- 3 Ekim 2007
- 14.601
- 36.408
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Lalalala1234
- #41
Kızım apartmandaki en büyük çocuk( 9yaşında ) Geri kalanları birer ikişer üçer yaş derken daha küçük çocuklar. Bir çoğuyla birlikte büyüdü, sonra diğer saydığım çocukların da kardeşleri oldu vs vsAnladım da o zaman ben mi çocuğumu yaşıtlarının arasından almalıyım yoksa 6 yaşındaki çocuk mu kendi yaşıtları ile olmalı? size katılmıyorum. Sonuçta topunu elinden alan çocuğa bir kere ver der iki kere der içinci de bağırır. Tabi ki gönlüm böylesini istemez ama o da çocuk. Bağırmaması gerektiğini söylesek de bağırabiliyor. 12 yaş da .ok olgun olunan bir yaş değil. O zaman o aile kendi çocuğunu yaşıtları ile tutmalı.
Yakın zamanda benzer bir sorun yaşadık. Bahçede oynayan çocuğun yaşı 4. Gruba katılmak istiyor sürekli ama huysuz bir çocuk yani tanıyoruz sonuçta. Annesi şikayete geldi, diğer çocuklar ona sürekli bağırıyormuş, en çok da benim kızım dışlıyormuş.
Kadına kızımla konuşacağımı söyledim , gönderdim. Kızıma sorduğumda ağlayarak anlattı. Çocuğun gelip sürekli oyunlarını bozduğunu, yapma , topumuzu alıp kaçma vs dediklerinde ağlayarak annesine şikayete gittiğini, annesinin de ortamdaki en büyük çocuk olduğu için sürekli gelip kızıma kızdığını söyledi. Aslında diğer çocuklar daha çok bağırıyorlar ama ben büyüğüm diye hep ben azarlanıyorum dedi. Önce can, sonra canan. Bana sorarsanız benim kızım haklı, kadına sorsanız onunki.
Çözüm olarak bir daha bu durum yaşanırsa gidip çocuğun annesine durumu anlatmasını , Çok huzursuzluk çıkarsa da ortamdan ayrılıp eve gelmesini , kavgalara karışmamasını Söyledim. Şu an herkes memnun halinden.
SiZe göre doğru olmayabilir, ama ben 9 yaş ve 4 yaşın birlikte oynamasını mantıklı bulmuyorum. Aynı 12 ve 6 yaşı mantıklı bulmadığım gibi. Ablalık, abilik edebilirler, onları oynatabilirler ana ortak bir oyunda iki taraf da birden keyif alarak oynayamazlar. Sonuçlar hoş olmuyor çünkü.