Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Konuyu okumamis olsam ask derdim. Ama yazdiklarnizi okuyunca mantik diyorum.
Diger gorusmek isteyen kisi ile gorusmezdim. Ama bu adamla da devam etmezdim.

+++++

Nasıl ki ''ev işi kadın işidir'' anlayışına karşıysak,''erkek dediğin çalışacak,karısına bakmak zorunda'' anlayışına da karşı çıkmamız gerek.Kadınlar bu konuda pek tarafsız olmuyorlar ne yazık ki.

Evet kesinlikle doğru ama bu kadar rahata alışmış bi adam ev işi hayatta yapmaz. Kendimizi kandırmayalım. Bir bakar ki konu sahibi hem çalışıyor hem her şeyi kendi yapıyor.

Ben aşk evliliği yapılması taraftarıyım. Ama senin şu durumda sorumluluk sahibi olmayan bir adamla mutlu olman zor. Bu çocukla olmaz ama hem aşık olacağın hem de mantığına uyan biri çıkacaktır karsina

Bu anlatığın durumda bu ilişkinin bir oluru yok zaten, sen şuan ailenle birlikte yaşarken hayatını devam ettirmek için extra bir çaba içinde değilsin ve bu yaptıklarını kaldırabilirsin ama onunla evlendiğinde tüm evin sorumluluğu senin üzerinde olacak işte o zaman birde çalışmayan hayatının sorumluluğunu olmayan bir erkeği taşıyamayacaksın, evin masrafları dev olup önüne çıktığında nefes alacak yerin kalmayacak, o zaman bu aşk seni kurtarmayacak o çok sevdiğin adamdan nefret etmeye başlayacaksın...Bu ailenin dediği kişi olacak diye bir şey yok illa, sen önce bu 7 yıllık ilişkinden vazgeçmelisin..

Evet kesinlikle doğru ama bu kadar rahata alışmış bi adam ev işi hayatta yapmaz. Kendimizi kandırmayalım. Bir bakar ki konu sahibi hem çalışıyor hem her şeyi kendi yapıyor.

kesinlikle katılıyorum size, hayatını devam ettirebilmek için bir işte durmayan ve durmaya çabası olmayan insandan evin diğer sorumluluklarını almasını beklemek çok büyük bir hayalden ibaret hem yapanlar çok iyi bilir ki ev işleri çoğu işten daha zor ...

Bir de kesin annesi babası bişey yaptırmamıştır buna hiçbişe bilmiyordur yaptığı işten hayır gelmez. Büyük ütopya bunu beklemek.

Bir ömür çalışırım kocama bakarım. Oda yetmez çocuklarımızla da sadece ben ilgilenirim aaa yok o da az geldi yemek temizlik çamaşır evdede hizmetçi gibi koştururum kocam da bitki gibi evde fotosentez yapsin diyorsan hic durma koş evlen bence

Bir de kesin annesi babası bişey yaptırmamıştır buna hiçbişe bilmiyordur yaptığı işten hayır gelmez. Büyük ütopya bunu beklemek.

zaten anne baba sorumluluk duygusunu yükleyebilmiş olsaydı çalışırdı ...Yada onlar elinden geleni yaptığı halde böyle olduysa anne babasını dinlemeyen kişi eşinimi takar

Benim esim de aynen bu model.
Ders kaydini unutur. Sinav saatini unutur falan filan :)
Is bulur begenmez. Yemek kotu der cikardi mesela :)
Kendi egitim seviyesine gore olmayan bir isi cok sevdi yillardir calisiyor.
Basta calisma arkadaslari cogu lise terk kisilerdi. Esim turkiyenin sayili okullarindan birinden mezun.
Tabi diploma cok yol acti. Hızlı sekilde cok terfi aldi. Suan isi cok guzel cok sukur, ayni sirkette yuksek bir pozisyonda.
Henuz sizin sevgiliniz de tam istedigi seye karar verememis olabilir mi?

