- 29 Temmuz 2017
- 1.049
- 3.332
- 48
hey allahım rüyalarda bile rahat yok sana:))dün gece rüyamda birsürü param vardı, sayıp sayıp ayırıyordum, buna altın, buna dolar,buna euro alayım diye hesap yapıp duruyordum..yakında kafayı sıyırmaktan korkuyorum :)
:)))) saol canımcım, bugün çıkmayı düşünmüyorum.oyy düşüncene sağlık arkidişim:))
kolay gelsin balım. evden çıkmayacaksan o bile tasarruf. evde otur oturduğun yerde klima da yok. al yelpazeni film izle:)
günaydın canım, hadi bakalım yeni tasarrufun hayırlı olsun :)))) inşallah işe yarar, ben de kıl gibi su ile işimi görmeye çalışıyorum günlerdir :))))
Ahahah dikkat et canm kendine akıl sağlığını korumak şartdün gece rüyamda birsürü param vardı, sayıp sayıp ayırıyordum, buna altın, buna dolar,buna euro alayım diye hesap yapıp duruyordum..yakında kafayı sıyırmaktan korkuyorum :)
evet ben de aynı şeyi düşündüm..duşu ben de kısmadım,zaten duşun vanasını da bulamadım :)))ben o kadar kısmadığım halde ne kadar şar şar akıyormuş su diye hayret ettim bu arada annem ve eşim de yardım ettiler bulup ayarlamama duşu kısmadığım için sorun olmadı
Ahahah dikkat et canm kendine akıl sağlığını korumak şart
oo tabi.:) sabrınun sınırlarını zorlamak için birebir o filmler. saat 16.45 teydi sanırım, kanal 7de "kördüğüm" var.:)))) saol canımcım, bugün çıkmayı düşünmüyorum.
klima ay başından beri yok zaten..
var mı şu bakışmalı hint filmlerinden bir önerin :)))
aaa senin msjını atlamışım canım günaydın:) hadi hayırlı uğurlu olsun tebrik koyuyorum sana:))Günaydın tatlışlar :) ben bugün unutmadan vanaları kıstım su faturasına meydan okuyorum
Ben de dün faturaları inceledim dağıtım bedeli bizim elektrikte hep var zaten hep sabancılardaydı. İşte fatura 80 ise en az 30 u dağıtım bedeli. Gittikçe artıyor ya da düşüyor. Bu arada ben hep uzun ekonomik programda çamaşır yıkıyordum işte 1 saatti süresi. Ama bu elektrikten tasarruf yaparken sudan yapmıyor mu acaba diye bu ay çok kirli olmayanları 15 dk lık programda yıkadım bakalım su faturasını azaltabilecek miyim. Ben de böyle hesaplar yapıyorum nerden kısabiliriz diye bakıyorum ama kısabileceğim çok bir kalem bulamadım. Sen neler yaptın hesaplarda?evet ben de aynı şeyi düşündüm..duşu ben de kısmadım,zaten duşun vanasını da bulamadım :)))
sabah eşimi gönderdim hemen defterimin başına geçip hesap yapmaya başladım
günaydın canım kolay gelsin. harcama olur da önemli olan az harcayabilmek. benim de domates almam gerekiyor. bugün ekmeği kendim yapacam evde.günaydın hanımlar bugün benim için çok yoğun bir gün
arada bakmaya çalışacağım
akşamüstü pazara gideceğim ay harcamasız bir gün bile geçmiyor
ay bu msjı da yeni gördüm.günaydın birikimci hatunlar, dün çok güzel biryazı okudum özetini sizinle paylaşmak isterim:
yazıda diyor ki, birikim artıkça harcama motivasyonu bununla orantılı olarak düşüyor..
düşünsenize 1 yıllık maaşınızı ay ay değilde, yılbaşında toplu olarak verseler, o toplu para elinizde olunca çok daha fazla tasarruf eder, para eksilmesin diye gereksiz harcamalardan kaçınırsınız.bu sebeple sistem para harcamayı daha fazla teşvik etme ve birikimi engelleme maksatlı işler ve maaş, aylık olarak verilir. ayda artırdığınız 100-200 vs paranın birikmeyeceğini, ya da dişe gelir bir birikim olmayacağını düşündüğü için zihnimiz harcamaya yönelir..
o yüzden birikim yapmak isteyenler başlangıçta çok sabırlı olmalılıar, 5-6 ay sonra birikim alışkanlığı , birikim arttıkça iyice oturacak ve harcama motivasyonunuz düşecektir...
bana çok mantıklı geldi, hemen topiğimize kondurayım didim :)))))
:)) günaydın canısı teşekkür ediyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum ve varım diyorum yarışalım kızaaa senin msjını atlamışım canım günaydın:) hadi hayırlı uğurlu olsun tebrik koyuyorum sana:))
bakalım benim fatura kaç para gelecek bu ay. hadi yarışak:)
Musluğun eskidiyse değiştirebilirsin canım ama ben 2 sene önce 300 tl verdiğim musluğu bunun için değiştirmem mesela şuangünaydın kızlar tv de ürün reklamlarından birinde sensörlü musluk başlığı gördüm. elnizi uzatınca akıyo çekince duruyor avm lerdeki wc lavaboları gibi . ne düşünüyorsunuz alsam mı işe yarar bişeyse. mutfakta çok su gidiyo bizde.
