evinde...

Ay ya sizinde çok kötü olmuş.
Bence de adsptsn dır getirilen sofraya tadımlık da olsa konur.
Görgü işte herkeste olmuyor

Ay ya sizinde çok kötü olmuş.
Bence de adsptsn dır getirilen sofraya tadımlık da olsa konur.
Görgü işte herkeste olmuyor

bizde hemen o kutu açılır, çaylıksa çayla, yemekle vs bir şekilde mutlaka ikram edilir ama kimisi de misafir gitmeden hediyeyi açmazmış, garip gelmişti bana, kendi arkadaşım olsa isterdim de eşimin arkadaşları olunca hani bizim baklava diyememiştim

Bizdede açılır canım. Unutulsa bile giderkende olsa açılır açmamak ayıp bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…