Cok dogru dediklerin...malesef cok kaygan bir zeminde, kendimizin olmayan bir hayat yaşıyoruz. ihtiyac sandigimiz seyleri piyasa belirliyor ve toplum bize empoze ediyor. benim eski model bir arabam var mesela. ilk ogrenirken ucuz olsun demistim yaklaşık 10binlik. 3 yildir gayet iyi idare etti ve satip yenisini almaya gerek duymadim. etrafimdaki herkes, hatta biraktim hocalari ogrenciler ve temizlik gorevlileri bile benim arabama takmis durumdalar. hala buna mi biniyorsun ne zaman satacaksin, vs... yahu nedir bu ust modelini alma tutkusu? hem bunun bir sonu yok ki. benim ihtiyacimi karsiliyorken neden sırf hava olsun diye kendimi krediye sokayim.
Bu arada yoğurdu kendim yapmayi öğrendim, cok daha saglikli.
selam hanımlar.. yaa ev almak çok mu zor.. o kadar gözüm morkuyor ki. ya zaten hesapta şuan ev almak yoktu. Tokiye baktık geçen hafta buraya da yazmıştım hiç beğenmedim. ordan vazgeçtik. peşinatımız da yok sadece arabamız var. fakat herkes ev almamız gerektiğini söylüyor kaç sene sonra çok pişman olurmuşuz falan.. e peşinat yok birşey yok. ikimiz de özel sektörde çalışıyoruz eşimle.. aylık kazancımız toplam 4500.. ev işi beni korkutuyor.. sizin fikriniz ne acaba???
@meyraa geçen hafta tokiye bakmaya gittik ama ev çok kötüydü yani odalar hem çok küçük hem basıktı. bi de merkeze uzaktı baya. vazgeçtim. dediğin gibi kredi çekmeye kalkışsam iki ev parası ödemek durumunda kalırım.. beklemem gerek.hiç peşinat olmadan ev almak, çok mantıklı değil canım... kredi bile bulsan tamamına, ev fiyatı kadar da faiz ödersin neredeyse... senin yerinde olsam.. biraz para biriktirir, sonra da toki, emlak konut gibi kurumlardan, biraz peşinat ödeyip, kira öder gibi, küçük bir ev alarak başlardım...
@meyraa geçen hafta tokiye bakmaya gittik ama ev çok kötüydü yani odalar hem çok küçük hem basıktı. bi de merkeze uzaktı baya. vazgeçtim. dediğin gibi kredi çekmeye kalkışsam iki ev parası ödemek durumunda kalırım.. beklemem gerek.
geçen günkü baktığın evden bahsetmiştin. her toki öyle olmuyor. bir arkadaşımın toki den 3+1 almıştı. ben beğenmiştim. ev geniş ve odaların şekli iyiydi.selam hanımlar.. yaa ev almak çok mu zor.. o kadar gözüm morkuyor ki. ya zaten hesapta şuan ev almak yoktu. Tokiye baktık geçen hafta buraya da yazmıştım hiç beğenmedim. ordan vazgeçtik. peşinatımız da yok sadece arabamız var. fakat herkes ev almamız gerektiğini söylüyor kaç sene sonra çok pişman olurmuşuz falan.. e peşinat yok birşey yok. ikimiz de özel sektörde çalışıyoruz eşimle.. aylık kazancımız toplam 4500.. ev işi beni korkutuyor.. sizin fikriniz ne acaba???
Canım fuzul ev şöyle bir uygulama çıkardı türkiyenin istediğin ilinden ev alabiliyorsun. Reklamları dönüyor... Ama tabi şimdi hangi illerde yapıyorlar apartmanları daireleri bi araştırmak lazım.evet haklısınız. ben tokiyi görmeden önce hesap yapmıştım tek maaşla bile sıkıntıya girmeden kira öder gibi alınır diye çok heveslendim. hatta tokileri az çok başka şehirlerde görmüş ve beğenmiştim. ama buradakine bakmaya gittik malesef almaktan vazgeçtik. burası küçük bi yer tokiye benzer kira öder gibi alınacak konut da yok. anlaşılan kredi çekme dışında seçeneğimiz yok. onu da üç beş sene sonra, artık peşinat biriktirip yapmamız mantıklı..
Canım fuzul ev şöyle bir uygulama çıkardı türkiyenin istediğin ilinden ev alabiliyorsun. Reklamları dönüyor... Ama tabi şimdi hangi illerde yapıyorlar apartmanları daireleri bi araştırmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?