- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
- 88
ohh, öp bebiki bizim için, afiyet olsun sana da cnmkolay gelsin tatlım ben de eve gidip kızımı uyutacağım ve yemek yiyeceğim inşallah.
inşallah bakalım limit koymadan olmuyorhıh, baldan da soğutun tam olsun
limit çok güzel, umarım başarılı olursun...ben de ayırıyorum limite göre paraları, bakalım diğer ayın 10 unu görebilecek miyim sıkıntısız..
aslında birikir doğru diyorsun da ekstra masraf çok çıkıyor arkadaşlar akşam dışarı çıkalım diyor git yemek ye arkadasından bişeyler iç e çoğunluğa uymak gerekiyor ben daha uygun bi yeri isterim de başkaları farklı istiyor olmuyorgünaydın. zorunlu harcamalar dışında elinizde 2bin küsür kalıyorsa 2 kişi için, çok iyi. ayda 1000 lira bile atabilirsin kenara bence sanki?
hımm okuyunca İstanbul’daymışsın. pahalı şehir doğru ama yine de 1400 lira ile ay sonu getirilir gibi.
aralıklar çok mu canım normalde parkelerin arasında boşluk kalmalı zatenyaaa kızlar bir şey soracam size, bilgisi olan varsa yazarsa çok memnun olurum..
biz şuan oturduğumuz evi sıfır aldık 3 sene önce falan, müteahhit bize yerler lamine parke olacak demişti, sonradan baktık ki laminant yapmışkandırıldık aslında...
neyse bu laminantlar da başa bela, şöyleki, lamine gibi kaliteli değil tabi..evde banyo harici mutfak dahil hep laminant parke..ve bunlar aralardan açılma yapmaya başladı..yarım santimden az ama canımı sıkıyor bir kaç yerde var..internetten baktım macunları varmış alıp arayı doldurup zımpara yapmak gerekirmiş..eşim ben yaparım diyor ama güvenemiyorum.bunun için marangoz mu parkeci mi kşm çağırılır eve? bi de hiç yaptıran oldu mu kaça gelir bu ustalar bu iş için? bi de iki yerde var bu kadar küçük iş için usta çağrılmalı mı yoksa eşim yapsa iyi olur mu?yapanınız var mı?
yok canım yaa, normalde hepsi bitişik 2 yerde ya alttaki zemin düz değildi ya da yanlış döşendi sonradan açılan kısım var..yarım santimden küçük ama açık işte hoş gözükmüyor..bi de bu kadar küçük iş için parkeci gelip bi dünya para istemi ki, kendimizin yapabileceği bi iş mi, yapan varsa gelip biz yaptık çok güzel oldu der mi umudu ile bekliyorum...aralıklar çok mu canım normalde parkelerin arasında boşluk kalmalı zaten
yazın sıcaktan genleşip büyürler kışın soğukta küçülürler
hiç boşluk olmayacak şekilde yaptırırsan genişleyecek yer kalmayınca şişiyor çünkü
bir parkeciye gösterip fikir alın isterseniz
aynen limit koymayınca ipin ucu kaçıyor..inşallah bakalım limit koymadan olmuyor
aslında birikir doğru diyorsun da ekstra masraf çok çıkıyor arkadaşlar akşam dışarı çıkalım diyor git yemek ye arkadasından bişeyler iç e çoğunluğa uymak gerekiyor ben daha uygun bi yeri isterim de başkaları farklı istiyor olmuyor
1 gecede 150 200 gidiyor
veya yemeğe geliyorlar iyi ağırlamak lazım ona da gidiyor 100 150
sinemaya gitsen iki kişi 40 liradan aşağı olmuyor ben de mısırı içeceği dışarıdan marketten alıyorum oraya yatır öbür taraftan kıs yetirmeye çalışıyoruz işte :)
anladım canım benim salonumda da var öyle bir açıklık ama tam koltuğun altına denk geliyor belli olmuyoryok canım yaa, normalde hepsi bitişik 2 yerde ya alttaki zemin düz değildi ya da yanlış döşendi sonradan açılan kısım var..yarım santimden küçük ama açık işte hoş gözükmüyor..bi de bu kadar küçük iş için parkeci gelip bi dünya para istemi ki, kendimizin yapabileceği bi iş mi, yapan varsa gelip biz yaptık çok güzel oldu der mi umudu ile bekliyorum...
