- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
- 88
ohhh misss...ne diyecem yeni aklıma geldi tarif bulursam paylaşayım, mikro dalga var mı sende? o fırına göre çok çok daha az elektrik çekiyormuş..ben eskiden çok yapardım mikrodalgada ıslak kek,browni..enfes olurdu 10 dk da pişerdi..koca fırın çalışmazdı..arada yapabilirsin mikrodalga varsaşincik mutfağımı temizleyip börek için semizotlu içimi hazırlayacam. bide pasta yapmam lazım.
Ay Canım dün gitmedik çünkü eşim 23:30 da işten gelebildi bir operasyon var ekipler oraya gittiler eşimde onlarla ilgilenmek zorundaydı ama bugün arkadaşıyla iş yerinde görüşecekti birazdan eve gelir ama görüşemediyse arayacağız belki bu akşam gideriz bilemedik :) iş konusunda adamın eşi evrak teslim etmiş ne evrağı onu merak ediyorum aslında . Eşim birazdan gelir bizde öğleden sonra çıkıcaz çarşıya hastaneye gidicez başvuru için birkaç yere daha ordan burada sana demiştim yA hani bir tanıdık var diye. Onunla geçen hafta görüşmüştü eşim tanıdık filan varmı eşim iş arıyor demiş. Adamda. Siz bir yerde açık bulursanız haber verin tanıdık vardır yardım ederim demişti. Şimdi hastaneden sonra adamın yanına uğrayalım diyorum söyleyelim yardımcı olsun 125 tl haftalık yeter herhalde dimiçok güzel düşünmüşsünüz, bütçe yapmak çok rahatlatacak bütçenizi, inan bana...
dün ne yaptınız? gittiniz mi arkadaşlarınıza?
iş görüşmesine gideceksin di mi bugün? senden güzel haberler bekliyoruz
çok saol ortak, hep birlikte başaracaz haaa, sen neler yaptın? neler aldın? kaç kayme gitti bakiim?
yok kuzu bende mikrodalga. almayı da düşünmem. bilmem ne ışınları varmış kanserojen. fırınım çok sık çalışmıyor benim zaten.ohhh misss...ne diyecem yeni aklıma geldi tarif bulursam paylaşayım, mikro dalga var mı sende? o fırına göre çok çok daha az elektrik çekiyormuş..ben eskiden çok yapardım mikrodalgada ıslak kek,browni..enfes olurdu 10 dk da pişerdi..koca fırın çalışmazdı..arada yapabilirsin mikrodalga varsa
iyi.çok sevindim canım, olur o iş, merak etme sen...ama peşini bırakma bugün mutlaka halledin eşinle..hep dua ediyorum hayırlısıdır ve olur diye...Ay Canım dün gitmedik çünkü eşim 23:30 da işten gelebildi bir operasyon var ekipler oraya gittiler eşimde onlarla ilgilenmek zorundaydı ama bugün arkadaşıyla iş yerinde görüşecekti birazdan eve gelir ama görüşemediyse arayacağız belki bu akşam gideriz bilemedik :) iş konusunda adamın eşi evrak teslim etmiş ne evrağı onu merak ediyorum aslında . Eşim birazdan gelir bizde öğleden sonra çıkıcaz çarşıya hastaneye gidicez başvuru için birkaç yere daha ordan burada sana demiştim yA hani bir tanıdık var diye. Onunla geçen hafta görüşmüştü eşim tanıdık filan varmı eşim iş arıyor demiş. Adamda. Siz bir yerde açık bulursanız haber verin tanıdık vardır yardım ederim demişti. Şimdi hastaneden sonra adamın yanına uğrayalım diyorum söyleyelim yardımcı olsun 125 tl haftalık yeter herhalde dimi
tamam tatlış o zaman..ben seviyorum pratik oluyor..zaten sen fırını yakınca hem börek hem pasta vs hepsini aradan çıkarıyorsun tek çalıştırmada..o da oldukça tasarruf sağlaryok kuzu bende mikrodalga. almayı da düşünmem. bilmem ne ışınları varmış kanserojen. fırınım çok sık çalışmıyor benim zaten.
evet canımcım. önerin için sağol yine de:)tamam tatlış o zaman..ben seviyorum pratik oluyor..zaten sen fırını yakınca hem börek hem pasta vs hepsini aradan çıkarıyorsun tek çalıştırmada..o da oldukça tasarruf sağlar
rica ederim :) e hadi o halde mutfağa gidip iş yapalım birazevet canımcım. önerin için sağol yine de:)
yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordumben de 60 lira harcadım. bunun 39 lirası çamaşıra gitti. tanesini 12 lira sanıyordum 13müş. geri kalanı ise şampuan (10,90), günlük süt (3,90) ve yumurta 6lı (4,95)
ben et sularını kağıt bardaklar var ya tek kullanımlık onlara koyup buzluğun kapak kısmına koyuyorum sonunca poşete koyuyorum çıkarınca da bardak kısmını yırtarak çıkarıyorumsuyunu ayrı koymak çok iyiymiş. ppoşete mi koyuyorsun, yoksa bir kaba mı?
