Bekarım, anne ve babamla yaşıyorum. Her an ne yaptıklarını, nerde olduklarını bileyim istiyorum. Kimseye muhtaç olmasınlar ben hep yetişeyim istiyorum, en büyük korkum herhangi bir isteklerinin eksik kalması veya benden ayrı olmaları. Sık sık olmasa da arada aklıma gelir hep bu tedirginlik. Evli olsaydım nasıl olurdu onu bilmiyorum ama
Kuzum çocukta garanti değil. Ölebilir.Merhabalar.
Cocuk dusunmeyenler, belli bir yaştan sonra yalniz kalmaktan korkmaya başladiniz mi?
Mesela kardeşleriniz yok. Anne, babaniz ve eşiniz olmasa tamamen yalniz kalacaksiniz?
CiRiLLA,Yok suan sirf korktum diye cocuk yapmaya karar vermeyecegim, bu oyle bir konu değil. Yapacaksam bile 30u geçmem lazim rahat anca o zaman dusunuruz BELKİ.
Benim istedigim otursun omur boyu bana baksin degil ama bir telefon açanim olsaydi, öldüm mü kaldim mi gibi?
92 yasindaki teyze haberinden de etkilendim galiba, kadincagizi komşulari bulmuş yalniz yasiyormuş. Cocuklari vardir gerci belki bilemedim şimdi.
CiRiLLA,
epey bir zaman önce içeriğini tam hatırlamıyorum ama anne baba evlat konulu bir topikti bir komşu dedemizden bahsetmiştim.
Dedecik anne babasına, hasta eşine, 5 çocuğuna bakmış yıllarca.
Zaman hepimize hoyrat ve acımasız, yaşlanıyorsunuz ister istemez, dedecik de yaşlanmış, 90'lı yaşlardaydı eli ayağı tutuyor işlerini kendince görüyordu, yalnız yaşıyordu evinde ve ağlardı hep, ben herkese baktım 5 çocuğuma bile ama çocuklarım ne haldesin baba demek için bile aramıyor diye ağlardı, neyse uzatmayayım kendi evinde buz gibi odasında yalnız başına öldü, komşular bulmuş.
Bırakın sağlığında gelip gitmeyi, telefonla bile aramayan 5 çocuğu yalnızca babalarını gömmeye gelip gitti.
Yalnızlıkla barış. Benim çocuğum var ama eşim hayatıma girene kadar yalnızdım. Ne evlilik düşünüyordum ne de çocuk delisi bir insandim. Evlendik kısa sürede hamile kaldım. Kızım oldu. Buraya kadar ne güzel değil mi? Ama işte garantisi var mı yok. Yarın Allah korusun yapayalnız kalabilirim. Korkuyor muyum? Hayır. Çünkü ben tek çocuğum ve her şeyimi kendim yaptım. Her sorunu kendim çözdüm. Her sıkıntının altından kendim kalktım. O yüzden ömrümün sonuna kadar yalnız kalabilirim. Böyle yazınca çok duygusuz gibi geliyor ama hayatın gerçekleri var. Allah hiç kimsenin sevdiklerini yanından ayırmasın fakat hayat şartları öyle olmuyor.
Kızım ileride yurtdışına okuyabilir; farklı şehirde olabilir. Bunların hiçbirisi olmasa bile evlenip; çocuk sahibi olunca zaten öncelikler değişiyor. Çocuk; eş yalnızlığın garantisi değil yani.
Merhabalar.
Cocuk dusunmeyenler, belli bir yaştan sonra yalniz kalmaktan korkmaya başladiniz mi?
Mesela kardeşleriniz yok. Anne, babaniz ve eşiniz olmasa tamamen yalniz kalacaksiniz?
Bebekleri, çocukları sever misiniz peki?
Siz daha önce iki kere kürtaj olmuştunuz acaba pişman mı oldunuz eşiniz de çocuk istemiyor du sanırım
Bir konuda iki kere hamile kaldıgınız yazıyor du ikisinde de korunarak olduğunu yazmıştınız hayırlısı olsunYok 10 kere oldum.
Bir defa oldum henuz 3-4 aylik evliydik galiba 6 sene önceydi ve ozaman da istemiyorduk. Ek olarak maddi sıkıntımız çoktu.
Onunla ilgili bir pismanligim yok, oyle olmasi gerekiyordu. Eşimin hala cocuk istegi yok.
Bir konuda iki kere hamile kaldıgınız yazıyor du ikisinde de korunarak olduğunu yazmıştınız hayırlısı olsun
Yeni üye ve konu sahibini takip etmiş. Çok yeni değilsiniz dimi? Yoksa konu sahibinin ne yazdığını nerden bileceksinizBir konuda iki kere hamile kaldıgınız yazıyor du ikisinde de korunarak olduğunu yazmıştınız hayırlısı olsun
Yeni üye ve konu sahibini takip etmiş. Çok yeni değilsiniz dimi? Yoksa konu sahibinin ne yazdığını nerden bileceksiniz
Sanırım yanlış anlama oldu ben hatırladımı yazdım konunuzaHayir. Karistiriyor olabilirsiniz iki kere hamile kalmadim, kalsam bunu unutmazdim. Sadece bir defa suphe duyup hap kullandim ama hamilelik gibi bir durum oluşmadi.
Allah askina biseyler saklamak istesem ben de yeni uyelik alir konu acardim hatta siteden izin alip 2. Uyelik alirdim ve konu açardim. Daha dun uyelik almissiniz benim 6 senelik konumu konusuyorsunuz.
Olabilir. Bir de bu korona döneminde ister istemez hepimiz kaybetme korkusu yaşıyoruz. Kaygılarınizi tetiklemis olabilirBen de son 1-2 aya kadar sorsalar takmiyorum, korkmuyorum diyen biriydim ne olduysa yeni yeni aklima boyle şeyler gelmeye başladi.
Herhalde belki de denilen gibi biyolojik saatim mi geldi nedir ondan oluyorsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?