BİRİKİMCİ HATUNLAR

Cok dogru dediklerin...
BIzim de 3sene once 12bine aldigimiz arabamiz var .isimizi goruyor ama bizden baska herkese dedigin gibi dert olmus.
Hala buna mi biniyorsunuz diyorlar..
Evet biniyorum noldu??? eee iste yakismiyormus. karsidan para bastigimizi dusunenler cok.
ARabam makul ama diger yandan yatirim derdindeyim bilen yok.
COgu insan gosteris budalasi olmus..

ESki mali musarimiz bir insanin kisiligini arabasi telefonu yansitir derdi. koydumu masaya dikkat cekecekmis .
Iphone masaya koysan nolur? adamligin karakterin mi yansiyor ona ....
Bin lira maas alip 4bine tel alanlar vs vs.
Zaten derhal degistirdik musavirimizi.
Allah akil versin herkese

Günaydın Kızlar
Ne yazık ki bizim insanlarımızı anlamak zor
Paran olsa ev al, arabanı değiştir, daha iyi son model telefon al derler
Paran olmasa da bu kadar yıl çalıştın biriktirseydin niye çar çur ettin diye ilk kendileri eleştirir.
o yüzden herkes kendi hesabını bilir
gösteriş olsun diye almam yemem içmem gezmem
canım isterse yaparım

günaydın kızlar
Bir kaç sene önce kuzenim "dünyanın parasını kazanıyorsunuz ama yaşamayı bilmiyorsunuz " Dedi.
Nasıl bilmiyoruz diye sordum. Neymiş efendim hep evde oturuyormuşuz, dışarıya kahve içmeye, yemek yemeğe. Kahvaltıya gitmiyormuşuz. Çok saman gibi yaşıyormuşuz.
Dışarıdan ne idüğü belirsiz kahve içince mi, hiç bir özelliği olmayan bu şehirde kapalı ortamda domates, peynir yiyince mi yaşıyor olacağım. Bu da yetmez. Bunlatı yapınca bir de paylaşmam lazım. Başkaları bilmezse Bi anlamı Yok ki. .
Ben paramı koyar yaz gelince gezerim. Şöyle Deniz kıyısında şade Bi kahvaltı yaparım. Misler gibi.
Gittiğim yerde oranın yüzde n meşhur yemeğine çok para veririm.
Benim yaşamdan anladığım bu...

Evet bende şöyle düşünüyorum. .para vereceksem bari değsin..deniz kenarında güzel havada yemek varken tıklım tıklım bir yerde servis beklemek insanın zoruna gidiyor tabi..etiket toplumu olmuşuz ne yazık ki..insanların çoğu artık kendinden zengine saygı gösteriyor maalesef..

Ben şu pazar sabahları kahvaltıya çıkmayı anlamıyorum. Anlayamayacağım da...
Sabah kalk, süslen püslen, tıklım tıkış Bi yere git, en az yarım saat kahvaltını bekle. Gelsin sipariş. Ye iç... en az 60-70 TL öde. Çık.
Evde misler gibi hazırlarım kahvaltımı. Sonra gömülürüm koltuğuma. Çayımı kahvemi içer keyfime bakarım...

günaydın hanımlar.. yazdıklarınızdan dolayı sizi tekrar tebrik ederim:) ben de bu konuda çok dikkat etmeye çalışırım. hele ki kahvaltı için dışarı kapalı bi alana gidip önüne gelecek yiyeceklerin de nerde ne şekilde hazırlandığını bilmeden deli gibi hava atma çabası harcayanları hiç anlamış değilim. zaman giderek hava atma ve sanal alem zamanına gidiyor. bu da ileriki nesil için korkutucu..
bu arada birikimim olan 180 tl kumbara paramdan 80 tl si uçtu hayırlısı olsun.. israf yapmamanın bilincene varmak bile çok güzel..

Eşim ile evlenmeden önce haftasonu erken buluşur ve dışarıda kahvaltı ederdik
açık büfe de olurdu serpme kahvaltıda
güzel paralar bayıldık
çok gittiğim için doyduğumdan mı yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum ama
eve kahvaltı daha hoşuma gidiyor
istediğim malzemeler rahat kıyafetlerle yemek vs
aslında kimse karışmasa herkes neyden zevk alıyorsa onu yapsa hayat daha basit olacak
yani banane parasını yemiş mi yememiş mi?

Günaydın kızlar,

Nasılsınız?

Herkesin iyi yaşamaktan anladığı farklı galiba.. Hadi bu anlaşılabilir de, insanların sözde keyifli bulduğu bu tip şeyleri yapmış olmak için yaptığını farkedememeleri anlaşılmaz bence.
Ne deseniz de anlamıyorlar ya..

Bir de bunları marifetmiş gibi bizlere de dayatmaya çabalıyorlar.

Akşam erkenden uyumuş kalmışım ben çok yorulmuşum galiba..
Sütü de mayalayamadım, dolaba kaldırdım öğleyin mayalarım inşallah. Haftasonu aldığım süt kesildi, ben de lor yaptım onu. Haftasonu poğaça veya börek yapacağım.

