- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi sevgisiz11
-
Bence herkes oturduğu evin vergisini ödemelimıstemıyorlar ama ben abımle beraber oduyorum mesela evlerın vergılerını her turlu yarın obur gun nasılsa bıze kalacak dıye ıkıye boluyoruz. onlarda sımdı kendılerını garantıye almak ıstemısler bana ters bısı gelmıyor bu acıkcası.
Ayrıca vergi dediğin kaç TL sanki 200-300 TL ve senede bir veriyorsunıstemıyorlar ama ben abımle beraber oduyorum mesela evlerın vergılerını her turlu yarın obur gun nasılsa bıze kalacak dıye ıkıye boluyoruz. onlarda sımdı kendılerını garantıye almak ıstemısler bana ters bısı gelmıyor bu acıkcası.
Ayrıca vergi dediğin kaç TL sanki 200-300 TL ve senede bir veriyorsun
30 bin ev alacağım diye dişinden tırnağından artırdığınla bir mi
Birlik olsalar neyse birlik dediğin size bişey alınınca da yardım eder, siz kirada otururken 30 ver oğlum deniyosa buna birlik olmak değil kullanmak denirŞimdi 30 verir, yarın eve esya alıcaz dicekler onuda isticekler bunlar böyle yapıları bu kimse ayrı bisey yapamaz evden böyle yetistirmisler cocuklarınıda
Aile demiyoki oglum hem ev alıcam diyosun hem size yardım edicem nası olucak bu is sen kira ödüyosun git kendine bi yatırım yap onların bütün derdi sömürmek davayı açim annesini arayıp icimde kalan ne varsa dökücem rahatlıcam
Bi de hep böyle yapıyorlar diyosunBenim en cok zoruma giden esimin beni hiç iplememesi beni götürmedi bile ogün ailesiyle konusmaya giderken cok ısrar ettim yok gelme babamla tartısabilirim dedi
Gitseydim belki orda ipler kopucaktı bende kendimi ifade ederdim siz napıyosunuz diye
yani bu konudan boşanılır mı, ben olsam ne yapardım çok fikrim yok açıkçası.
ben sadece sizi kızmakta haklı gördüm.
Ki izinlerinden alacağı var diyorsunuz, sanırım biraz da birikmişiniz var, kimseye eyvallah demeden ev alabilirsiniz.
o yüzden eşinizle yeniden konuşmanızı mantıklı öneriler sunmanızı öneriyorum.
boşanmak üzücü olacaktır. önce başka seçenekler değerlendirilmelidir. Eğer ki çalışıyorsanız eşinizle şöyle bir anlaşma yapabilirsiniz. Artık kendim karar vermediğim ödemeler yapmak istemiyorum, kendi maaşımı kendim değerlendireceğim. Eğer ki muhafazakar bir evlilik yaşıyorsanız zaten erkeğin evin giderlerini karşılaması beklenir, bu durumda maaşınızın tamamını kendinize ayırırsınız. yok alman usulü ise giderleri ikiye bölersiniz, kendi tarafınızı öder gerisine karışmazsınız. kendi birikiminizle kendinize ait yatırım yaparsınız.
Nasıl olucakki aynı evde ayrı ayrı kese bence yanlıs evlilik demek birlik demek maddi manevi dediginiz gibi seceneklerde sundum
Biz alalım evi borcumuz bitince onlara kendine dusen payı verirsin
Yada arsada bize kalıcak diyo o payından vazgec dedim suan yardım etmeyerek ki hepsi havada o kalıcak bu kalıcak bunlar hepimizi gömer
Bi secenekte ver dedim parayı ama onların binaya gitmem aldıgımız evde otururuz
Hicbirini kabul etmedi
Derdim kendi yağımızda kavrulmaktı ikimizde calısıyoruz emek veriyoruz niye hakkımızı yedirelim ama izin vermedilerdaha önceki konuları da okudum bence ikinizde de hatalar var boşanılır boşanılmaz karar sizin.
ev mevzusuna gelince arkdaşlar demişki 30.000 ev alıyorsunuz ne güzel .
bu evlilik pamuk ipliğine bağlı ve bu 30.000 bu evlilik içinde birikmiş bir para. adama verdiler evi aldı kendi üzerine yaptı diyelim bir ay sonrada öldü kocasına miras kaldı bu çiftin zaten sorunlu bir evliliği var ayrıldılar ev kocasının üzerine olsa bile miras kaldığı için kadına hak düşmez diye bliyorum.
ayrıca kadının derdi miras ya da ev kalsın değil ki borç olsun ama kendimizin olsun.
