tamam de kocana gelsinler yaptır lahmacun ayran bizime vdeki masada yiyelim hep beraber benden daha fazlasını bekleme bu bilet tek gidişlik ikincisini istersen yuvanı yıkmak için istediğini düşünürüm bunu da bil de.Merhaba,
Benim konularim genelde es kişisi ve ailesi tabii ki :)
Şimdi ramazanda olmamız dolayısıyla, 2 yıldır evime ayak basmayan kv ile kp imi iftara cagirmami istiyor eşim. 2 yıldır onların bize karşı tutumundan dolayı ben de istemiyorum. Eski yaşadıklarımdan da dolayı. Hani diyeceksiniz ki çağır bir gün kurtul ama öyle değil gerçekten, kp zaten vıcık vıcık olmaya yer ariyor. Diğer oğullarıyla da görüşmüyorlar ben hazır araya mesafe girmişken ( Bu mesafenin nedeni kendileridir; zamanında ev satma durumumuz oldu 1.5 yıl kadar önce çok dardaydık yardım etmeyi bırakın küstüler bize para istemeyelim diye öyle bir düşünce içine girdiler, bize sık sık gelen insanlar bir anda gelmemeye başladılar, daha önceki konularımda bahsetmiştim eşimin dayısının kumar borcu vardı bizden istediler vermedik, ona 50 bin kadar borç verince eşim içerledi bu sefer vs vs bunun gibi bir-çok problem oldu sağda solda eşimi kötüleyip benim icin de kötü konuşunca bitmişti artık bu insanlar bende)
Bunun gibi bir-çok problem olunca gelmemeleri çok iyiydi benim icin, 8 yıldır kedi köpek gibi olmuştuk eşimle onların yüzünden ama tutturdu şimdi annem babam sonuçta tabiiki evime çağıracağım diye, sanki ben kovdum onları evden. Eve cagirmak icin iftari bahane ediyor.Taşındık diye kendileri gelmiyor 2 yıl olacak, Diğer evimizdeyken gelmemeye başlamışlardı zaten. Bir de sağda solda kötü konuşunca hiç arayıp davet etmek onlar icin zahmete bile girmek istemiyorum. Sonuçta annem babam diyor da zordayken el olmuşlardı Hani? Dayisinin kumar borcu icin hepbirlikte seferber olup 50 bin kredi çekti borcunu ödüyor, eşimi arayıp imalarda bulunuyor geçinemiyorum taşınacağım istanbul dan diye. Hiç içimden gelmiyor, beynimi yiyor eşim de. Siz olsanız ne yapardınız?
Annesini babasını tabi ki evine çağıracak eşiniz. Ama siz hizmet etmek zorunda değilsiniz. O akşam başka bir yere gidin. Eşiniz yemekleri hazırlasın ve annesiyle babasını evinde ağırlasın.
Siz istemeyebilirsiniz ama eşinizin en doğal hakkıdır. Yardım etmediler diye tavır koymak yanlış. Etle tırnak ayrılmaz.
Ayrıca eşiniz gidip dışarıda yemek falan yedirmesin. Bu durum sizin başınıza gelse kabul eder misiniz?
Annesini babasını tabi ki evine çağıracak eşiniz. Ama siz hizmet etmek zorunda değilsiniz. O akşam başka bir yere gidin. Eşiniz yemekleri hazırlasın ve annesiyle babasını evinde ağırlasın.
Siz istemeyebilirsiniz ama eşinizin en doğal hakkıdır. Yardım etmediler diye tavır koymak yanlış. Etle tırnak ayrılmaz.
Ayrıca eşiniz gidip dışarıda yemek falan yedirmesin. Bu durum sizin başınıza gelse kabul eder misiniz?
Sizin eski konularınızı biliyorum ben olsam çağırmazdım eş hatırı felan biryere kadar
hak etmeyen insanlar için yemek hazırlamaya ağırlamaya gerek yok ..
sizde içinizden nasıl geliyorsa onu yapın.. eşimin hatırı eşimin hatırı diye diye yıprandık ya zaten
Ben de bunu yazacaktım.
Eşinize deyin ki; anneni ve babanı iftara davet etmek istiyorsan edebilirsin, sonuçta burası senin de evin. Ama ben o gün sabahtan evden çıkarım, teravihten sonra gelirim. Temizliği de sen yap, yemekleri de sen yap. Muhabbeti de sen yap.
Bu kadar.
Benimkiler de eşimi kovdular geçenlerde geldiler yine çok güzel ağırladık,ben bu konuda eşimin kıymetini bilirim,eşiniz de sizi genel olarak biçok konuda özel hissettiriyorsa cağırın gitsin,araya o kadar soğukluk girmiş eskisi gibi olamazsınız,güleryüzlü olun ama hizmete ağırlamaya dair,özel hayatlarıyla ilgili bişe sormayın,eşim aynen böyle yapıyor
İçinizden gelmeyen birşeyi yapmayın lütfen olan size olur başkalarına değil8 senedir kedi kpek olduk onların lafları sözleri yüzünden zaten es hatri diye diye evlilikten soğuyor insan gerçekten hiç içimden gelmiyor. Ben böyle bir insan değildim böyle bir hale soktular beni.
eski konuları açmaman gerekiyor kayra iftara çağırırsanAnnem babam atsan atılmaz diyor sanki ben at diyorum gidiyor kendi görüşüyor özel günler olmadıkça bende gitmiyorum. Sonuçta 2 yıldır gelmiyorlar 3 yaşında oğlum var. Haliyle onu da görmüyorlar ben götürürsem görüyorlar. Hatta bu konuları oturup konuşalım neden sağda solda kötü kötü konuşmuşlar bizi diyorum onu da istemiyor.
ben yanlış bir şey daha görüyorum
eşinizin ailesi size bakmak veya maddi yardım yapmak zorunda değil ki. ev geçindiremeyeceksen evlenmeyeceksin arkadaş. yada karı koca çalışacaksınız. olmadı mı eşin 2 işte çalışacak.
biz çok zor durumdaydık bize bakmadılar diye küsmek de çok yanlış. koskoca insanlarsınız onların çatısından çoktan çıktınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?