BİRİKİMCİ HATUNLAR

ne zman geliyorlar? menünde fırında tavuk da olsun bence, pratik olur:)
cumartesi sabah inecekler canım heyecan bastı bana şimdiden cumartesi sabah kahvaltı ile başlanır. öğlene çay demleyip kek zeytinyağlı biber olması kurabiye yapacağım. akşamada mercimek çorbası güveç pirinç pilavı salata yapayım . pazar günü de öğlene annemle kısır yapsak akşama mangala gitsek diye düşündüm. pazartesiyede allah büyük ya

gayet güzel menü. yani pztesiyi de sonra düşünürsün artık

özlem denizmen hep bes yapın diyor ben 1 yıldır bes yatırmama rağmen mantıklı bulmuyorum açıkçası bilemedim ya.
Özlem denizmenin sadece bes tavsiyesine katılmıyorum. Bende çok saçma buluyorum devletin kasasını doldurmak için yapılan zorunlu bir sistem ben hemen çıktım zaten.

merhaba hanımlar markete uğradım gelirken
her zaman aldığım zeytin indirimdeydi evde var ama aldım yine de stokluk
bikaç ıvır zıvır ve ayran aldım 17 lira ödedim

sürekli gittiğim yer olduğundan ürünlerin fiyatını biliyorum bikaçına yine zam gelmiş kimisine 2 lira kimine 25 kuruş
2 hafta önce 9 liraya aldığım ton balığı 14 olmuş
bizim maaşlar bu hızla yükselmiyo hiç

Özlem denizmenin sadece bes tavsiyesine katılmıyorum. Bende çok saçma buluyorum devletin kasasını doldurmak için yapılan zorunlu bir sistem ben hemen çıktım zaten.
türkiyede kişi başına birikim çok az olduğu için bireysel birikim artırma amacı ile devletin teşviği, yastık altında biriken altınları bozup bankaya yatırmamızı teşvik etmek için de yine aynı şeklide altın hesaplarını teşvik ediyorlar amaç ekonomiye nakit girişi olsun kenarda beklemesin sıcak paralar. bence bes şöyle mantıklı, aynen devletin düşündüğü gibi biriktiremeyen varsa maaşından artıramıyorsa, bes e girip otomatik şekilde biriktirebilir. ben 2012 yılında bes e girdim aylık 200 tl ödüyorum şimdi sanki o para durduk yere biri çıkarıp vermiş gibi seviniyorum gördükçe çünkü direk maaşımdan kesiliyor geldiğini gittiğini görmüyorum bile. 200 tl de çok harcamalarımı kısıtlamıyor.

aslında kullandığımız herşeyin listesin yapıp indirimde gördükçe almak lazım mesela çay ve tuvalet kağıdı çok gidiyo bizde onları stoklamam lazım. bir de çamaşır deterjanı.
sebze meyve alışverişini nasıl yapıyorsun ona çok gidiyor bende.

aynen benim evde alanım da olduğundan stokta sıkıntı yaşamıyorum
evde olsa da ucuz olunca alıyorum
mesela her zaman kullandığım çayın kilosu 20 liraya düşmüştü aldım stokladım hala kullanıyorum
geçen gün baktım 30 lira olmuş kilosu
her ürün için kafamda belli bi tavan fiyat var o fiyattan fazlasını vermiyorum düşmesini bekliyorum nasıl olsa indirim oluyor bu ay olmasa öbür ay

bana yakın 2 pazar var haftada 2 kere pazara gidebiliyorum o yüzden az az alıyorum
pazarın yakınındaki marketlerde de pazarın olduğu gün halk günü oluyor onlara da bakıyorum mesela geçen hafta 70 kuruştan salatalık aldım pazarda 1.5 2 liraydı
ufak şeyler ama böyle böyle başlıyor tasarruf
o hafta ne yemek yapacaksam ona göre alıyorum sebzeyi fazla almıyorum meyveyi de 2 çeşit alıyorum yoksa yenmiyor çürüyor zaten 2 kişiyiz
akşamüstü gidiyorum pazara vaktim varsa gezerim fiyatlara bakarım

öyle böyle döndürüyorum haftalık pazar harcamam 20-25 lirayı geçmez misafir vs yoksa

günaydın kızlar :)
chericherilady canım kesinlikle çok güzel yöntemlerin böyle başlıyor tasarruflar ben şeye sinir oluyorum böyle tasarruf yaparken birden hiç beklemediğimiz yerden bir ödeme çıkıyor ya emekler boşa gidiyormuşcasına bi yıkılıyorum sonra hop hemen ayağa kalkıyorum tasarruf bir ilkedir sonuçta

günaydın çok teşekkür ederim canım
ona ben de çok sinirleniyordum hatta bundan 4-5 ay önce hiç beklemediğimiz ödemeler arızalar vs çıktı baya bi birikimimiz gitti bikaç yere bir anda
ben sinirlendikçe daha çok sorun çıktı hatta
dedim bunlar olacak sinirlenip söylenip daha da negatif şeyleri çekmeyeyim üstümüze en azından tasarruf yapıyorum daha çok tasarruf yapıp dikkat ederim dedim kendimi sakinleştirdim

aynen canım ben de sinirlendikçe daha çok olmaya başlıyor hatta para filan düşürmeye başladık ben kızdıkça resmen
tasarruf yapmasak daha da sıkışırdık demek ki diyerek yola devam :) nutella seviyorsanız bimde indirimde canım onu söyleyeyim ben de.

hiii onlar bana yasak ben diyetteyim
bir ara nutellaya taktım 1 ayda 3-4 kilo aldım sırf nutelladan
bağımlılık yapıyor çok kötü
şimdi onları verdim daha yemem çok zararlı sen de alma ya da çok yeme yazık vücuduna

ay ben çok fenayım 1 ayda 1 kavanoz yiyorum kahvaltıda yemeğin üstüne ve canım çekince
ben kilo almıyorum küçük bebeğim var ya aksine her geçen gün zayıflıyorum sağlıklı şeylere ek olarak bunları da yiyorum maalsf tatlım bırakıcam inşallah emzirmeyi bırakınca

aa tamam emziriyorsan vücut yakar zaten enerji lazım sana
belki yerine tahin pekmez koyarak bırakabilirsin o da iyi enerji verir

aa tamam emziriyorsan vücut yakar zaten enerji lazım sana
belki yerine tahin pekmez koyarak bırakabilirsin o da iyi enerji verir
haklısın aslında onu da çok seviyorum ondan da yiyorum o zaman ben nutellayı azaltarak bırakayım yerine helva ve tahin pekmez koyayım ama şu 2 kavanozu yiyeyim önce olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…