BİRİKİMCİ HATUNLAR

Merhaba kızlar ben geldim yA annemler Cumartesi sabah geldiler pazar günü sabah eşime acil görev çıktı. Salı gece geldi eşim. O güne kadar annemler alışveriş yapmaya filan çalıştılar bir sürü şey aldım zaten eksik Yok daha depo yapmaya çalıştılar kızlar yoruldum valla. Annem ben uyurken gitmiş 65 tl harcamış bal kaşar filan almış neyse eşim geldi mangala gittik dışarı çaya filan çok güzel geçti kızlar. Kayınvalidem benle zorla markete geldi oda bakliyat yağ süt su filan aldı un bunlar hepsi evde var hepsini depo yaptı 200 tl ödedi. O olay geçti bu sefer oraya buraya para saklamaya çalıştılar en son arabamın arka koltuğuna kv para şaklamış 500 tl. Annemde tabakların altına 300 tl . Bunları onları otobüse bindirdikten sonra gördük kızlar . Annemin parasına gidip altın aldık kasımda annemlerle gidince geri götürücem annem giderken araba için parayı ödedim 6000 tl. Babam aradı bana kızdı siz parayı yiyememişinşz ben Çatır çatır yicem dedi bende ye baba dedim :) para onun Canım yesin. Neyse kv 500 tl bıraktı ya onu da geri hesabına yolladık görünce bizi kesin dövecek neyse. Bizim maddi sorunlar bitti Allah'a şükür . Ama başka Sorunlar var kızlar. Irak için teskere çıktı eşim geçen sene 6 ay görevli Irak başikaya gitmişti ama tam 1 sene sonra geri dönebilmişti ve biz tüm planları ertelemiştik nişanı düğünü . Şimdi yine tezkere onaylandı ve devlet hadi derse Siirt birliği ırağa gidecek zAten bir kısmı şuan orada kaç ay gidilir ne yapılır inanılmaz zor durumdayız ne yapıcam bilmiyorum hiç beynim yanıyor

evet baya varmış. yetmese bile 200 değil 50 atarsın nolucak kendini de aşırı kasıp bunaltma. zaten amaç gereksiz harcamayı önlemek, ama hayatımızı zindana çevirmek değil :) kendini mutlu et kafana takma.

aynı bim a101 gibi migrosun ürünleri de alırken hangi firma üretmiş bilinen firma mı diye kontrol ediyorum
makarnasını denemiştim bakliyatlarını ilk defa aldım umarım memnun kalırım

ben uğraşamıyorum onlarla. Migros markalı üreticisi içine sinen ve memnun olduklarını yazar mısın bana bi ara canım denedikçe zahmet olacak

Migros'un yağları güzel zeytinyağını komili üretiyor evlenmeden önce annem alıyordu. Ben evlendim Doğuya geldim burada baktım Migros'ta m marka zeytinyağı Yok sordum mağaza küçük diye yokmuş onun dışında makarnaları bence gayet güzel

ben uğraşamıyorum onlarla. Migros markalı üreticisi içine sinen ve memnun olduklarını yazar mısın bana bi ara canım denedikçe zahmet olacak
yok ne zahmeti deneyip beğendiklerimi yazayım hemen
makarnası,bulaşık süngeri,temizlik bezi(sarı renkli olan),sütü,sıvı sabunu,toz şekeri,meyve suyu bunlar deneyip beğendiğim ürünleri
bakliyat ve konsantre yumuşatıcısını da aldım onları deneyeceğim daha

ben de bulaşık süngeri temizlik bezi hatta mutfak ve banyo temizliyilerini alıyorum sirkesini de alırım sonuçta temizlik için kullanıyorum ama yiyeceklere takıldım bebeğim var bide zaten

hop bir koşu pazara gittim geldim
1 kilo taze fasulye 3tl
1 kilo salatalık 1.5 tl
1 kilo kabak 2.5tl
5 tane mısır 5 tl
toplamda 12 tl harcadım geldim

daha mevsimi gelmeden karnabahar ve pırasa çıkmış almadım

kızlar merhaba

Az önce girdim eve sabahtan beri koşturuyorum tapuda emniyette..

