- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
özellikle ülkenin bu zor zamanlarında ona bu konuda daha çok şey anlatmaya çevremizden örnekler vermeye özen gösteriyorum.Bu tüketim hatta israf devrinde çocukları eğitmenin önemi çok büyük bence de.. Ne güzel şimdiden farkın varmış bile:)
İnşallah ben de bilinç kazandırabilirim bu konuda.
Ne alınırsa alınsın tatmin olmayan, halden durdan anlamayan çocuklar görmek üzüyor beni.
Geçmiş olsun papatya, göz ihmale gelmiyor hiçİşten çıktığımda sıfır harcama diye göbek atıyordum ki gözümde Bi acı hissettim. Daha önce defalarca kere gözde uçuk ve Arpacık yaşadığım için içime kurt düştü.
Eve geldim. Hemen üstümü değiştirdim. Oğlanı da aldığım gibi özel hastanede aldım soluğu. 40 TL gitti. İlaç verdi doktor. Oradan kaş bıyık aldırmaya girtim. 10 TL de öyle gitti. O arada oğlanı öğretmenin evinin kapısına bıraktım ve spor salonuna koştum. Şümdi yemeğimi yedim. Dağınık bir mutfak ve yatak odası toplanmayı bekliyor.
çok teşekkür ederim canım.Geçmiş olsun papatya, göz ihmale gelmiyor hiç
Kesinlikle! Sonuna kadar katılıyorum.Ben bugün bi tek kahve içtim. Tadını çok seviyorum. Onun dışında harcama yapmadım.
Arkadaşlar almayalım.
Gereksiz hiç bişeyi , evimizde zaten olan bir sürü kıyafetin bilmem kaçıncı benzerini almayalım.
Almak mutlu etmiyor.
Almamak mutlu ediyor.
Akşama kadar ne emeklerle kazanılan paraları savurmayalım etrafa.
Emegimize yazık.
Paramı pahalı restauranlarda harcamaya hayır. 3. Ya da 4. Montu almaya hayır.
Kenarda köşede paramız olsun.
Çocuklar büyüyorlar para lazım.
Yaşlanıyoruz para lazım (ilaçlar , muayene , tedavi malûm)
Ailelerimize para lazım ( zor günleri olabiliyor ve emekli maaşlarını hatırlatmama gerek bile yok )
israf etmeye hayır.gereksiz hiç bişey al-ma-ya-ca-ğım
Tuketimin çok ve gereksiz olduğu harcamalara hayır.
Çok güzel! Çocukları planlamaya dahil etmek iyi fikir, biraz büyüsün ben de öyle yapayım.özellikle ülkenin bu zor zamanlarında ona bu konuda daha çok şey anlatmaya çevremizden örnekler vermeye özen gösteriyorum.
pazara gidince "annecim az alalım, çöpe gitmesin, bitince tekrar alırız "diyorum.
evin mali durumlarını ondan saklamıyoruz. aybaşında benim gelir gider yazdığım bir defter var. onunla beraber yazıyoruz.
bak elektrik fazla gelmiş. karta da fazla olmuş vs diyorum. eminim kafasına işliyordur.
benim babam her ay başında kardeşimi ve beni oturturdu. bize aynen böyle anlatırdı.
ama eşimin evinde hiç para konuşulmazmış. para konuşulması ayıp gibi bir algı verilmiş. 16 yıllık evliyiz eşim daha yeni yani aşıyor bu durumu.
aylarca yatmayan ücretini gidip soramadı. sonra tehdit ettim. ben arayıp soracağım diye.
binbir şekle girerek sormuş. meğer yapmamışlar. arada kaynamış.
hedefi pc oyunu almak olsa da sonuçta ulaşmak istediği bir hedef var
isi pompali mi bacali mi?Ben de Arçelik kullanıyorum, baya rahat oluyor. Kampanyadan 900 gibi bir fiyata almıştım geçen sene
harikasinix. ben bu konuyu cok onemsiyorum. hatta cocuga belli bir harclik verip kendi harcamalarini planlamasi ogretilmeliözellikle ülkenin bu zor zamanlarında ona bu konuda daha çok şey anlatmaya çevremizden örnekler vermeye özen gösteriyorum.
pazara gidince "annecim az alalım, çöpe gitmesin, bitince tekrar alırız "diyorum.
