ben de gram altın olarak birikim yapıyorum 2 yıldan beri.Ne çok soru varmış kafamda kızlar
Altın hesabı için hangi bankayı kullanıyorsunuz?
Açmak için alt limit nedir, nisanda gün sırası bende
Bende evde altın saklayamam diye altın hesabı düşünmeye başladım
2000 tl gelecek
Altın hesabı önerir misiniz?
Benim akbankta vadeli hesabım var bu arada
Canım borclarımızın bitmesini beklersek çok var daha benim kredi bitmesine 6 ay var ama ben azar azar ayırdım hep.Günaydın kızlar
karamelli_turta bende yıllık bir plan hazırlamak istiyorum
birikim yapmaya çalışıyoruz ama bu aralar doğumdu nişandı derken harcanıyor ne yazık ki
ocaktan sonra 5 ay daha araba borcunu ödeyip , benim maaşımı birikime ayırıp eşimin maaşıyla geçinmeye çalışacağız inşallah
bende ocaktan sonra altın hesabına atıcam her ay 1 gr altın
daha önce almıştım ama bozmak zorunda kalmıştım
yine başlayacağım inşallah
Canım borclarımızın bitmesini beklersek çok var daha benim kredi bitmesine 6 ay var ama ben azar azar ayırdım hep.
Bence borç bitene kadar sende başla az çok deme
merhaba arkadaşlar....
biriki hedeflerinden vs bahsedilmiş....
ben bir hedef koymuyorum ama, özrengin gibi, benim de evin ve çocukların neredeyse bütün ihtiyaçlarını eşim karşılıyor, benim cep tel dahil...
ben çok nadir yardımcının parasını vs. veririm... fazla bir giderim olmaz... kazandığımın neredeyse tamamı birikime gider... ev, araba, ofis, yazlık vs. söz konusu olduğunda, tabi ki destek olur, olanı veririm, o ayrı... yani bizde harcama işleri eşimde, birikim bende... :) hal böyle olunca iyi birikim yapabiliyorum...
ama uzun zamandır tl. deyim.... vadeli hesap, fon, yatırım işlerine girmek istemiyorum, çünkü kazancıma haram bulaştırıp, bereketini kaçırmak istemem... dolar vs. de almıyorum... hem yüksek, hem de tl.nin değer kaybetmesine destek oluyormuşum gibi hissediyorum... :)
katılım bankalarının birinde, vadelide tutuyorum birikimi, oradan gelen kar payını da, burs, hediye vs. harcıyorum...
şu ara zaten, yazlık için olan arsayı satıp, daha büyük bir arsa alacağız nasipse inşallah, birikimin bir kısmı oraya gidecek.... eşimim ofisi kentsel dönüşüme giriyor, yeni ofis arayışı var, bulunca bir kısmı da oraya gider...
yani para, gelir ve gider.... Rabbim helalinden kazanıp, güzel, hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin...
şunu anlayamadım. yalnış mı anladım.
hesabını vadelide tutup kar paylarını harcıyorsunuz ama fon yatırım yapmıyorsunuz bereketi kaçmasın diye. anlamadım.
Vadeli de tutmakta öyle değil mi? Sonuçta kar payı alıyorsunfaizle çalışan sistemlerde tutmuyorum, demek istedim canım...
Bizde sadece faturalar eşimde onun dışında market, çocukların ihtiyaçları,cep Tlf faturam falan herşey bende.merhaba arkadaşlar....
biriki hedeflerinden vs bahsedilmiş....
ben bir hedef koymuyorum ama, özrengin gibi, benim de evin ve çocukların neredeyse bütün ihtiyaçlarını eşim karşılıyor, benim cep tel dahil...
ben çok nadir yardımcının parasını vs. veririm... fazla bir giderim olmaz... kazandığımın neredeyse tamamı birikime gider... ev, araba, ofis, yazlık vs. söz konusu olduğunda, tabi ki destek olur, olanı veririm, o ayrı... yani bizde harcama işleri eşimde, birikim bende... :) hal böyle olunca iyi birikim yapabiliyorum...
ama uzun zamandır tl. deyim.... vadeli hesap, fon, yatırım işlerine girmek istemiyorum, çünkü kazancıma haram bulaştırıp, bereketini kaçırmak istemem... dolar vs. de almıyorum... hem yüksek, hem de tl.nin değer kaybetmesine destek oluyormuşum gibi hissediyorum... :)
katılım bankalarının birinde, vadelide tutuyorum birikimi, oradan gelen kar payını da, burs, hediye vs. harcıyorum...