tavuk suyuyla nohutlu bulgur pilavı ne yeniiir
yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordumben de 60 lira harcadım. bunun 39 lirası çamaşıra gitti. tanesini 12 lira sanıyordum 13müş. geri kalanı ise şampuan (10,90), günlük süt (3,90) ve yumurta 6lı (4,95)
ben et sularını kağıt bardaklar var ya tek kullanımlık onlara koyup buzluğun kapak kısmına koyuyorum sonunca poşete koyuyorum çıkarınca da bardak kısmını yırtarak çıkarıyorumsuyunu ayrı koymak çok iyiymiş. ppoşete mi koyuyorsun, yoksa bir kaba mı?
tavuk suyuyla nohutlu bulgur pilavı ne yeniiir
Bi triplex wv bulup bi katini da sief kitaplarla doldurmak.. diger iki katini kullanirim :)deliyim evettt, hadi hep birlikte gidek rize yaylalarına
sizin hayaller ne be kızlar? para biriktirip ne yapacaksınız?
hadi inşallah gönlüne göre olsunBi triplex wv bulup bi katini da sief kitaplarla doldurmak.. diger iki katini kullanirim :)
kağıt bardak da çok iyi fikirmiş...yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordum
ben a101den alıyorum 15li 5.95tl şöyle güzel bi organik yumurta bulsam da alsam
ben et sularını kağıt bardaklar var ya tek kullanımlık onlara koyup buzluğun kapak kısmına koyuyorum sonunca poşete koyuyorum çıkarınca da bardak kısmını yırtarak çıkarıyorum
organik yumurtayı köylerden alıyorum ben, tavuk besleyenler var evlere servis yapıyorlar günlük yumurta..30 adedi 22 tl veriyorum ben, öyle bir şey de araştırabilirsin yaşadığın şehirde...yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordum
ben et sularını kağıt bardaklar var ya tek kullanımlık onlara koyup buzluğun kapak kısmına koyuyorum sonunca poşete koyuyorum çıkarınca da bardak kısmını yırtarak çıkarıyorum
yumurta organik değil ama kahverengi diye olabilir bu fiyat. zaten yumurta fiyatları aşağı yukarı bu şekilde. bu da fakir yemeğiydi, zengin işi oldu.yumurta hangi marka organik mi kullanıyorsun ben de organik mi alsam acaba diye düşünüyorum fiyatı fazla geldi de ondan organik mi diye sordum
ben köyden alıyorum bahçesinde yetiştiren bi aile var, her şehirde var onlardan, eve kadar getiriyorlar, hatta tavuk da getiriyorlar kesip temizleyip...yumurta organik değil ama kahverengi diye olabilir bu fiyat. zaten yumurta fiyatları aşağı yukarı bu şekilde. bu da fakir yemeğiydi, zengin işi oldu.
ayrıca organik yumurta diye bişey yoktur marketlerde:) ancak köyden alman lazım, gezen tavuklardan.
hiç gezen tavuktan seri üretim yapabilen fabrika olur mu?
kağıt bardak da çok iyi fikirmiş ayrıca teşekkürler:)
istanbulda pek mümkün değil süt satanlar getiriyor ama güvenilir mi bilemiyorum anca marketlerdeki organikler var işteorganik yumurtayı köylerden alıyorum ben, tavuk besleyenler var evlere servis yapıyorlar günlük yumurta..30 adedi 22 tl veriyorum ben, öyle bir şey de araştırabilirsin yaşadığın şehirde...
marketlerde organik, gezen tavuk diye var ama ne kadar organik bilemiyorum istanbulda bulması zoryumurta organik değil ama kahverengi diye olabilir bu fiyat. zaten yumurta fiyatları aşağı yukarı bu şekilde. bu da fakir yemeğiydi, zengin işi oldu.
ayrıca organik yumurta diye bişey yoktur marketlerde:) ancak köyden alman lazım, gezen tavuklardan.
hiç gezen tavuktan seri üretim yapabilen fabrika olur mu?
kağıt bardak da çok iyi fikirmiş ayrıca teşekkürler:)
6.5 liradan 13 lira yapar. benimki de 15 liraya geliyor. arada 2 lira var, benim aldığum kahverengi.. beyazları temiz görünsün diye bi kimyasala maruz bırakıyorlarmış diye duydum.ben köyden alıyorum bahçesinde yetiştiren bi aile var, her şehirde var onlardan, eve kadar getiriyorlar, hatta tavuk da getiriyorlar kesip temizleyip...
o halde sen çok para vermişsin canım yumurtaya..15 adedi bim , a101 ve kipada 5.90-6.50 arası değişiyor...
marketlerde var organik yumurta diye satıyorlar, muhtemelen serbest gezen tavuk değilse de belki hormonsuz yemle falan besleniyordur ne bileyim, yoksa yazamazlar gıda tüzüğüne aykırı diye biliyorum...
ancak yiyip anlayabilirsin, çünkü hem lezzeti, hem rengi hemen belli ediyor kendini..bi kere şans verebilirsin belkiistanbulda pek mümkün değil süt satanlar getiriyor ama güvenilir mi bilemiyorum anca marketlerdeki organikler var işte
evet daha da zam gelecekmiş.. 1 koli yumurta düşünsene 20 lira.. tavuğun şeyinden çıkıyor ya noluyo noluyooo :))marketlerde organik, gezen tavuk diye var ama ne kadar organik bilemiyorum istanbulda bulması zor
yumurta pahalılandı baya hatta kışın daha çok tüketildiği için şimdi yine zamlanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?