Bir gunde degisen hayatim:(

Tamam canim gidicem en kisa surede.beyin mri temiz cikinca gerek duymamistim.gecmis olsun sanada..

Benim annemdede oldu.hemde birden bire.ama galiba depreminde etkisi olmus.oda 9 senedir ekiyor.ilk oldugunda annem cok kötüydü.onun belli hareketleri var onlari yapman gerekiyor.birde dinlenmen.allah sifa versin canim.

Sagol canim.benimde cok stresli oldugum donemde basladi icime ata ata..

Amin insallah..benimde gunlerim aglamakla korkuyla geciyor.

17sinde 1 yıl olacaktı, olmadan yeniden rahatsızlandım. Bi de 17sinde nişanım var herkes biletleri aldı vs erteleyemeyiz de böyle kaldık arada.
Evet cnm benim de senin anlattığın gibi, velim odyolog iyice baktı tüm testleri yaptı başka bi dr ile beraber, meniere dediler, tekrarlayan ataklar halinde olduğu için. Offf çok zor kendimi tüm insanlardan farklı hissediyorum, herkes arıyo konuşmak bile istemiyorum, çok kötü...
Menier ilaclari fayda etmiyo mu? Vasoserc falan.kulak cinlamasi dolgunlugu var mi bende menier olmaktan supheleniyorum ama ataklarimda dizzness seklinde dr o yuzden ihtimal vermedi isitme testlerimde normal cikinca

17sine kadar toparlarsin canim dusunme..ilaclar fayda eder daha 1hafta var.bende kimseyi gormek duymak istemiyorum..hastaligimin adi da konulamadi vertigo deyip geciliyo.menier miyim dedim dktoruma hayir isitme testin iyi cinlaman gercek bas donmen yok ic kulak degil dedi..artik hangi birine inanicagmida sasirdim 5gundur evden cikamiyorum cok zor cok.

Çünkü doktorlar da bir şey bilmiyor ki, bunun da sebebi bu hastalığın ilacının olmaması. Düzgün bi tedavisi yok. Bi doktor bana betaserc-vasoserc dışında ilacı yok diyo diğer doktor bu ilaçlar hiç bir işe yaramıyo kanıtlanmamış diyo. Ne yaparsın bu durumda? Tedavisi olsa insan daha metanetli olur ama o da yok, bekliyosun sadece geçmesini.
En zoru da çalışan biri olarak istirahat etmen gerektiği...

Nedenini bulamadiklari icin tedaviyi de bulamıyolar.yalniz ben menier icin o ilaclarin cok etkili oldugunu duymustum arkadasimdan.3ay kullanmıs uzun sure rahat etmis

hangi ilaçlarmış? kişiden kişiye değişiyor aslında ve yaşam standardına göre. öğretmen olarak ben sürekli ses ve hareketin içindeyim, bu da zorlarmış...
Nedenini bulamadiklari icin tedaviyi de bulamıyolar.yalniz ben menier icin o ilaclarin cok etkili oldugunu duymustum arkadasimdan.3ay kullanmıs uzun sure rahat etmis

Canim sikayetlerin neydi tam olarak? İc donmesi yer kaymasi agir bulanti var miydi donem donem artan ve gecmeyen? Yoksa kisa sureli miydi

Aynı devam ediyo, işe de gidemiyorum, çok sıkıldım artık ne zaman geçecek diye saatleri sayıyorum...

arkadaşlar herşeyden önce bol moral lütfen. ben 2 yıllık meniere hastasıyım. çok şükür 4.5 aydır ilaç kullanmıyorum. özellikle regl dönemlerinde bir sersemlik hissi olyor ben de dinleniyorum. çok zor bir hastalık ve zor bir dönem. yaşamayan anlamaz. aman baş dönmesi değil mi korkma ölmezsin demişti doktor bana. acaba kendisi benim durumumda olsa ne hissederdi merak ediyorum. hala nu hastalığı bile konuşmak rahatsız ediyor beni. bu hastalıktan kaynaklı ek olarak "anksiyete bozukluğu" oldu ben de. mutlaka psikiyatris ile devam edin tedaviye. şu an hiç ilaç almıyorum. tam 15 ay süründüm. 3 kişi beni tuvalete götürürdü o derece kötüydüm. kaç kez hastaneye yattım. perişan oldum. evden çıkmadım. ama şimdi: dönersen dön başım ben gezeceğim diyorum. bir iki yalpalıyorum sonra düzeliyor yürümem. evden çıkamazken şimdi kendi başıma her yere gidiyorum. şehirler arası seyahat ediyorum. evet hala ben de korkuyorum hala ben de bazı şeyleri çekinerek yapıyorum. ama yapıyorum. hayattan korkmayın, korkularınızın sizi esir almasına izin vermeyin. hayat kısa. siz değil hastalık sizin esiriniz olsun. inanın bu hastalığı çokkkk şiddetli yaşayan biri olarak söylüyorum bunu. kendinize çok iyi bakın.

bana da meniere teşhisi kondu 1 yıl sonra. bir türlü sebep bulamadılar, sonunda meniere dediler ki cızırtı gibi sesler geceleri özellikle kulağımdan gitmiyor...
en zoru da regl dönemleri. bıktım usandım aetık. zaten yeterince hayatımda br çok şeyi kısıtladım, dikkat ediyorum. ama benim elimde olmayan sebeplerden ötürü (hava değişimleri, lodos, regl vs) hasta olmak beni o kadar üzüyor ki. bu ay regl döneminde öldüm resmen.
benim bir de migren atağıyla birleşiyor ve gerçekten çekilmez oluyor.
ama ben bu hastalıkla mücadele etmeye başladım şükür. 1 yıl çok ağladım, ölmek istediğim zamanlar bile oldu. şimdi bir şey yok gibi davranıyorum ama bu regl dönemleri her ay bıktırdı usandırdı beni. senin kullandığın bir ilaç (gerçi ilacı milacı yok bu hastalığın ya..) falan var mı bu dönem için?

cok gecmis olsun canim. ben hic ilac almiyorum cok sukur. ama işimi birakarak degisiklik yaptim hayatimda. hic psikolojik destek almayi denediniz mi? cok faydasi oluyor bu hastalikta. uykunuza dikkat edin. ben kahve hic icmiyorum. bir de normal tuz degil himalaya tuzu kullaniyorum. az tuzlu yiyorum. insallah bir an once şifa bulursunuz. bu arada benim çınlamalarim hicc kesilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…