Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kendine yazık etme sevgilin asla düzelmez tembel adam tembeldir çalışmayı sevmiyorsa öyle gider bu iş ve sen tükenirsin

konuyu daha okumadan mantik'i isaretledim ve okuyunca hakli ciktim. Kafa karisikligi olmasa bu baslik acilmaz zaten. İssi gucsuz adamla ne yapacaksin? Sen calisacaksin, o evde yatacak mi? Bir omru boyle mi gecireceksin?

Evlilik çok önemli bir karar, her yönden düşünülmesi lazım. Hayat yolculuğu da diyebiliriz, bir ömür diye söz veriyoruz.
Evlilik hayatı müşterek olmalı, muhtemelen erkek çalışmayacak, evin maddi yükü sizde olacak böyle bir şeyi kabullenebilir misiniz?
Hiç sanmıyorum, o zaman mantığınızı dinleyin.
Ve bir ilişki bittikten sonra, kendine yeterli zamanı tanımadan diğer ilişkiye başlamamalı insan.

Şu durumda aşk da değil mantık da. Bence çalışmak istemeyen sevgilinizden ayrılın. Ama mantık evliliği yapmayın. Hemen evlenmeniz şart mı belki karşınıza seveceğiniz düzgün biri çıkacak. Sevgiliniz evlendiğinizde de böyle sorumsuz olursa ne yapacaksiniz? Sakin. Ayrilin. Akli basina gelip kendini toparlarsa ve kaderinizde varsa olur zaten. 7 yıl diyorsunuz ama önünüzde daha nice 7 yıllar var belki.

Eger ayni erkek evde temizlik yapip,yemek pisirip,cocuk da bakabiliyorsa evet ozaman esitlikten bahsedebiliriz..

Evin iş sorumluluğunu üstlenirse dedim zaten.

Ayrıca şöyle bir konu da var; Kadının aktif çalışma hayatı yok diye tüm işin kadından beklenilmesine karşıyız (Ben de karşıyım). Böyle durumlarda ya erkeğin de iş yapması ya da yardımcı temizlikçiden destek alınmasının gerekliliği dillendirilir ya hep. Erkek bunun kendine uyarlanmış şeklini çözüm önerisi olarak gündeme getirirse ne olacak?

Ailesinin adam edemediğini yönetmeye çalışıp yıpranan kızlarımıza çok üzülüyorum. Ciddi ciddi çok üzülüyorum. Zamanına yazık be kuzucum. 7 sene dile kolay. Baştan ben çalışmam deseydi de vaktini hayallerini çalmasaydı. Uyuşuk tembel insanlardan asla hazetmem. Evlenseniz girmez ama iyi kötü girse bir işe yine sen kendini yırtarsın işe gitsin uyansın diye. Ev işleri zaten asla yapmaz birde üstüne çalışacaksın.
Ben merak ettim bu kişinin evlenmek istediğine emin misin? Yani hiç ailenin karşısına çıkmak gibi bir derdi yok bence. Balık baştan kokuyor malesef görünen köyde belli. Seçim senin. Aynı eve girince inan aşktan daha önemli şeyler oluyor. Ev derdi geçim derdi çok başka. Evli biri olarak söylüyorum. Eşimle çok aşık olarak evlendik. Düğün günü bile zor gelmişti. Şimdi işten güçten yorgun düşüyoruz. Dün gece uykusuzluktan seks bile yarım yamalak kaldı. Düşünüyorumda ben böyle yorgunken eşim evde malak gibi yatan bir adam olsaydı gurur meselesi yapardım.

