Bayanlar. Çok fazla sorunum var belki biraz uzun yazabilirim. kusura bakmayın şimdiden. Bana yardımcı olmanızı ve yapıcı yorumlar duymaya ihtiyacım var.
4 yıldır konustuğum erkek arkadasımdan evlilik teklifi aldım yaklaşık 6 ay önce. Ailesiyle eski komşuyuz ama selam vermişliğimiz bile yoktur birbirimize. Erkek arkadasımın annesiyle ilk tanışmaya gittiğim de beni kapıda bekletti, komşusunda çay içmeye gitmişti. ve geleceğimi biliyordu. Tanışmaya geldiğinde benşmle hiç konusmadı kız kardeşini çağırıp onunla çay içti. Sonra ikinci bi buluşma ayarlandı. Ve bana çok kötü davrandı. Yazmak dahi istemiyorum ölmüş babam hakkında iyiki ölmüş dedi. Daha sonra hiç görüşmedik , evlilikten teklifinden sonra bizim eve tanışmaya geldiler, anneme alttan alttan hakaretler etti ama biz sustuk. Erkek arkadasım bu süreçte hep yanımda oldu bana destek oldu. Ailesine karşı hep beni savundu. Aradan 3 hafta geçti sevgilimin zoruyla tanışmaya çağırdılar ve biz gittiğimizde kapıda bile karşılamadılar. o günden bu güne hala nişan söz ne zaman olacak muhabbeti geçmedi aramızda. tabi bu 6 aylık beklediğimiz süreçte annesi türlü türlü çirkeflikler yaptı. Annesi çocuğun bütün arkadaşlarını arayıp bu iş olmayacak dedi. Bana mesaj attı seni istmeiyorum sen bize göre değilsin dedi. Buna rağmen aradan biraz zaman geçtikten sonra yapıcı olmak adına kadına güzel mesajlar attım bana çok yapıcı davranıp sana pasta alıcam vs vs diyip mesajda çok güzel davrandı evine gittiğimdeki kadın çok başkaydı. Hiç konusmadık yanıma gelmedi, yarım saat içinde çıkıp gidecekken sevgilim biz burdayız nereye gidiyorsun dedi, sanane sen kimsin benden ne istşyorsunuz diyip bağırdı. sonra benim üstüme yürüdü ve ben de ona benimle böyle konusamassınız dedim. sevgilim annesine susması için bağırıp beni orada götürdü. Şimdi gel gelelim nişana. Annem nişan için bekliyor sevgilim bir türlü masaya yumruğunu vurup gidip isticez demiyor. Ailesi de diyormuş ki tamam direk nişan olsun isteme felan olmasın. Annem de ben dul kadın vermiyprum diyip kabul etmiyor haliyle. Bu olaylar yüzünden sevgilimle çok kavga ettik. Ailesini ikna etmesini geçtim, madem ailen istemiyor gel sen iste kızı ben senin destekçin olurum dedi annem. sevgilim onu da kabul etmedi benim ailem benim arkamda gelip istiicez dedi. annemde son bir haftanız kaldı ben yeterınce rezıl oldum millete dedi. Ama çocuk sürekli bahane uyduruyor yok evde kavga çıktı yok suan sıkıntılarımız var vs gibi. ben bu konuları açınca da bana sen sus sen karışma diyor. karışmadığım zaman hiçbirşey yapmıyor. Ailesiyle de konusmuyor bu konuları benim annemi de aramıyor. onun çok üstüne gittim bu iş olsun artık diye çünkü ben de çok bunaldım. Bu süreçte çok büyük tartışmalar yaşadık. Ama hala bi çözüm yolu bulamadık. özetle bu bi hafta içinde ailesi konusmaya anlaşmaya gelmesse annem bu işi sonlandıracak, ama onun ailesi de direk nişan olacak diyor. sevgilim de hala bu bi hafta içinde gelmeleri gerektiğinden ailesine bahsetmiyor. Kavga felan çıkmış evde. bana bahane gibi geliyor. bana bi çözüm bulun sevgilim bu konu da biraz pasif.
GÜNCELLEME : Eğer benim için uğraşıp masaya yumruğunu vurup ailesinin karşısında durmazsa önümüzde ki hafta bu işi bitireceğim. sizlerin söylediği herşeyi anlıyorum , ama bazn bazı şeylerhemen bitmiyor. Sevgilimle aram bu kadar iyiyken aileler araya girince bozulmasına karşı ben de şok geçirdim. söylediğinizi dinleyip ona ailesinin karşısında dimdik durması için bi zaman tanımaya karar verdim.
YA ANLAMIYORUM BU KADAR YORUMU , SEVGİLİMİN ŞU ANA KADAR Bİ SAYGISIZLIĞI OLMADI HERKES TAKILMIŞ ANNESİNİN BOĞAZINI SIKMASINA. KADIN ÜSTÜME YÜRÜYÜP NAMUSSUZ DEDİ BANA SUSTURMAK İÇİN SIKTI DÖVMEK AMAÇLI DEĞİL. AĞZINI KAPATTI KADIN ELİNİ ISIRDI SUSMADI. SON ÇARE ONU YAPTI KALDI Kİ ÇOCUK BANA HAKARET EDİP KÖTÜÜ SÖZ DAHİ SÖYLEMEDİ. EĞER İLERDE AİLESİYLE MUHATTAP OLMAYACAKSAM NE GİBİ Bİ SORUN OLABILIR? TAMAM ANLIYORUM SİZİ AMA, SONUÇTA ERKEK AİLESİYLW GÖRÜŞMEYİP MUTLU OLAN Bİ ÇOK ÖRNEK VARKEN BANA KARŞI SAYGISI OLAN BİRİNİ NEDEN BIRAKAYIM İLK ZORLUKTA NEDEN VAZGEÇEYİM. BU HAFTA SON HAFTA DİYE AİLESİNİ İKNA ETTİ GETİRECEK. GÖRÜYORUM Kİ ODA UĞRAŞIYOR. ZATEN DEDİĞİNİZ GİBİ ÇOCUK YANIMDA OLMASA VE GERÇEKTEN ORTADA Bİ ŞİDDET OLSA UĞRAŞMASA BIRAKICAM. HEMEN AYRIL AYRIL AYRIL HERŞEY NE KADAR KOLAY GELİYOR SİZLERE. SAĞOLUN TAVSİYELERİNİZ İÇİN AMA , BU YAŞADIKLARIMI HAKETTİĞİMİ SÖYLEYEN HERKES ALLAHINDAN BULSUN. YAŞAMADAN BİLEMİYOR KİMSE NYİN NOLDUĞUNU BEKARA BOŞAMAK KOLAY ÖYLE SÖYLERSİNİZ. BİR DE YAŞASANIZ Kİ ALLAH YAŞATMASIN HİÇBİRİNİZE