O konuda uzlaştık.Yemek de yapıyor cok ıyı ama
Canim yapcak bisey yok maalesef hiylu huyundan vazgecmiyor birak ne hali varsa gorsun sen kendin cik eslerden coksey beklememeyi ben ogrenmeye calisiyorum sende calis yoksa sonu husran oluyorMerhaba sorunum eşimle ilgili.
Sürekli evde durmak istiyor.
Hani bıraksanız hiç bir yere gitmez.
Maddi durumu bahane ediyor.
İkimizde iyi kazanıyoruz.
İkimizde memuruz.
Çalışma saatlerimiz vardiya usulu bir yerlere gitmek için haftasonunu bile beklememize gerek yok.
Sadece dışarı çıktığımızda sürekli para harcıyoruz diye hiç bişey yapmak istemiyor.
Evlendiğimizden beri borç içindeyiz.
Ama bu şekilde de hayat geçmez ki.
Ya evimiz sahile yakın "gel biraz çıkalım yürüyüş yapalım" diyorum.
"Napacaz orada"diyor.
Deli oluyorum ya.
Konuştum. Derdimi de anlattım.
Ama yok aynı kafa.
Surat yapıyorum artık.
Bu seferde ben suçlu oluyorum.
İstediğim böyle ayda bir de olsa kafamıza esip gitmek ya.
Yeni bir yer görmek,yeni bir şey yaşamak.
Yok ama biz eve tıkılıp kalıyoruz.
Kafayı yedirtecek bana bu huyu.
Sizin bir çözümünüz var mı?
Ne yapayım ben bu herife.?
Ortalama bir sene sonra yükümüz hafifleyecek. Ama diyorum ya borçlar bitmiyor. Ailelerden birinin ihtiyacı olsun biz çıkarıp veriyoruz. E yarın bir gün çocuk olacak. O zaman hiç bişey yapamayız artık.Aynı ben ama para harcarım korkusundan değil onu evde otururken de yapabiliyorum :)
Borçların bitmesine çok var mı?
İstediğim çok bir şeyde değil ki. Ben zaten çok sosyal ortam kuramam. Bir gvendiğim dayandığım o. Ben sadece ileride çoluğuma çocuğuma anlatacak hikayelerin olsun istiyorum. Evde otururken ne hikayemiz olacak ki.Canim yapcak bisey yok maalesef hiylu huyundan vazgecmiyor birak ne hali varsa gorsun sen kendin cik eslerden coksey beklememeyi ben ogrenmeye calisiyorum sende calis yoksa sonu husran oluyor
Yani o da doğru, bahane mi ediyor acaba yani sadece yürüyüş yapabilir sonuçta, ya da 2 bardak çay için ne olacak. Kendi kazandığındığınızı insanlara gayet rahat dağıtıyorsanız, kendiniz için de harcayabilmelisiniz.Ortalama bir sene sonra yükümüz hafifleyecek. Ama diyorum ya borçlar bitmiyor. Ailelerden birinin ihtiyacı olsun biz çıkarıp veriyoruz. E yarın bir gün çocuk olacak. O zaman hiç bişey yapamayız artık.
Tatlım tek bu huysa bence sindirmeye bak. Yoksa bir de şöylesi cıftler var : kadın dısardaki kaplanı kediyr cevirip bu kez buda böyle oldu deyıp bu kezde ondan memnun olmaz. Ona dönmesin erkek kadına uyumlandıkca tatmınsızlesen kadınlardan olmayınız yanı tanımıyorum elbet sadece bır olasılık. Arkadasım kısaca bence sıkıntı yok kımse dort dortluk degıl kıO konuda uzlaştık.
İlk zamanlar yardımda etmezdi.
Biraz kavga,biraz salya sümük yardım ediyor artık. Kötü biri değil zaten. Ben bir tek bu huyunu sevmiyorum. Yardım eder esirgemez. Ben erkeğim triplerinde gezmez. Aileme saygılı. Ben bir tek bu konuda ona çok kızıyorum.
Belki kişiliği öyledir. Evlenmeden önce nasıldı? Arkadaşlarınız yok mu gelip gittiğiniz? Veya eşinizin kendi arkadaşları? Belki evde yaptığınız şeyleri sosyalleşerek yaparak başlayabilirsiniz. Mesela evde film izlemeyi seviyorsanız. Bir arkadaşınızla sinema gecesi yapın. Onlar gelsinler, siz gidin beraber izleyin. Sonrasında sinemaya da gidebilirsiniz. Ya da eğer gerçekten sorun para harcamaksa, minimum para harcayacağınız ve seveceğiniz aktiviteleri bulun. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama internetten araştırabilirsiniz. Google mapsten bakabilirsiniz etrafınızdaki yerlereMerhaba sorunum eşimle ilgili.
Sürekli evde durmak istiyor.
Hani bıraksanız hiç bir yere gitmez.
Maddi durumu bahane ediyor.
İkimizde iyi kazanıyoruz.
