BİRİKİMCİ HATUNLAR

benim bebeğimin bakıcısı var allah razı olsun yemeğimizi de yapıyor çocuk uyurken o şekilde anlaştım başka hiç temizlik yapma dedim bazen onu bile yapıyo içinden gelip. ama eve gidince hayatta uğraşamıyorum bebekten dolayı. eskiden de çok uğraşan bi tip değildim zaten ama şimdi iyice saldım:) bu nedenle ayda 50 tl normal görünebilmek için iyi bir rakam benim açımdan:)
siz de haftasonu yemek yapsanız bide haftaiçi 1 gün yapsanız en azından 3-4 günü dışarda yemektn kurtulursunuz olmaz mı? dışardan söyleyince çok pahalıya geliyor ya bide karttan ödüyoruz ay sonu çok fena patlıyor.

bende 2 yıllık evliyim.bakıcı olayınıza bayıldım bebeğim olduğunda bende bu şekilde talepte bulunayım.yemeğimi yapsın yeter.bende de takıntı olarak evim düzenli bayramlık ev gibi dursun ama yemek olmasa da olur ya da makarna köfte olsa bile olur mantığımdayım.haftasoları aslında dediğinizi yapmaya çalışıyorum bi kaç gün bizi idare ediyor ama hafta içi hıc gırmıyoruz zaten eşimle kilo vermenin derdindeyiz öyle olunca geçiştiriyoruz hep.
tabikide iyi görünmek için 50 tl iyi bi rakam bence.
bende temizlik konusunu planlı yapıyorum günde sadece 15 dakikayla evim pırıl pırıl her gün.her gün bir oda toplama ve ya banyo ya mutfak sırayla bir gün.toplamda 15 dakikayı geçmiyor.ılk üç gün böyle diğer üç gün ise aynı odaların tozu alınıyor sadece. pazar günü ütü günü ya da canım ne zaman isterse.

bence uygun ayda 50 tl
ben önceden kuaföre gidiyordum kaş bıyık için son seferinde kaşımı yanlış aldı ve küstürdü 1 ay çıksın diye uğraştım artık evde alıyorum kuaför masrafım yok

ben evlendikten sonra ona çok kafa yordum dışarıda yemeyi seven biri olarak fiyatlar git gide pahalılanınca ben bunları evde de yaparım dedim
dışarıda yediğimiz hamburger menüler,kumpir,pizza, soslu körili tavuk kremalı makarnalar hepsini evde yapıyorum artık
ve inanın en az yarı yarıya farkediyor bazen daha ucuz
eskiden aynıya denk geliyordu ama son 1 senedir fiyatların fırlamasıyla artık aynı değil bence en kötü bi pizzacıda bile küçük boy pizzalar 15-20 liradan başlıyor içinde azıcık malzemeyle sırf hamur yiyorsun

aslında dediğiniz doğru haklısınız da işten eve gelince hiç mutfağa girmiyorum niyeyse.yaş oldu 30 diyorum 30 da yaşar ölürüm en fazla kafasındayım niyeyse. yanı aman bi daha mı gelecem ben bu dünyaya diıorum. ama bazen de gaza gelip o hafta full evde yiyoruz. bi inşaattan eve girdik 2 sene ye teslim edilecek sadece 30 bin ödeme yaptık. geri kalanı inşaat bitimi. birikim şart kesinlikle. kuaför olayımda her gün akşama kadar çalışıyoruz ya o kadarcık harcayayım.arabayı da sattık şimdi tabana kuvvet her gün işe:)

Ya tabu çalışıyoruz her zaman benim de canim yemek yapmak istemiyor ama dışarıda yenen yemeklerin kalitesinde düşme olunca herşeyi kendim yapar oldum en basitinden hazır bazlamadan pizza yapıyorum yada kremalı makarna filan

Valla helal olsun ne diyeyim.doğrusu bu belkide ama işte kolaya kaçıyoruz..akşam yemeği yerine waffle yedik bugün ama evde yaptık tabi:)

Valla helal olsun ne diyeyim.doğrusu bu belkide ama işte kolaya kaçıyoruz..akşam yemeği yerine waffle yedik bugün ama evde yaptık tabi:)
Afiyet olsun kendiniz yapınca daha da güzel olmuştur
Ben de bir aralar yapıyordum ama çok kalorili Diyetteyim yapmıyorum artık bak canim çekti şimdi