hee yok o zaman sayılmaz:) bidahaki aya o halde:):)) günaydın canısı teşekkür ediyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum ve varım diyorum yarışalım kızama benim bu faturam 3 haftalık gelecek çünkü 1 haftasında tatildeydim
Musluğun eskidiyse değiştirebilirsin canım ama ben 2 sene önce 300 tl verdiğim musluğu bunun için değiştirmem mesela şuan
:)))))) aman uzak durayım ben, zaten akıl sağlığım pek yerinde değil, iyice cozutmayayım :))))oo tabi.:) sabrınun sınırlarını zorlamak için birebir o filmler. saat 16.45 teydi sanırım, kanal 7de "kördüğüm" var.
yok netten izlicem diyorsan da bi bak bakalım:)
günaydın kızlar tv de ürün reklamlarından birinde sensörlü musluk başlığı gördüm. elnizi uzatınca akıyo çekince duruyor avm lerdeki wc lavaboları gibi . ne düşünüyorsunuz alsam mı işe yarar bişeyse. mutfakta çok su gidiyo bizde.
Ben de dün faturaları inceledim dağıtım bedeli bizim elektrikte hep var zaten hep sabancılardaydı. İşte fatura 80 ise en az 30 u dağıtım bedeli. Gittikçe artıyor ya da düşüyor. Bu arada ben hep uzun ekonomik programda çamaşır yıkıyordum işte 1 saatti süresi. Ama bu elektrikten tasarruf yaparken sudan yapmıyor mu acaba diye bu ay çok kirli olmayanları 15 dk lık programda yıkadım bakalım su faturasını azaltabilecek miyim. Ben de böyle hesaplar yapıyorum nerden kısabiliriz diye bakıyorum ama kısabileceğim çok bir kalem bulamadım. Sen neler yaptın hesaplarda?
günaydın kızlar tv de ürün reklamlarından birinde sensörlü musluk başlığı gördüm. elnizi uzatınca akıyo çekince duruyor avm lerdeki wc lavaboları gibi . ne düşünüyorsunuz alsam mı işe yarar bişeyse. mutfakta çok su gidiyo bizde.
aynen,aynen , tek sebebi o :)))) kıyamıyor adam para çok olunca harcamayaay bu msjı da yeni gördüm.
demek o yüzden zenginler fakirlerden daha cimri:)
Bu arada yazı çok mantıklıdamla cikolata haftalık yevmiye alanlar mesela hiç yetiremiyor parayı parça parça olunca. İmkan olsa benim maaşıma hiç dokunmasak dağ gibi birikir de işte imkan yok benim maaşım bu gece 2 kredinin üzerine atlayarak yok olacak
ne zaman bitiyor krediniz? şükür ki 2 maaşınız var da biri krediye gidiyor canım, öyle düşün. biz tek maaş olunca kredi çekemiyoruz mesela.Bu arada yazı çok mantıklıdamla cikolata haftalık yevmiye alanlar mesela hiç yetiremiyor parayı parça parça olunca. İmkan olsa benim maaşıma hiç dokunmasak dağ gibi birikir de işte imkan yok benim maaşım bu gece 2 kredinin üzerine atlayarak yok olacak
aa beyazlar için ne güzel bir çözüm.. bizim makina eski model, kısa programı yok ve beyazlar 3 saat sürüyor:/:)))))) aman uzak durayım ben, zaten akıl sağlığım pek yerinde değil, iyice cozutmayayım :))))
çok çabuk bozuluyorlar diye biliyorum, evde sürekli kullanımda sıkıntı olabilir.düşünsene bulaşık yıkayacaksın habire akıp kapanıyor,sinir eder o beni...
ben koyu renklileri hep 15 dk yıkıyorum zaten, tek giyimde yıkandığı için kirli olmuyor, üstüne sinen koku varsa diye bir döndürmek maksat..bizde çocuk da olmadığı için lekelenme kirlenme olmuyor cnm
beyazları uzun ve oldukça sıcak programda yıkıyordum, onu da burada okudum artık şöyle yapıyorum, kısa program sıcak ayar yapıyorum, makina kaynar suyu alıp yıkamaya başlayınca kapatıyorum, 1 saat o kaynar su içinde çamaşırlar bekliyor, sonra kısa programda çalıştırıyorum.hem sakız gibi bembeyaz oluyorlar hem de 1 saat dönüp dıurmuyor çamaşırlar
o halde 3 saatlik programa al, sıcak suda durdur, beklesin bi süre, sonra soğuk kısa programa ayarla bence..aa beyazlar için ne güzel bir çözüm.. bizim makina eski model, kısa programı yok ve beyazlar 3 saat sürüyor:/
tamam canım bi bakayım sağolo halde 3 saatlik programa al, sıcak suda durdur, beklesin bi süre, sonra soğuk kısa programa ayarla bence..
3 saatte çamaşır de yıpranır cnm be
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?