- 20 Mayıs 2012
- 89
- 40
- 88
bundan 4ay once tanistim vertigoyla...o gecmeyen bulanti icimin dönmesi bulanik görmemle acilde gecen saatlere ragmen 10gun hareketsiz yattim.neye uzuldun bu kadar dedi dayim,doktor kendsi.evet stresliydim zaten uzun zamandir kaygilarim vardi bide ustune bu geldi.sonralari hic gecmedi o sallantı hissi adet zamanlarimda yataklara dustum.beyin mrim doplerim kan testlerim cok normal ama gecmiyoda gecmiyo.hastalik hastasi oldum bulamiyolar neyim oldugunu diye agliyorum gunlerdir.mr temiz ciktgi halde beynimde sorun var dedim durdum.cnku ic kulagimdada bsey yok ve bu yalanci vertigo daha cok beyincikle ilgiliyms.doktorlara dayima guvenemez oldum.bugunum acilde gecti serumlar bile fayda etmiyo geldimi gunlerce gecmiyohenuz 20 yasindayim ama yasama sevincim istegim kalmadi bunu ceken anlar.gercekten dunya algim bozuldu sanki.. Anlatip dertlesmek istedim dualariniz benimle olsun..bu arada pskiyatr yardimi aliyorum kendim olumlu dusunce kuantumla ilgileniyorum ama gecmedikce en basa donuyorum her seferinde.
Cok sagol canimAllah'ım senin yardımcın olsun şifa versin sana
senin için bol bol dua edicem canım
Metpamide alerjim var.dramamine ve emedur kullaniyorumMetpabid verdiler mi doktorlarin?
Bende 4aydir cekiyorum bunu hissetmedigim tek gun yok o sallanti hissini.vertigo ilaclarida atak zamani fayda etmiyo iskence gibi gunlerce cekiyorum..yer ayagimdan kayiyo sanki.dikkat ediyorum hareketlerime yediklerime ama insan umutsuzluga kapiliyo tabi..umarim canim cok sagolben bundan 11 sene önce üniversitedeyken tanıştım vertigoyla,bir sabah aniden ve durupdururken başladı,öyleki gözümü şiddetli bir başdönmesiyle açtım,bütün oda etrafımda dönüyodu,yerimden bile kalkamadım,başucumda duran cep telefonumu zar zor alarak,eşimi aradım,o zamanlar sözlüydük,kalktı geldi aldı beni doktora götürdü,ilk başta direk norolojiye gittik,bütün testler yapıldı ve nörolojiyle ilgisi olmadığına karar verildi ve kbb'ye yönlendirildim,orda yapılan bir ton test ve tetkik sonucu" pozisyonel vertigo" teşhisi konuldu,günlerce yattım,aylarca yürümek,hareket etmek işkence oldu,iki kişinin koluna girerek gideceğim yere gidebiliyodum ancak,çok zor günler geçirdim ama ilaçlarında yardımıyla bi süre sonra toparladım,sonrasında zaman zaman hafifçe yoklasada önemli bi şikayetim olmadı taki geçen seneye kadar,geçen sene yine şiddetli bir başdönmesi ve bulantıyla kendimi kbb'de buldum,vertigom çoşmuştu ,ilaçlar verildi tabi,ama en önemlisi hareket dedi doktorum,hareketlerine çok dikkat edeceksin,5 km yol yürürsün hiç bişey olmaz ama evde 5 dkka iş yaparsın mahvolursun dedi,vertigonun ince noktası bu işte canım,ani hereketlerden kaçınacaksın,yavaş ve dikkatli hareket edeceksin,bunlara dikkat edersen vertigoyla yaşamayı öğreniyosun,çok geçmiş olsun,inşallah kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
Çok geçmiş olsun.
ALLAH şifa versin canım
Allah yardımcınız olsun tez zamanda şifa versin inşallah
Kafeini tamamen cikardim cayi bile cok acik gunde 1bardak.tuzuda kestim elimden geleni yapiyorum.kocaelide yasiyorum canim cok sagol yinede.umutlandirdin beni insallah benimki de gecicek..ben isiga tahsmmul edemiyorum eskiden en sevdigim sey alisveristi simdi avmlere giremez oldum.boyle seyler yasadiniz mi?Bu hastalığı sadece yaşayan bilir canım ben de ne yazık ki vertigoyla iki yıl kadar önce bir sabah tanıştım.Yaşadıklarını aylarca fazlasıyla yaşadım.Kullandığım ilaçlar yaptırdığım testler de cabası çok şükür atlattım ama giderken bana migren hastalığını bırakarak gitti ama ben şükür dedim geçti ya o bana yeter.Rabbim kimseye bu hastalığı vermesin bu hastalıklara uğraşanlara tez şifa nasip etsin ve nolur bizlere de tekrarını yaşatmasın.Şimdi benim güzel arkadaşım sana tavsiyem kafein içeren şeylerden özellikle tuzdan hamur işlerinden uzak durmaya çalış ankaradaysan sana bir doktor ismi de verebilirim.Umudunu kaybetme ne kadar zor olursa olsun geçecek.Ben bu hastalık yüzünden işimdem ayrıldım o zaman yavrumu sütten kestim banyomu bile annem yaptırıyordu düşün yani ama geçti Allah çok büyük inan ve dua et.Allah yar ve yardımcımız olsun.Sormak istediklerin olursa yaz canım.
bundan 8-9 sene önce öss'ye hazırlanırken yaşamıştım bende aynı durumu, sadece strese bağlıydı senin yaşadığın gibi, içinde bulunduğun stres hali geçince hastalığında hafifleyecek zamanla, şuan neredeyse hiç sorun yaşamıyorum ama mesela koltuktan veya yataktan çok hızlı kalktığımda kısa süreli bir göz kararması, baş dönmesi gibi bir şey oluyor bir kaç saniye içinde geçiyor, sıkma canını, acil şifalar
Amin cok sagolunAllah şifa versin, çok geçmiş olsun.
yazıyı okuyunca bu kadarmı olur dedim , 10 gündür . Belkide kpss sonucu açıklandıktan sonra (çok takmadım kafama diyorum ama ,demekki takmışım) bu şikayetler başladı bende . Ve bugün saat 15:30 da randevu aldım doktordan bakalım ne diyecek . Sallanıyorum sanki deprem oluyor gözlerim kararıyor . Ve sallanıyorum . Bu nasıl birşey . Psikolojim bozuldu ...
Allah yardımcın olsun arkadaşım çok geçmiş olsun ilaçlarını düzenli kullan inş bir an önce sağlıgına kavuşursun herşey gönlünce olsun
Çok geçmiş olsun canım
Banada doktorum mevsim gecisinde daha zorlayabilir dedi..sagolungeçmiş olsun. seninki gibi ağır olmasada bende yaşadım. bir kaç ay önce.... kbb gittim birşey çıkmadı. vertigo ilaçları verdi. ama yutmadım (örnek olmasın, bebek düşündüğüm içindi).. iç hastalıkları belki mevsim geçişi için olmuştur dedi. vitamin verdi, şimdi daha iyiyim...
Kafeini tamamen cikardim cayi bile cok acik gunde 1bardak.tuzuda kestim elimden geleni yapiyorum.kocaelide yasiyorum canim cok sagol yinede.umutlandirdin beni insallah benimki de gecicek..ben isiga tahsmmul edemiyorum eskiden en sevdigim sey alisveristi simdi avmlere giremez oldum.boyle seyler yasadiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?