Bir iftar meselesi

Yemeği kendisi hazırlayıp hizmeti de kendisi yapacaksa olur deyin. Sağda solda hakkımda kötü konuşan insana saygı duyamam sırf kocamın ailesidir diye. Çok istiyorsa dışarı çıkarıp yedirsin istediği yerde görüşsün. Eve cagirmakta direnirse benim o gün çok önemli işim çıkar ve evde olmam. Size anne babalık etmemişler gerisi eşinizin problemidir. Bu konuda ben sertim. Bana iyi davrananin başımın üstünde yeri vardır. Düşmanlik edene de soframi açamam.

Annesini babasını tabi ki evine çağıracak eşiniz. Ama siz hizmet etmek zorunda değilsiniz. O akşam başka bir yere gidin. Eşiniz yemekleri hazırlasın ve annesiyle babasını evinde ağırlasın.
Siz istemeyebilirsiniz ama eşinizin en doğal hakkıdır. Yardım etmediler diye tavır koymak yanlış. Etle tırnak ayrılmaz.
Ayrıca eşiniz gidip dışarıda yemek falan yedirmesin. Bu durum sizin başınıza gelse kabul eder misiniz?

tamam de kocana gelsinler yaptır lahmacun ayran bizime vdeki masada yiyelim hep beraber benden daha fazlasını bekleme bu bilet tek gidişlik ikincisini istersen yuvanı yıkmak için istediğini düşünürüm bunu da bil de.

Benimkiler de eşimi kovdular geçenlerde geldiler yine çok güzel ağırladık,ben bu konuda eşimin kıymetini bilirim,eşiniz de sizi genel olarak biçok konuda özel hissettiriyorsa cağırın gitsin,araya o kadar soğukluk girmiş eskisi gibi olamazsınız,güleryüzlü olun ama hizmete ağırlamaya dair,özel hayatlarıyla ilgili bişe sormayın,eşim aynen böyle yapıyor

Ben de bunu yazacaktım.
Eşinize deyin ki; anneni ve babanı iftara davet etmek istiyorsan edebilirsin, sonuçta burası senin de evin. Ama ben o gün sabahtan evden çıkarım, teravihten sonra gelirim. Temizliği de sen yap, yemekleri de sen yap. Muhabbeti de sen yap.

Bu kadar.

Sizin eski konularınızı biliyorum ben olsam çağırmazdım eş hatırı felan biryere kadar
hak etmeyen insanlar için yemek hazırlamaya ağırlamaya gerek yok ..
sizde içinizden nasıl geliyorsa onu yapın.. eşimin hatırı eşimin hatırı diye diye yıprandık ya zaten

Ben yardım etmediler diye tabir koymadım ki onlar koydu küstüler durduk yere. Çok darlık zamandaydik üstelik sağda solda ev sattılar haberimiz olmadi dedi ki külliyen yalan. Millet ev satarken nerdeydiniz diye sormasınlar diye umursamaz davrandılar sonra da bizim haberimiz yok dediler hatta öyle ki kendilerine bunu inandırıp küstüler sanki haberleri yokmuş gibi sırf maddi katkı sağlamamak adına. 2 yildir gelmiyorlar , Dayısının kumar borcu cıktı hemen biz evi satıp taşınınca ona da bankadan kredi çekti 50 bin tl siz olsanız kırılmaz mısınız? Beddua eder gibi sağda solda onlarında çocukları var onlarda görürler dedi bunlar konuşulacak laflar mi? Evet bunlar gibi yapsa benim ailem aynı şekilde davransın.

8 senedir kedi kpek olduk onların lafları sözleri yüzünden zaten es hatri diye diye evlilikten soğuyor insan gerçekten hiç içimden gelmiyor. Ben böyle bir insan değildim böyle bir hale soktular beni.

