- 27 Eylül 2014
- 959
- 2.417
- 113
bakalım dün muslukları alttan kıstım önümüzdeki ay biraz düşer belki faturaolabilir, alt limit 35 demekki sizin..bende de öyle en az 35 gördüm sanırım -yanlış hatırlamıyorsam şu ana kadar, ama kışın ne olur bilemem..geçen sene tasarruf yapmıyordum, yazın da aşırı fazla duş alındı, en az 35 gördüm..kışın bu kadar olmayacaktır..merakla bekliyorum kışı...
faydası olacaktır mutlaka, ben bile bu kadar dikkat ederken bi bakıyordum şuursuz açmış şarıl şarıl akıtıyorum suyu..şimdi farkında olmasam da vana işi beni frenledi..iyi oldubakalım dün muslukları alttan kıstım önümüzdeki ay biraz düşer belki fatura
kışın da benim aynı geliyo 35 sınır veya daha üstü
alış verişim nihayet tamamlandı...ben bu işi yeni yeni öğrendim galiba, inanılmaz tasarruflu alış veriş yaptım, kendim bile şaşkınım..yanımda 110 tl ile çıktım ama gıdada limitim bugün 50 idi, çünkü evde bir çok şey var..kipa ve a101 e gittim, şansımdan mı ne listemde olan her şey indirimliydi..
a101 den
bozbeyi ezine peynir (5.60), colgate optik beyaz diş macunu(7.90), grisini, 4 adet ayran, kuru soğan,patates aldım bu kısım 18 tl tuttu
kipadan
1 litre süt,1 kilo yoğurt,yeşilçay,peçete, 12 li tuvalet kağıdı,domates,biber,grisini,galeta,etimek, eti form bisküvi aldım,
planımda yoktu ama kurban bayramı nedeniyle tavuk satışı çok düştüğü için tavuk fiyatları çok ucuzdu, buzluğa atmak üzere;
1 kilo baget,1 kilo tavuk pirzola aldım
kipadan tüm aldıklarım toplamda 37 tl tuttu, ben şokkkk...
toplam 55 tl gıda alış verişine gitti...1 hafta evdekilerle beraber bana yeter de artar bile...
tavuk kullanıyorsanız bu ara mutlaka alıp stoklayın derim...
mckenzie var yakınımızda ne zamandır eşime lacivert kemer alacağım gidip gelip bakıyorum 1,5 aydır falan..bi kemeri gözüme kestirdim 24,90 dı, 10-13 gün sonra falan baktım 16.90 dı, bugün hadi gidip bakayım dedim kızlar, yeminle söylüyorum 9.90!!!! gerçekten sabır şart, gözlerime inanamadım, hemen kaptım tabi....
toplamda 65 tl harcayıp, 45 tl para ile eve döndüm..bunun 5 i kumbaraya gitti, geri kalanı içme suyu vb ufak masraflara gidecek...
kendimle gurur duyduğum bi gün olduuu
çok saol canım, Allah hepimizin yuvalarına bereket, bolluk versinooo çok tasarruflu olmuş canım Allah bereket versin
ben de alabilirim aslında tavuk ama buzlukta yer kalmadı ki
Merhaba Canım çok güzel alışveriş yapmışsın tebrik ediyorum vallahi bizimde dün tivibu faturası geldi 12 tl gelmesi gereken fatura 39 tl geldi . Müşteri hizmetleri aradım indirim için bir yere msj atmak gerekiyormuş bende atmamışım süre dolmuş o yüzden fatura yükselmiş. Bir alt pakete geçicem mecbur 15 tl ye kullanıcaz . Ama bu ay o 39 tl ödenecek tabi. Neyse tüm faturaları şunu bunu ödedikten sonra ay içinde 500 tl miz kalmış oluyor bunu 4 haftaya bölücez 125 tl harcama yapmayı düşündük eşimleçok saol canım, Allah hepimizin yuvalarına bereket, bolluk versin
haklısın ben kurbandan kalan az bi miktar eti annemin buzluğuna koydum, yoksa bende de yer olmayacaktı, şuanda da sıkış tepiş her şey ama dayanamadım..en azından alınıp haşlanıp kemikleri ayrılıp atılabilir, çok daha az yer kaplar...kışın tavuklu nohutlu pilav, ya da tavuklu çorba, tavuklu nohut çok yaparım evde ben, tavuk pirzola falan kilosu 16 küsurdu bayramdan önce...çok çok hesaplı geldi bana
muhteşemsin canımm gerçekten süper bi alışveriş olmuşalış verişim nihayet tamamlandı...ben bu işi yeni yeni öğrendim galiba, inanılmaz tasarruflu alış veriş yaptım, kendim bile şaşkınım..yanımda 110 tl ile çıktım ama gıdada limitim bugün 50 idi, çünkü evde bir çok şey var..kipa ve a101 e gittim, şansımdan mı ne listemde olan her şey indirimliydi..
a101 den
bozbeyi ezine peynir (5.60), colgate optik beyaz diş macunu(7.90), grisini, 4 adet ayran, kuru soğan,patates aldım bu kısım 18 tl tuttu
kipadan
1 litre süt,1 kilo yoğurt,yeşilçay,peçete, 12 li tuvalet kağıdı,domates,biber,grisini,galeta,etimek, eti form bisküvi aldım,
planımda yoktu ama kurban bayramı nedeniyle tavuk satışı çok düştüğü için tavuk fiyatları çok ucuzdu, buzluğa atmak üzere;
1 kilo baget,1 kilo tavuk pirzola aldım
kipadan tüm aldıklarım toplamda 37 tl tuttu, ben şokkkk...
