- 21 Temmuz 2008
- 17.365
- 54.201
- 1.123
Ama 12ay 11,5 faizEvet. Birincisi en yüksek faizi veren banka... İkincisi istediğin zaman para çekebiliyosun vaden bozulmuyo.
Evet. Birincisi en yüksek faizi veren banka... İkincisi istediğin zaman para çekebiliyosun vaden bozulmuyo.
Ama tl birikimi nasıl olacak o zaman vadesiz hesaptamı?faizden hiç bir zaman hayır gelmez canım..... en yüksek faizi alayım derken, ummadığın en yüksek zararlarla karşılaşırsın, Allah muhafaza....
Teşekkür ederim, gerçekten sende beni mutlu ettin. Meyraacım ben 25 yıllık evliyim ve ALLAH acılarını göstermesin iki kızım var. Büyük kızım 23 yaşında ve Endüstri mühendisi ve çalışıyor küçük kızım da ablasının okuduğu lise 3'te okuyor.teşekkür ederim canım... cümlemize inşallah...
kesinlikle aile, ailenin doğru yönlendirmesi çok önemli, çocukların eğitiminde.... benim bugünlere gelmemdeki en önemli etken de, ailemdir... maddi, manevi her anlamda doyuma ulaşmışsam şayet bugün, bu onların sayesindedir...Allah onlardan razı olsun.... çocuk yetiştirmenin, sadece karnını doyurmak, istediklerini almak, her dediğini yapmakla olmayacağının farkında olan, bilinçli kişilerdi... ki hala onların maddi ve manevi desteğini hissederim, her hal ve şartta...
benim de, en büyük hayalim, Rabbimin bana verdiği üç emaneti, doğru, düzgün yetiştirmek... onlara, hanlar hamamlar değil de, bir çok insan için bir anlam ifade eden, sadece kendileri için değil de, bütün insanlık için faydalı şeyler yapan, ahlaklı, erdemli, çalışkan bir insan olma yetisi kazandırabilmek...
büyük oğlumun da, okul birincilikleri, spor dallarında birincilikleri, Türkiye geneli sınavlarda dereceleri, girdiği zeka testlerinden aldığı raporlar vs. var, bir çoğumuzun evladının olduğu gibi... evet her aile, evladı için, elinden gelenin fazlasını yapmalı, ama çocuktan karşılığı fazlasıyla alınabiliyorsa, çıtayı daha da yükseltmek görevimiz sanki... artı bu maddi başarılar elbette önemli ama, bence daha değerli ve önemli olan, çocuklarımın girdiği her ortamda, onlarla bir kez bile muhatap olanların, "ahlaklı, düzgün bir çocuk, her şekilde, her yerde ilerler, kendini gösterir" tarzdaki yorumları...
besa68, çocuğun var mı bilmiyorum canım ama yoksa da olunca, senin de çok bilinçli bir anne olacağını seziyorum, bir cümlenle sabah, sabah bana bunları yazdırabildiğine göre... :)
Ama tl birikimi nasıl olacak o zaman vadesiz hesaptamı?
Vadeli kullanıyorum ben.
Teşekkür ederim, gerçekten sende beni mutlu ettin. Meyraacım ben 25 yıllık evliyim ve ALLAH acılarını göstermesin iki kızım var. Büyük kızım 23 yaşında ve Endüstri mühendisi ve çalışıyor küçük kızım da ablasının okuduğu lise 3'te okuyor.
Teşekkür ederim canımcanım farklı seçenekler kullanabilirsin... buraya yazıp, polemiğe girmek istemiyorum kimseyle, herkesin kendi tercihidir, katılmasam da , saygı duyarım ama, sevdiğim insanları da uyarmadan duramam, konu ne olursa olsun, bilgim dahilindeyse...
ama faizsiz de, altında, dövizde vs. tutabilir... her ne kadar aynı dense de şartlarına bakınca, katılım hesaplarının verdiği kar payları, faizden çok farklı... mesela kuveyttürkün kar payı oranı yaklaşık % 5.5 la % 6 arasında... oranlardaki farktan bile ikisinin aynı kefeye konamayacağı belli aslında.... yani fark yoksa, ikisi de aynıysa, %12,5 dururken, %6 bile olmayan oranla çalışmak mantıklı mı? biri parayı kullanıp, faiz veriyor,o yüzden oran yüksek, diğeri ticaret, alım, satım, kiralama yoluyla kar/zarar ortaklığı yapıyor, o nedenle kar marjı faizdekinin yarısı bile değil..
takvaya girersen ikisinden de uzak durmakta fayda var ama günümüz şartlarında, hem paranın bankada olması zorunluk haline geldi ( hırsızlık olayları vs dolayısıyla) hem de vadesize bile koysan, faizli bir bankayla çalışınca, günlük kullanıyor senin paranı, yani vadesizde paranın faizinin tamamını kendi alıyor, sana vermiyor, neticede faizli sistem işliyor...
sadece bilgim dahilinde kendi fikrimi yazdım, herkesin kararına da saygılıyım, herkesin kendi tercihidir, sonuçta...
Teşekkür ederim canım
Ama günümüz olaylarını düşünürsek evde tl,ziynet saklayamam az da olsa işletilsin.
Cevabın için ayrıca teşekkür ederim
Teşekkür ederim canım
Ama günümüz olaylarını düşünürsek evde tl,ziynet saklayamam az da olsa işletilsin.