Bugün de bir başvuru yapacağım sahi. İnşallah hayırlısı olur. Çok ümidim yok aslında ama, nasip kısmet işte.
Daha çok bankadaki yükselme sınavına konsantreyim şu sıralar.

merhaba arkadaşlar...
ben seviyorum, farklı mekanlarda, farklı tatları denemeyi....mekan konusunda çok seçiciyim.... bilmediğim bir yerde, ne kadar lüks olursa olsun, yiyip içemem... etine, sütüne güveneceğim... :) hijyen şartlarına uymayan, sırf adından dolayı, tıkış fıkış olan, yarım saat servis beklenilen veya açık büfe kuyruğu olan yerlerin kapısından kaçarım... :)

ama her zaman değil tabi ki... evde yemek yemenin yerini hiç bir şey alamaz... ama özellikle hafta sonları , eşim dursa çocuklar durmaz, çocuklar dursa eşim durmaz.... bana da onlara ayak uydurmak düşer... :)

ama paylaşmak nedir ya... resmen görgüsüzlük.... senin nerde, ne yaptığından, ne yediğinden millete ne!

bi de, büyük şehirde yaşamanın avantajları sanırım... seçenek çok....

selam hanımlar.. yaa ev almak çok mu zor.. o kadar gözüm morkuyor ki. ya zaten hesapta şuan ev almak yoktu. Tokiye baktık geçen hafta buraya da yazmıştım hiç beğenmedim. ordan vazgeçtik. peşinatımız da yok sadece arabamız var. fakat herkes ev almamız gerektiğini söylüyor kaç sene sonra çok pişman olurmuşuz falan.. e peşinat yok birşey yok. ikimiz de özel sektörde çalışıyoruz eşimle.. aylık kazancımız toplam 4500.. ev işi beni korkutuyor.. sizin fikriniz ne acaba???

hiç peşinat olmadan ev almak, çok mantıklı değil canım... kredi bile bulsan tamamına, ev fiyatı kadar da faiz ödersin neredeyse... senin yerinde olsam.. biraz para biriktirir, sonra da toki, emlak konut gibi kurumlardan, biraz peşinat ödeyip, kira öder gibi, küçük bir ev alarak başlardım...

@meyraa geçen hafta tokiye bakmaya gittik ama ev çok kötüydü yani odalar hem çok küçük hem basıktı. bi de merkeze uzaktı baya. vazgeçtim. dediğin gibi kredi çekmeye kalkışsam iki ev parası ödemek durumunda kalırım.. beklemem gerek.

toki yi örnek olarak verdim canım, o tarz, taksitle çok güzel evler satan firmalar da var... beklerken bir taraftan da araştırmaya, bakmaya devam edersiniz... biraz da peşinat birikmiş olur ve gönlünüze göre bir ev bulur, alırsınız inşallah...
sağlık, huzur olsun da, gerisi olur zaten inşallah... sadece biraz zaman ve sabır...

geçen günkü baktığın evden bahsetmiştin. her toki öyle olmuyor. bir arkadaşımın toki den 3+1 almıştı. ben beğenmiştim. ev geniş ve odaların şekli iyiydi.
1+1 ve 2+1 ler standart oluyor çoğunlukla proje aynı sanırım
ama ben 3+1 i beğenmiştim. gelirleri sizinkinden daha çoktu, ama başvurabilmişlerdi. şartları nedir bilemiyorum.

gebelik, ücretsiz izin, işten çıkarılma gibi gelirinizin azalabileceği durumları da göz önünde bulundurun.
herkes sizin giderinizi bilmez, gelirinizi belki daha fazla düşünüyor olabilir
her durumu göz önünde bulundurun

evet haklısınız. ben tokiyi görmeden önce hesap yapmıştım tek maaşla bile sıkıntıya girmeden kira öder gibi alınır diye çok heveslendim. hatta tokileri az çok başka şehirlerde görmüş ve beğenmiştim. ama buradakine bakmaya gittik malesef almaktan vazgeçtik. burası küçük bi yer tokiye benzer kira öder gibi alınacak konut da yok. anlaşılan kredi çekme dışında seçeneğimiz yok. onu da üç beş sene sonra, artık peşinat biriktirip yapmamız mantıklı..

Canım fuzul ev şöyle bir uygulama çıkardı türkiyenin istediğin ilinden ev alabiliyorsun. Reklamları dönüyor... Ama tabi şimdi hangi illerde yapıyorlar apartmanları daireleri bi araştırmak lazım.

Canım fuzul ev şöyle bir uygulama çıkardı türkiyenin istediğin ilinden ev alabiliyorsun. Reklamları dönüyor... Ama tabi şimdi hangi illerde yapıyorlar apartmanları daireleri bi araştırmak lazım.
Bensendetutuklukaldim fuzul ev mi?? ilk defa duyuyorum internetten araştırayım. daha fazla bilgi verebilir misin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…