BİRİKİMCİ HATUNLAR

şincik mutfağımı temizleyip börek için semizotlu içimi hazırlayacam. bide pasta yapmam lazım.
ohhh misss...ne diyecem yeni aklıma geldi tarif bulursam paylaşayım, mikro dalga var mı sende? o fırına göre çok çok daha az elektrik çekiyormuş..ben eskiden çok yapardım mikrodalgada ıslak kek,browni..enfes olurdu 10 dk da pişerdi..koca fırın çalışmazdı..arada yapabilirsin mikrodalga varsa

Ay Canım dün gitmedik çünkü eşim 23:30 da işten gelebildi bir operasyon var ekipler oraya gittiler eşimde onlarla ilgilenmek zorundaydı ama bugün arkadaşıyla iş yerinde görüşecekti birazdan eve gelir ama görüşemediyse arayacağız belki bu akşam gideriz bilemedik :) iş konusunda adamın eşi evrak teslim etmiş ne evrağı onu merak ediyorum aslında . Eşim birazdan gelir bizde öğleden sonra çıkıcaz çarşıya hastaneye gidicez başvuru için birkaç yere daha ordan burada sana demiştim yA hani bir tanıdık var diye. Onunla geçen hafta görüşmüştü eşim tanıdık filan varmı eşim iş arıyor demiş. Adamda. Siz bir yerde açık bulursanız haber verin tanıdık vardır yardım ederim demişti. Şimdi hastaneden sonra adamın yanına uğrayalım diyorum söyleyelim yardımcı olsun 125 tl haftalık yeter herhalde dimi

yok kuzu bende mikrodalga. almayı da düşünmem. bilmem ne ışınları varmış kanserojen. fırınım çok sık çalışmıyor benim zaten.

iyi.çok sevindim canım, olur o iş, merak etme sen...ama peşini bırakma bugün mutlaka halledin eşinle..hep dua ediyorum hayırlısıdır ve olur diye...

125 yeter tabi..ihtiyaçlarını haftalara böl, bi haftaya çok yüklenme..evdekilerden kullanmaya çalış...

yok kuzu bende mikrodalga. almayı da düşünmem. bilmem ne ışınları varmış kanserojen. fırınım çok sık çalışmıyor benim zaten.
tamam tatlış o zaman..ben seviyorum pratik oluyor..zaten sen fırını yakınca hem börek hem pasta vs hepsini aradan çıkarıyorsun tek çalıştırmada..o da oldukça tasarruf sağlar

ben de 60 lira harcadım. bunun 39 lirası çamaşıra gitti. tanesini 12 lira sanıyordum 13müş. geri kalanı ise şampuan (10,90), günlük süt (3,90) ve yumurta 6lı (4,95)
yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordum
ben a101den alıyorum 15li 5.95tl şöyle güzel bi organik yumurta bulsam da alsam

suyunu ayrı koymak çok iyiymiş. ppoşete mi koyuyorsun, yoksa bir kaba mı?
tavuk suyuyla nohutlu bulgur pilavı ne yeniiir
ben et sularını kağıt bardaklar var ya tek kullanımlık onlara koyup buzluğun kapak kısmına koyuyorum sonunca poşete koyuyorum çıkarınca da bardak kısmını yırtarak çıkarıyorum

ben de 60 lira harcadım. bunun 39 lirası çamaşıra gitti. tanesini 12 lira sanıyordum 13müş. geri kalanı ise şampuan (10,90), günlük süt (3,90) ve yumurta 6lı (4,95)
yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordum
ben a101den alıyorum 15li 5.95tl şöyle güzel bi organik yumurta bulsam da alsam

suyunu ayrı koymak çok iyiymiş. ppoşete mi koyuyorsun, yoksa bir kaba mı?
tavuk suyuyla nohutlu bulgur pilavı ne yeniiir
ben et sularını kağıt bardaklar var ya tek kullanımlık onlara koyup buzluğun kapak kısmına koyuyorum sonunca poşete koyuyorum çıkarınca da bardak kısmını yırtarak çıkarıyorum

kağıt bardak da çok iyi fikirmiş...

organik yumurtayı köylerden alıyorum ben, tavuk besleyenler var evlere servis yapıyorlar günlük yumurta..30 adedi 22 tl veriyorum ben, öyle bir şey de araştırabilirsin yaşadığın şehirde...

yumurta organik değil ama kahverengi diye olabilir bu fiyat. zaten yumurta fiyatları aşağı yukarı bu şekilde. bu da fakir yemeğiydi, zengin işi oldu.
ayrıca organik yumurta diye bişey yoktur marketlerde:) ancak köyden alman lazım, gezen tavuklardan.
hiç gezen tavuktan seri üretim yapabilen fabrika olur mu?
kağıt bardak da çok iyi fikirmiş ayrıca teşekkürler:)

ben köyden alıyorum bahçesinde yetiştiren bi aile var, her şehirde var onlardan, eve kadar getiriyorlar, hatta tavuk da getiriyorlar kesip temizleyip...

o halde sen çok para vermişsin canım yumurtaya..15 adedi bim , a101 ve kipada 5.90-6.50 arası değişiyor...

marketlerde var organik yumurta diye satıyorlar, muhtemelen serbest gezen tavuk değilse de belki hormonsuz yemle falan besleniyordur ne bileyim, yoksa yazamazlar gıda tüzüğüne aykırı diye biliyorum...

organik yumurtayı köylerden alıyorum ben, tavuk besleyenler var evlere servis yapıyorlar günlük yumurta..30 adedi 22 tl veriyorum ben, öyle bir şey de araştırabilirsin yaşadığın şehirde...
istanbulda pek mümkün değil süt satanlar getiriyor ama güvenilir mi bilemiyorum anca marketlerdeki organikler var işte

marketlerde organik, gezen tavuk diye var ama ne kadar organik bilemiyorum istanbulda bulması zor
yumurta pahalılandı baya hatta kışın daha çok tüketildiği için şimdi yine zamlanır

6.5 liradan 13 lira yapar. benimki de 15 liraya geliyor. arada 2 lira var, benim aldığum kahverengi.. beyazları temiz görünsün diye bi kimyasala maruz bırakıyorlarmış diye duydum.
peki nasıl emin olabiliyorsun o ailenin bahçeci olduğuna?
kuzu parayı bastıran organik sertifikasını alabiliyor:)
üzerinde türk gıda kodeksine uygundur yazıp içinde eşşek eti çıkan sucuklar var..

marketlerde organik, gezen tavuk diye var ama ne kadar organik bilemiyorum istanbulda bulması zor
yumurta pahalılandı baya hatta kışın daha çok tüketildiği için şimdi yine zamlanır
evet daha da zam gelecekmiş.. 1 koli yumurta düşünsene 20 lira.. tavuğun şeyinden çıkıyor ya noluyo noluyooo :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…