Cevabın için ayrıca teşekkür ederim
Hanımlar bir yıllık evliyim. sizce ne zaman ev sahibi olunabilir. siz kaç yıldan sonra ev alma işine giriştiniz mesela. düğün borçlarımız geçen ay bitti. peşinatımız hiç yok. sadece arabamız var o da 40 bin civarı. sizce şuan ev işine girmek erken mi bizim için??
Bu konuda bizde babama soyluyoruz. Vadeliye koymuş beyfendi parayı.... Dedik almayıp bankada bırakıcak parayıfaizden hiç bir zaman hayır gelmez canım..... en yüksek faizi alayım derken, ummadığın en yüksek zararlarla karşılaşırsın, Allah muhafaza....
evet çocuk henüz yok.. seneye düşünüyoruz Allah nasip ederse. düğünümüzü herşeyi eşimle ikimiz yaptık. o sebeble borçlarımız anca bitti. sadece bileziklerim var dı ve araba aldık onlarla çok şükür. kazancımız da toplam 4750 tl minimum ( eşim bazen mesai yapınca toplam 5000 oluyor). ikimiz de özelde çalışmıyo olsaydık belki bu kadar gözüm korkmazdı.. aslında bi ev de buldum 145 bin e. çok güzel sıfır bi ev. akşam eşimle değerlendirelim. bi yerlerden peşinat bulabilir miyiz veya altından kalkabilir miyiz.. çok çok istiyorum kendi evimiz olsun. kiram da şuan çok değil 500 tl ama kendi evimin kredisine vermeyi tercih ederim..biz bir buçuk yıllık evliyken ev almıştık canım.... düğünle alakalı bir borcumuz yoktu, her şeyi aileler karşıladı çünkü... düğün takılarıyla araba alıp, kalanı peşinat yapıp ev almıştık... :)
peşinatı bir şekilde bulabilecekseniz ve kiradaysanız, aylık gelirleriniz de yeterliyse, fazla gecikmeden, kendi evinizi alıp, ödediğiniz kiraya biraz daha ekleyip, borcu bitene kadar kendi evinizde kirada oturuyormuş gibi ödeme yapabilirsiniz... çocuk falan yokken bir an önce borca girmekte fayda var bence... sonra işler değişiyor çünkü... :)
gerçi her çocuk da bereketiyle geliyor, ben buna da inanıyorum, özellikle kız çocukları...:) kendi adıma, biz her çocukta ummadığımız şekilde, maddi anlamda ilerleme kaydettik....
evet çocuk henüz yok.. seneye düşünüyoruz Allah nasip ederse. düğünümüzü herşeyi eşimle ikimiz yaptık. o sebeble borçlarımız anca bitti. sadece bileziklerim var dı ve araba aldık onlarla çok şükür. kazancımız da toplam 4750 tl minimum ( eşim bazen mesai yapınca toplam 5000 oluyor). ikimiz de özelde çalışmıyo olsaydık belki bu kadar gözüm korkmazdı.. aslında bi ev de buldum 145 bin e. çok güzel sıfır bi ev. akşam eşimle değerlendirelim. bi yerlerden peşinat bulabilir miyiz veya altından kalkabilir miyiz.. çok çok istiyorum kendi evimiz olsun. kiram da şuan çok değil 500 tl ama kendi evimin kredisine vermeyi tercih ederim..
mardindeyim. son zamanlarda ev fiyatları düştü evet. ama bu baktığım ev güzel site içi sitesi de güzel. eğer tamam diyebilirsek gidip bakarız. ama çok düşük bi ihtimal bizimki. olmadı kısmet değil deriz napalım. biraz peşinat biriktirip düşünürüz sonra.düğünü eşler yapınca, süreç biraz daha uzuyor doğal olarak... ama güzel bir planlamayla, olmayacak şey değil bence...
hangi ildesiniz bilmiyorum ama, ev çok uygunmuş, hoşunuza da gittiyse, üstelik sıfır, biraz şartlar zorlanıp girilebilir bence... ama tabi ki kendi şartlarınızı en iyi siz biliyorsunuz, sıkışınca destek olabilecek birileri var mı, Allah korusun, birinizin işten çıkma durumunda tek maaşla ödemler aksayacak mı vs çok iyi düşünüp de girmek gerek.... Rabbim gönlünüze göre versin... olmazsa da üzülmeyin, daha ne güzel evler, ne güzel fırsatlar çıkar önünüze...
Canım bence elinizde biraz peşinat olsa daha iyi gibi... Sıfır olarak girmek sizi biraz zorlamaz mı. Gerçi yine elinizle bi konuşun peşinat verebilecek bir yakınınız filan olsa süper olur.evet çocuk henüz yok.. seneye düşünüyoruz Allah nasip ederse. düğünümüzü herşeyi eşimle ikimiz yaptık. o sebeble borçlarımız anca bitti. sadece bileziklerim var dı ve araba aldık onlarla çok şükür. kazancımız da toplam 4750 tl minimum ( eşim bazen mesai yapınca toplam 5000 oluyor). ikimiz de özelde çalışmıyo olsaydık belki bu kadar gözüm korkmazdı.. aslında bi ev de buldum 145 bin e. çok güzel sıfır bi ev. akşam eşimle değerlendirelim. bi yerlerden peşinat bulabilir miyiz veya altından kalkabilir miyiz.. çok çok istiyorum kendi evimiz olsun. kiram da şuan çok değil 500 tl ama kendi evimin kredisine vermeyi tercih ederim..
Günaydınlarrrr hayırlı bereketli cumalar olsunGünaydın hanımlar hayırlı cumalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?