- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
- 88
hiç mi kısa program yok? vardır elbette, tüm çamaşırlar mı 3 saatte yıkanıyor cnm?aa beyazlar için ne güzel bir çözüm.. bizim makina eski model, kısa programı yok ve beyazlar 3 saat sürüyor:/
sadece 30 dakika var. yok normalde mesela beyazlar 60 dereveye getirdin, 3 saat dimi, hızlıya alınca atıyorum 1,5 saate indirir. o hızlıya alma programı yok yani.hiç mi kısa program yok? vardır elbette, tüm çamaşırlar mı 3 saatte yıkanıyor cnm?
aa anladım, o zaman öyle yap, beyazları 60 a getir, deterjan alıp kaynar suyu da alınca makinayı kapat..beklesin 1 saat o kaynar suda. sonra sıfırdan açıyormuş gibi 30 dk programı aç, yıkasın.ben olsam öyle yapardım yanisadece 30 dakika var. yok normalde mesela beyazlar 60 dereveye getirdin, 3 saat dimi, hızlıya alınca atıyorum 1,5 saate indirir. o hızlıya alma programı yok yani.
kesinlikle haklısın canım yazım şükürsüzlük olarak algılanmasın zaten çok şükür var ki harcanıyor ama birikecek kadar aileden durumumuz iyi olsaydı çok güzel olurdune zaman bitiyor krediniz? şükür ki 2 maaşınız var da biri krediye gidiyor canım, öyle düşün. biz tek maaş olunca kredi çekemiyoruz mesela.
canım öncelikle çamaşır makinesi fikrin için çok teşekkür ederim çok güzel fikirkızlar hepinizi bi arada yakalamışken bi fikre ihtiyacım var..
yarın gidip çeyrek altın alacam, ama evde 200 tl den aldığım 3 adet çeyreğim var. ve topiklerde hep okuyorum ata alın diyorlar.
şimdi ben bu 3 çeyreği muhtemelen 230-235 den bozdurup üstüne 300 verip ata mı alayım, yoksa 1 çeyrek alıp birikimimi 4 çeyrek olarak mı sürdüreyim?
sinirliportakal ayiciklijelibom chericherilady @mutlusey ve okuyan herkes bir fikir verin bana lütfen
ama çeyrekleri 200 den almıştım ben, yani 235 ya da 230 a bozdurduğumda zarar etmiş olmayacağım..kesinlikle haklısın canım yazım şükürsüzlük olarak algılanmasın zaten çok şükür var ki harcanıyor ama birikecek kadar aileden durumumuz iyi olsaydı çok güzel olurdu
canım öncelikle çamaşır makinesi fikrin için çok teşekkür ederim çok güzel fikir
altın konusunda ise ben de aynısını düşündüm geçen ay 7 çeyreğim var bir çeyrek parası daha verip 2 tam yapayım dedim ama aldığını bozdurup üzerine para verip başka bir tane almak mantıklı gelmedi sonradan. onlar dursun elimdekini çok biriktiremem altın da alayım istiyorum diyorsan yap 1 çeyrek daha.yoksa her çeyrekte zararla bozdurup ataya çevirirsek kar değil zarar ederiz.
bu ay kızıma gelen harçlıklarla bir yarım alabiliyorum ve elimde 7 çeyrek 2 yarım olcak alabilirsem.ama dediğim gibi annemlere bilezik alacağım için yarımı alamayacağım orası da ayrı mevzu
sağol kuzum güzel düşüncelerin için o senin akıllılığın :)) inşallah tatlım hepimiz refaha ererizsinirliportakal şükürsüzlük etmediğini biliyorum, çok akıllı bi kadınsın sen. sadece hayıflanıyorsun. inşallah hayırlısıyla krediniz biter de birikime geçiş yaparsınız o maaşla.
canım çeyrekleri 200den aldıysan üç tanesini bozduğunda 100 lira civarı kardasın. hem yeni alacağın ata'yı 100 lira daha ucuza almış olacaksın, hem de 1 ata 1 çeyrek yerine 2 ata'n olacak.ama çeyrekleri 200 den almıştım ben, yani 235 ya da 230 a bozdurduğumda zarar etmiş olmayacağım..
bi de şöyle düşünmüştüm, gidip 240 dan 1 çeyrek daha alacağıma misal arada 300 öder ataya çevirir, 60 tl daha fazladan birikim yapmış olurum demiştim. yoksa o 60 tl arada kaynayıp harcanıp gidecek demiştim..
