- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
şişede biriktir çiçeklere dök canımkesin var bunda bi iş, ben de uzun zamandır karşı komşumunkini merak ediyordum, 4 kişi onlar, 22 mi ne gelmiş..biz 2 kişiyiz, eşim sabah çıkarken duş alır bi de akşam gelince..galiba ben tüm gün fazla harcıyorum..ama yazın sıcaklarda günde 3-4 duş aldığım oldu, o fatura 70 geldiğinde öyleydim..her gün bol su ile balkon yıkardım, her gün çamaşır makinesi çalıştırırdım, dolu olsun boş olsun...
haaa bi de aslında bu ara sifona taktım kafayı, klozet gömme bizim, gömme olmasa içine su dolu pet şişe koyardım da, ona çözüm bulamadım, günde en az 10 kez ben kendi başıma sifon çekiyorumdur :))) malum yaz,su çok içiliyor :)))
hahahah çiçek yok evde, hiç beceremem çiöek yetiştirmeyi :) acaba domestoslu kova hazırlasam maşrapa ile mi döksem her defasında, acaba öyle daha mı az gider ki :))))şişede biriktir çiçeklere dök canım
Ben böyle şeyler yapsam benim kocam beni öldürür kesin haha :)hahahah çiçek yok evde, hiç beceremem çiöek yetiştirmeyi :) acaba domestoslu kova hazırlasam maşrapa ile mi döksem her defasında, acaba öyle daha mı az gider ki :))))
koca görmeyecek şekerim, adamın gözünde karizmayı sıfırlar mıyım hiç :) tüm gün evde yalnızken yapacam misal...Ben böyle şeyler yapsam benim kocam beni öldürür kesin haha :)
Milletin faturasına bakıyorum diye kızıyor birde bana . Bu vanaları filan kısıyorsunuz yA ben kıssam nasıl kızar bana. Hemen anlıyor farklı birşey olduğunu:)koca görmeyecek şekerim, adamın gözünde karizmayı sıfırlar mıyım hiç :) tüm gün evde yalnızken yapacam misal...
benimki de öyleydi de baktı hesap kitap olmadan araba alınmıyor malum araba da bana değil yaniMilletin faturasına bakıyorum diye kızıyor birde bana . Bu vanaları filan kısıyorsunuz yA ben kıssam nasıl kızar bana. Hemen anlıyor farklı birşey olduğunu:)
sen ona direkt fatura için demiyeceksin, alttan alttan akşamları konuşurken ahhhhhh ah,!!! küresel ısınmadan dolayı susuzluk tehlikesi altında dünya diyerek bi girecen konuyaa, taaaa, kutup ayılarından çıkacan...su savaşlarının yakın zamanda olması muhtemel vs gibi konuları açarak vicdan yaptıracan, eli suya falan gitmeyecek..ben yapıyorum valla....Milletin faturasına bakıyorum diye kızıyor birde bana . Bu vanaları filan kısıyorsunuz yA ben kıssam nasıl kızar bana. Hemen anlıyor farklı birşey olduğunu:)
eve gidince eşim gelmeden bir el atayım vanalara:)lavabonun altında hem sıcak hem de soğuk su borularının üstünde küçük bir vana var
suyu açın sonuna kadar o vanayı kıstıkça su azalıyor istediğiniz ayarda bırakın
walla şöyle söyleyeyim 5 dairede en yüksek elektrik hep bize geliyor. bu ay özellikle baktım tüm faturalara.Bende milletin faturalarına bakıyorum elektrik 120 gelende var 30 gelende . Eşim 120 yi görmüyorsun 30 görüyorsun diyor yA millete nasıl az fatura geliyo merak ediyorum gerçekten haklısın . Ama senin anlattıklarına göre cidden faturan yüksek şu durumda benim haftada 3 kere çamaşır makinam çalışır 2 güne bir bulaşık makinam fırın haftada 2 filan
anmm iyi fikirmiş, biriktirip toplu mu çekmeli ki :)))) nasılsa tüm gün yalnızım gelen giden yok :)))benimki de öyleydi de baktı hesap kitap olmadan araba alınmıyor malum araba da bana değil yani
destekliyor şimdi yardımcı da oluyor
damla cikolata canım biz geceleri ses yapamıyoruz evde kızımdan dolayı sifon bile çekemiyorum. diyelim 3 kere gittim tuvalete her seferinde kapağını kapatıp çıkıyorum sifonu da sabah çekiyorum valla.
