- 22 Eylül 2022
- 17
- 14
- 18
- 32
- Konu Sahibi kelebeginruyasi001
-
Siz olsanız kısmı cok göreceli.Kimi insan esim yanımda olsun herşeye amenna der tabiri caizse kırar kıcını oturur.Kocasi olsun o zaten mutludur.Kimisi de( mesela ben) dünya merkezinde istemez esini.Yanımda olsun birlikte ortak yolda yürüyelim der.Siz denemissiniz olmamıs.Esiniz de denemis o da yapamamıs.Burada artik karar asamasinda hangisi agir basıyor bu muhim.Ölcüp tartmaniz lazim.Sahsen dönmezdim.Size sorum su: Siz olsaniz dönermiydiniz, gene herseyi birakip orda esinizle yasarmiydiniz bir gelecek görmeyip. Yoksa esiniz yalniz gitsin, ben burda kendi hayatimi yasarim ve ayrilirim mi derdiniz?
Nerde mutluysam orda yaşarım.Eşiniz başka meslek için çaba sarfetsin illa öğretmen olmak zorunda mı?Merhaba arkadaslar benim bir derdim var, sizden fikir almak istiyorum.
Ben yurtdisinda dogmus buyumus ve okuyup calisan biriyim. Su anki meslegimden de cok memnunum.
Eşim Turkiyede dogup buyuyup orda ögretmen oldu.
Evlenirken Turkiyede yasamayi kabul ettim, ama meslegime denklik saglayamadigimiz icin calismadim.
Bu sene eşimle oturup konustuk, yurtdisinda yasamayi deneyelim dedik. Ben gelir gelmez tekrar meslegime döndum ve cok mutluyum, ama gel gelelim ki esim istedigi işi bir turlu bulamadi. Akli orda biraktigi okulunda, ben cok rahat meslegimi biraktim diyor, kendini buraya ait hissedemiyor.
Dönelim diyor, ben ise dönup yeniden işimi, ailemi arkadaslarimi birakmak istemiyorum.
Orda da denedim ama mutlu degildim diyorum. Yeniden sil bastan ayni seyleri yasamak istemiyorum diyorum.
Ailesi de baski yapiyor dönmesi icin, o taraftan da destek alacagim kimse yok.
Dönersen tek basina donersin, ben burda kalmak istiyorum diyorum. Cocuk yok bu arada. Esim benim sonradan pesinden gidecegime emin gibi konusup beni manipule etmeye calisiyor.
Size sorum su: Siz olsaniz dönermiydiniz, gene herseyi birakip orda esinizle yasarmiydiniz bir gelecek görmeyip. Yoksa esiniz yalniz gitsin, ben burda kendi hayatimi yasarim ve ayrilirim mi derdiniz?
Ikilemdeyim, ve cok stressli bir dönemdeyim.
Yazi hatalarim olduysa kusura bakmayin.
Yorumlarinizi bekliyorum
Tabiki kolay degil. Esimi cok seviyorum ama sevginin herseyin ustesinden gelmedigini ogrendim artik 6 yildir evliyiz cunku. Gidersem de cok pisman olacagimi biliyorum, dediginiz gibi bu evliligi hic yapmamis olmayi dilerdim su anki durumdaEşiniz cidden rahat bir mesleği bırakmış. O konuda haklı. Ama orda da benzer is bulması şart değil. Çalışmak isteyene iş çok. Mesele iş seçmek. Bu durum hem sizin için geçerli hem onun için. Iş seçiyorsunuz.
Siz burda yabancı dil bilen biri olarak kolay iş bulurdunuz aslında. Illaki kendi mesleğinizi yapmak zorunda değilsiniz. Dil bilmek insana çok iş kapısı acar. Hangi dil bilmiyorum ama ingilizce almanca fransızca rusça çok geçerli diller.