Evlendigimizde hic bir baltaya sap olmamisti esim. Ama guvendigi bir sey vardi. Oldukca varlikli bir ailenin tek cocugu.
Omur boyu calismasa da biri el yagda bir el balda yasayabilir.

Boyle bir guvence varsa aşkı bulmusken birakmayin, cunku baskasina asikken mantik evliligi yapip asik olmadigim bir adamla sevismeyi benim aklim ve midem almaz.

Diger turluyse neyle gecineceksiniz? Siz mi calisip evi gecindireceksiniz?
Sorumsuz adam. Direkt kacin.

GeyikliGece öyle varlıklı bi ailesi de yok ama neye güveniyor ben de bilmiyorum. Belki de dediğiniz gibi tam istediği şeye karar verememiştir ama insanın üniversiteye başlamadan bi hedefi olması gerekmez mi yani hayatını ona göre yönlendirebilmesi için

Arkadaşim daha evlenmeden adam etmeye çalışmışsın bir iş sahibi olsun diye, evlendikten sonra ne olacak sorunlar sıkıntılar dağ gibi büyüyecek adam rahat sıkıya gelemiyor. Sorumluluk almak istemiyor, başını yakma evlenmeden önceki sevgililik haliyle evlendikten sonraki ilişki çok farkli oluyor bütün yük sana binecek belli etmiş yolun başındayken bırak sana yazık degilmi gençligini böyle bir insan icin heba etme

Erkek arkadasiniz evlilik yurutecek durumda biri degil malesef. Daha sonra daha buyuk mutsuzluklar yasayacaginiza simdi biraz mutsuzluk yasayin derim

Sorumsuzluk konusunda hak veriyorum.
Ama çalışmayan erkek bla bla yorumları için dedim ben.Sorumsuzluk ayrı bir boyut yoksa.
Bir insan çalışmak istemeyebilir maddiyat için,ama bunun yanında ne yaptığı da önemli.Bizim toplumda çalışmayı istememe hakkı bir tek kadınlara ait.Ama sorarsak neden yemeği sadece kadınlar yapıyor diye isyan edenler de kadın.

Yani olmasi gerekir aslinda.
Kendim beslenme ve diyetetik okudum. Isteyerek girdim. Rahatca okudum bitti.
Ama 3. Sinifta pisman olmustum bile.
Yani hayatim 3-4 bin lira para icin gelene gidene siyah ekmek ye tatli yiyeceksen sutlu ye gece yemek yeme diye papagan gibi ayni seyi tekrarlayip ay sonunu dusunmekle gececekti. Bu isi hic yapmadim.
Surekli uretebilecegim, ilerletebilecegim bir baska meslege kaydim.
Cunku malesef o kararlari verirken yeterince olgun olmuyoruz.
Meslekleri tanimiyoruz.
Veya puanlarimiz yetmedigi icin istemesek de bir seyler yaziyoruz ve okuyoruz.

Suan kac yasindasiniz?

Ben 22, o 23. O da resim yeteneğinden ötürü grafik tasarımı okudu yani aslında istemediği bi bölüm okumadı ama hedefinde bu yoktu yani puanı buna yetiyordu yeteneği de olunca ona yöneldi

Mutluluk aşk tabağa konulup yenmiyor. Eve icra kağıtları gelmeye başladığında da mutlu olamayacaksınız. Karar sizin. Bir ömür boyu bakacağınız nur topu gibi bir eşiniz olur. Erkekler kadınlar gibi idare etmeyi de bilmez. Rahatlığa alışkın erkekle asla asla bir hayat kurmayın.

Iteklemeyle bi yere varilmaz istese seninle bi gelecek icin ugrasir ama neden ugrassinki onu surekli idare eden biri var . Aynisindan başimda vardi . Ayrildik suan bi baskasiyla ve calisiyo isinde gucunde garezi banaymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…