Afiyet olsun kendiniz yapınca daha da güzel olmuştur
Ben de bir aralar yapıyordum ama çok kalorili Diyetteyim yapmıyorum artık bak canim çekti şimdi
güya bizde diyetteyiz ama nadir de olsa yapıyorum.neyse dün 20 tl ile günü kapatmış oldum.evdeki meyveler de değerlendi.
kumbaramda da 50 tl falan var galiba ama hep suya ekmeğe kullanıyoruz işte düzgün şekilde birikmiyor aslında.

zaten başta temizlik yapmıyım çok yoruluyorum demişti ben de istemiyorum zaten sadece 2 günde 1 yemek yap nolur yoksa aç kalırız :) dedim. öyle detay yemek istemiyorum zaten tek çeşit dedim yanına da pilav fln yapıyo kendisi.
günde 15 dakika fikri iyiymiş ya. bende aslında yapabilirim öyle en azından yorulmam fazla. şu vileda ultramat a taktım çok kolay siliniyormuş bide temizliği çok kolaymış onun.

çalışmıyosan evde yapması en mantıklısı ama çalışırken bana çok zor geliyor bide alışkın değilim bekarken hep annem yapardı önüme hazır gelirdi. o bulaşığı kaldırmak bile başlı başına iş benim için.
evet o kadarcık masraf olabilir çünkü ben o kuaföre de gitmesem Hüsamettin gibi gezicem kaşlarım gözüme kadar iniyo tırnağımı bile törpüleyemiyorum çoğu zamn yamıuk yumuk.

çalışıyorum ben de ama yemek yapmayı seviyorum bekarken de meraklıydım
yemek yapmak bana yük gelmiyor da temizlik yapmak çok zor geliyor mesela

aynen 15 dakıka olayını denemelisin oyun gibi gelecek alışınca. aynen ona da gitmezsek tipimiz iyice kayacak :)

Kızlar günaydınn

Bugün hava kapalı çok geç kaldım kalkamamışım.. Kızımla kahvaltı yaptık.Ev silinip süpürülmek istiyor ama hava kapalı az önce de biraz yağdı bu havada yatmak harika olurr

Şimdilik bir masraf çıkmadı bakalım bakalım.. Tapudan mesaj gelirse gidip onu yatırmam lazım.. Onun haricinde bugün bişey çıkmaz umarım..

Dün akşam markete gittik..

Kızıma bez aldık migrostan 43 lira
Yerel bir marketten tuvalet kağıdı , mutfak havlusu vs aldık onlarda 65 tuttu..
Bir de baharatlarımın eksiklerini tamamladım 18 lira da onlar tuttu..

sebze meyve haricinde bir kaç gün gitmeyiz markete inşallahh

tünaydın birikimci hatunlar :)))

sabah sabah uyanıp yollara düştüm, yürüyüş yaptım biraz, havalar serinledi artık rahat rahat yollara atabiliyorum kendimi.

daha sonra markete uğradım, piliç baget yine indirimdeydi kilosu 7 tl den aldım,barbunya 1 kg,domates,yoğurt 1,5 kg, yumurta, peçet,kola, makarna,sigara aldım 35 tl ödedim geldim.

dışarıdan yemek çok masraflı, aynı şeyleri kolaylıkla evde yapabilirsin aslında.bi de çok sağlıksız, hangi koşullarda yapıyorlar belli değil... belki hazır ürünler alıp (fabrikasyon olanlar) pişmiş döner vb gibi evde bir şeyler yapabilirsin pratik bi şekilde... mesela ben uzun zamandır iskenderi evde yapıyorum, eşim artık dışarıda iskender yemek bile istemiyor..çok özel şeyler olursa lahmacun gibi pide gibi, onları da ayda yılda bir dışarıda yiyoruz.

eviniz hayırlı uğurlu olsun, çok uygun bir ödeme planı çıkartmışsınız. sakıncası yoksa hangi şehirde aldığınız ev ?

Son düzenleme:
sakarya dan aldık :9 aynen firma biraz esneklik gösterdi bize :)

İlk evlendiğimiz zamanlar haftada 4-5 gün mutlaka hazır şeyler yerdik.
Çok şükür neredeyse hiç borçsuz evlendiğimiz için pek gözümüz görmüyordu. ama 1 yıl geçmeden eşimin işlerinde sıkıntı çıkıp maddi sorunlar yaşamaya başladık, üstüne de sağlık sorunları gelince ne kadar çok para harcadığımızı gördüm. şimdi hafta sonları dışarı çıktığımızda yiyoruz sadece. o da evde yapılmayan yemekler sadece.
Evde yaptığım en basit yemeği bile dışarıda yediğim en özellikli yemeğe değişmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…