- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
- 133
günaydın arkadaşlar...
ya ben de şaşırıyorum... maşallah, buradaki arkadaşların çoğu, çok az parayla pazar yapıyorlar...hem de meyve, sebze hatta kahvaltılık vs. bile oluyor...
ben pazara, eve geçerken yolumun üstünde, uğrarım, sebze neredeyse hiç almam, ya da bir, bilemedin iki çeşit,yemiyor çocuklar her sebzeyi maalesef, bir kaç çeşit meyve, biraz salata malzemesi, ekstra kestane, mısır vs. varsa alırım... yine de 50 den aşağı tutmaz...
kahvaltılık, bakliyat, balık vs. pazardan almam....
Patatesi ben de kilo ile alırdım fakat eşimin ailesi bu yıl patates ektirmiş eşim de onlardan getiriyor yoksa ben eşimin ailesiyle görüşmediğim için hiçbirşeylerini istemem lakin eşim getiriyor sanırım onun da kendince gerekçeleri varPatatesi fazla aldığımız zaman bozulabiliyor. O yüzden patatesi az az alıyorum. Çuvalla aldığınızda nasıl muhafaza ediyorsunuz peki, dayanıyor mu?
Dana eti mi kuzu eti miarkadaşlar ben kırmızı eti tek başına pişirmeyi beceremiyorum yaa.sanki hep sert kalacak pişmeyecek korkusu var. bi kere denedim evliliğimin ilk haftasıydı et sert kaldı baya da pişirdim. ama sanırım bu işin püf noktası var. şimdi o korku hala üstümde var ya yapsam da pişmese diye hep düdüklü tencere kullandım. bana bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim..
ne güzel düzene koymuşsun mutfak giderlerini maşşallah..Kızlar evet biraz şehirden kaynaklı bence de..
Ben mesela kilosu 1,5 dan 2 kg mandalina =3 tl
Kilosu 1 den 2 kilo elma= 2 tl
1 tane karnıbahar=4/5 tl
1 kg ıspanak =3-4 tl
10 tane yumurta =5 tl alsam
5 tl de yeşillik alsam
25 tl etti. Sebzeler değişiyor tabi duruma göre.
Patatesi soğanı da ayda bir toptan alıyorum pazardan hadi o da aylık 15 tutsun. Ortalamaya vurunca en fazla haftalık 30 falan ediyor.
Haftada 2 gün sebze 1 gün bakliyat 1 gün balık 1 gün kırmızı et yapıyorum.
1 gün kesin annemlere gidiyoruz. Haftada Kalan 1 gün de önceki günlerden kalanları temizliyoruz kesin
Balık tavuk eşime aldırıyorum. Kırmızı et kurban Etimiz yetiyor. Büyükbaş ve iri hayvan aldığımızdan herhalde.
Bahçeden de cennet elması ayva falan topluyorum haftalık.
Siyah Zeytini babam bol alıp kuruyor, ordan getiriyorum. Yeşil zeytin Ayda 1 kg yetiyor. Tahmini 10 tl falan işte. O belli olmuyor bazen pazardan alıyorum bazen zeytinciden.
Velhasıl pazar masrafımın aylık 200 tl yi geçmemesine özen gösteriyorum. Pek de geçmiyor dondurucuya atmak için toptan birşeyler almadıkça
Ben kırmızı eti düdüklüde haşlarım kuzu eti 1.5 - 2 saatte lokum gibi olur.valla her tür kırmızı eti pişirmeyi beceremiyorum diyim.. üniversitede evde kalıyordum yine öyle ağır yemekler yapmazdık ama evlendim bi yılım olmak üzere kırmızı eti bi kere tencerede pişirdim baktım sert sert kaldı. bu fobi oldu bende düdüklüde pişiriyorum artık. o bile gönlüme göre olmadı hiç. ben bi yerde bi hata yapıyorum ama.. yani şöyle lokum gibi güzel pişmiş lezzetli bi et pişirmek istiyorum.. siz nasıl yapıyorsunuz bana da söyleyin lütfen..