Iyide biz ev arkadaşı değiliz ki eşiz sonuçta, ben yokken annesi babası evde olması ne kadar dogru

Maalesef benim eşim böyle değil bu konuda. Eski konularımda bahsetmiştim dar zamanımızda ailem yardımcı oldu cok. Yoksa biz boşanma aşamasına kadar gelmiştik sırf kötü olmayalım diye ailem yardım etti teyzesi annesi halası babannesi vs karismayan kimse yok hayatımıza eşimden cok yüz buluyorlar çünkü mesafe denen birşey yok. Ondan yüz bulup herşeye karışıyorlar. Ailemi ne kadar kötülediler, sırf yardım ettiler diye. Kendileri yapmadılar bilmemezden gelip elaleme haberimiz yoktu demek icin. Ama ailemi çıkarcı ilan ettiler, neden yardım ettiler diye. Oyuzden çok soğudum bu insanlardan

8 senedir kedi kpek olduk onların lafları sözleri yüzünden zaten es hatri diye diye evlilikten soğuyor insan gerçekten hiç içimden gelmiyor. Ben böyle bir insan değildim böyle bir hale soktular beni.
İçinizden gelmeyen birşeyi yapmayın lütfen olan size olur başkalarına değil
eşiniz çok ısrarcı olursa tavrınızı net belli edin.

Bence hazır ipler bu kadar kopmuşken fırsat vermeyin sürekli gelip gitmeye başlarlarsa hem hiç affedemeyeceksiniz kendi içinizde hem ikidebir yüzlerini görmek zorunda kalacaksınız

Bence de dışarıda yiyin olmadi madem eve gelsin hizmet vs istemiyorsunuz ama ben olsam ramazan için çağırır esimede ilk ve son der mesafeli davranırdım çokta ugrasmazsam bı çorba uğraştırmayan yemekler yeter ne börek ne sarma basit birseyle gecistirirdim.

eski konuları açmaman gerekiyor kayra iftara çağırırsan
sonuçta senin evin ve Ramazan

bir arkadaş da yazmış kişilik meselesi diye
ben olsam çağırırım mesela.. Allah rızası ve eşimin hatrı için

Böyle şeyler gönülden gelmeli. Zorla verilen iftarın sevabı mı olur?
Eşine açık konuş ya durup kendisi hazırlasın ya da dışarıda versin iftarını..

Bence çağırın. Eşiniz istiyorsa siz yapın yapacağınızı. Zor zamanında yardım etmeyen küsen kendi anne babası, siz elsiniz onlara göre. Eşiniz kendi razı ise çağırın bence.

dışarıda ağırlasın çok istiyorsa. yok illa ev diyorsa siz bişey yapmayın, kendisi hazırlasın.

ben yanlış bir şey daha görüyorum
eşinizin ailesi size bakmak veya maddi yardım yapmak zorunda değil ki. ev geçindiremeyeceksen evlenmeyeceksin arkadaş. yada karı koca çalışacaksınız. olmadı mı eşin 2 işte çalışacak.
biz çok zor durumdaydık bize bakmadılar diye küsmek de çok yanlış. koskoca insanlarsınız onların çatısından çoktan çıktınız.

Keşke konuyu doğru okusanız, bize bakmadılar demedik zaten, biz eşimle ikimizde çalışıyoruz ben o ara doğum izindeydim haliyle tek maaşa düşünce sıkıntı oldu, yoksa biz kimseye bize bakmadılar demedik, kendi kendilerine küstüler yazdım zaten. 2 yil gorusmemis olmamizin sebebi kendilerinin araya mesafe kıyması. Dayisinin kumar borcu icin de bankadan kredi cekince esimde gonul koydu ister istemez.Feraha çıkınca da görüşmek istemeye başladılar. Ramazan vesile ile de dar zamanımızda evimize gelmeyen insanları rahat yüzü görünce eşim de iftara çağırmak istedi. Yani cımbızla seçiyorsunuz ya cümleleri pess..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…