BİRİKİMCİ HATUNLAR

Allah razı olsun kardeşim, inşallah senin ve tüm birikimci arkadaşlarımızın da hedefleri, dilekleri bir an önce gerçekleşsin...
sağlıklı,huzurlu,keyifli olsun yaşamlarımız

ben geldimmmmm çok parasız kaldık ya ayyy 15ine kadar 20 tl paramız kaldı

bi de neden böyle oldu, bir şeyler mi aldınız? bi anda mı geldi bu durum?
izinden döndüğümüz için doğu maaşımız kesilmişti bu ay canım . tüm ödemeleri yaptıktan sonra elimizde 400 tl kalmıştı .arabaya benzin market bayram filan derken 2 tane altın kalmıştı birisi küçük önce onu bozdurduk . 1 büyük altın vardı 930 tl onu bozdurduk 800 tl kurbana para verdik canım işte geri kalan 130 da bir şekilde gitti valla . haftaya bugün maaşımız yatacak inş

oyyy fena olmuş canım, geçmiş olsun..altın bozulunca benim içim cız ediyor...
acil bütçe yönetimine ihtiyacınız var..
biz de böyleydik gidenin farkında değildik cep bomboş kalana kadar..

acil yazman lazım nereye ne gitti, maaş gelmeden önce öncelikli ödemeleri yazıp bi planlama yapman şart..

bi de eşinin sigarası var..kredi kartı varsa mecbur onu kullanacaksın...
yoksa yapacak bir şey de yoksa mecbur yetireceksin canımm

bi de yol yemek parası yok en azından..
şu anda tek ihtiyaç eşinin sigarası ( haftada 1 pakete geçebildi miydi;?))ve yeme içme gibi görünüyor..planlı gidersen hallolur.

yeme içmeyi evden halledeceksin..buzluğa,bakliyata dalarak...

kredi kartımız yok eşimde 1 paket sigarası var evde günde 3 tane filan içiyor yeter ona. maaşımız tam yatmadı ki 2250 tl ev kredimiz var 750 tl kira 500 tl telefon kredisi ( o bu ay bitiyor) 50 tl aidat oldu 65 tl elektrik 56 int 19 tl tivibu 45 tl eşimin telefon faturası 30 tl benim öyle işte

iyi sigara yeter o halde,
dediğim gibi bu 1 hafta akşam yemekleri evde yeniyorsa buzluktan ve bakliyatlardan faydalanıp kahvaltı yapılıyorsa, krep,kolay poğaça vb yaparak kriz atlatılabilir gibi...ben bu haftayı 10 tl ile geçirdim..çıkmadım evden, o 10 tl de kaldı cepte, onu da kumbaraya attım az önce hatta...

Allah kabul etsin kurban da kesmişsiniz et de vardır evde...buzluğa yüklen canım...

bu masrafları aylık bi deftere yazıp bütçe planlaması yapmalısın canım...

şimdi baktımda 4200 tl maaş yatmış bu şekilde olması gayet normal yani ancak yetti dışarda hiç yemek yemedik evde bulgur pirinç et tavuk var salça yağ vs onlarda eksik yok çok şükür un çay da var . 6 gün kalmış oluyor maaşa . pazartesi arkadaşımızın düğünü var arabama benzin almam lazım . benim hesabımda paramız var aslında yüklü miktar orayı harcamıyorduk asla. ama eşim bizim düğüne gelirken arkaşından borç 1000 tl almıştı onu unutmuş yanlışlıkla hatırladık ve vermemiz gerekti benim hesabımdan çektik . maaş yatar yatmaz onu yerine koyucaz . şimdi hedefim ordan sadece 20 tl filan daha alıp benzin alıcam başka harcama yapmıcaz. cuma günü de yeniden yatırıcaz

evde malzeme olduktan sonra gerisi kolay, iyi kriz yokmuş...o halde sıkıntı yapma canım...

eve giren gelir güzel maşallah, o sebeple bence sen yine de bütçe planlaması yap..ayda 1000 tl atmak istiyordun, kolaylıkla atarsın birikime ama gerçekten plan şart...

maaşımız tam yattığı an normale dönücez ama 2 aydır kesintili yatıyor canım ya ondan toparlanamıyoruz kredimizde yüksek evimizi alırken 70 bin tl kredi çektik 3 yılda bitecek 2019 aralıkta o zaman daha iyi olacak inş. neyse benim iş durumum var şimdi . bu şehire geldik ben işimden evlendim ve eşimin yanına geldiğim için istifa ettim cnm . buraya geldik çok küçük şehir iş bulamıyordum. dün eşimin bi arkadaşı aradı onun eşide iş arıyordu burada özel bi hastanede alım varmış 6 kişi mi ne hemen başvurun dedi bizde yarın gidip başvurucaz. ne yazıkki burada hep araya adam girdirmek gerekiyor bi tanıdık var inş bize yardımcı olacak siz bir yer bulun ben tanıdık bakarım filan demişti ona söyliccez iş durumu. bende işe girersem mükemmel olacak bana dua eder misin psikolojik ve maddi ihtiyacım var cidden

tabi ki ederim canım benim, Rabbim inşallah tez zamanda hayırlı, güzel bir işe yerleşmeni nasip eder..işini, ortamını sever, keyifle çalışırsın inşallah..Allahım gönlünü ferahlatsın, güzelliklerle karşılaştırsın, ne muradın varsa versin inşallah hiç sıkma canını, her şey daha çok yeni, illa ki taşlar yerine oturacaktır, sen gönlünü ferah tut tatlım

yaaaa inşallah canım şuan buna adapte oldum inan tek düşüncem iş meselesi

yaaaa inşallah canım şuan buna adapte oldum inan tek düşüncem iş meselesi
rahat tut kendini, sıkıntı yapma hiçbir şeyi, dualarım seninle,inşallah yarın başvurunuz kabul olur başlarsınız bir an önce..Rabbim kimseyi aç,açıkta,işsiz, sevgisiz,kimsesiz bırakmasın..hepimizin gönlüne göre versin...

sen de kendine stres yapma ki, yarın görüşmen güzel geçsin..
güzel haberlerini bekleyeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…