Ben kırmızı eti düdüklüde haşlarım kuzu eti 1.5 - 2 saatte lokum gibi olur.
Dana etini ben köfte olarak tüketirim.Fakat Kuşbaşı olarak tüketeceksem önce düdüklüde haşlarım içine 1 tatlı kaşığı margarin atarım yumuşak olsun diye
Onu da 2 saate yakın haşlarım .
3 3gunlukdunya bende
kabataslak o haftanın menüsü belirleyip ona göre pazar alışverişi yapıyorum. yarın pazara çıkacağım. azcık domates ve meyve çeşidi alacağım. yeşillik, havuç, elma biber var evde.
belki bir de balık alırım.
Patatesi ben de kilo ile alırdım fakat eşimin ailesi bu yıl patates ektirmiş eşim de onlardan getiriyor yoksa ben eşimin ailesiyle görüşmediğim için hiçbirşeylerini istemem lakin eşim getiriyor sanırım onun da kendince gerekçeleri var
Bizimki uzun hikaye
Kv ile görüşmeyen herkes kk ekonomi bölümünde buluşmuş
eyvah eyvah... :)
ben görüşüyorum ...
özrengin de görüşüyordu, hatta iyiydi araları, ama sonra üzmüşler onu... düzelir inşallah...
kimse hatasız değil ve üç günlük dünyada kimseyle küs kalmaya değmez... samimi olmazsın, olur, biter.....
ayyyyyy aynı ben....Hep derdim herkese
Yalan dünya , geçici dünya , 3 günlük dünya , kırmaya kırılmaya değmez diye takmaya gözyaşlarına değmez diye ..
Ararsa açarım telini konuşurum , ama ben aramam ..
Bir yerde karşılaşırsam selam veririm ama karşılaşmak istemem
İstediğinde evime gelebilir Ama onun evine gitmem
ondan evime bir şey de gelsin istemem , oğluma oyuncak ve kıyafet alırsa eve sokmayacağımı söyledim eşime 5 yılın sonunda .. O da getirmiyor bir kaç aydır , arada oğluma harçlık veriyor onu direk oğlumun kumbarasına koyuyorum..
ayyyyyy aynı ben....
ben de telefon numarası bile yok. asla aramam.
bayramlar dışında gitmem. evime gelmek isterse gelir. ikramını yaparım gider,
sokakta pek karşılaşmıyoruz. aynı şehirde oturuyoruz hatta.
ne diyeyim size bundan 1 sene önce araba aldık. henüz haberleri yok. o derece uzağız birbirimizden...
oğluma oyuncak kıyafet filan almaz. ancak bayramlarda harçlık verirler. ben de onu kumbarasına atıyorum oğlumun.
Onlar da birşey mi tatlımne tuhaf yaaa, ben anlayamıyorum öyle insanları.... hadi gelini sevmeyebilirsin, o yabancı tamam da, bir insan torununu, oğlunu nasıl görmeden durabilir.... aynı şehirde evladın ve onun evladı var, insan hiç özlemez mi, kendi canın yaaaa...
Onlar da birşey mi tatlım
Benim kv büyük oğlan 5 tl ekmek arası döner parası istemiş
Eşime yalandan ağlayıp sızlayıp param yoktu veremedim içime dert oldu ah vah deyip doldurmuş adam çocuğu ben olmasam dövecekti belki de
Halbuki aynı gün benim ufak oğlana 10 tl para vermiş hem sabah hem öğlen
Maksat bu tip tutumlarla iki kardeşin arasına fesatlık sokmak
Rabbime havale ediyorum pisliği
Bizimle iyi olmasının sebebi de anlaşıldıeyvah eyvah... :)
ben görüşüyorum ...
özrengin de görüşüyordu, hatta iyiydi araları, ama sonra üzmüşler onu... düzelir inşallah...
kimse hatasız değil ve üç günlük dünyada kimseyle küs kalmaya değmez... samimi olmazsın, olur, biter.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?