Bir gunde degisen hayatim:(

Geçmiş olsun ...
İlk önce yapacağınız şey kendinize acımayı bırakıp olumsuz düşünmeyi bırakıp dünyanın sonuymuş gibi düşünmeyi bırakıp olumlu düşünceler içine girmelisin.
Teyzemdede vertigo var. ilaçlarını düzenli kullandı ve bunun yanında bitkisel çaylar içti. Ve şuan kontrol altında uzun süre bu hastalıkla ilgili şikayet duymadım.

Olumlu dusuncelerle uzun zamandir ugradiyorum zaten ama insaniz bunlari yasadikca olumlusu falan kalmiyor.4aydir ilac kullaniyorum ama bugun yine en bastayim..dibe vurdugum bi anda paylasip rahatlamak destek almak istedim.

Bana da öyle dedi, diziness değil baya döndü başım dün sabah, bi de grip atlattım ardından regl oldum şimdi de atak geçirdim. geçen yıl da aynı sırayla olmuştu. östaki borusu kapalı, rinitim var burnum tıkanıyo, havalar bi de annem ameliyat olmuştu üstüne nişan telaşı vs derken hastalandım. Meniere dedi dün doktor bana, çünkü hiç bi belirti yokmuş.

Olumlu dusuncelerle uzun zamandir ugradiyorum zaten ama insaniz bunlari yasadikca olumlusu falan kalmiyor.4aydir ilac kullaniyorum ama bugun yine en bastayim..dibe vurdugum bi anda paylasip rahatlamak destek almak istedim.

Ha deyince geçmez ki..
ilaç kullanıyorsun evet ama bu demek değil ki bıçak gibi kessin bu hastalığı.
Ara ara tabiki ağrın olabilir ama merak etme bi süre sonra her şey kontrol altında olucak.
Her şeye rağmen olumsuz düşünme. insan ne yaşarsa yaşasın olumsuz düşüncelere itmemeli kendini.
Başa mı döndün aldırma. Deli gibi ağrın olsun vs artık ne hissettiriyorsa bu hastalık ona inat ne yapıyorsan devam et diren görmezden gel pes etme.
Çok basit gibi görünsede bazen başım ağrır yada dişim ağrır ama nasıl bi ağrı delircem sanarım ağrıdan bazen hem dişim hem başım hemde kulağım tutar...Ne ilaç içerim ne bir şey çıkarım dışarı gezerim film izlerim müzik dinlerim vs aklıma ne gelirse yaparım ağrıyla başa çıkmayı biliyorum Sende dene umutsuzluk yada pes etmek insanı daha kötü etkiliyor.

Neden oldugu belli desenize..yalniz anlamadim meniere miymis yani? O zaman etraf donuyo gercek bas donmesi oluyor? Anladigm kdariyla vertigoyla baslayip dizzness seklinde devam ediyor

evet az önce öğrendim . Vertigo meniyer mişim .bi bu eksikti . Onca rahatsızlıklarımdan sonra . Doktor neyi bu kadar kafana taktın dedi malum kpss off içime ata ata . Tedavisi mümkün ama insanın psikolojisi bozuluyor . Günde 10 defa tekrarlıyan baş dönmesi ve mide bulantısı tez zamanda iyileşiriz inşallah ...

Gecmis olsun acil sifalar.menier bildigim kadariyla kulak cinlamasi ugultusu ve isitme kaybida yapiyo oyle mi? Eger ic kulaktan kaynaklaniyosa yani soyle soliyim dis cevre donuyosa ilaclar iyi gelcektir benmki malesef oyle degil

Haklisin ne diyebilirimki elimden geldigi kadar gidiyorum ustune.. Daha da gidicem insallah

gecmis olsun acil sifalar.menier bildigim kadariyla kulak cinlamasi ugultusu ve isitme kaybida yapiyo oyle mi? Eger ic kulaktan kaynaklaniyosa yani soyle soliyim dis cevre donuyosa ilaclar iyi gelcektir benmki malesef oyle degil

canım bilmiyorum ki az önce aldım sonuçlarımı tanı kısmında meniyer rahatsızlıgı ( vertigo) yazıyor evet habire dönme dolaptay mışım gibi . Sallanıyor bi kaç saniye sonra geçiyor .galiba kulakta sıvı kaybıda dedi . Denge bozuklugudaa . Offf yazdıkça sinirlerim bozuluyor bi bu eksikti diyecem rabbimin gücüne gidecek onca rahatsızlıktan sonraa bunu da atlatırım... Ama stressten uzakkkkk . Duy kocacıgım duyyyy....stresss yasakkk

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.Üzülmemeye çalışın biliyorum zor ama güzel hayaller filan kurmaya çalışın mesela ben en çok öyle mutlu oluyorum kötü zamanlarımda.

