Bir saat icin kan gövdeyi götürüyor (!)

Yo, damada alınır saat, geline de bilezik. Ama şart değil biz yapmadık. Adet diye her nane olmak zorunda değil. Duruma göre yapılır böyle şeyler. Ayrıca altın saat çok itici.

Bu adet bizde var diyelim sizde de olacak diye bir şey yok.
Zaten her yörenin adeti farklıdır.
Taaa şu memlekette adetmiş deyip illa o saat alınacak mı?

Benim bildiğim kuyumcular altın alınca saati de hediye verirler bu da olmuş adet :)))
Ya hu saat de almayıversinler bu sebeple kavga gürültü niye?

Bizim düğünlerde gelin damada saat takar,damat da geline isterse altin saat isterse takı seti takar. İki kişinin kararı.. Var yani ama takip takmak da iki kişinin isteğine bağlı tabi.

Adetler ilçeden ilçeye kadar bile değişiyor. Varmış yokmuş çok mu önemli ki

Kız tarafı erkeğe alır benim bildiğim. Kizada düğün alışverişinde alınır.ama bir saat için kavga çıktıysa ayrilsinlar

Cool arkadaslar cool cevaplarinizi sonraya saklayın. Boyle bir adet var mi yok mu?
Eskiden Nisandan önce alınırdı.Nisanda diğer takılarla geline hediye edilirdi.
Tabi kız tarafı da damada saat alır.

Tabiki çağa göre guncellenecek. Gugum mü goturulsun metre kumas mi goturulsun tuvalet terligi mi goturulsun.
Hicbirsey goturulmesin ne olmus?Adet diye diye nice nisanli ciftlerin daha dugun olmadan en guzel gunlerini kavga gurultu icinde sifir moralle gecirdigini gormuyormusun?Nedir bu adet meraki ya?Cok mu onemli?
Uygulanmazsa o evlilik olmuyormu?
Yil olmus 2017 hala ugrastigimiz seylere bak..

Yo, damada alınır saat, geline de bilezik. Ama şart değil biz yapmadık. Adet diye her nane olmak zorunda değil. Duruma göre yapılır böyle şeyler. Ayrıca altın saat çok itici.

Altin degil guzelim ya skagen marka dandik 500 liralik saat. Kiz damada 2500 liralik otomatik aldi.

Altin degil guzelim ya skagen marka dandik 500 liralik saat. Kiz damada 2500 liralik otomatik aldi.
Hah işte kuyumcular düğün alışverişinde bedava veriyor onları. Söylesinler para vermeye gerek yok. Neden dert ediyorlarmış?

Cool arkadaslar cool cevaplarinizi sonraya saklayın. Boyle bir adet var mi yok mu?
Böyle bir adet var bizim oralarda. Alınıyor yani biliyorum hep alındı. Ben evlenirken kimse teklif etmedi bende alınsın demedim. Bu yüzden kan gövdeyi götürecekse hiç evlenmesinler.

Almıştır tabi ama kafasına silah mı dayamışlar? Hediye karşılık beklenerek alınır mı? Arkadaşınız ise bu kişiyi gaza getirmeyin, evlilik başında bu tarz şeyler için münakaşa ediliyorsa o evliliğin gidişatı da böyle olur. Beklentilere uygun tavırlar sergilenmiyorsa Olmaz öyle evlilik. İkili ilişkilere çok da müdahil olmamak lazım. Güzelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…