- 21 Ekim 2015
- 2.545
- 5.235
- 78
Yeniden aç valla bir sürü kisiye yardimci olursun cogu insan ben de dahil neyin ne oldugunu bilmiyorVardı benim topiğim burada... Bin sayfaya kadar geldim. Bişey oldu tartışma yaşadım burada... Uyeliğimi iptal ettirdim filan :) e haliyle topiğim kapatılmadını istemiştim kapatmadılar. Arkadaşlar topik kapanmasın diye üzerine aldı sağolsun... Gerçi artık oraya da fazla yazılmıyo... Açıcam burada yine bi başlık da. Biraz daha bekliyim diye diye :) tabi öneririm... Once bi neler okudum bi onlara bakayım baya Bi kişisel gelişim okudum çunku
Ahh tarih dedin beni can evimden vurdunYeniden aç valla bir sürü kisiye yardimci olursun cogu insan ben de dahil neyin ne oldugunu bilmiyor
Ben abimden ögrendim altin hesabini yoksa halim harapti
Hep hukuk kitaplari okumak gerektigini düsünürdüm baska kitap okumazdim
Oysa ne kadar yanlismis simdi anladim
Simdi bir kitabim var adi geldikleri gibi giderler onu okuyorum sinavda tarihte cikinca yapayim diye
Yani cikar amacli okuyorum oysa bu cok yanlis ama kitap okumayi cok seviyorum sartlar buna itiyor
Bir an önce sinavlardan siyrilip özgürce kitap okumak istiyorum
Mesela toplamda 300 gr altın alacaksam kademeli alım yapıyorumBereketli olsun hanımlar altınlarımız,dövizleriniz.
Varyemez senden daha çok ayrıntı ve tavsiye bekliyorum gerçekten
Birikim olayına yeni başlamış biri olarak.
Mesela x,x1,x2,x3 e ne kadar ve ne miktar ayırıyorsun?
Benim de tarihe merakim var okumayi seviyorumAhh tarih dedin beni can evimden vurduntarih okuyorum ikinci üniversitem... Öğretmenliğe odaklanmış durumdayım. :) yani açmak aklımda var çunku butun topikler ileride. Kimse okumak istemiyo o kadar sayfayı...
Yani en duşuk kademe olan x içlerinde en yüksek seviyeden alınmış oluyo.. Yani az olan yüksekten yüksek olan azdan alınmış oluyo oran olarakMesela toplamda 300 gr altın alacaksam kademeli alım yapıyorum
Bunun için de alacağım bütün parçayı 10 bölüyorum
Onda biri yani x 30 gr oluyor
2x 60 gr 3 x 90 3 x 120 gr
Toplamda 300 gr ediyor ama hep hedeflediğim düşüşlerde kademe kademe alarak ortalamayı düşürmüş oluyorum
3. Sınıfım... Alttan derslerim filan var. Bazı dersler gerçekten zorluyor isimler filan. Mesela bizans tarihi diye bir ders vardı 1. Sınıfta. İmparatorların isimlerini aklımda tutamıyordum o kadar garip isimlerBenim de tarihe merakim var okumayi seviyorum
Kacinci siniftasin simdi
Ben de tarih ve işletme okumak istiyorum bir de yuksek lisans yapmak istiyorum insallah.
Ben netten yapıyorum. Altını da dövizi de netten alıyorum.
Ba
Bankadan alım satım yapıyorum canım
Valla ben internet bankaciligina giriyorum bir sey anlamadan geri cikiyorum o kadar cahilim
O yüzden elden aliyorum eski usul benimki
Canım keşke altın olarak degil de tl.olarak girseniz. Altın hep ayni olmuyo.Bizde 5 arkadaş çeyrek altın gününe girdik ayın 15. De başlayacağız bakalım hayırlısı böyle ufak ufak biriktirecegim
teşekkür ederim canım...
sempatik de tavsiyelerde bulundu sağolsun... :))
bi bakayım ben..... çocuklar için bol aktiviteli bir yer bulurum inşallah... :) deniz çocukları, kış ortası yüzmek istiyorlar... :))
an itibariyle 1.2 kg daha gitti.... durmak yok, yola devam...