ne insanlar var ya oglunun yuvasi yikiliyor onlar para dedindeGüncelleme yapıyorum konuma
Evden ayrılalı 20 gün oldu esimle dava dilekcesini vermeye gittik adliyede vazgectim dedi cikardi beni ama düsünceleri aynı isyerinden parayi vermemisler ailesine veremedi oda gel ayni binaya tasınalim evide alalim dedi
Kabul etmedim kaldı öyle dava açılmadı
Bu sabah aradı k.valide kredi cekiyomus esim kefil olucakmıs kefil olması icin benim imzam gerekiyomus
Bende düsündüm belki anlasır biraraya geliriz ev kredisi cekince o kefil oldugundan borc miktari kadar dusuk kredi cıkıyomus konustum yok bisey olmaz sadece risk oluyomus dedi ama sen imzala biz yine cekeriz kredi diyo ama oyle olmuyo kefil olursa az once yazdigim durum olucak
Simdi diyo sen zaten hicbisey kabul etmedin parada vermedik bari kefil olayim sen evi terkettin biz zaten koptuk nolcak ilerde onlarin borcu biterse aliriz falan diyo
Ben şok oldum artık onlara kefil olmasada evlerini ipotek ederek cekerler sadece masraf biraz artiyo niye fazla masraf verceklermis ben niye bunu kabul edimki masraflari az olsun diye
Onlar yuzunden yuvam dagiliyo o halen kredinin derdine dusmus bana kiziyo
Kizlar ben delircem artik elim ayagim titriyo bunlarin para derdinden neyin icine düstüm
Ne tuhaf bir durum. Ben de çok anlamadım.
4 ev var 4 çocuk, Kayınpedere oturacak ev kalmıyor diye bir ev daha alınıyor.
Ee o zaman, tamam babam oturun evinizde diyin, size ev alınsın. Nasılsa diğer evlerden hakkınız varsa, abla o hak için parayı size versin. KP de biraz katkıda bulunsun madem.
Güncelleme yapıyorum konuma
Evden ayrılalı 20 gün oldu esimle dava dilekcesini vermeye gittik adliyede vazgectim dedi cikardi beni ama düsünceleri aynı isyerinden parayi vermemisler ailesine veremedi oda gel ayni binaya tasınalim evide alalim dedi
Kabul etmedim kaldı öyle dava açılmadı
Bu sabah aradı k.valide kredi cekiyomus esim kefil olucakmıs kefil olması icin benim imzam gerekiyomus
Bende düsündüm belki anlasır biraraya geliriz ev kredisi cekince o kefil oldugundan borc miktari kadar dusuk kredi cıkıyomus konustum yok bisey olmaz sadece risk oluyomus dedi ama sen imzala biz yine cekeriz kredi diyo ama oyle olmuyo kefil olursa az once yazdigim durum olucak
Simdi diyo sen zaten hicbisey kabul etmedin parada vermedik bari kefil olayim sen evi terkettin biz zaten koptuk nolcak ilerde onlarin borcu biterse aliriz falan diyo
Ben şok oldum artık onlara kefil olmasada evlerini ipotek ederek cekerler sadece masraf biraz artiyo niye fazla masraf verceklermis ben niye bunu kabul edimki masraflari az olsun diye
Onlar yuzunden yuvam dagiliyo o halen kredinin derdine dusmus bana kiziyo
Kizlar ben delircem artik elim ayagim titriyo bunlarin para derdinden neyin icine düstüm
Boşanacaksan sakın imza falan atma.Bu
Bu ailenin bütün derdi yatırım daha cok ev daha cok gelir k.valide beni bigun aramadi evden ayrildim napiyosunuz derdin ne sormadi simdi benden imza bekliyolar
Canım ben de geçen sene kredi çektim, kefil filan istemediler.
Kayınvalidenden de istememeleri lazım, sonuçta adlarına tapulu 4 tane daha evleri var.
Bu işin içinde iş var gibi geliyor bana bilmiyorum.
Eşine de ailesine de güvenmiyorum.
Krediyi çeken ödemezse kefil ödüyor borcu, yani direk eşine kalacak.
Sen annenin evindeyken de bunları araştırıp hesaplamaları...
Ben esegimi saglam kaziga baglarim kendi evini almak en mantiklisi kime ne olacak hic belli olmaz hadi ev alindi bir sene sonra kayinvalide oldu ya da bosandilar kayinpeder tekrar evlendi yeni karisi istedi evi ustune yapti ne bileyim cocugu oldu hop yeni mirasci ya da satti yedi adam yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?