toplam 55 tl gıda alış verişine gitti...1 hafta evdekilerle beraber bana yeter de artar bile...
tavuk kullanıyorsanız bu ara mutlaka alıp stoklayın derim...
mckenzie var yakınımızda ne zamandır eşime lacivert kemer alacağım gidip gelip bakıyorum 1,5 aydır falan..bi kemeri gözüme kestirdim 24,90 dı, 10-13 gün sonra falan baktım 16.90 dı, bugün hadi gidip bakayım dedim kızlar, yeminle söylüyorum 9.90!!!! gerçekten sabır şart, gözlerime inanamadım, hemen kaptım tabi....
toplamda 65 tl harcayıp, 45 tl para ile eve döndüm..bunun 5 i kumbaraya gitti, geri kalanı içme suyu vb ufak masraflara gidecek...
kendimle gurur duyduğum bi gün olduuu
Merhaba Canım çok güzel alışveriş yapmışsın tebrik ediyorum vallahi bizimde dün tivibu faturası geldi 12 tl gelmesi gereken fatura 39 tl geldi . Müşteri hizmetleri aradım indirim için bir yere msj atmak gerekiyormuş bende atmamışım süre dolmuş o yüzden fatura yükselmiş. Bir alt pakete geçicem mecbur 15 tl ye kullanıcaz . Ama bu ay o 39 tl ödenecek tabi. Neyse tüm faturaları şunu bunu ödedikten sonra ay içinde 500 tl miz kalmış oluyor bunu 4 haftaya bölücez 125 tl harcama yapmayı düşündük eşimle
muhteşemsin canımm gerçekten süper bi alışveriş olmuş
o kemer nedir öyle, 25 liradan 10 liraya düşmesi..:) ne güzel denk gelmiş.
haftalık 100lira hedefinin çok altındasın. kumbaraya bile para attın.
karlı bi gün olmuş süpper:)
yukarda yazdım ortiçok güzel düşünmüşsünüz, bütçe yapmak çok rahatlatacak bütçenizi, inan bana...
dün ne yaptınız? gittiniz mi arkadaşlarınıza?
iş görüşmesine gideceksin di mi bugün? senden güzel haberler bekliyoruz
çok saol ortak, hep birlikte başaracaz haaa, sen neler yaptın? neler aldın? kaç kayme gitti bakiim?
yazmışsın atlamışım tatlım çok pardon, sen de harikasın..yok artık eskisi gibi bi çıkışta 100-200 harcaıy eve dönmekben de 60 lira harcadım. bunun 39 lirası çamaşıra gitti. tanesini 12 lira sanıyordum 13müş. geri kalanı ise şampuan (10,90), günlük süt (3,90) ve yumurta 6lı (4,95)
aynen hatta yanımda fazla para vardı. hiiç fuzuli şeyler almadım. aferim bana:))yazmışsın atlamışım tatlım çok pardon, sen de harikasın..yok artık eskisi gibi bi çıkışta 100-200 harcaıy eve dönmek
git bak canım, ben suyunu süzüp ayrı atıyorum, tavuğu pişirip didikleyip poşetlere bölüp ayrı atıyorum.. yemeklerde pilav üstü veya çorbalarda elimin altında hem hazır oluyor hem de pahalı dönemde almamış oluyorum..biz tavuğu marketten değil de tavuk kasabı var, ordan alıyoruz. bi bakmak lazım. eşimle gideyim. kurban bayramında fiyatlar düşüyor, çok mantıklı.
suyunu ayrı koymak çok iyiymiş. ppoşete mi koyuyorsun, yoksa bir kaba mı?git bak canım, ben suyunu süzüp ayrı atıyorum, tavuğu pişirip didikleyip poşetlere bölüp ayrı atıyorum.. yemeklerde pilav üstü veya çorbalarda elimin altında hem hazır oluyor hem de pahalı dönemde almamış oluyorum..
yok canım benim kaplarım var rende domates ve tavuk suları için 1 bardak civarı alıyor..hani marketlerde eker sütlü tatlı kapları var ya ağzı kapaklı tek kişilik... onlarda donduruyorum 1 bardakn 1 bardak... donunca poşete alıyorum, yer kaplamıyor..yuvarlak yuvarlak et ve tavuk sularım oluyor tüm kış yemeklere, pilava, çorbalara kullanıyorum..hatta tavuğu haşlarken içine patates soğan ve havuç koyuyorum daha da lezzetli oluyor..ev yapımı bulyon oluyor...şincik mutfağımı temizleyip börek için semizotlu içimi hazırlayacam. bide pasta yapmam lazım.
en güzeli, zaten havalar da serinledi, özellikle geceleri...gündüz sıcak ama ben de açmıyorum ne klima ne vantilatör2 gündür klima açmıyoruz. sadece dün gece bi 15 dakika çalıştı. bide vantilatör açıktı bütün gece. gündüzleri hiçbirini açmıyorum.
ay çok akıllıcaaa. bende de bi tane küçük kap olacaktı öyle. ben de yapayım senin gibi.yok canım benim kaplarım var rende domates ve tavuk suları için 1 bardak civarı alıyor..hani marketlerde eker sütlü tatlı kapları var ya ağzı kapaklı tek kişilik... onlarda donduruyorum 1 bardakn 1 bardak... donunca poşete alıyorum, yer kaplamıyor..yuvarlak yuvarlak et ve tavuk sularım oluyor tüm kış yemeklere, pilava, çorbalara kullanıyorum..hatta tavuğu haşlarken içine patates soğan ve havuç koyuyorum daha da lezzetli oluyor..ev yapımı bulyon oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?