günaydın bu arada :) gerçi benim için gün 6-7 gibi başladığı için, neredeyse gün ortam oldu ama... :))
günaydın kızlar. @amelia2 çok geçmiş olsun canım.. dün akşam eşimi iş arkadaşı aradı. beyler gün yapacakmış aylık 500 tl ye katılır mısın dediler. ben de iki kişilik katılalım dedim. sonuçta birikim yapacaz artık yüksek olsun, bari değsin. 10 kişilik yapacaklar ocak da başlayacaz. bakalım bize kaçıncı sıra düşecek.. aylık yılbaşından sonra gelirimiz toplam min. 4750 tl olacak (eşim bazı haftasonları mesai yapıyo o zaman artar). şöyle bi kaba hesap yapsak:
sabit giderler günle beraber bunlar olacak kızlar. bizde 2250 tl kalacak. sanırım biraz daha atsam kenara iyi olacak.. sizin fikriniz ne??
- 1000 gün
- 500 kira
- 500 kk ( 2400 tl toplam kart borcu)
- 250 elektrik su internet
- 250 tl yardım( her ay sabit veriyoruz)
- TOPLAM 2500 TL OLUYOR.
benim telefonum, servisim ve öğle yemeğim şirketten. ve elektrik+su+internet+aidat 250 tl sabit giderlere yazdım. bi de kömür alınıyor apartmana kalorifer için. toplam 450 dolar bunun 300 dolarını verdik. kalan 150 dolar şubatta verilecek.Sabit giderlerde aidat doğalgaz telefon faturaları/kontörleri 250 elektrik suyun içinde mi
Yol ve yemek de yok sanırım
500 artabilir
Yüzmeyi seviyorlarsa yüzmeye havuza göndermeyi niçin düşünmüyorsunuz ?
Evet canım dun 3.52 seviyelerinden 3.44 seviyelerine indi dolar. Millet dolar bozdu onun etkisi oldu biraz... Ah bide şirket ceoları, futbol takımları gibi buyuk yerlerde de hesaplarındaki dolarları bozsa biraz daha inerdi.dolar düşmüş mü neee..
ah keşke altında düşse de biraz altın alsam..Evet canım dun 3.52 seviyelerinden 3.44 seviyelerine indi dolar. Millet dolar bozdu onun etkisi oldu biraz... Ah bide şirket ceoları, futbol takımları gibi buyuk yerlerde de hesaplarındaki dolarları bozsa biraz daha inerdi.
Zelalke kuzenim de gıda mühendisi ve İzmir'de oturuyor. Önceki işinde maaşını alamıyordu diye bıraktı. Şimdi bir fabrikaya girmiş ve maaşı 1500 tl. Devlete girmek istedi ama hem çok az alınıyormuş hem de puanlar çok yüksekmiş dediğine göre. Senin durumun ve şartların çok çok iyi onun yanında, işinin kıymetini bil valla...benim telefonum, servisim ve öğle yemeğim şirketten. ve elektrik+su+internet+aidat 250 tl sabit giderlere yazdım. bi de kömür alınıyor apartmana kalorifer için. toplam 450 dolar bunun 300 dolarını verdik. kalan 150 dolar şubatta verilecek.
@bir yudum mutluluk ayyy arada böyle cümleler beni rahatlatıyor. yanlış anlama lütfen başkası kötü durumda olduğu için değil.. ben sürekli işten ayrılma fikriyle içiçeyim.. acaba az mı kazanıyorum ya da kpss çalışayım mı diye diye kendimi yiyorum.. ama bi yandan da şükrediyorum. çok şükür bi işim var.. malesef geleceğin mesleği diye okudum, hemde %100 ingilizce eğitimiyle okudum bölümümü. ama malesef o gelecek bi türlü gelmedi.. Alımlar çok az..rabbim bize ve bizim gibi mesleğinin hakkı verilmeyen bölümlerde okuyan arkadaşların yardımcısı olsun..Zelalke kuzenim de gıda mühendisi ve İzmir'de oturuyor. Önceki işinde maaşını alamıyordu diye bıraktı. Şimdi bir fabrikaya girmiş ve maaşı 1500 tl. Devlete girmek istedi ama hem çok az alınıyormuş hem de puanlar çok yüksekmiş dediğine göre. Senin durumun ve şartların çok çok iyi onun yanında, işinin kıymetini bil valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?