yok canım maalesef, tam girişte ortadaanladım canım benim salonumda da var öyle bir açıklık ama tam koltuğun altına denk geliyor belli olmuyor
parkeciye göster fiyat al en azından belki uygun bişeydir çok para isterse yaptırmazsın zorla değil ya
üstüne bişey gelme şansı var mı halı koltuk vs kapatsa
hiç bi bilgim yok benim maalesef canım ya. arayı doldurmak iyi bir fikir gibi.yok canım maalesef, tam girişte ortadabi bakayım iyice araştırayım bari, parkeci gelse bunun için mi çağırdın beni diyebilir yapılmaya kalksa 5 dk sürmeyecek bi iş aslında
öyele de ya kötü olursa çok ortada çünkü bi bakınayım bakalım belki bir fikir gelir canmıhiç bi bilgim yok benim maalesef canım ya. arayı doldurmak iyi bir fikir gibi.
biber falan da pahalı ya, kilo 4 tl ne demek..hem de pazarda..geçen yıllarda 1 liradan aldığımı hatırlıyorumÖğlen arkadaşım dışarıda yemek yiyelim dedi kıramadım 15 tl gitti
normalde işe yemeğimi evden getiriyorum her gün dışarıdan bilmediğim sağlıksız yağlarla malzemeyle yapılmış şeyler midemi rahatsız ediyor ayrıca çok pahalıya geliyor evde ne yaparsam getiriyorum tasarruflu oluyor baya
sonra pazara gittim kabak patlıcan karışık 1 kilo 2 tl
biber yarım kilo 2tl
fasulye 1 kilo 3 lira
toplam 7 lira ödedim
limonun kilosu 7 lira olmuş iki sıkıyorsun bitiyo zaten limon bu pahalılık ne olacak böyle
bence eşin yapsın canım çünkü usta hiç malzeme kullanmasa bile en az 40 tl işçilik alıyor gelince.yaaa kızlar bir şey soracam size, bilgisi olan varsa yazarsa çok memnun olurum..
biz şuan oturduğumuz evi sıfır aldık 3 sene önce falan, müteahhit bize yerler lamine parke olacak demişti, sonradan baktık ki laminant yapmışkandırıldık aslında...
neyse bu laminantlar da başa bela, şöyleki, lamine gibi kaliteli değil tabi..evde banyo harici mutfak dahil hep laminant parke..ve bunlar aralardan açılma yapmaya başladı..yarım santimden az ama canımı sıkıyor bir kaç yerde var..internetten baktım macunları varmış alıp arayı doldurup zımpara yapmak gerekirmiş..eşim ben yaparım diyor ama güvenemiyorum.bunun için marangoz mu parkeci mi kşm çağırılır eve? bi de hiç yaptıran oldu mu kaça gelir bu ustalar bu iş için? bi de iki yerde var bu kadar küçük iş için usta çağrılmalı mı yoksa eşim yapsa iyi olur mu?yapanınız var mı?
o da doğru canım..ya kötü olursa diye korkuyorum , telafisi de olmaz bu seferbence eşin yapsın canım çünkü usta hiç malzeme kullanmasa bile en az 40 tl işçilik alıyor gelince.
7 lira limon çok pahalı ya. burda 3 lira kilosu. o değil de bu bamya nolacak. hala alabilmiş değilim. kilosu 10 lira..:/Öğlen arkadaşım dışarıda yemek yiyelim dedi kıramadım 15 tl gitti
normalde işe yemeğimi evden getiriyorum her gün dışarıdan bilmediğim sağlıksız yağlarla malzemeyle yapılmış şeyler midemi rahatsız ediyor ayrıca çok pahalıya geliyor evde ne yaparsam getiriyorum tasarruflu oluyor baya
sonra pazara gittim kabak patlıcan karışık 1 kilo 2 tl
biber yarım kilo 2tl
fasulye 1 kilo 3 lira
toplam 7 lira ödedim
limonun kilosu 7 lira olmuş iki sıkıyorsun bitiyo zaten limon bu pahalılık ne olacak böyle
kaç gün kalacak? çok da şeyapma ya evde pişeni yesin işte. bi tatlı falan yaparsın sonra oldu bitti. bence yani:)Kayınvalidem bize geliyormuş haftaya şimdi ciddi alışveriş yapmak gerekecek
bi usta çağırıp fiyat alsan sadece?o da doğru canım..ya kötü olursa diye korkuyorum , telafisi de olmaz bu sefer
Anneme 2 gün kalıcak uzun değil demiş ama bilmiyorum ki Canım kuruyemiş çeşit meyve bol çeşit kahvaltılık gerekecekkaç gün kalacak? çok da şeyapma ya evde pişeni yesin işte. bi tatlı falan yaparsın sonra oldu bitti. bence yani:)
2 günse iyi o zaman. az harcamalı atlatırsınız inşallah:)Anneme 2 gün kalıcak uzun değil demiş ama bilmiyorum ki Canım kuruyemiş çeşit meyve bol çeşit kahvaltılık gerekecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?