- 26 Nisan 2008
- 21.009
- 7.619
- 773
- 39
- Konu Sahibi kelebeginruyasi001
-
akademisyenim, ders anlatıyorum.Buyrun gelin bir gün öğretmenlik yapıp sonra konuşun
O zaman eşinize bu şekilde söyleyin ben uzun süre denedim alismayi ama yapamadım. Sen henüz denemeden pes ettin. Bir ay bir deneme değil açıkçasıBen 5 sene yasadim Turkiyede o buraya geleli 1 ay oldu
Şu yorumu okuyana kadar az çok eşine hak vermiştim, sonuçta başta öyle konuşulmadı, işini birakmak zorunda değil diye ama 1 ay çok çok az bir zaman size en az 1 yıl vermeli yoksa eşin cabalamamis olur haklısın, tamam işini yapmak isteyebilir kendince haklı ama şöyle bir gerçek var ki Türkiye'de tek öğretmen maaşı ile geçinmek çok çok zor hele çocuk da olursa daha da zor...eşinizden size, kendisine ve evliliğe en az 6 ay 1 yıl kadar süre vermesini isteyin eğer hala yapamazsa o zaman karar verirsiniz, bu zamanı vermeyip dönmeyi düşünüyorsa bu evliliği o da bitirmiş demektir...1 ayda ben aynı isimde yer değiştirince bile alisamiyorum 2 3 ayı buluyor, kaldı ki ülke degsitiricem bambaşka bir is yapicam 1 yılda anca alisirimEsim geleli sadece bir ay oldu inanirmisiniz? Okuldan istifa etmek istemedi gelirken, ne olur ne olmaz diye. Ucretsiz izin almisti, simdi dönmek istiyor. dediginiz gibi aylar yillar denemedi bile maalesef.
MEB öğretmenin yurtdışında işini yapması için Türkçe gibi belli başlı branşlarda olması lazımHer kişinin uzmanlık alanı farklı kadın yapamadığı gibi erkek de yapamaması gayet olağan. Fedakarlık ilişki için olur meslek için olmaz. Bence meslek de değil sorunları ülke. Çünkü öğretmen meb'de ise yurt dışında da mesleğini yapabiliyor.
Memurluktan mı istifa etti peki? Yazdıysanız görmedim hangi ülkedesiniz?Ben 5 sene yasadim Turkiyede o buraya geleli 1 ay oldu
Bayağı branş var geçerli olan: Almanca, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fransızca, İngilizce, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı.. Kendi branşım için araştırırken bakmıştım. Dil sınavından da 50 istiyor.MEB öğretmenin yurtdışında işini yapması için Türkçe gibi belli başlı branşlarda olması lazım
5 sene burada görev yapıp sınavlara girip
o sınavları geçip
sonra kadının olduğu ülkede/şehirde kontenjan olup o kontenjana tercih yapıp atanması lazım o da 2 senelik görev, sonra yine dönecek...
ha olmaz değil bu şartları karşılıyorsa olur, ama bunları en başta konuşmuş olmaları lazımdı bu yola girecek olanlar senelerce hazırlık yapıyor.
Ücretsiz izin almışMemurluktan mı istifa etti peki? Yazdıysanız görmedim hangi ülkedesiniz?
yani konu sahibi de kendi mesleğini yazmadı, bilmiyoruz ki.Ayrıca yurt dışından gelen biri olarak Türkiye şartlarında çok iyi koşullarda çalışabilirdiniz.
Tesekkur ederim. Esim gitmeye karar verdi. Haftaya dönecek tek bilet tek yön..nerede mutluysanız orada kalın
insanlar bu ülkeden kaçmaya çalışıyor kusura bakmayın da eşinize de rahat batıyor.
forumdaki öğretmen arkadaşlar, kolay mı bu ülkede öğretmenlik yapmak, öğretmen maaşıyla yaşamak, tek maaşla yaşamak
insanlar sizin yerinizde olmak için neler veriyor, eşiniz şımarık kusura bakmayın.
Suclu demedim zaten esime, sadece benim kadar sure vermesini istedim. Kararini verdi haftaya gidiyor.. hayirlisi boyleymisKendinizde alışamayıp dönmüşsünüz ki en başta kabul eden sizsiniz ona göre evlenmiştir belki adam. Şimdi neden o suçlu oluyor? Herkes doğduğu büyüdüğü yeri özler ve ister. Mesleğinide seviyorsa olmaz başka işleri yapamaz. Şuan biri bana hemşireliği bırak yurt dışında bilmem kaç paraya şu işi yap dese asla bırakmam gitsem bile yapamam dönerim. Aynı sizin gibi. Herkes kendi hayatına devam etsin birbirini zorlamayın bence olmuyor
Haklisiniz, oyle bir hazirligi olmadigi icin burdaki hicbir sey onu heyecanlandirmadi. Haftaya dönuyor tek basinaMEB öğretmenin yurtdışında işini yapması için Türkçe gibi belli başlı branşlarda olması lazım
5 sene burada görev yapıp sınavlara girip
o sınavları geçip
sonra kadının olduğu ülkede/şehirde kontenjan olup o kontenjana tercih yapıp atanması lazım o da 2 senelik görev, sonra yine dönecek...
ha olmaz değil bu şartları karşılıyorsa olur, ama bunları en başta konuşmuş olmaları lazımdı bu yola girecek olanlar senelerce hazırlık yapıyor.
Oyle karar verdik, haftaya dönuyor tek basina. Ben kaliyorumAvrupada dogmus buyumusum guzel de meslegim varsa koca her yerde bulunur niye hayatimi köreltiyim. Evlenirken de oyle aman aman bir aşkla da evlenmemissiniz gibi hissettim. Herkes kendi yolunda hayatini yasasin istedigi gibi.
Sarfetmedi, hicbir seye acik olmadi ve bu yuzden de haftaya dönecek tek basina..Nerde mutluysam orda yaşarım.Eşiniz başka meslek için çaba sarfetsin illa öğretmen olmak zorunda mı?
Ben dönmemeye karar verdim, esim ise gitmeye.. haftaya gidecek bakalim hayirlisi neyse o olsun. ZorBen dönmezdim ve dönmedim de. Geldikten bir süre sonra eşim buraya alışamadığını ve dönmek istediğini söyledi. Şiddetle karşı çıktım. Şimdi ikimizin de dönme gibi bir niyeti yok. Geleli ne kadar oldu yazmamışsınız ama ilk seneler alışma açısından çok zor geçiyor. Bunu aşarsanız eşiniz de dönmek istemeyecektir bence, hele ki bu yaşam şartlarında dönmek hiç akıl karı değil bence
Ben kalmaya karar verdim, esim haftaya dönuyor. Bakalim hayirlisi buymusSakın dönme!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?