ama ata 980 den düşerse zarar ederim gelecekte tabi
evet ucuza almışsın kuzum ama yine altına çevirip şu anki kurdan yüksek fiyata altın alacağın için o karın erimiş oluyor zaten.. eğer 60 tl nin harcanmasından korkuyorsan 60 tl lik euro al ya da bana ver ben sana sonra 180 tl biriktirince çeyrek alman için geri vereyimama çeyrekleri 200 den almıştım ben, yani 235 ya da 230 a bozdurduğumda zarar etmiş olmayacağım..
bi de şöyle düşünmüştüm, gidip 240 dan 1 çeyrek daha alacağıma misal arada 300 öder ataya çevirir, 60 tl daha fazladan birikim yapmış olurum demiştim. yoksa o 60 tl arada kaynayıp harcanıp gidecek demiştim..
ama ata 980 den düşerse zarar ederim gelecekte tabi
hiç sorma....:))) isyeaaann:))sağol kuzum güzel düşüncelerin için o senin akıllılığın :)) inşallah tatlım hepimiz refaha ereriz
bu arada şeye özeniyorum da son zamanlarda ailesi evini arabasını vermiş olanlara ondan tüm serzenişlerim
bi de ben gibi salaklar var misal... babamdan kalan dairelerden birini evlenmeden önce hem de, nişanlı bile değilken, sevgili koca adayım ile, satıp parasını bi güzel yedik içtik 1 yılda hooop uçtu gitti...çöp bile kalmadı paradan, sonra evlenirken para bulacaz diye dört döndük tabi :))))sağol kuzum güzel düşüncelerin için o senin akıllılığın :)) inşallah tatlım hepimiz refaha ereriz
bu arada şeye özeniyorum da son zamanlarda ailesi evini arabasını vermiş olanlara ondan tüm serzenişlerim
ooo acayip güzel bi fikir..yüzde kaç faiz verecen bakiim? sen bana hesap numaranı gönder hemen yatırayımevet ucuza almışsın kuzum ama yine altına çevirip şu anki kurdan yüksek fiyata altın alacağın için o karın erimiş oluyor zaten.. eğer 60 tl nin harcanmasından korkuyorsan 60 tl lik euro al ya da bana ver ben sana sonra 180 tl biriktirince çeyrek alman için geri vereyim
voooovv süpermiş bu:))bi de ben gibi salaklar var misal... babamdan kalan dairelerden birini evlenmeden önce hem de, nişanlı bile değilken, sevgili koca adayım ile, satıp parasını bi güzel yedik içtik 1 yılda hooop uçtu gitti...çöp bile kalmadı paradan, sonra evlenirken para bulacaz diye dört döndük tabi :))))
kafa durdu benim. 60 lira nerden çıktı? ata altının düşmesini mi beklesin bu kızcağız? he? söyle bana söyle!evet ucuza almışsın kuzum ama yine altına çevirip şu anki kurdan yüksek fiyata altın alacağın için o karın erimiş oluyor zaten.. eğer 60 tl nin harcanmasından korkuyorsan 60 tl lik euro al ya da bana ver ben sana sonra 180 tl biriktirince çeyrek alman için geri vereyim
ohh miss gibi çatırdata çatırdata yedik hem de..ortamların en artizi olduk her zaman..hesaplar bendennn,voooovv süpermiş bu:))
söyleyin ne p... yesin bu kızzz...kafa durdu benim. 60 lira nerden çıktı? ata altının düşmesini mi beklesin bu kızcağız? he? söyle bana söyle!
oyyytt havalar onbeş:)))ohh miss gibi çatırdata çatırdata yedik hem de..ortamların en artizi olduk her zaman..hesaplar bendennn,
bara girip herkese benden bir bira..falan..vestern filmi gibi :))))
bi de ben gibi salaklar var misal... babamdan kalan dairelerden birini evlenmeden önce hem de, nişanlı bile değilken, sevgili koca adayım ile, satıp parasını bi güzel yedik içtik 1 yılda hooop uçtu gitti...çöp bile kalmadı paradan, sonra evlenirken para bulacaz diye dört döndük tabi :))))
ne faizi tatlım yastık altı gibi düşün beniooo acayip güzel bi fikir..yüzde kaç faiz verecen bakiim? sen bana hesap numaranı gönder hemen yatırayım
kafa durdu benim. 60 lira nerden çıktı? ata altının düşmesini mi beklesin bu kızcağız? he? söyle bana söyle!
ahaha:)) sen o ata'ları at, ben sana bilenzik alacam.söyleyin ne p... yesin bu kızzz...
ne,ne neee????
paran mı var derdin var azizimmmm :))))) dertler derya oldu yine...
ay bi zengin okuyorsa şu yazdıklarımı ne gülüyordur, pis fakir diye :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?