İkimizde memuruz.
Çalışma saatlerimiz vardiya usulu bir yerlere gitmek için haftasonunu bile beklememize gerek yok.
Sadece dışarı çıktığımızda sürekli para harcıyoruz diye hiç bişey yapmak istemiyor.
Evlendiğimizden beri borç içindeyiz.
Ama bu şekilde de hayat geçmez ki.
Ya evimiz sahile yakın "gel biraz çıkalım yürüyüş yapalım" diyorum.
"Napacaz orada"diyor.
Deli oluyorum ya.
Konuştum. Derdimi de anlattım.
Ama yok aynı kafa.
Surat yapıyorum artık.
Bu seferde ben suçlu oluyorum.
İstediğim böyle ayda bir de olsa kafamıza esip gitmek ya.
Yeni bir yer görmek,yeni bir şey yaşamak.
Yok ama biz eve tıkılıp kalıyoruz.
Kafayı yedirtecek bana bu huyu.
Sizin bir çözümünüz var mı?
Ne yapayım ben bu herife.?
Seni o kadar iyi anliyorumki benimkide ayni hep isi bahane eder ama gercekten yapacak bisey yok can sıkınca umurlarinda olmuyor zarari bizeİstediğim çok bir şeyde değil ki. Ben zaten çok sosyal ortam kuramam. Bir gvendiğim dayandığım o. Ben sadece ileride çoluğuma çocuğuma anlatacak hikayelerin olsun istiyorum. Evde otururken ne hikayemiz olacak ki.
Anne-baba olunca mecbur kalıyorsun. Bu sefer kendinden kısıyorsun. Ama kos kıs nereye kadar. İkimizin hesapları ay bitmeden eksi oluyor. E ne yaptık o ay kendimize. Belki bi ayakkabı almışızdır. O da ihtiyaç var diyedir. Ömür geçip gidiyor. Bana bu şekilde boş geçiyormuş gibi geliyor.Yani o da doğru, bahane mi ediyor acaba yani sadece yürüyüş yapabilir sonuçta, ya da 2 bardak çay için ne olacak. Kendi kazandığındığınızı insanlara gayet rahat dağıtıyorsanız, kendiniz için de harcayabilmelisiniz.
Ama yürüyüşe para harcamıyo sonuçta onu bile yapmıyorsa sevmiyor demekki zor bi durum insan evde çatlar heleki insan eşiyle bişeyler yapmak isterYok anacım. Adama bahar,yaz,kış farketmiyor ki.
Evlenmeden önce değildi.
Evlenince borçlara girdik.
Halbuki düğün bile yapmadık. Onun yerine ev aldık. Tam onu atlattık dedik. Anne-babalarımızın sağlık sorunlarıyla uğraştık vs. Sürekli bir borç halimiz var. Ama durumumuz kötü değil. İki ev var+babadan kalacak ev var. Adam hala ev alayım derdinde. Ama iki dışarı çıkalım biraz değişik biley yapalım yok. Para gidiyor çünkü.
%80-90kişili böyle. Kayınvalidem bile diyor dışarı çıkmazdı pek diye. Arkadaşlarımız var. İlk zamanlar çağırırlardı bizi. Gelin şurdayız diye. Gitmeye gitmeye çağırmaz oldular. Bir çift arkadaşımız var. Onlarla plan yapılırsa yapılır. O da her zaman olmaz tabi. Yer araştırmaya gelince ben çok araştırdım. Hatta şöyle yapalım. Böyle yapalım. Olur diyor tamam diyor sonra da tırt. Geçenlerde yine konuştuk. Hatta tartıştık. Sevgililer günü mevzusunda. Hiç bişey yapmadık her zamanki gibi. O çift arkadaşım yemek esnasında "şuraya gittik çok gzeldi"falan deyince ben de bozuldum. Surat astım. Onlar iyi niyetle bahsettiler tabi ama benim yaram var ya gocundum işte. Bana başkalarını kıskanıyprsun deyince ipler koptu. Neyse tartıştık. Barıştık. Adam gibi dedim başbaşa bişey yapalım. Tamam dedi. Bergama planı yaptık. Kaplıca misali. Ben araştırıyorum nereye gidebiliriz vs. Bu akşamına geliyor. Memlekete gidince eniştem şurayı ayarlayacak oraya gideriz.Belki kişiliği öyledir. Evlenmeden önce nasıldı? Arkadaşlarınız yok mu gelip gittiğiniz? Veya eşinizin kendi arkadaşları? Belki evde yaptığınız şeyleri sosyalleşerek yaparak başlayabilirsiniz. Mesela evde film izlemeyi seviyorsanız. Bir arkadaşınızla sinema gecesi yapın. Onlar gelsinler, siz gidin beraber izleyin. Sonrasında sinemaya da gidebilirsiniz. Ya da eğer gerçekten sorun para harcamaksa, minimum para harcayacağınız ve seveceğiniz aktiviteleri bulun. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama internetten araştırabilirsiniz. Google mapsten bakabilirsiniz etrafınızdaki yerlere
