BİRİKİMCİ HATUNLAR

özellikle ülkenin bu zor zamanlarında ona bu konuda daha çok şey anlatmaya çevremizden örnekler vermeye özen gösteriyorum.
pazara gidince "annecim az alalım, çöpe gitmesin, bitince tekrar alırız "diyorum.
evin mali durumlarını ondan saklamıyoruz. aybaşında benim gelir gider yazdığım bir defter var. onunla beraber yazıyoruz.
bak elektrik fazla gelmiş. karta da fazla olmuş vs diyorum. eminim kafasına işliyordur.
benim babam her ay başında kardeşimi ve beni oturturdu. bize aynen böyle anlatırdı.
ama eşimin evinde hiç para konuşulmazmış. para konuşulması ayıp gibi bir algı verilmiş. 16 yıllık evliyiz eşim daha yeni yani aşıyor bu durumu.
aylarca yatmayan ücretini gidip soramadı. sonra tehdit ettim. ben arayıp soracağım diye.
binbir şekle girerek sormuş. meğer yapmamışlar. arada kaynamış.
hedefi pc oyunu almak olsa da sonuçta ulaşmak istediği bir hedef var

Geçmiş olsun papatya, göz ihmale gelmiyor hiç

Kesinlikle! Sonuna kadar katılıyorum.
En başta o parayı kazanmak için harcadığım zamana acıyorum ben

Çok güzel! Çocukları planlamaya dahil etmek iyi fikir, biraz büyüsün ben de öyle yapayım.
Benim eşim de yapıyor öyle. Yani utangaçlık mı umursamazlık mı kestiremiyorum bazen.
Daha geçen gün dosya masrafı iadelerini kontrol ettin mi dedim, hatırlamıyorum birlikte bakarız diyor

Kızlar merhaba hepinize, nasılsınız?
Bugün maaşım yattı ama elde pek birşey kalmadı, önümüzdeki ay toparlıyorum ama inşallah.
1025 k. Kartı ( harcama yok aslında pek, evin dask ve konut sigortası, bes, gram altın otomatik talimatı falan var. Harcama 150 tl falan ancaktır)
35 oğlumun anaokulu aidatı
250 tl konut mevduat hesabı
106 tl oğlumun çeyiz hesabı

Şimdilik bunları yatırdım.
200-250 pazar için ayırdım.
Site tesisat yenilemesi için de 300 göndermemiz gerekiyor. Satabilirsem eşime satayım o ödemeyi

Akşamdan sandviçleri hazırladım yine. Dün evde börek çörek var diye hazırlamamıştım, alır gider diye düşünmüştüm ama dün baktım dolaba beslenme çantamı göremedim ben de arkadaşlarla yedim dedi neyse artık, değişiklik olsun dedim ben de içimden.
Bu erkekler çocuk gibiler Cidden ya bir de onları avutuyoruz ki bizim yaş farkımız da çok..

Küçüğüm de sabah bakıcı ablamız ve babasıyla aşıya gitti. 1 yaş aşıları yapıldı, hastaydı geçen ay o yüzden 13 ay aşısı oldu bizimki ama sorun olmuyormuş

harikasinix. ben bu konuyu cok onemsiyorum. hatta cocuga belli bir harclik verip kendi harcamalarini planlamasi ogretilmeli

teşekkürler...
benim eşim öyle maalesef. evlerinde hiç para konuşulmazmış. ona tuhaf geliyor.

harikasinix. ben bu konuyu cok onemsiyorum. hatta cocuga belli bir harclik verip kendi harcamalarini planlamasi ogretilmeli
çok teşekkürler
her pazartesi ona 20 tl veriyorum. bir hafta boyunca başka para vermiyorum. ister bir günde harca, ister 5 günde ister hiç harcama dedim.
şimdilik idareli gidiyor bakalım.

Alma canım boşver
Senin vardır pantolonların.
Güneş gözlügüde 1 tane yeter.
Fazlası israf bence

Alma canım boşver
Senin vardır pantolonların.
Güneş gözlügüde 1 tane yeter.
Fazlası israf bence
ayyy olmaz mı hem de bi sürü
kaç tane güneş gözlüğüm olduğunu söylersem beni buradan kovalarsınız

eglencelizambak sabahtan beri yazdıklarını düşünüyorum.
hele de parayı kazanmak için çektiklerimi.
sen sağol ya....
zaten bildiklerimi bana bir kere daha kafamı duvara vura vura hatırlattın.
Estafurullah
Yalnizca hatırlattım.
Ülkede isi garanti gözüyle görülen binlerce kişinin nasıl işsiz kaldıklarını gördük. Gelirimiz hep aynı olmayabilir. En azından kapitalist sisteme paramızı kaptırmayalım. Paramız cebimizde kalsın.
O gözlüklerin en markalısı burada 100-120 € arası
Alsam alırdım her sene .
Benim 1 tane var.kırılıncaya kadar kullanıcam .
Kıyafet almadım 2 aydır. Gerçekten ihtiyacım olursa alıcam bundan sonra. Magazalar kaçmıyor ya bi yere diye düşünüyorum. Motiveyim bir süredir

ben de zaman zaman motive oluyorum. benim para harcamam aslında tamamen psikolojik. bunun farkındayım. hangi dönemlerde daha çok alışveriş yaptığımız da biliyorum.
hikayesi çok uzun. ama sonucu bu...
anında işşiz kalan insanlar beni de çok etkiledi. çevremde var. tanıdığım insanlar.
bundan dolayı daha da bi merak sardım birikime.

Merhaba kızlar
Öğle arası pazara gittim.
Dün eşimden 50 tl almıştım.
Sadece ihtiyaç olanı aldım şöyle tuttu.
Karnıbahar 4 tl
Pırasa 1.5 tl
Havuç 1 tl
mandalina 2 tl
Elma 2 tl
Maydanoz 1 tl
Marul 1.5 tl
Toplam 13 tl
Biraz da marketten ihtiyaç olanı aldım
Pişirme kağıdı
Süt
Bulaşık makinası toz deterjan
Limon
Toplam 10.40 tl
Dün de 25 tl almıştım 12 tl artmıştı
bugün de 17 arttı
Cüzdanda önceden kalan 13 tl vardı
kalan 40 tl

iste tam bende de bu son donemlerde gördüklerim farkindalik yaratti. ne olacagimiz belli degil. devletteyim oh rahat guvencem var diyemiyoruz artik

iste tam bende de bu son donemlerde gördüklerim farkindalik yaratti. ne olacagimiz belli degil. devletteyim oh rahat guvencem var diyemiyoruz artik
Kesinlikle öyle...çoğu aile perişan oldu...sigortalı bir işte de çalışamıyorlar artık...karı koca matematik öğretmeni var tanıdığım, tarla işlerine gidiyorlar..yine bir başka öğretmen çay dağıtıyor...soruşturmaları da devam ediyor ne olacakları belli değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…