BİRİKİMCİ HATUNLAR

anksiyetem yükseldi benim bu tür durumları gördükçe. dehşet etkilendim kelimelerle ifade etmem zor. bu yaşıma kadar ne kadar maaş aldığımı bile bilmeyen, savurgan bir tiptim. temmuzdan beri deli gibi para hesabı yapar oldum

nerede yaşıyorsunuz?

Sexingthecherry ben de acayip etkilendim. Çalışma arkadaşlarım vardı.
Ben de bazı soruşturmalar yürütüyorum. Bu durum beni daha da çok etkiliyor.
Bugün bir sitede okudum. Kapitalizm yüzünden insanlar kendileri için değil, başkaları işin yaşar oldular. Başkaları için giyinmek, başkasına göstermek için lüks lokantada yemek yemek, lüks kahve evinde kahve içmek, başkaları görsün diye evde misafir ağırlamak gibi... Malesef çok doğru...
Eve gelirken markete uğradım. Yoğurt ekmek ve mandalina aldım.

malesef cok kaygan bir zeminde, kendimizin olmayan bir hayat yaşıyoruz. ihtiyac sandigimiz seyleri piyasa belirliyor ve toplum bize empoze ediyor. benim eski model bir arabam var mesela. ilk ogrenirken ucuz olsun demistim yaklaşık 10binlik. 3 yildir gayet iyi idare etti ve satip yenisini almaya gerek duymadim. etrafimdaki herkes, hatta biraktim hocalari ogrenciler ve temizlik gorevlileri bile benim arabama takmis durumdalar. hala buna mi biniyorsun ne zaman satacaksin, vs... yahu nedir bu ust modelini alma tutkusu? hem bunun bir sonu yok ki. benim ihtiyacimi karsiliyorken neden sırf hava olsun diye kendimi krediye sokayim.
Bu arada yoğurdu kendim yapmayi öğrendim, cok daha saglikli.

Sexingthecherry evet ya resmen Bi akıntının içinde debeleniyoruz.
Bundan 10-15 sene öncesini hatırlıyorum. O zamanda çalışıyordum. Yılda bir iki kazak pantalon alırdık bitti.
Şimdi avm ye gidiyoruz ve farkında olmadan elimizde poşetlerle dönüyoruz. Hangi arada nasıl alıyoruz bazen farketmiyoruz bşle.

Varyemez seni bu konuda hep takdir etmişimdir
Aslında biz de bilinçli olarak millet ne der demiyoruz. Farkında olmadan bu döngünün içinde buluyoruz kendimizi. En azından benim için öyle
Bundan 15 yıl önce yazın biri siyah biri beyaz 2 ayakkabı yeterken şimdi gümüş, dore platin gibi 15 sene önce almayı aklımızdan bile getirmediğimiz renklerdeki ayakkabıları bize aldıran şey ne?
Tüketim çılgınlığı, kapitalizm bu oluyor galiba

Kızlar ben hiç gaza gelmeden kendi doğrularımı yaşıyorum giyinme yeme içme birikim vs her konuda
Elalem ne der derdim yok
Çok mu BENCİLİM neyim
en dogrusu. bir cok konuda ben de oyleyim. bizim evdeki savurganlik luks yasamaktan ya da her gordugumuzu almaktan degildi. tamamen bilincsiz ve tembellikten kaynakli dikkatsiz davranmakti.

en dogrusu. bir cok konuda ben de oyleyim. bizim evdeki savurganlik luks yasamaktan ya da her gordugumuzu almaktan degildi. tamamen bilincsiz ve tembellikten kaynakli dikkatsiz davranmakti.

Olması gerekeni yapıyorsun canım
Ah bu kapitalizm :)
Ne çekiyosak hep ondan

Kızlar iyi akşamlar
Hepinizi okudum, çok doğru ve can alıcı yerlere parmak basmışsınız.
Temennim bu konularda farkındalığı yüksek insan sayısının artması.. Özellikle kadın sayısının..

Geçen gün de demiştim ya okudum bir blogda diye. Bir yıl boyunca birşey almıyor kadın. Tamam tutup peynirini kendi mayalamış ya da ne bileyim domatesini salatalığını kendi yetiştirmiş değil ama yine de bir yerde bir şekilde dur demiş bu işe. Çarkın dişleri arasından çıkmış. Alışverişin verdiği mutluluk duygusunun suni olduğunu farketmiş. Benim çok hoşuma gitmişti.
Ben de bulduğunu yiyip geçen bir kadın olmadım hiç ama yine de kendimi eleştirdiğim noktalar çok. Kendi kendime yetebilmek konusunda kendimi geliştirmem gerekiyor. Sadece gereksiz harcama değil bana göre mesele, üretmeyi verimli olmayı da becerebilmeyi çok istiyorum kendi adıma.
Bahçe diye tutturmam da bundandı belki

Bu arada öğleden sonramın tamamı hastanede geçti.
4 polikliniğe girdim ama iyi oldu, kontrollerimi çok aksatmıştım hamilelikten beri.
Yalnız bana ameliyat yolları görünüyor. Hayırlısı..
Akşam oğlumu okuldan aldık, bir paket muzlu süt aldım ona 1,25 o da ne zamandır çocuğa hep hayır diyorum hadi gönlü olsun dedim. Normalde vereceğim cevap: evde ben sana yaparım oğlum- dur

B bebetas geçmiş olsun.
Bahçene neler ekiyorsun ? Bende bi kaç sene öncesinde gördüm ekip biçenleri. Güzel bir duygu
Sağol eğlencelizambak:)
Şu an ıspanak turp roka maydonoz marul ve soğan var.
Bir de bakla ektik ama onun bahara kadar donmadan büyüyüp ürün vereceğinden şüpheliyim açıkçası. Kısmet
Karnıbahar ve pırasa da eksem iyi olurmuş ama geç kaldık ona çok:/

Hamarat kızlar sizi ellerinize sağlık, ben de kendi yoğurdumu yapmaya niyetliyim umarım tutturabilirim

Nohutla yoğurt mayalayan var mı kızlar? İlk defa duydum bi tanıdık yapmış tadı da çok güzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…