Tapu masrafları 230 tl , Emniyette ruhsat bedeli 90 tl ödedim.. Sabahta dask + araba sigortası 1100 tl ödendi.. Çok şükür ki bitti bir tek bankaya gidip babamın hesabındaki 1 gr altın ve 18 tl alınacak.. Ama vakıfta para kesin sıkıntı çıkartacaklar annemin vasisi olduğum için mahkemeden karar isteyecekler Çok nalet bi banka şu vakıfbank her gittiğimde mahkemeye yolluyorlardı işlem yapmıyorlardı bende annemin maaşını başka bir bankaya taşımıştım sırf mahkemeyle uğraşmayayım diye şimdi mecburen yollarlarsa gidicem bakalım bırakmam onlara 150 liraya yakın tutarı

Onun haricinde bugün yarım kg kıyma aldım 28 tl başka da masrafım olmadı şükür ki... Akşama KV yemeğe çağırmış kıymayı da yarın köfte yaparım artık...

Kızlar apt. da gün var 15 günde bir 100 lira... para biriktirmek için girsem mi sizce ??? Eşim gir 11 kişi varmış zaten sende 12 olursun en sonda toplu para alırsın dedi Şimdi girersem güne 3. kişide sıra hemen 300 lira vermem lazım muhtemelen de en sonda olurum

valla canım hiç de zindan edemiyorum zaten hayatı kendime :))) bol keseden harcadım haftasonu, önümüzdeki 15 gün bari azıcık sıkayım dedim :))))

yapılır tatlım yaa, tatil her zaman ihtiyaç, çok iyi yapmışsınız, ödenir nasılsa. :)

kızlar hesap yapmaktan gözleri bozdum sonunda dört göz oldum hadi oldum diyelim gözlük ne kadar pahalı birşey ya 530 tl de ona gitti tabiki onu da taksit yaptırdık

devlet gözlüğü ödemiyor mu? ben de almıştım 2 sene önce sadece 100 tl ödedim diye hatırlıyorum sgk karşılamıştı.
sen yine de çok hesap yapma bence :)))

hop bir koşu pazara gittim geldim
1 kilo taze fasulye 3tl
1 kilo salatalık 1.5 tl
1 kilo kabak 2.5tl
5 tane mısır 5 tl
toplamda 12 tl harcadım geldim

daha mevsimi gelmeden karnabahar ve pırasa çıkmış almadım
dün ben de gördüm pırasa ve karnabaharı.kışın nasılsa bol bol yenecek deyip bıraktım..
ama fasulye barbunya çok pahalıydı.ikisi de kilosu 6 tl idi,almadım

m marka yoğurdu denedim ben, beğendim. denedin mi sen canım?

dün ben de gördüm pırasa ve karnabaharı.kışın nasılsa bol bol yenecek deyip bıraktım..
ama fasulye barbunya çok pahalıydı.ikisi de kilosu 6 tl idi,almadım
aynısını ben de dedim kışın habire yiyeceğiz zaten almadım
burda da değişiyor fasülyenin cinsine göre 3 4 5 gidiyor hatta 7 liraya da gördüm de almadım

m marka yoğurdu denedim ben, beğendim. denedin mi sen canım?
yok denemedim canım ama bildiğim kadarıyla migrosun süt ürünlerini sek ve ülker üretiyor

baktım şimdi yoğurda üretici firma sgs demiş..sgs ne ola ki? bi araştırmak lazım

günaydın birikimci hatunlar :)))

piyasa ne durumda pek haberim yok bu ara..takip ede var mı altın fiyatlarını?
yalnız düşünüyorum da her şey çok planlı programlı gelişiyor etrafımızda olup bitenler, dönen dolaplar.
2017 başından beri 2018 de altının çok artacağı yorumları var büyük ekonomistlerin. günlük ekonomi haberlerinde de hep savaş çıkma ihtimali ya da savaş söylentisinin altını yükselteceği konuşuluyor. ve tam yıl bitimine yakın k.kore ve ırak mevzusu çıkıyor.. kimbilir ne zamandan belliydi son çeyrekte bu krizlerin çıkacağı..Yine birileri ceplerini acayip dolduracak. olan biz halklara olacak Allah yardımcımız olsun hepimizin, hele ki asker ve polis eşlerinin, Allah sabır versin tüm bekleyenlere.

baktım ben şimdi canım sakıpağa süt ürünleri diyor izmir civarında mısın galiba o taraflara bu marka üretiyor
istanbul tarafına sek

evet canım, yakın sayılırım. demekki bölge bölge üreticilere dağıtmışlar.

damla cikolata cam için 10 tl çerçeve için 30 tl ödüyormuş canım orta sınıf bir gözlük de bu kadar tutuyor maalesef

canım ne kadar azmış. o zaman hiç çıkıp sgk ödüyor demesinler dalga geçer gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…