Yapmıyorum zaten. Yapmam da. Ama çatlıyorum artık. Heveste kalmadı. Bir gün başımı alıp tek gidip kalacağım bir yerler de bu sefer de kıyamet kopacak. Onu da istemiyorum,Sinir bozucu. Ben olsam uZum bir süre onunla plan yapmazdım
siz bu sorunu parasızlıgınıza üzülme durumunuza karşı kullanıyor olabilir misiniz? Cunku dıkkkat ettım ay sonu gelmeden hesaplar eksı ama sız buna alısmıs gıbısınız kı bu bence buyuk sıkıntıdır. O duruma uzulmeyıp hedef sasırıp bununla mı sıkıntınız ortaya cıkıyor. Yanı yansıtma mı yapıyorsunuz acaba ??Yapmıyorum zaten. Yapmam da. Ama çatlıyorum artık. Heveste kalmadı. Bir gün başımı alıp tek gidip kalacağım bir yerler de bu sefer de kıyamet kopacak. Onu da istemiyorum,
Anladım arkadaşım biliyor musun benim bir arkadaşım vardı hemşire eşide astsubaydı. Siz anlattıkça aklıma onlar geldi. Zamanında o arkadasıma da hep yarın hep yarın olmuyor bugunude yakalamak lazım derdım. Dertleşirdik.Canım benim düşüncem şu şekilde;
Şimdi yapacağımızı yaptık.
Ufak bir birikimimiz var zor günler için.
Oturduğumuz evi düğün yapmayıp aldık. Orada boş harcayacağımıza evimiz olsun dedik.
Annemizin-babamızın dışında kimsenin bize ihtiyacı yok.
Onlara da elimizden geleni yapıyoruz.
Yediğimiz eksik değil.
Giydiğimiz fazla değil.
Hesaplar eksiye hep düşüyor.
Bir buçuk yıl oldu. Bizim hesaplar hep ekside. Birimizin olmasa ötekimizin mutlaka ekside. Her toparlanacağıx dediğimizde masrafımız olur. Bu ay misal hiç yoktan dişlerimi yaptırmak durumunda kaldım.
E böyle böyle hep bi kısma halindeyiz.
Dışarıda yemeyrlim evde yeriz. Para gitmesşn. Oraya gitmeyelim para gider evde otururuz. Maddi durumdan kaynaklı olduğınu düşündüm ilk zamanlar. Ki bende yokluk gördüm anlarım.
Bu seferde masrafsıx şeyler söyledim.
Ona da yanaşmadı.
Ben borcumuz var diye üzülmüyorum.
Ona takılmam bile. Bi şekilde yaşar gideriz.
Aynen ya yarın diye diye hiç bişey yaşanmıyor ki. Bugün ne yaşadıysan o işte hayat. Erteleye erteleye evde çürüyüp gideceğiz.Anladım arkadaşım biliyor musun benim bir arkadaşım vardı hemşire eşide astsubaydı. Siz anlattıkça aklıma onlar geldi. Zamanında o arkadasıma da hep yarın hep yarın olmuyor bugunude yakalamak lazım derdım. Dertleşirdik.
Kaplıca planı değil de hiç çıkmıyorsanız daha küçük şeyleri önermeniz daha mantıklı olur. Köşede yeni bir kafe açılmış gel bir çay içelim benden%80-90kişili böyle. Kayınvalidem bile diyor dışarı çıkmazdı pek diye. Arkadaşlarımız var. İlk zamanlar çağırırlardı bizi. Gelin şurdayız diye. Gitmeye gitmeye çağırmaz oldular. Bir çift arkadaşımız var. Onlarla plan yapılırsa yapılır. O da her zaman olmaz tabi. Yer araştırmaya gelince ben çok araştırdım. Hatta şöyle yapalım. Böyle yapalım. Olur diyor tamam diyor sonra da tırt. Geçenlerde yine konuştuk. Hatta tartıştık. Sevgililer günü mevzusunda. Hiç bişey yapmadık her zamanki gibi. O çift arkadaşım yemek esnasında "şuraya gittik çok gzeldi"falan deyince ben de bozuldum. Surat astım. Onlar iyi niyetle bahsettiler tabi ama benim yaram var ya gocundum işte. Bana başkalarını kıskanıyprsun deyince ipler koptu. Neyse tartıştık. Barıştık. Adam gibi dedim başbaşa bişey yapalım. Tamam dedi. Bergama planı yaptık. Kaplıca misali. Ben araştırıyorum nereye gidebiliriz vs. Bu akşamına geliyor. Memlekete gidince eniştem şurayı ayarlayacak oraya gideriz.
E ben başbaşa dedim!
Tırt.
Zaten memlekete de gidemeyeceğiz büyük ihtimalle.
Babam ameliyat olacak.
Ona gitmeliyim.
E noldu?
Tabi ki bizim planlar yalan!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?