Birbirinizi seviyor musunuz eşinizle? Böyle bir sebeple yuva yıkmak size zor gelmiyor mu? Hani bu en baştan beri belli olan bi şeydi. Buna göre en başta düşünülmeliydi.
Bu sebeple evlenmemeyi anlarım ama boşanmak daha zor sanki .
Bilmiyorum. Eşinizle kalkın gelin güzelim Avrupayı bırakın diyemem. Fakat boşanın da diyemem. Ancak keşke bu evlilik en başta olmasaydı diyebilirim.
Allah yardımcınız olsun.
Her basladigi iste bu bana gore degil diyor. Ordan da okulunun muduru, ogretmenleri arayip durum degerlendirmesi falan yapiyor. Gözumde hic caba sarfetmiyor buda beni sogutuyor acikcasiNerde mutluysam orda yaşarım.Eşiniz başka meslek için çaba sarfetsin illa öğretmen olmak zorunda mı?
Avrupada dogmus buyumusum guzel de meslegim varsa koca her yerde bulunur niye hayatimi köreltiyim. Evlenirken de oyle aman aman bir aşkla da evlenmemissiniz gibi hissettim. Herkes kendi yolunda hayatini yasasin istedigi gibii
Niye bıraksın adam mesleğini yahu?Nerde mutluysam orda yaşarım.Eşiniz başka meslek için çaba sarfetsin illa öğretmen olmak zorunda mı?
bence baştan öğretmenle evlenirken bunu öngörmek lazımHer basladigi iste bu bana gore degil diyor. Ordan da okulunun muduru, ogretmenleri arayip durum degerlendirmesi falan yapiyor. Gözumde hic caba sarfetmiyor buda beni sogutuyor acikcasi
Birbirinizi seviyor musunuz eşinizle? Böyle bir sebeple yuva yıkmak size zor gelmiyor mu? Hani bu en baştan beri belli olan bi şeydi. Buna göre en başta düşünülmeliydi.
12 yıllık ilişkinin geldiği nokta.Tabiki kolay degil. Esimi cok seviyorum ama sevginin herseyin ustesinden gelmedigini ogrendim artik 6 yildir evliyiz cunku. Gidersem de cok pisman olacagimi biliyorum, dediginiz gibi bu evliligi hic yapmamis olmayi dilerdim su anki durumda
"bu evliligi hic yapmamis olmayi dilerdim" bu cumle gonulden bir kere gecip, dudaklardan bir kere dokulup, buralarda yazildiysa, o kalpte coktan suphe baslamis demektir.Tabiki kolay degil. Esimi cok seviyorum ama sevginin herseyin ustesinden gelmedigini ogrendim artik 6 yildir evliyiz cunku. Gidersem de cok pisman olacagimi biliyorum, dediginiz gibi bu evliligi hic yapmamis olmayi dilerdim su anki durumda
Sanirim dogru bir yere degindiniz"bu evliligi hic yapmamis olmayi dilerdim" bu cumle gonulden bir kere gecip, dudaklardan bir kere dokulup, buralarda yazildiysa, o kalpte coktan suphe baslamis demektir.
Olabilecek en kotu sey, ikilemde kalmaktir.
Esim geleli sadece bir ay oldu inanirmisiniz? Okuldan istifa etmek istemedi gelirken, ne olur ne olmaz diye. Ucretsiz izin almisti, simdi dönmek istiyor. dediginiz gibi aylar yillar denemedi bile maalesef.Ben dönmezdim ve dönmedim de. Geldikten bir süre sonra eşim buraya alışamadığını ve dönmek istediğini söyledi. Şiddetle karşı çıktım. Şimdi ikimizin de dönme gibi bir niyeti yok. Geleli ne kadar oldu yazmamışsınız ama ilk seneler alışma açısından çok zor geçiyor. Bunu aşarsanız eşiniz de dönmek istemeyecektir bence, hele ki bu yaşam şartlarında dönmek hiç akıl karı değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?