Sizce de bu aykiri kacmaz mi? :) Hatta bir coguna göre komik bile gelebilir..
Esitlik var bunu savunuyoruz tabiki ama erkege ve kadina yüklenmis misyonlar var.Yaratilistan gelen erkegin daha agir bastigi güc,kuvvet kadinin daha hassas,duygusal olmasini vs hadi bunlari yok sayalim.
Soyle dusunun kadin erkek esit diye bir erkegin evde oturup ev isi yapip bebek büyüttügünü veya kadinin isten arta kala kisminda bir lokalde zaman gecirip veya arkadaslariyla gece disarda takildigini gördünüz mü? Hadi gördünüz diyelim insanlarin genel fikirlerini ve buna bakis acisini tahmin edebiliyorsunuzdur bu cok basit bir örnek..
Bu kurallar..Neye göre kime göre diyeceksiniz inanin bazen ben de kafa yoruyorum.Genele göre maalesef..Degistiremedigimiz ne onyargilarimiz,ne sacma düsüncelerimiz var inanin bunu dile getirmek ayri gerceklestirmek apayri bir sey..
Kadin calismali,ayaklari üzerinde durmali..Esitlik olmali ama siz de biliyorsunuz bunun böyle olmadigini,olamadigini.. Bireysel olarak degil toplumsal olarak kabullenmisliklerimiz var.Bir zincir ve her birimiz bir halka..Ve cevap aradigimiz okadar soru var ki..
Sizle ayni dusuncedeyim.Ama bazi seyleri degistirmek imkansiz..
Biraz konu disi oldu ama :) Bunlarin da konusulmasi güzel bana göre..

Evlilikte iyi gunde kotu gunde diye soz verilir, ama erkek arkadasin bu sozun sadece iyi gunde kismini uygulayacak bunu gormen icin ila evlenmen gerekmiyor. 7 senedir ayni diyorsun bu saatten snrada degismez. mantigi devreye sokup ayrilman mantikli yalniz hemen yeni bir iliskiye baslamak icin de erken gibi. hakkinda hayirlisi olsun.

Tembel adanm 7 dinde neyse 70 inde de odur. Bir erkek evi çekip çevirir güçlü olmak güçlü görünmek zorundadır ki ailesi çocukları ona saygı duyabilsin. Kusura bakmayın ama asalak gibi yaşayan bi babamız olsa saygı duymaxfık ben onu biliyorum. Ben bekar biriyim ama babam gibi biri olsun isterim karşımdaki tuttıgumu koparan marifetli ve her anlamda güçlü.

Kusura bakma hiçbiri mantık gözüyle baktığın adamla evlenme ikisini de boşver kalbin kaymazsa para olsa da mutlu olamazsin

yaşlarınız kaç acaba onu merak ettim? daha okuduğunuza göre 20lerin başında olmalısınız. benim gözlemlerime göre tembel erkekten hayır gelmez ve düzeleceğini de sanmıyorum. bir erkek sorumluluk sahibi olmalı. size ilerde bişey olsa çalışamayacak duruma gelseniz ya da iş bulamasanız ne olacak?

diğer talibe gelirsek de bence hiç acele etme çünkü bu işler sadece mantık ya da sadece aşkla yürümez. önce bi okulunu güzelce bitir daha karşına neler çıkar.

Genel olarak sorulunca her ikisinden de biraz olmalı derim.

Hiç mantık olmadan olmaz.
Aşk olmadan da olmaz.

Bir insanın çalışıp bir şeyler üretmek istememesi itici bence.
Sonuçta tek başına ev geçindiremezsin.

Ben 22, o 23. Zaten bu ilişkide fazlasıyla yıprandım kendimi toplamadan yenisine hazır olamam muhtemelen.

Diger adayi da istemiyorum diye kestirip atmamissin, belli ki cok asik da degilsin.
İstiyorum da demedim :) aslında onu zorlamalarım gözüme batmıyordu önceleri. Ailem sürekli ondan sana hayır gelmez dedikten sonra ben düşünmeye başladım biz ne yapıyoruz nereye kadar böyle diye. Yani diğer aday olsa da olmasa da benim kafam karışmıştı

7 yılım gitti ne demek ya?Sanki evlenmiş,yaş olmuş 45.Henüz 15inde ergenken başladığın bi ilişki.Burdaki evli insanları dinle.Evlilik birlikte mutfakta güle oynaya yemek yapıp,el ele film izledigin bi iliski türü degil.Sorumluluk üstlenemeyen adamla asla yürümez.Ömrünün başındasın daha.Bu cocukla evlenip de heba etme.

aşkmı mantıkmı anketi yapılmış ama.Gündüz mantık,gece aşk derim.yani sadece kariyer sahibi bir erkek sizi evlilikte mutlu etmez ,ikiside olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…