Stres zaten ana nedeni bu tur rahatsizliklarin.tabi hastaligi dusundukce streslenmemek nasil mumkun olcak bilmiyorum.ilaclar iyi gelir hemen duzelirsiniz insallahh

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.Üzülmemeye çalışın biliyorum zor ama güzel hayaller filan kurmaya çalışın mesela ben en çok öyle mutlu oluyorum kötü zamanlarımda.

Amin sagolun,evet zor ama beyni kandirmak lazim ben de deniyorum..

Doktorum bana psikolojik olarak iyileşmeyi atak zamanı dışında dene çünkü atakta ciddi bir baş dönmen var dedi, denge testlerinde bariz belliydi zaten.
pozisyonel olmasını ne çok isterdim ama malesef tedavisi olmayan meniere sendromu, neysek epilepsi değil diye şükretmeye çalışsam da ağlamaktan gözlerim açılmıyo... Öyle iyi düşünle dönme durmuyo işte.

Bunu en iyi ben anlarim ceken anlar.sanki altimdaki yatak kayiyo tutunma ihtiyaci duyuyorum.acile bile aglayarak gittim aglayarak ciktim.insan ataklara yakalandikca umutsuzluga dusuyo.. Bu 2.mi oldu 1yilda? Stresin faktoru cok buyuk.. Nisan hazirligi da stresli tabiki

Menier ilaclari fayda etmiyo mu? Vasoserc falan.kulak cinlamasi dolgunlugu var mi bende menier olmaktan supheleniyorum ama ataklarimda dizzness seklinde dr o yuzden ihtimal vermedi isitme testlerimde normal cikinca

canım seni benden iyi hiç kimsa anlayamaz. emin ol o vertigo ilaçlarını, depresyon ilaçlarını bende maalesef uzun süre kullanmak zorunda kaldım ama geçmedi. kalkınca baş dönmesi, midemde tarif edemediğim bir his bulantı gibi....benimde tüm tahlillerim tertemiz çıkardı naz yapıyor gibi olurdum sonra. doktorlar sana hiç epilepsiden yada epilepsi benzeri bir rahatsızlıktan bahsettimi çünkü bende yedi yıl sonra basit parsiyel epilepsi çıktı. eeg çektirdim ama özellikle baş dönmesi yaşadığım dönemlerde çektirdim ve sonunda ortaya çıktı. tedavime başladım ve çok şükür dört yıldır çok iyiyim. dediğim konunun üzerine bir eğil. aynı şey olmayabilir ama ihtimali de göz önünde bulundur.......

Norologa gorunmeyi dusunuyorum canim zaten.vertigo muydu tek belirtisi?

kulak çınlaması, baş dönmesi, mide bulantısı, başımda tarif edemediğim kötü bir his, ayağa kalktığımda muhtemelen bir tarafa eğimli yürüme, odanın etrafımda dönmesi, uyku hali oluyordu bazen bunlar vertigo teşhisine neden oldu ama hastalığım basit epilepsi çıktı. nörologa görün ve herşeyi detaylıca anlat eminim eeg isteyecektir.

Benim annemdede oldu.hemde birden bire.ama galiba depreminde etkisi olmus.oda 9 senedir ekiyor.ilk oldugunda annem cok kötüydü.onun belli hareketleri var onlari yapman gerekiyor.birde dinlenmen.allah sifa versin canim.

Çok geçmiş olsun, umarım bir çözümü bulunur, iyileşirsiniz.
Rabbim yardımcınız olsun.
Ben mide bulantısıyla hamileliğimde tanıştım, ama öyle sıradan
bir hamilelik bulantsı değildi, mide rahatsızğıydı resmen,
aylarca birşey yiyemedim, yediğim anında afedersin lapa gibi çıkıyor,
boğulucam sanıyordum, hiç birşey olmazsa midemde asit çıkarıyordum.
Aylarca 4-5 doktor gezdim, hastane de serumlar vs.
Serumdan korkar mı insan, ben korkuyordum, psikolojim altüst olmuştu,
ağlamayla geçti günlerim hep.
Bir sürü mide ilaçları kullandım. Ve hiç geçmeyecek sandım, aldığım nefesin tadı yoktu,
öleceğim sanıyordum.
Geçen gün nereden çıktıysa, birden yine rahatsızladım ve midem bulanmaya başladı,
kafamı ayakta tutamıyordum, 1 hafta sürdü ve benim psikolojim yine altüst oldu,
aldım nefesin tadı kalmadı.Şükür ki geçti.
Demem o ki, az çok anlıyorum sizi.
Yaşamayan çok anlayamıyor, sanıyorlar ki mide bulantısı ya da baş dönmesi ne var bunda.
Doktor bile bana çok nazlı olduğumu söylemişti :) Bir de benim yaşadıklarımı bilseydi keşke.
Morelinizi yüksek tutmaya çalışın, ben inatla birşeylerle uğraşmaya devam ettim,
morelimi düzelttikçe daha da iyi oldum.
Rabbim şifa versin inş, dualarım sizinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…