şimdi kalktım baktım, bulaşık makinesinin hortumu faklı bir vanaya bağlı...eve gidince eşim gelmeden bir el atayım vanalara:)
aaa peki bulaşık makinesine giden su da oradan değilmi, sıkıntı olmasın. su az gidiyor diye temiz yıkamaz bir daha açarım makinayı falan
walla şöyle söyleyeyim 5 dairede en yüksek elektrik hep bize geliyor. bu ay özellikle baktım tüm faturalara.
su bizden az/çok gelen var.
ama ben alt komşum ile iki evde de 2 kişiyiz mantığıyla kıyaslıyorum.
dışardan bakınca pis gibi görünmüyor ama pek kullanılmayan evde pislenemez sanırım. su faturasının 10 tl gediğini gördüm. hatta eşime söyledim dedim 4 katı bizim fatura. su konusunda çok tasarruflu olamıyorum,dikkat ediyorum makinayı falan dolmadan açmam ama temizliği de seviyorum yaaa
aynen canım kapağı kapatınca sıkıntı da yokanmm iyi fikirmiş, biriktirip toplu mu çekmeli ki :)))) nasılsa tüm gün yalnızım gelen giden yok :)))
tamam canım bunu deneyeceğim mutlaka, bi takip edeyim olmadı günde 2 ye böler, çekerim :) çok biriktirmeden :)))aynen canım kapağı kapatınca sıkıntı da yok
ben tasarruf adına yapmasam bile özünde yapılıyor oluyor yani
geçen gün denk gelip komşularınkine baktım(utanmayıp milletin faturasına dadandım resmen) milletin fatura 15-20 arası hep,delirdim yaaa..eşim de bakma sen onlara banyo yapmayıp pis geziyorlar demekki diyor :)))) nasıl o kadar uygun geliyor onlarınki bi anlayamadım ben
ayyy faturalara bakmak ne bende tüm binanın tesisat numaraları var:))) internet bankacılığından arada kontrol ediyorumşimdi kalktım baktım, bulaşık makinesinin hortumu faklı bir vanaya bağlı...
ooo o çok güzelmiş, oturduğun yerden hepsi elinin altında :)ayyy faturalara bakmak ne bende tüm binanın tesisat numaraları var:))) internet bankacılığından arada kontrol ediyorum
ilk taşındığımız sene ev sahibimiz yazlığa giderken herkesin tesisat numaralarını vermişti bana faturalar gelince herkesinkini ver diye, tüm tesisatlar kendi adına
akşama vana operasyonu var:))))
bazen ekşi sözlüğü okuyorum da burada yazışmalarımıza çok gülüp dalga geçiyorlar, şu yazışmalarımızı okusalar ne topa tutarlar bizi :))))aynen canım kapağı kapatınca sıkıntı da yok
ben tasarruf adına yapmasam bile özünde yapılıyor oluyor yani
dene canım kesinlikletamam canım bunu deneyeceğim mutlaka, bi takip edeyim olmadı günde 2 ye böler, çekerim :) çok biriktirmeden :)))
sıkı takipçimiz onlarbazen ekşi sözlüğü okuyorum da burada yazışmalarımıza çok gülüp dalga geçiyorlar, şu yazışmalarımızı okusalar ne topa tutarlar bizi :))))
gerçi en çok bdv ye takılıyorlar, bdv den bize sıra gelmez sanırım :)))sıkı takipçimiz onlar
yok artık üç fatura kuruşu kuruşuna aynı.. bence de sallıyorlar sankiBende apartmandaki faturalara arada bir bakıyorum en yüksek faturalardan birisi de bizimkisi bizden fazla nufusla yaşayanlara daha az geliyo yaa sinir oluyorum bende eşimde diyor bu nasıl iş ? kafalarına göre yazıyolar herhalde çünkü bana bu ay su 66.10 tl geldi en alt kattaki yaşlı teyzeye de 66.10 tl üst katta oturan komşuma da 66,10 tl kuruşuna kadar nasıl aynı harcarız ??? Var bu işte bir iş bence
ay orası da beni boğuyor ya ben de sizlere bakıp çıkıyorum sadece ama bizi okusalar daha iyi malzeme var çişimizi dillerine dolarlargerçi en çok bdv ye takılıyorlar, bdv den bize sıra gelmez sanırım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?