- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
anksiyetem yükseldi benim bu tür durumları gördükçe. dehşet etkilendim kelimelerle ifade etmem zor. bu yaşıma kadar ne kadar maaş aldığımı bile bilmeyen, savurgan bir tiptim. temmuzdan beri deli gibi para hesabı yapar oldumKesinlikle öyle...çoğu aile perişan oldu...sigortalı bir işte de çalışamıyorlar artık...karı koca matematik öğretmeni var tanıdığım, tarla işlerine gidiyorlar..yine bir başka öğretmen çay dağıtıyor...soruşturmaları da devam ediyor ne olacakları belli değil...
nerede yaşıyorsunuz?Estafurullah
Yalnizca hatırlattım.
Ülkede isi garanti gözüyle görülen binlerce kişinin nasıl işsiz kaldıklarını gördük. Gelirimiz hep aynı olmayabilir. En azından kapitalist sisteme paramızı kaptırmayalım. Paramız cebimizde kalsın.
O gözlüklerin en markalısı burada 100-120 € arası
Alsam alırdım her sene .
Benim 1 tane var.kırılıncaya kadar kullanıcam .
Kıyafet almadım 2 aydır. Gerçekten ihtiyacım olursa alıcam bundan sonra. Magazalar kaçmıyor ya bi yere diye düşünüyorum. Motiveyim bir süredir
malesef cok kaygan bir zeminde, kendimizin olmayan bir hayat yaşıyoruz. ihtiyac sandigimiz seyleri piyasa belirliyor ve toplum bize empoze ediyor. benim eski model bir arabam var mesela. ilk ogrenirken ucuz olsun demistim yaklaşık 10binlik. 3 yildir gayet iyi idare etti ve satip yenisini almaya gerek duymadim. etrafimdaki herkes, hatta biraktim hocalari ogrenciler ve temizlik gorevlileri bile benim arabama takmis durumdalar. hala buna mi biniyorsun ne zaman satacaksin, vs... yahu nedir bu ust modelini alma tutkusu? hem bunun bir sonu yok ki. benim ihtiyacimi karsiliyorken neden sırf hava olsun diye kendimi krediye sokayim.Sexingthecherry ben de acayip etkilendim. Çalışma arkadaşlarım vardı.
Ben de bazı soruşturmalar yürütüyorum. Bu durum beni daha da çok etkiliyor.
Bugün bir sitede okudum. Kapitalizm yüzünden insanlar kendileri için değil, başkaları işin yaşar oldular. Başkaları için giyinmek, başkasına göstermek için lüks lokantada yemek yemek, lüks kahve evinde kahve içmek, başkaları görsün diye evde misafir ağırlamak gibi... Malesef çok doğru...
Eve gelirken markete uğradım. Yoğurt ekmek ve mandalina aldım.
en dogrusu. bir cok konuda ben de oyleyim. bizim evdeki savurganlik luks yasamaktan ya da her gordugumuzu almaktan degildi. tamamen bilincsiz ve tembellikten kaynakli dikkatsiz davranmakti.Kızlar ben hiç gaza gelmeden kendi doğrularımı yaşıyorum giyinme yeme içme birikim vs her konuda
Elalem ne der derdim yok
Çok mu BENCİLİM neyim
Olması gerekeni yapıyorsun canımKızlar ben hiç gaza gelmeden kendi doğrularımı yaşıyorum giyinme yeme içme birikim vs her konuda
Elalem ne der derdim yok
Çok mu BENCİLİM neyim
Varyemez seni bu konuda hep takdir etmişimdir
Aslında biz de bilinçli olarak millet ne der demiyoruz. Farkında olmadan bu döngünün içinde buluyoruz kendimizi. En azından benim için öyle
Bundan 15 yıl önce yazın biri siyah biri beyaz 2 ayakkabı yeterken şimdi gümüş, dore platin gibi 15 sene önce almayı aklımızdan bile getirmediğimiz renklerdeki ayakkabıları bize aldıran şey ne?
Tüketim çılgınlığı, kapitalizm bu oluyor galiba
en dogrusu. bir cok konuda ben de oyleyim. bizim evdeki savurganlik luks yasamaktan ya da her gordugumuzu almaktan degildi. tamamen bilincsiz ve tembellikten kaynakli dikkatsiz davranmakti.
Olması gerekeni yapıyorsun canım
Ah bu kapitalizm :)
Ne çekiyosak hep ondan
2772 kt yazıyor üstündea cok iyiymiş.modelinin adina bakip yazarsaniz cok sevinirim
sehiri yazmayayim canim hemencik desifre olurum
Hiç adetim degildir sormak. Bana sorulunca hep bende sorma ihtiyacı hissediyorum. Ondan dolayı sormuştum. Sorun degilsehiri yazmayayim canim hemencik desifre olurum
Sağol eğlencelizambak:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?