Bir yol görememek

Buranın mimarı Amerika'da paketleme işçisi olmuş sence iyi mi? okuduğu mesleği yapamıyor kendi ülkesinde. başka ülkede fırında çalışabiliyor. okumuş bir insan olarak bence hiç iyi değil mesleğini icra edememek. kazandığı parayı övmek de ayrı bir şey. burada paketleme işçisi olsa bu methiyeyi düzer miydin merak ettim ?

Övdüğüm felan yok Ne yapsın ülkede işini yapamadı 4 sene bekledi bi yere yerleşemedi son çare gitmek zorunda kaldı a101 e girdi çalıştı olmadı orda yeterince birikim yapar gelir kendine büro açar belkide

Ne güzel işte planınız tıkır tıkır işlemiş. Bende değil sorun onda. O yapamadı diye de ailenize ve çevrenize de göstermiş oldunuz. Hiç öyle eşim gidiyor ayrılıyoruz diye bir haliniz de yok. Mutlu olduğunuz her halinizden belli. Peki o adamın duyguları, yaşantısı ne olacak.
Buraya bile konuyu , topu eşinize atmak için açmışsınız. Bal gibi de biliyordunuz Avrupa'da yapamayacağını. İstediğinizi almışsınız.

Hangi isleri denedi?
Nasil mutlu oldugumu anladiniz pardon? Cok kolay geliyor size okurken herhalde? Bir insanin ne yasadigini bilmeden lutfen boyle kesin konusmayin. Kaldi ki benim planim degil, esimin planiydi Hollandaya göçmek. Bukadar acimasiz davranmayin rica ederim

Merhabalar tanıdigim biri de yurtdışında çalışıp burda denedi ve asla yapamam diyip tekrardan temelli gitti. Gerçekten çok zor bir durum ama eşiniz de sizin için yurtdışında yaşamayı istemiş ama yapamamış belliki. Siz nasıl aileniz ve arkadaşınızla yaşamak istiyorsaniz oda aynı şekilde. Ortak bir karar vermeniz lazım artısı ile eksisi ile. Ama bunu sizin beraber karşılıklı olması lazım Dilerim ikinizinde mutlu olacağı bir karar olur.
Yazım yanlışı konusunda bazıları acayip takıntılı. Konunun dışına çıkabiliyor bir harften kaçırdım linç yedim.

Kimse için mutlu olduğum hayattan, mesleğimden vazgeçmem ama sizin hatanızda şu başta Türkiye'de yaşamayı kabul etmişsiniz etmeseydiniz ben yurt dışında yaşamayı düşünüyorum her zaman deseydiniz belkide sizinle evlenmeyecek düşünecekti.

Millet yurtdışı hayranı olduğu için hak vermemiş ama ben adama hak verdim erkeğin işsiz olması çok berbat birşey adam denemiş olmamış yani eğer gerçekten çaba gösterip sevemediyse dönmesi gerek.siz mutlusunuz madem eşinizden kıymetli dönmeyin o zaman herkes kendi yoluna.ben ailemi işimi bırakıp gitmezdim.benim sevgilimde yabancı buarada.siz nasıl trde iş bulamadınız yurtdışından mezun biri olarak onu merak ettingül gibi işi bırakmış sizin için adam denemiş en azından.

Eşiniz yurt dışında yaşama vaadi ile evlenmediyse siz haksızsınız maalesef. Çünkü bile isteye gelmiş olursunuz. Yapamamanız da doğal, ancak eşinizin suçu yok. Sizinki de sevgi değil, fedakarlığı eşinizden bekliyorsunuz. Ben 5 yıl dayandım, o da dayansın düşünüyorsunuz. Peki 5 yıl sonra, siz işinize geri dönebilirsiniz, eşiniz döndüğünde sıfır bir hayata başlayacaktı. Türkiyede öğretmen olmak kolay değil. Adam ne emeklerle atanmış.

İlk yazdığım mesajı beğenmeyenler başka ülkeleri övdüğümü düşünmüşler şunu sormak isterim kim kendi ülkesini bırakıp başka bi ülkeye gitmek ister ki gençlerimiz mezun oluyo yıllarca atama bekliyorlar bu gençler ne yapsınlar bi yolunu bulunca başka ülkelerde şansını deniyorlar kim ister yıllarca binbir emekle okutup çocuğun açıkta kalmasını garson paketçi marketlerde kasiyerlik yapmasını ister Maalesef çevrede mahallede 10 gençten 5 i atama bekliyor

Konu sahibi konunuzu dağıttım kusura bakmayın lütfen

Esimi çok seviyorum, bende aynı sizin gibi yurtdisinda yaşıyorum eşim ise Türkiyeden gelme. Burada bi düzen tutturmustu taa ki koronaya kadar, şirket iflas edince işsiz kaldı. Şuan sabit iş ariyor istediği gibi, Türkiyede ailesinin durumu gayet iyi kendisi giderse işi gücü hazır halde.

Eger Olurda gitmeyi düşünürse ben gitmem. Gidemem...

Ekonomik meseleyi geçtim, insanın büyüdüğü ortam sosyal çevresi ve mantalite olarak ben yapamam. Türkiye nin gidişatini bi göz önüne getirmesini sağlayın...

Cennet ülkem şuan yaşanacak yer değil
yerlikten çıkardılar maalesef ekonomik kriz başta çok gereksiz olan mülteciler işsizlik vs...
Iste en büyük sebeplerden birisi...

En büyük Haksızlık mesela mültecilere verilen imkanlar ve kendi halkına verilmeyenler...

Adaletin islenmedigi, içeride dayın varsa hersey leyhine, a partiyi tutuyosaniz heryerden açık kapınızın olması...

Ki siz 5yil denemisiniz, evlilik bi iş anlaşmasi degilki. Evlenirken şartlar gereği Türkiyede yaşamışsıniz ama bugünün şartları el vermiyor, mutsuz oluyorsunuz. Bide böyle deneyelim demisiniz ama eşiniz egoist çıkmış.

Yinede eşiniz için haksızlik yapmak istemem. Onun açısındanda kolay değildir illaki. Evlilik fedakarlıkdir, hep tek tarafda beklenilemez bu...

Hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…