evin mali durumlarını ondan saklamıyoruz. aybaşında benim gelir gider yazdığım bir defter var. onunla beraber yazıyoruz.
bak elektrik fazla gelmiş. karta da fazla olmuş vs diyorum. eminim kafasına işliyordur.
benim babam her ay başında kardeşimi ve beni oturturdu. bize aynen böyle anlatırdı.
ama eşimin evinde hiç para konuşulmazmış. para konuşulması ayıp gibi bir algı verilmiş. 16 yıllık evliyiz eşim daha yeni yani aşıyor bu durumu.
aylarca yatmayan ücretini gidip soramadı. sonra tehdit ettim. ben arayıp soracağım diye.
binbir şekle girerek sormuş. meğer yapmamışlar. arada kaynamış.
hedefi pc oyunu almak olsa da sonuçta ulaşmak istediği bir hedef var
Isı pompalıisi pompali mi bacali mi?
teşekkürler...Çok güzel! Çocukları planlamaya dahil etmek iyi fikir, biraz büyüsün ben de öyle yapayım.
Benim eşim de yapıyor öyle. Yani utangaçlık mı umursamazlık mı kestiremiyorum bazen.
Daha geçen gün dosya masrafı iadelerini kontrol ettin mi dedim, hatırlamıyorum birlikte bakarız diyor
çok teşekkürlerharikasinix. ben bu konuyu cok onemsiyorum. hatta cocuga belli bir harclik verip kendi harcamalarini planlamasi ogretilmeli
Alma canım boşverGünaydın kızlar
Varyemez ellerğne sağlık. eglencelizambak ne güzel yazmışsın. Bu ay almayı düşündüğüm kiremit rengi pantolondan ve kahverengi güneş gözlüğünden an itibarıyla vazgeçtim. Teşekkür ederim arkadaşım.
ayyy olmaz mı hem de bi sürüAlma canım boşver
Senin vardır pantolonların.
Güneş gözlügüde 1 tane yeter.
Fazlası israf bence
Estafurullaheglencelizambak sabahtan beri yazdıklarını düşünüyorum.
hele de parayı kazanmak için çektiklerimi.
sen sağol ya....
zaten bildiklerimi bana bir kere daha kafamı duvara vura vura hatırlattın.
ben de zaman zaman motive oluyorum. benim para harcamam aslında tamamen psikolojik. bunun farkındayım. hangi dönemlerde daha çok alışveriş yaptığımız da biliyorum.Estafurullah
Yalnizca hatırlattım.
Ülkede isi garanti gözüyle görülen binlerce kişinin nasıl işsiz kaldıklarını gördük. Gelirimiz hep aynı olmayabilir. En azından kapitalist sisteme paramızı kaptırmayalım. Paramız cebimizde kalsın.
O gözlüklerin en markalısı burada 100-120 € arası
Alsam alırdım her sene .
Benim 1 tane var.kırılıncaya kadar kullanıcam .
Kıyafet almadım 2 aydır. Gerçekten ihtiyacım olursa alıcam bundan sonra. Magazalar kaçmıyor ya bi yere diye düşünüyorum. Motiveyim bir süredir
a cok iyiymiş.modelinin adina bakip yazarsaniz cok sevinirimIsı pompalı
iste tam bende de bu son donemlerde gördüklerim farkindalik yaratti. ne olacagimiz belli degil. devletteyim oh rahat guvencem var diyemiyoruz artikben de zaman zaman motive oluyorum. benim para harcamam aslında tamamen psikolojik. bunun farkındayım. hangi dönemlerde daha çok alışveriş yaptığımız da biliyorum.
hikayesi çok uzun. ama sonucu bu...
anında işşiz kalan insanlar beni de çok etkiledi. çevremde var. tanıdığım insanlar.
bundan dolayı daha da bi merak sardım birikime.
Kesinlikle öyle...çoğu aile perişan oldu...sigortalı bir işte de çalışamıyorlar artık...karı koca matematik öğretmeni var tanıdığım, tarla işlerine gidiyorlar..yine bir başka öğretmen çay dağıtıyor...soruşturmaları da devam ediyor ne olacakları belli değil...iste tam bende de bu son donemlerde gördüklerim farkindalik yaratti. ne olacagimiz belli degil. devletteyim oh rahat guvencem var diyemiyoruz artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?