- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi sevgisiz11
-
konu sahibi haklı.
madem hangi evi kimin alacağı belli şimdiden versinler tapuları.
anne baba ölünce miras o ev senin, bu ev senin diye paylaşılmıyor ki.
hisse olarak paylaşılıyor ve kardeşlerin ev kavgası yapmayacağı ne malum.
biri güneş gören ev benim diyecek, diğeri hayır benim diyecek. birinin semti iyidir belki hepsi o evi isteyecek.
ayrıca evlilerin hakkını şimdiden versin ki kira ödemekten kurtulsunlar, bekarlar da evlenene kadar krediyle ev alsınlar ki herkes evini, parasını bilsin.
rahmetli dedemden 2 katlı bir ev ve birkaç tarla kalmış rahmetli babama, halama ve amcama. mahkeme 2 senedir paylaştıramıyor hisseleri. çünkü mirasçı olarak babannem, halam amcam ve babam rahmetli olduğu için annem ve 4 kardeş mirasçı olduk.
5 ev de olsaydı aynı sorun yaşanacaktı.
Bir sene bile beklemedim.. vurdum tekmeyi..Bosanmamak icin nekadar zaman beklediniz merak ettim
Bakalim vercekmi ?? Tapusu kpederin...Evlerden biri sizin oldugu icin 30 bin verip evin birini almis oluyor gayet makul bi yatirim
Aileyle cok iç içe olmaya karşıyım ama böyle şeylerden yuva yıkmayın
Cocuklara kalan bu 4 evın bırınde kendılero oturuyor. 3 ev kıradamı? Sımdıden versınler tapuları madem yazlık da almıslar. Evlı olanlara versınler tapuları, tapusunu alan da ıster satar evını ıster oturur. Benım aılemden de 2 ev kalıcak 2 kardesız, ne yanı sımdı annemden ev kalacak dıye onlara ev almak ıcın pesınat mı vermem lazım. Kımın kımden once gömülecegı bellı olmazkı
eşiniz parayı çöpe atmıyor.büyükler bazen ileriye dönük daha sağlıklı düşünüp kararlar verebiliyorlar tecrübeliler nede olsa.çok germeyin bence ödenir borç dediğiniz kırmayın birbirinizin güzel hatrını.oda bir birey ailsine mahçupmu olsun.destek olun eşinize elinizi sırtına koyun ama buna önce kendinizi ikna edin yoksa anlar eşiniz yalandan olduğunu b bişeye benzemez.size bir örnek bir arkadaşım evlendikten sonra kv kp bileziklerinin hepsini istediler kızdan yatırım yapcaz sizin adınıza dediler arsa alcaz kızılca kıyamet koptu kızın ailesi kızı doldurdu eşi desen anama babama saygı duy ne bizim için herşey dedi.arkadaşım ise kavga gürültü biz salakmıyız biz bilmiyomuz gibi çevrenin dolduruşu ile zindan etti bir yıl eşine kendisine hayatı.tabi en başından vermek zorunda kaldı aradan 12 yıl geçti o arsaya şimdi ev yapıldı geçen ay sattılar.130.000 tl ye istedikleri evi aldılar.eğer o altınlar arkadaşımda kalsaydı vermeseydi ne badireler atlattılar maddi olarak o bilezikleri çatır çatır yemişti.hemde 10 kez.büyüklerin söylediklerinin ters anlamayın lütfen.
evet ya insan konuyu okurken kendini kaptırıyor.
kv kp nin konu sahibinden önce öleceği kesin mi? ölünce çocuklara bırakıyorlar.
ayrıca alınan o evi konu sahibi beğenmek zorunda da değil, kendi istediği muhitte istediği özellikte ev almak istiyor olamaz mı?
30 bine ev alıyorsun, rahat batıyor diyenler.
konu sahibi başından beri diyor, birikimlerimizi onlara vermeseydik, kendi başımıza yatırım yapabilseydik biz kendi evimizi zaten alırdık diye, elbette daha pahalıya denk gelirdi de sonuçta içine sinerdi.
şimdi kv kp size ev alıyoruz deseler, beğenmediğiniz bir ev olsa, aman ne kadar mantıklı, para vermeden ev sahibi olduk deyip o eve yerleşecek misiniz? Kendi adıma yerleşmem diyorum.
bu konuda esın ne yapmayı dusunuyor pekı?Ev bizim olmuyoki tapusu babasında kirayı kendi alıcak yine biz kirada oturuyoruz
kesinlikle haklısınız.ama boşanın demiyorum yine de. tepkinizi koyun.
kocanın ailesinin mirasındanda evindende fayda gelmez adama. 30.000 istemeyi bilen ev vaad eden o evin kirasınıda size versin yada tapusunu versin. yok onlar vermez.sen isteyincede paragöz olursun. çıkar dünyası.
bence kendi evinizi almanız daha mantıklıymış ama tabi ailenin çıkarına ters düştüğü için eşinizi siz olmadan fitlemişler ve kandırmışlar. evliliği devam ettirmek istiyorsanız eşinizi yanınıza çekin bu fikirdende vazgeçtirin yada o aileyi mutlu edip boşanın. ben ilkini seçtim. hjşç kolay değil.yıpranmışlıklar var soğumalar var ama inat işte.
bu konuda esın ne yapmayı dusunuyor pekı?
hepımız bu sekılde yasıyoruz kımse aha oglum tapusda senn demıyor acıkcası bence esınızın yaptıgı yardımda bısey yokKiracı cıkınca oraya tasıncakmıs ilerde bisey oldu biz cıktık diyelim ordan, adam der bu ev benim gidiyosanız evdende vazgecekmis olursunuz o evin garantisi yokki babası kendi söyledi oturursan oturursun yoksa bisey vermiyorum sana o ev babasının mülkü ister kovar ister satar ilerde karısamayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?