şu ara zaten, yazlık için olan arsayı satıp, daha büyük bir arsa alacağız nasipse inşallah, birikimin bir kısmı oraya gidecek.... eşimim ofisi kentsel dönüşüme giriyor, yeni ofis arayışı var, bulunca bir kısmı da oraya gider...
yani para, gelir ve gider.... Rabbim helalinden kazanıp, güzel, hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin...
Bizde sadece faturalar eşimde onun dışında market, çocukların ihtiyaçları,cep Tlf faturam falan herşey bende.
Onun ödediği başka borçları var o yüzden ona yüklenemiyorum
Biz eşimle Maaşlarımızı Keşke önceden ayırsaymışız henüz 4 ay oldu ayıralı.
Ama bu şekilde birikim yapabiliyorum beraberken hiçbir şekilde birikim yapamadık
Böyle hesabımı biliyorum ve kontrol bende.
Tavsiye ederim
yanlış anlaşılmak istemem, sadece şunu anlayamıyorum. insanlar bu konuda hassasiyet gösteriyor, peki saygı duyuyorum ama gözden kaçan bir şey var; banka demek faiz demek. faiz almayan banka batar, ayakta duramaz. insanların dini hassasiyetlerini yakalayıp yok faizsiz banka, yok katılım bankası falan diyorlar ya işte onlar en dinden uzak olanlar olmalı ki bir de insanları kandırıp yalan söylüyorlar. bu modern hayatın içindeyseniz, banka kullanıyorsanız faize bulaşmamış bir paraya dokunmanız, ulaşmanız imkansız.faizle çalışan sistemlerde tutmuyorum, demek istedim canım...
yanlış anlaşılmak istemem, sadece şunu anlayamıyorum. insanlar bu konuda hassasiyet gösteriyor, peki saygı duyuyorum ama gözden kaçan bir şey var; banka demek faiz demek. faiz almayan banka batar, ayakta duramaz. insanların dini hassasiyetlerini yakalayıp yok faizsiz banka, yok katılım bankası falan diyorlar ya işte onlar en dinden uzak olanlar olmalı ki bir de insanları kandırıp yalan söylüyorlar. bu modern hayatın içindeyseniz, banka kullanıyorsanız faize bulaşmamış bir paraya dokunmanız, ulaşmanız imkansız.
şöyle açıklayayım hatta; ayın 15inden önce memurların maaşları yapılır, bankalara ödenir devlet tarafından. siz 15inde sabah erkenden gidip paranızın tümünü dahi çekip elden harcasanız bile sizin maaşınızı size ödemeden banka işletir. yani daha elinize geçmeyen para dahi sizin yerinize faizde değerlendirilir. bankada paranızı vadesiz maaş hesabında tuttuğunuzda da bu para aynı çarkın içinde kalır.
bir diğer konu döviz alarak tl nin değer kaybetmesine destek olabileceğinizi sanmanız. inanın sizin aldığınız üç beş kuruşla milim bile oynatma şansınız yok, siz emeğinizin değer kaybetmemesini sağlıyorsunuz sadece. piyasalar yükselince bunu düğün sezonuna falan bağlayanlara finansçılar gülüyorlar, haklılar da. sadece siz değil tüm ülke elindeki tüm parayı dövize geçirse de bir şey ifade etmez, zira piyasalar büyük devletlerin politikaları, ortadoğudaki belirsizlik ve petrol fiyatları gibi bizim boyumuzu aşan global olaylarla şekilleniyor. aksi halde olsaydı bugün cumhurbaşkanının haftalardır direttiği piyasaları dizginleme işi başarıya ulaşırdı, dolar 3,40ı görmezdi. demek ki bizlik bir durum değil.
ha tabi ki tl nin değer kaybetmesinde ülkemizin payı da var, hem de büyük bir payı. ama bu sizin döviz almanızdan falan değil, insanların deli gibi borçlanarak ihtiyaçtan fazla tüketmesinden ve büyük devletlerle yarışacak yatırım gücümüzün olmayışından. bu cepheden katkı sağlamanız ise ancak doğru ekonomik kalkınma planları yapabilecek politikacılara oy vermekle(varsa tabi!) ve kendi çapınızda üretmekle olabilir.
naçizane fikrimi söylemek istedim.
Papatya yatırım fonu alirsan ilerde bozdurdugunda , mkk komisyon ücreti alınır. biliyorum sen bozdurmak niyetinde değilsin ancak işin o boyutunu da dusunmen gerek. bir bankacı tavsiyesi.sabah bankaya gidip yatırım hesabı açtırdım. bundan böyle ara sıra yatırım fonu alacağım.
Çok teşekkür ederim canım. Evet biliyorum.Papatya yatırım fonu alirsan ilerde bozdurdugunda , mkk komisyon ücreti alınır. biliyorum sen bozdurmak niyetinde değilsin ancak işin o boyutunu da dusunmen gerek. bir bankacı tavsiyesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?